27 Νοεμβρίου 2017

Ο ΤΡΑΜΠ ΕΙΝΑΙ ΕΥΧΗ Ή ΚΑΤΑΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;

Ανεπιθύμητος ο Αλέξης Τσίπρας στη Ρωσία 
Μεθοδεύουν την “παραχώρηση” της Μακεδονίας 

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου 
Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας” 
egerssi@otenet.gr
www.egerssi.gr 

Κατά την διάρκεια της προεκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη του Αμερικανού Προέδρου στις ΗΠΑ, είχαμε ταχθεί ανοικτά υπέρ - ίσως οι μόνοι – της υποψηφιότητας του Ντόναλντ Τραμπ! Αφ΄ ενός μεν γιατί η Χίλαρι Κλίντον εκπροσωπούσε ευθέως και απροκάλυπτα υποστήριζε την εξωτερική πολιτική της Νέας Τάξεως Πραγμάτων και της Παγκοσμιοποίησης στις ΗΠΑ και αφ΄ ετέρου γιατί ο Ντόναλντ Τραμπ, που λυσσαλέα πολεμήθηκε στο εσωτερικό των ΗΠΑ από όλο το Σύστημα της ΝΤΠ (πρωτοστατούντος του πορνομάγαζου του Χόλυγουντ), σε πολλά ζητήματα τα είχε βρει με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαδιμίρ Πούτιν! Μια διαφαινόμενη συμμαχία που εξυπηρετούσε τα ελληνικά συμφέροντα! 

Από τότε όμως, έχει κυλήσει πολύ νερό στ΄ αυλάκι και όλα δείχνουν πως ο Ντόναλντ Τραμπ, δεν είναι βεβαίως χειρότερος του Ομπάμα και των Κλίντον, αλλά δεν είναι και αυτό που προφανώς θα αναμέναμε ως Ελλάς! 

Ο Τσίπρας έγινε πειθήνιο όργανο και των ΗΠΑ 

Ωστόσο, η ευθύνη βαραίνει και την Ελλάδα, από τη στιγμή που στην Πατρίδα δεν υπάρχει στον Πρωθυπουργικό θώκο, εκείνη η ισχυρή προσωπικότητα που θα ενέπνεε σεβασμό στον αμερικανικό παράγοντα και θα του δημιουργούσε την πεποίθηση περί αταλάντευτων και αδιαπραγμάτευτων θέσεων της χώρας στην εξωτερική της πολιτική!
Ένας Έλληνας Πρωθυπουργός, άοσμος, άγευστος και επί της ουσίας άφωνος! Πειθήνιο όργανο των Δυτικών “Συμμάχων” μας, της Ευρωπαικής Ενώσεως, των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ! Ένα θρασύτατο ανθρωπάκι στο εσωτερικό της χώρας που μεταμορφώνεται σε ένα γλοιώδες, υποτακτικό κουταβάκι, όταν συζητάει εκτός των συνόρων με τους Δυτικούς “Συμμάχους” μας! 


Έτσι, όταν έχεις έναν τέτοιον Πρωθυπουργό, έρχονται οι σφαλιάρες πανταχόθεν!
Τούτο ακριβώς συνέβη και στο πρόσφατο ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στην Ουάσιγκτον, όπου λόγω της ανικανότητάς του στη διαχείριση κρίσεων και στην εκμετάλλευση ευκαιριών (οξύτατη η διένεξη της Τουρκίας με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ), επέστρεψε περισσότερο αδύνατος από ότι ήταν όταν αναχωρούσε για τις ΗΠΑ, αφού υποτάχθηκε απόλυτα στο Παγκόσμιο Σύστημα (είχαμε αναφέρει σε άρθρα μας τις αμερικανικές εντολές – περί αυτού πρόκειται – προς τον Έλληνα Πρωθυπουργό)!  


Ανεπιθύμητος ο Αλέξης Τσίπρας στη Ρωσία

Εκ του αποτελέσματος φαίνεται πως οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν τον Έλληνα Πρωθυπουργό, προκειμένου με διάφορες ανόητες και άφρονες ενέργειές του, να αμφισβητήσει την ισχύ και την κυριαρχία του Πούτιν στην χερσόνησο της Κριμαίας!

