29 Νοεμβρίου 2017

ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ SIEMENS

Ως πότε θα καλύπτετε τον Σωκράτη Κόκκαλη;
Ποιος θα ασχοληθεί με τη χρηματοδότηση της ΠΟΛΑΝ από τη Siemens; 
Ποιος θα ψάξει την Clap hand;

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας” 
egerssi@otenet.gr
www.egerssi.gr 

Με τη μαρτυρία και του αρχιλογιστή της Siemens Κυριάκου Μικέ έκλεισε ουσιαστικά ο κύκλος των 15 πρώτων και ίσως και πιο βασικών μαρτύρων της δίκης των “64άρων” κατηγορουμένων για τα “μαύρα” ταμεία της Siemens, που διεξάγεται στο Α΄ Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας!

Θα ασχοληθούν οι δικαστές με τις συγκλονιστικές καταγγελίες Σέκερη;
Ίσως, ο πιο ουσιαστικός μάρτυρας που δε μάσησε τα λόγια του, που με ευπρέπεια, ήθος και αξιοπρέπεια έκανε συγκλονιστικές αποκαλύψεις μη μασώντας τα λόγια του, ήταν ο μάρτυρας Ευάγγελος Σέκερης! Ο πρώην μπατζανάκης του Αντώνη Σαμαρά και εν ενεργεία υψηλόβαθμο στέλεχος της Siemens!

Ο οποίος μίλησε για το βασικό στοιχείο της υπόθεσης αυτής, δηλαδή, για τον 25ετή εναγκαλισμό μεταξύ της Siemens, της Intracom και του ΟΤΕ! Την Intracom του Σωκράτη Κόκκαλη που δεν είναι κατηγορούμενος – για υπόθεση που ήταν συνέταιρος με τη Siemens – αλλά ούτε καν μάρτυρας! Απίστευτα πράγματα και όμως ελληνικά!

Μίλησε ακόμη ο Ευάγγελος Σέκερης για το 1981 και τον τρόπο που ο Θεοφάνης Τόμπρας – πρωτοπαλίκαρο του Ανδρέα Παπανδρέου - αναλάμβανε τη Διοίκηση του ΟΤΕ από τον πατέρα του Ευαγγέλου Σέκερη, Αθανάσιο Σέκερη! Κατ΄ αυτήν την παράδοση – παραλαβή, ο Θεοφάνης Τόμπρας μπήκε στο γραφείο του Διοικητή του ΟΤΕ πετώντας πάνω στο τραπέζι το τσαντάκι που συνήθως κουβαλούσε και αφήνοντας μαλακά δίπλα του το περίστροφό του (ξεκινούσαν ημέρες ΠΑΣΟΚ βλέπετε)! Έτσι, με το περίστροφο στο τραπέζι παραλάμβανε τον ΟΤΕ ο Θεοφάνης Τόμπρας από τον Αθανάσιο Σέκερη και τη ΝΔ!

Ωστόσο, μίλησε και για το 1989 και τις απ΄ ευθείας αναθέσεις του Θεοφάνη Τόμπρα και του ΠΑΣΟΚ, των 470 χιλιάδων ψηφιακών παροχών, αξίας 32,5 δις δρχ που “έδεσαν” για πάντα τη μοίρα του ΟΤΕ με τη Siemens και την Intracom!

Αφού προηγήθηκαν, όπως είπε, μια σειρά μεγάλων συμβάσεων και αναθέσεων χωρίς διαγωνισμούς!

Επικέντρωσε επίσης, την κατάθεσή του στο “βρώμικο ΄93” και στην πτώση της κυβερνήσεως του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη από τον Αντώνη Σαμαρά! Αυτή ήταν μια ξεκάθαρη κατάθεση που αποκρύβει από το σύνολο των Συστημικών ΜΜΕ, που ταΐζουν κουτόχορτο τον ελληνικό λαό, προς εξυπηρέτηση των αφεντάδων τους!

Ο Ευάγγελος Σέκερης ουσιαστικά άνοιξε με τον πλέον επίσημο και κατηγορηματικό τρόπο, με την ένορκη κατάθεσή του, το δρόμο για να σπάσει το πολιτικό απόστημα δεκαετιών, κατονομάζοντας επίσης, πως η οικογένεια Μητσοτάκη, όπως και ο Αντώνης Σαμαράς γνωρίζονταν στενά επί δεκαετίες με τον φυγόδικο πρώην ισχυρό άνδρα της Siemens Μιχάλη Χριστοφοράκο!

