Τελευταίες αναρτήσεις

12 Ιουλίου 2017

Προτεστάντες γέμισαν τους δρόμους της Λάρισας Καινές Διαθήκες και έντυπα...

Θορυβημένη είναι η κοινωνία της Λάρισας από τα χιλιάδες αντίτυπα της Καινής Διαθήκης και άλλων εντύπων που μοίρασαν ευαγγελιστές σε παρά πολλές πολυκατοικίες, αλλά και σε κτίρια με γραφεία. 

Με μήνυμά του ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος είχε προϊδεάσει για την ενέργεια αυτή, ζητώντας από τους πολίτες να μη «δελεασθούν από τη δωρεάν διανομή της Καινής Διαθήκης», καθώς, όπως εξηγεί, «αυτό θα είναι ο τρόπος με τον οποίο θα μας πλησιάσουν, για να συζητήσουν μαζί μας, να μας δώσουν πληροφορίες για το προσηλυτιστικό έργο τους και να γίνουν γνωστοί».

Αναλυτικά το μήνυμα του Μητροπολίτη:

«Αδελφοί μου,
Σύμφωνα με την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος μια νεοπροτεσταντική Οργάνωση, ονομαζομένη «Ελληνική Ιεραποστολική Ένωση», θα κινηθεί με προσηλυτιστική δραστηριότητα από 5 ως 13 Ιουλίου στην περιοχή μας. Με μία ευρείας κλίμακος εκστρατεία που την ονομάζει «Operation Joshua (Οπερέισον Τζόσουα) – Κάθε σπίτι» θα περιέλθει τη Λάρισα, τα Τρίκαλα και τα Γρεβενά, διανέμοντας Καινές Διαθήκες και με το πρόσχημα αυτό, θα διανέμη και ποικίλο υλικό προτεσταντικού χαρακτήρα, ασυμβίβαστο προς την Ορθόδοξο Πίστη.

Η Ιερά Σύνοδος συνιστά να μη δελεασθούμε από τη δωρεάν διανομή της Καινής Διαθήκης, διότι αυτό θα είναι ο τρόπος με τον οποίο θα μας πλησιάσουν, για να συζητήσουν μαζί μας, να μας δώσουν πληροφορίες για το προσηλυτιστικό έργο τους, και να γίνουν γνωστοί. Δόξα τω Θεώ, μία Καινή Διαθήκη εγκεκριμένη από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας μας έχουμε όλοι στο σπίτι μας, και δεν χρειάζεται να μας ξεγελούν μ’ αυτό.

Η Ιερά Σύνοδος μας επισημαίνει, τέλος, ότι ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί, ως μέλη του ενός και μοναδικού Σώματος του Χριστού, της Εκκλησίας, δεν χρειαζόμαστε τις διάφορες νεοφανείς αιρετικές κινήσεις, ούτε τους διαφόρους «κήρυκές» τους, από το εσωτερικό ή το εξωτερικό.
Γι’ αυτό ας είμαστε προσεκτικοί αυτές τις ημέρες για να διαφυλάξουμε την Πίστη μας την Αγία και την προαγωγή μας προς τη σωτηρία και τον αγιασμό».

Tι λένει οι θεολόγοι

Με έντονο προβληματισμό παρακολουθούν αυτή την εξέλιξη και οι Λαρισαίοι θεολόγοι σ’ αυτή την ενέργεια με τον Δρ. Θεολόγο καθηγητή Β/θμιας Εκπ/σης, μέλος της Εταιρείας Εκκλησιαστικού και Κανονικού Δικαίου κ. Χαράλαμπο Ανδρεόπουλο, να δηλώνει στο onlarissa.gr τα εξής:

«Το αντίτυπο της Καινής Διαθήκης, σε μετάφραση στη δημοτική, που διανεμήθηκε και στη Λάρισα είναι έκδοση της Ελληνικής Βιβλικής Εταιρείας – η οποία είναι επιστημονικός φορέας – και είναι αποδεκτό από την Ορθόδοξη Εκκλησία. Οπότε, δεν υπάρχει λόγος να το πετάξει κανείς, φοβούμενος πως περιέχει κακοδοξίες.