Έτσι, στην σύγκλιση Μικτής Διυπουργικής συνάντησης μεταξύ της Ρωσίας και της Ελλάδος, που θα πραγματοποιείτο στην Μόσχα, αξίωσε να αντικατασταθούν οι τέσσερεις εκπρόσωποι – αξιωματούχοι της Κριμαίας από άλλους αντίστοιχους Ρώσους!

Αμφισβητώντας έτσι τη νομή και κατοχή της Κριμαίας από τη Ρωσία και μη παραδεχόμενος ότι η Κριμαία αποτελεί πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της Ρωσικής Ομοσπονδίας!

Αυτή, η παντελώς άφρονα ενέργεια από πλευράς της ελληνικής κυβερνήσεως, ανάγκασε τη ρωσική πλευρά να βγάλει ανακοίνωση σε αυστηρό τόνο, που έλεγε: “Για εμάς η Κριμαία είναι ό,τι και η Μόσχα. Αναπόσπαστο κομμάτι της Ρωσικής Ομοσπονδίας”! Κατ΄ αυτόν τον τρόπο αποστόμωνε την ελληνική πλευρά, μη δεχόμενη η Ρωσία, την ατζέντα να την καθορίζει ο φιλοξενούμενος και όχι ο οικοδεσπότης!

Ωστόσο, επειδή η ελληνική ενέργεια ήταν τεράστια προσβολή προς τον ίδιο τον Βλαδιμίρ Πούτιν, ανακλήθηκε πάραυτα η βίζα της ελληνικής αντιπροσωπίας που ήταν έτοιμη να πετάξει για την Μόσχα! Σε αυτήν ανήκε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου, καθώς και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες!

Ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το νερό στο ποτήρι της οργής του Βλαδίμηρου Πούτιν κατά του Αλέξη Τσίπρα!

Τραβάει το σχοινί το αμερικανάκι Αλέξης Τσίπρας

Προηγήθηκε όμως, άλλη μια ελληνική ενέργεια, που αποκάλυπτε πως η Ελλάς είναι απόλυτο φερέφωνο των ΗΠΑ και ΝΑΤΟ και την οποία σας αποκάλυψα στο άρθρο μου: «Τσίπρα πάρε τους S-400»! Όπου, αποκάλυπτα τα όσα μου είπε αξιόπιστη πηγή μου, απόρρητης διαβάθμισης: «Όλοι ρωτούν γιατί οι S-400 δόθηκαν στην Τουρκία από την Ρωσία! Σας απαντώ, γιατί δεν δέχτηκε η ελληνική πλευρά τους S-400 και έτσι προέκυψε στη συνέχεια ο παμπόνηρος Ερντογάν! Και η ρωσική πρόταση ήταν άκρως δελεαστική για την Ελλάδα, αφού θα συμπεριελάμβανε στους οικονομικούς όρους, και αγροτικά προϊόντα…»!

Αλλά, παρά την αφάνταστη ενόχληση του Βλαδιμίρ Πούτιν από όσα παραπάνω αναφέρω, εν τούτοις επειδή ως άνθρωπος διαφέρει από άλλους μεγάλους ηγέτες, πληροφορούμενος την τραγωδία που συντελέστηκε στην Δυτική Αττική, προσφέρθηκε παντί τρόπω να βοηθήσει την Ελλάδα! 

Μια ενέργεια ανθρωπιάς, που όμως δεν αποδέχτηκε ο μικρόψυχος Έλληνας Πρωθυπουργός!

Βάζοντας τις σχέσεις Ελλάδος – Ρωσίας σε επικίνδυνα και αδιέξοδα μονοπάτια! 

Τα ψεύτικα, τα λόγια τα μεγάλα του Αλέξη 

Ωστόσο, δεν δίστασε να δηλώσει ο Αλέξης Τσίπρας από το Γκέτεμποργκ της Σουηδίας όπου βρέθηκε στη Διάσκεψη Κορυφής, πως θα ζητήσει βοήθεια από την ΕΕ, επισημαίνοντας όμως ότι η γραφειοκρατία στην Ευρώπη είναι κάτι που πρέπει να έχουμε υπόψη μας, γι΄ αυτό θα πρέπει να βοηθήσουμε τους πολίτες μας με τις δικές μας δυνάμεις!