Ήταν ξεκάθαρος και επαναλάμβανε συνεχώς στην επί 18 ώρες και πλέον κατάθεσή του, πως οι προγραμματικές συμφωνίες με τον ΟΤΕ, για τις οποίες διεξάγεται σήμερα η δίκη, ήταν μονόδρομος! Δηλαδή, θα έπρεπε η ερεύνα να ξεκινήσει από το 1990,  τότε που υπεγράφησαν οι τελευταίες προγραμματικές συμφωνίες μεταξύ του ΟΤΕ και των εταιρειών Siemens και Intracom, για να διαπιστωθεί η διαδρομή της διακίνησης του “μαύρου” χρήματος σε κυβερνητικά πρόσωπα! Αν πράγματι θέλουμε να γίνει κάθαρση του πολιτικού βίου στη χώρα μας!

Γιατί, αν γίνει έρευνα από το 1997, τότε κουκουλώνεται όλη η προϊστορία της δεκαετίας του ΄90! Σημείωσε δε, εάν δεν γίνει κάθαρση τώρα δεν πρόκειται τότε, να γίνει ποτέ!

Τα ήξεις – αφ΄ ήξεις της Δικαιοσύνης...

Οι ψηφιακές παροχές  βρέθηκαν τον Ιανουάριο του 1992 στο στόχαστρο του τότε 7ου τακτικού Ανακριτή, Νεκτάριου Βαζαίου, ο οποίος άσκησε ποινική δίωξη εναντίον τεσσάρων στελεχών της διοίκησης του ΟΤΕ (Τάσος Μαντέλης - πρόεδρος του ΟΤΕ την τριετία 1985 -88, και καταδικασμένος σήμερα, ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ στην συνέχεια, Τόμπρας, Μήνης και Κιουλάφας)! Βέβαια αυτοί οι τέσσερις μαζί με τον Σωκράτη Κόκκαλη και τον εκπρόσωπο της Siemens Bernhard Dombek  απαλλάχθηκαν με το βούλευμα 597 του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών στις 10 Οκτωβρίου 1993!

Οι ψηφιακές συνδέσεις έφθασαν μέχρι τα χέρια των εισαγγελικών αρχών πολλές φορές. Μετά το 1993 και το πρώτο απαλλακτικό βούλευμα, χρειάστηκε να διερευνηθεί αρκετές φορές ακόμη, ο τρόπος ανάθεσής τους. Στις 27 Ιουνίου 1995 ύστερα από μήνυση που κατέθεσε, τότε, ο πρώην υπουργός Ανδρέας Ανδριανόπουλος, ο τότε εισαγγελέας Εφετών Γιώργος Ζορμπάς έκρινε παράνομη την προμήθεια των ψηφιακών. Πριν τελειώσει ο Ιούνιος, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών κ. Χριστόφορος Τζανακάκης αφαίρεσε από τον κ. Ζορμπά την υπόθεση και ζήτησε από τον συνάδελφό του κ. Λ. Καράμπελα να κάνει νέα έρευνα. Εκείνος παρέπεμψε την υπόθεση στο Ελεγκτικό Συνέδριο, το οποίο έκρινε τον διαγωνισμό άκυρο. 

Με βάση και το πόρισμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου ο κ. Καράμπελας άσκησε τότε ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου για τρία κακουργήματα και τρία πλημμελήματα. Μεταξύ των κατηγορουμένων ήταν ο κ. Σωκράτης Κόκκαλης της Intracom και ο κ. Ηλίας Γεωργίου της Siemens. Στις 10 Δεκεμβρίου 1997 (δηλαδή την ίδια περίοδο που υπογράφονταν οι προγραμματικές συμφωνίες του ΟΤΕ) ο κ. Καράμπελας προτείνει να απαλλαγούν όλοι οι κατηγορούμενοι. Τέσσερις μήνες αργότερα, στις 27 Μαρτίου του 1998 το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών με το βούλευμα 685, απλώς επικύρωσε την πρόταση του κ. Καράμπελα, ο οποίος είχε κρίνει ότι όχι μόνον δεν ζημιώθηκε, αλλ' αντίθετα, ωφελήθηκε το Δημόσιο από τη σύμβαση του ΟΤΕ με τις εταιρείες Siemens και Intracom!

Πού είναι μωρέ ο Σωκράτης Κόκκαλης; 

Διαβάζοντας προσεκτικά την κατάθεση Σέκερη για τις προγραμματικές συμφωνίες και ότι είχε προηγηθεί αυτών, εύκολα κανείς αντιλαμβάνεται ότι η στοχοποίηση του Μιχάλη Χριστοφοράκου και της Siemens και μόνο, έχει ίσως ένα και μοναδικό σκοπό! Να διαγραφεί από τη μνήμη των Ελλήνων, η παντοδυναμία του Σωκράτη Κόκκαλη των δεκαετιών ΄80 και ΄90! Προκειμένου να προστατευθούν όλα εκείνα τα πολιτικά πρόσωπα που έβαλαν βαθιά το χέρι τους στο βάζο με το μέλι και σήμερα πολλοί εξ αυτών ετοιμάζονται να επανακάμψουν στην κεντρική πολιτική σκηνή!

