28 Νοεμβρίου 2017

Θλιβερή κατάντια τοὺ «Κοινοβουλίου»

Τοῦ Γιώργου Κακαρελίδη
Καθηγητοῦ Ἐφαρμογῶν στὴν Ἐπιχ. Ἔρευνα και Στατιστική τοῦ ΤΕΙ Δυτ. Ἑλλάδος 

Παρακολουθώντας τις συζητήσεις στην Βουλή, δεν μπόρεσα να μην αναρωτηθώ για την κατάντια ενός θεσμού, που κρατά σ’ αυτά τα χώματα από την Ομηρική Εποχή.

Ο Θερσίτης, αυτός ο έσχατος τών Αχαιών, απολάμβανε πλήρους ισηγορίας έναντι τού Αγαμέμνονα. Και όχι μόνον αυτό, αλλά έπρεπε ο Αγαμέμνων αυτοπροσώπως να προσπαθεί να πείσει  τον καθένα και όλους μαζί, ώστε να λάβουν αποφάσεις για το τί πρέπει να γίνει. Εκεί αγορήνδε, ίσος προς ίσον, όλοι.

Και εδώ, οι «Βουλευτές» τού κυβερνώντος κόμματος, άμοιροι και μοιραίοι, θλιβεροί και κακόμοιροι, ψέλιζαν φτηνές δικαιολογίες, αναμεμιγμένες με δάκρυα, με υποσχέσεις για άλλη μιά φορά, ότι ‘..ως εδώ’, καταπατώντας ξανά και ξανά τον όρκο που είχαν δώσει να τηρούν το Σύνταγμα και να εκπροσωπούν τον Λαό.

Οχι τον Πρωθυπουργό, τον Αρχηγό ή τα κόμματα, αλλά τον Λαό αυτού τού Κράτους  και συνάμα το ίδιο το Εθνος, ως υπερκείμενη Οντότητα, σ’ αυτήν την αδιάκοπη πορεία Πολιτισμού του, τουλάχιστον τα τελευταία 4500 χρόνια, μέ τίς ὑπάρχουσες γραπτές πηγές..

Ανίδεοι, περιδεείς, νοιώθοντας τις Ερινύες να έρχονται έσπευδαν γρήγορα – γρήγορα, ο ένας μετά τον άλλον να πούν το λογύδριό τους, οιονεί ἀπολογούμενοι, μήπως συγκινηθούν οι ψηφοφόροι τής περιοχής τους και τούς επιτρέψουν να βγούνε από τα σπίτια τους, χωρίς να τούς φτύσουν.

Από την άλλοι οι ‘Υπουργοί’ ακκίζονταν, αυτοδοξολογούμενοι από καθέδρας, διεκδικώντας το Παπικό αλάθητο, βιαζόμενοι να εκτελέσουν το -ανατεθέν σ’ αυτούς από ξένα κέντρα, έργο τους και να παραδώσουν δούλο  ένα περήφανο Λαό, που δίδαξε στην Οικουμένη τί σημαίνει Ελευθερία, Δημοκρατία και Φιλότιμο.

Αντιλαμβανόμενοι ότι η ώρα τής Νέμεσης πλησιάζει, αφού αμνήστευσαν προκαταβολικά εαυτούς και αλλήλους με ‘Νόμους’, θέλουν να ολοκληρώσουν την καταστροφή, επικαλούμενοι ψεύδη και φτηνά επικοινωνιακά τερτίπια, κρύβοντας ανειλημμένες δεσμεύσεις, για να μην αποκαλυφθεί η αλήθεια και αντιδράσουν ένιοι των υποταγμένων βουλευτων τους.

Τρέφοντας απύθμενο και ακατανόητο μίσος για ένα Λαό, που παρά τις ενορχηστρωμένες επιθέσεις σέ ό,τι διακρίνει τήν ιδιοσυστασία του, παρά τις διαγραφές τού Παρελθόντος του, παρά την εξαφάνιση τών σημαντικών Κειμένων του από τα σχολειά και την λοιδωρία τής Μεταφυσικής του και παρά τις άοκνες προσπάθειες θεσμικών και εξωθεσμικών κέντρων για την πλήρη χυλοποίησή του, αυτός ο Λαός καδράρει τον εσωτερικό εχθρό, για να τον εξωπετάξει, όταν σημάν’ η ώρα,  με το ίδιο αιματοβαμμένο πείσμα, που είχαν τα χνάρια τών πολιτών – οπλιτών, εκεί πάνω, στα χιονισμένα διάσελα τής Πίνδου, όταν τέλειωσαν τόν υποχωρητικό αγώνα προκαλύψεων, τεντώνοντας για άλλη μια φορά το βελος τής Ιστορίας.

Αλλά, ώ Υπουργοί, μην ξεχνάτε ότι τοποθετηθήκατε εκεί για να υπηρετείτε το συμφέρον τού Λαού. Αν το ξεχνάτε θα υποστείτε το «Φωνή Λαού, οργή Θεού», όπως το υφίσταται οποιοσδήποτε επίορκος ηγεμών στην σύντομη πολιτική ζωή του.Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.