Τελευταίες αναρτήσεις

27 Νοεμβρίου 2017

Διαδικτυακή εκστρατεία ενάντια στην επίσκεψη Ερντογάν στην Ελλάδα

Γράφει ο Λεωνίδας Κουμάκης

Με πρωτοβουλία της «Κίνησης Πολιτών Άρδην» συστήθηκε επιτροπή εναντίον της επίσκεψης του ψευτο-σουλτάνου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Ελλάδα. Στην επιτροπή, εκτός από Έλληνες, συμμετέχουν Κύπριοι, Μικρασιάτες, Πόντιοι, Αρμένιοι, Κούρδοι κ.α., οι οποίοι εκφράζουν την καθολική αντίθεση τους στην επικείμενη επίσκεψη Ερντογάν στην Ελλάδα.

Ένας πολιτικός που έχει επιβάλλει στον Τουρκικό λαό μια απροκάλυπτη δικτατορία με κοινοβουλευτικό φερετζέ, που έχει εξαπολύσει πραγματική γενοκτονία στις νοτιοανατολικές περιοχές της Τουρκίας, που έχει σύρει στις φυλακές τους πολιτικούς του αντιπάλους (μόνο από το φιλοκουρδικό HDP έχουν φυλακιστεί 20.000 άνθρωποι – μεταξύ τους ο συμπρόεδρος του κόμματος Σελαχετίν Ντεμιρτάς), που έχει μετατρέψει ολόκληρη την Τουρκία σε γωνιακό μαγαζί της «φαμίλιας» του, που διατυπώνει απροκάλυπτα τις νέο-οθωμανικές του φαντασιώσεις εναντίον των γειτόνων της Τουρκίας και –πολύ περισσότερο- εναντίον της Ελλάδος και της Κύπρου, που στέλνει συνεχώς στην Ελληνική Θράκη χρυσοπληρωμένους Θρακιώτες, τύπου Μουεζίνογλου, οι οποίοι θάμπωσαν από χρυσάφι και Τούρκεψαν, που απροκάλυπτα απειλεί με την «δύναμη» του ξεπατωμένου από τις διώξεις Τουρκικού στρατού, που πλημμυρίζει μεθοδικά την Ελλάδα (και την Ευρώπη) με δυστυχισμένους ανθρώπους από την Μέση Ανατολή, την Ασία, την Αφρική και τα πέρατα του κόσμου θησαυρίζοντας από το εμπόριο ψεύτικης ελπίδας – ε, λοιπόν αυτός ο άνθρωπος δεν είναι ευπρόσδεκτος στην Ελλάδα!

Μπορεί η επίσημη πολιτική της χώρας μας, κάτω από παραμέτρους που δεν μπορεί να είναι ευρύτερα γνωστοί σήμερα και οι οποίοι δεν αφορούν καθόλου το λαϊκό αίσθημα, να υπαγορεύει μια ανεπιθύμητη επίσκεψη που θα «κουκουλωθεί» πίσω από όμορφα λόγια και ψεύτικες φιλοφρονήσεις.

Ο κόσμος όμως πρέπει να φωνάξει ένα βροντερό ΟΧΙ στην επίσκεψη του δικτάτορα Ερντογάν στην Ελλάδα, όχι μόνο γιατί κρύβει πολλές και σοβαρές παγίδες, αλλά γιατί πρέπει να του δώσει το μήνυμα ότι όλοι τον έχουν πάρει είδηση: Οι Ευρωπαίοι τον οδηγούν σταδιακά έξω από κάθε Ευρωπαϊκό δρώμενο, οι Αμερικανοί συλλάβανε τον προσωπικό «ταμία» της «φαμίλιας» που χαρακτηρίζεται από απερίγραπτη διαφθορά καθώς και τον «συνέταιρο» της οικογένειας που έσπαγε το εμπάργκο στο Ιράν, ενώ δεν υπάρχει πλέον καμιά απολύτως χώρα που να τον θεωρεί αξιόπιστο και σοβαρό συνομιλητή – της Ρωσίας συμπεριλαμβανομένης!

Για όλους αυτούς τους λόγους και πολλούς άλλους, ανεξάρτητα από την επίσημη πολιτική που ασκείται χωρίς κατ΄ ανάγκη να λαμβάνει υπ΄ όψη το λαϊκό αίσθημα, θεωρώ πως έχουμε όλοι υποχρέωση να προσυπογράψουμε την διαδικτυακή εκστρατεία ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ και, σε περίπτωση που πραγματοποιηθεί η επίσκεψη, να διαδηλώσουμε την αντίθεση μας με συγκεντρώσεις και δρώμενα.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ : Η παθητική παρακολούθηση της βόλτας «της αλεπούς στο παζάρι» είναι μεγάλο σφάλμα που πρέπει να αποφύγουμε. Ο μισός Τουρκικός πληθυσμός που υποφέρει από την δικτατορία Ερντογάν θα έχει στραμμένο το βλέμμα του προς εμάς. Θα ελπίζει σε μια δυνατή φωνή διαμαρτυρίας και για τα δικά του δεινά. Θα προσδοκά μια ηχηρή λαϊκή αποδοκιμασία που δεν μπορεί να εκφράσει ο ίδιος, χωρίς να βρεθεί στην φυλακή.

Η δική μας φωνή διαμαρτυρίας, θα είναι ταυτόχρονα η φωνή διαμαρτυρίας των Τούρκων δημοσιογράφων, των δικαστικών, των δημοσίων υπαλλήλων, των μελών της Τουρκικής Ακαδημαϊκής Κοινότητας, των πολιτικών, των διανοουμένων, των Κούρδων που τολμούν να εκστομίσουν τον ίδιο ακριβώς «αυτοπροσδιορισμό» που απαιτεί με φορτικότητα ο ψευτο-σουλτάνος από Έλληνες ή Κύπριους μουσουλμάνους, καθώς και χιλιάδων δημοκρατικών πολιτών - όλοι βρίσκονται στις Τουρκικές φυλακές επειδή τόλμησαν να αρθρώσουν ακόμα και μια αδύναμη φωνή αντίθεσης στο αποκρουστικό καθεστώς της δικτατορίας Ερντογάν.

Ας μην τους απογοητεύσουμε. Εμείς με αυτούς όχι μόνο δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα, αλλά μοιραζόμαστε «κοινά παθήματα» που μας φέρνουν πιο κοντά! 

Υπογράψτε τώρα την διαδικτυακή εκστρατεία ενάντια στην επίσκεψη Ερντογάν στην Ελλάδα! 
Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.