Έκρυψε την αλήθεια ο Κυριάκος Μικές...

Στην κατάθεσή του ο πρώην Γενικός Διευθυντής Λογιστηρίου της Siemens Κυριάκος Μικές, αποποιήθηκε της “στενής σχέσης” του με τον Μιχάλη Χριστοφοράκο, ως άλλος Πέτρος, που πριν αλέκτωρ λαλήσει τρεις…!

Εμείς όμως, θα θυμίσουμε πως ο Μιχάλης Χριστοφοράκος είχε εκχωρήσει την υπογραφή του στον Κυριάκο Μικέ! Δηλαδή, τον είχε αναγορεύσει στον αντ΄ αυτού!
Θα θυμίσουμε πως, από κοινού έδωσαν την χορηγία της Siemens στη φανέλα του Ολυμπιακού (Χριστοφοράκος και Μικές είναι φανατικοί Ολυμπιακοί) για μια 3ετία έναντι πολλών εκατομμυρίων! Μαζί ταξίδευαν με το τσάρτερ της ποδοσφαιρικής αποστολής του Ολυμπιακού και με τον Σωκράτη Κόκκαλη στα εκτός έδρας παιχνίδια της ομάδος του Πειραιά στο Champions League!

Μαζί παρακολουθούσαν τους εντός έδρας αγώνες του Ολυμπιακού από τη σουίτα του γηπέδου Καραϊσκάκη, που νοίκιαζε η Siemens με ετήσια σύμβαση!

Μαζί πήγαιναν σε αγώνες της Formula 1, όπου χορηγός ήταν η Siemens AG!
Ας τα έχει υπ΄ όψη της αυτά η Έδρα και ας καλέσει εκ νέου τον Κυριάκο Μικέ για μια πραγματική κατάθεση!

Θα ασχοληθεί κάποιος με τη χρηματοδότηση της ΠΟΛΑΝ από τη Siemens; 

Στην κατάθεσή της, η πρώην διευθύντρια του γραφείου Χριστοφοράκου, Αικατερίνη Τσακάλου, αναφέρθηκε και σε ένα ακόμη ημερολόγιο της περιόδου ΄96-΄97! Το οποίο παραδόθηκε ήδη στον Πρόεδρο της Έδρας και αναμένουμε από εκείνον, κατ΄ αρχήν, την γνωστοποίηση των τυχόν υπαρχόντων πολιτικών προσώπων σε ραντεβού με τον Μιχάλη Χριστοφοράκο!

Θα θέλαμε επίσης να γνωρίζουμε αν θα γίνει κάτι από την πλευρά της Δικαιοσύνης με την καταγγελία – κατάθεση της Αικατερίνης Τσακάλου πως, η “Πολιτική Άνοιξη” του Αντώνη Σαμαρά πήρε χρήματα από τη Siemens!

Μια μαρτυρία – βόμβα που δεν πέρασε ούτε στα ψηλά των ΜΜΕ!
Δεν ενδιαφέρει τελικά κανέναν αυτός ο εναγκαλισμός – ομφάλιος λώρος – της Siemens με τον πρώην Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά;

Ποιος θα ψάξει την Clap hand;

Κατά το πρόσφατο παρελθόν είμαστε οι μόνοι που φωνάξαμε και φωνάζουμε για την εξωχώρια εταιρεία Clap hand! Την οποία ονομάτισε στην κατάθεσή του ο Ευάγγελος Σέκερης!

Όμως, μέχρι στιγμής κανένας δικαστικός λειτουργός δεν έχει φιλοτιμηθεί να ασχοληθεί με αυτήν την offshore εταιρεία!

Που πιθανώς, ο Ευάγγελος Σέκερης, που μόνο τυχαία δεν την ανέφερε, να ήθελε να πει πως σε αυτήν υποκρύπτονται λαδιάρηδες πολιτικοί και που αν αποκαλυφθούν τα ονόματά τους θα καταρρεύσει όλο το Πολιτικό Σύστημα!

Ωστόσο, η εφημερίδα μας, επειδή οι πάντες κωφεύουν σε αυτήν την αποκάλυψη βόμβα, θα συνεχίσει την έρευνα, σε μια προσπάθεια αποκάλυψης της πλήρους αλήθειας!!



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.