Δηλαδή, “ζήσε Μάη να φας τριφύλλι”!

Θα βοηθηθούν οι πληγέντες από τη θεομηνία, λόγω των πολιτικών παραλήψεων, όπως βοηθήθηκαν και οι πληγέντες από τις πλημμύρες του 2011 στην Καλλονή Λέσβου ή όπως οι πλημμυροπαθείς στη Σκόπελο το 2015! Οι οποίοι ακόμη περιμένουν την οικονομική ενίσχυση – αποζημίωση του Κράτους!

Μεταμορφωμένος επέστρεψε ο Κοτζιάς 

Είχαμε κατά το παρελθόν επαινέσει τη γενικότερη στάση - στα Εθνικά θέματα - του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά! 

Αλλ΄ όμως, με όποιον δάσκαλο καθίσεις, τέτοια γράμματα θα μάθεις! Και ο πολύ κακός δάσκαλος, λέγεται Αλέξης Τσίπρας! 

Ας θυμηθούμε πως, στο ταξίδι στις ΗΠΑ, ο ΥΠΕΞ μας Νίκος Κοτζιάς συνόδευε τον Έλληνα Πρωθυπουργό και επέστρεψε μεταμορφωμένος από το υπερατλαντικό του ταξίδι!

Αφού, άμα τη επιστροφή του, μετέβη στην Τουρκία, όπου συναντήθηκε στις 24 Οκτωβρίου με τον Πρόεδρό της Ρετζέπ – Ταγίπ Ερντογάν και τον ΥΠΕΞ της Μεβλούτ Τσαβούσογλου! Η επίσημη ανακοίνωση της επισκέψεως αυτής του Έλληνα ΥΠΕΞ: Διμερή και περιφερειακά θέματα (;;;)!

Ακολούθησε στις 2 Νοεμβρίου η επίσκεψη στην Αθήνα του Τούρκου Αντιπροέδρου Χακάν Τσαβούσογλου, ο οποίος είναι σκληρός ισλαμιστής που αποκαλεί την Μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης ως Τουρκική! Και η τουλάχιστον αφελής ελληνική κυβέρνηση του επέτρεψε να μεταβεί στην Κομοτηνή και την Ξάνθη! Την οποία πιο συχνά επισκέπτονται - τη Θράκη μας - Τούρκοι Υπουργοί απ΄ ότι Έλληνες Υπουργοί! Όμως, αυτή η έλευσή του στην Ελλάδα σηματοδοτεί την προετοιμασία του ταξιδιού του Σουλτάνου της Τουρκίας Ερντογάν στην Αθήνα!

Όλες οι παραπάνω πρωτοβουλίες του Νίκου Κοτζιά είναι σίγουρο πως εντάσσονται στις εντολές που έλαβε η ελληνική κυβέρνηση από τον Λευκό Οίκο! 

Παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας μας 

Μας τρομάζει όμως, ακόμη περισσότερο, για το πόσο υποχωρητική μπορεί να είναι αυτή η κυβέρνηση, αφού η πληροφορία που μας δόθηκε χθες, ήταν πως ο Νίκος Κοτζιάς θα επιχειρήσει να κλείσει το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων, προκειμένου να γίνει όσο το δυνατόν πιο σύντομα η ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ! 

Σ΄ αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η αλλαγή πλεύσης της νέας κυβερνήσεως των Σκοπίων περί αλλαγής του ονόματος του αεροδρομίου τους από Μεγάλου Αλεξάνδρου σε Κίρο Γκλιγκόροφ και η αποκαθήλωση των πάσης φύσεως αγαλμάτων που παραπέμπουν στην ελληνική ιστορία της Μακεδονίας μας!

Όμως, το όνομα είναι η ουσία! Ας μην ξεχνάει λοιπόν, ο Νίκος Κοτζιάς πως οριστική ονομασία στα Σκόπια που θα συμπεριλαμβάνει το όνομα της Μακεδονίας, είναι Προδοσία από εκείνους που θα συνηγορήσουν και θα υπογράψουν!!Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.