Μαζί με το αντίτυπο της Καινής Διαθήκης, διακινήθηκαν και φυλλάδια, ένα που περιγράφει την ιστορία ενός ανθρώπου που «βρήκε το δρόμο του θεού» στη διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας και τον εικονίζει σε μεγαλύτερη ηλικία μαζί με τη σύζυγό του πιασμένους χέρι με χέρι μπροστά στην ελληνική σημαία, και ένα που περιέχει φόρμα για συνδρομή σε εκδόσεις της «Ελληνικής Ιεραποστολικής Ένωσης», διαφημίζει κάποια άλλα site και γράφει πάνω το σύμβολο της Πίστης (Το «Πιστεύω»). Σε αυτά τα φυλλάδια, υπάρχει σαφής αναφορά ότι «το πακέτο που προσφέρεται δεν έχει καμία σχέση με Μάρτυρες του Ιεχωβά, Μορμόνους κλπ».

Εδώ, λοιπόν, κρύβεται η «παγίδα» της παρανόησης. Κάποιος σχετικά αδαής, μπορεί να πιστέψει ότι, εφόσον έχουν το ίδιο «Πιστεύω» (Σύμβολο της Πίστης) (και μάλιστα ενθαρρύνουν τον κόσμο «να πηγαίνει στην Εκκλησία της ενορίας / γειτονιάς και να ακούει τον λόγο του Θεού») και την ίδια εθνική ταυτότητα (ελληνική σημαία), είναι άνθρωποι που ανήκουν και στην ίδια εθνότητα και στην ίδια θρησκεία / δόγμα μαζί τους, είναι δηλαδή Ελληνες, Ορθόδοξοι χριστιανοί. Φυσικά, δεν είναι έτσι. Η οργάνωση «Ελληνική Ιεραποστολική Ένωση» είναι προτεσταντικού τύπου ομάδα, έχει έντονη δράση προσηλυτισμού και ανήκει στην Ευαγγελική (προτεσταντική) Εκκλησία.

Είναι ξεκάθαρο πως η δωρεά της Καινής Διαθήκης προέρχεται από ομάδα που θεωρείται από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος «αιρετική», αυτό, όμως, δεν σημαίνει πως το «δώρο» είναι επικίνδυνο, ότι θα πρέπει να το πετάξουμε. Άλλωστε, με όποια ματιά και αν διαβάσει κανείς το Ευαγγέλιο, το μεγαλειώδες μήνυμά του παραμένει αναλλοίωτο (εφόσον δεν υπάρχουν παρεμβάσεις στο αυθεντικό κείμενο – και στη συγκεκριμένη έκδοση δεν υπάρχουν). Συνεπώς, οι αποδέκτες των αντιτύπων μπορούν να δεχθούν αυτό το «δώρο» με ευγνωμοσύνη και να το δούν ως μια καλή ευκαιρία να διαβάσουν (όσοι δεν το έχουν κάνει ήδη) την Καινή Διαθήκη σε μετάφραση, για να γίνει πιο κατανοητή. Η Ιερά Σύνοδος, μάλιστα, προτρέπει «όποιοι ευσεβείς χριστιανοί έχουν λάβει το πακέτο «Κάθε σπίτι» της Ελληνικής Ιεραποστολικής Ένωσης μπορούν να κρατήσουν την Καινή Διαθήκη αλλά να μην ασχοληθούν με τα φυλλάδια που τη συνοδεύουν, διότι προωθούν προτεσταντικού χαρακτήρα υλικό ασυμβίβαστο με την Ορθόδοξη Πίστη, και ασφαλώς να μην έρθουν σε επικοινωνία με την οργάνωση, διότι σ’ αυτό τον προφανή σκοπό αποβλέπει και η εν λόγω κίνηση».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
πηγήShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.