Τελευταίες αναρτήσεις

13 Ιουλίου 2017

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗΣ Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ

Αλώθηκε η Εκκλησία μας από τους Οικουμενικούς…

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας” 
egerssi@otenet.gr 
www.egerssi.gr 

Ως προπέτασμα καπνού θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί μέρος των όσων έγραψα στην “Τσουκνίδα” του Σαββάτου Ιουλίου 2017, στο σημερινό μου άρθρο! Όταν φίλος αναγνώστης μετά από συνάντηση που είχαμε και αφού διάβασε τα όσα είχα γράψει, μου έδωσε τις δυο επιστολές που θα σας γνωρίσω παρακάτω, δημοσιεύοντας πρώτα για μια φορά ακόμα το μέρος του κειμένου μου κατά την 1η Ιουλίου:

«Πολλά ακούγονται τον τελευταίο καιρό κατά του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου, επειδή τάχατες σηκώνει “μπαϊράκι” ή άλλως, σηκώνει ανάστημα κατά της καθεστηκυίας πολιτικής τάξεως!

Μου σφύριξαν λοιπόν, πως προαλείφεται το έδαφος της διαδοχής του! Έτσι, “καλλιεργείται” το κατάλληλο κλίμα για να έχει ευτυχή κατάληξη η άνωθεν εντολή!

Λέγεται, πως ο “εκλεκτός” είναι ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού Ιγνάτιος! Ναι, ο “τηλεοπτικός” Μητροπολίτης, αφού είχε την επιμέλεια και την παρουσίαση της εκπομπής “Αρχονταρίκι”, από το 1992 -2011…

Όμως, το ισχυρό backup της διαδοχής είναι ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας - Φιλαδελφείας και Χαλκηδόνος Γαβριήλ!

Ο Μητροπολίτης που η ενθρόνισή του έγινε, επί των ημερών στην Πρωθυπουργία του Αντώνη Σαμαρά, στις 10 Οκτωβρίου 2014, στα 38 του χρόνια!

Ακούγεται, πως ήταν επιλογή του Αντώνη Σαμαρά! Που όμως, αποδέχτηκε και η “αριστερά”! Γι΄ αυτό και την ενθρόνιση την “τίμησε” με την παρουσία του και ο “πολύς” και στενός συνεργάτης του μετέπειτα Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Παππάς»! 

Η επιστολή του μακαριστού κυρού Αμβροσίου… 

Στις 12 Μαίου 1999 ο μακαριστός Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης Αμβρόσιος έστειλε επιστολή στον Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ.κ. Ιγνάτιο!
"Καθηκόντως λαμβάνω το θάρρος να επιστήσω αδελφικώς την προσοχήν σας επί σοβαρωτάτου δογματικού και κανονικού ζητήματος, το οποίον αν δεν αντιμετωπισθή ευθαρσώς σήμερον, ενδέχεται να έχει θλιβερωτάτας συνεπείας δι΄ όλους τους ορθοδόξους λαούς, αλλ’ ειδικώτερον απειλεί να καταρρακώσει το κύρος της Εκκλησίας της Ελλάδος επί παγκοσμίου επιπέδου. 

Πρόκειται διά την δραστηριότητα της νομιζομένης ορθοδόξου νεολαίας “Σύνδεσμος”, η οποία οργανώνει εις την θεόγνωστον επαρχίαν σας Διεθνές Συνέδριον Ορδοδόξων δημοσιογράφων την προσεχή Κυριακήν 16/5/99. Υπάρχουν δυστυχώς σοβαρώτατα στοιχεία τινά των οποίων θέτω συνημμένως εις την διάθεσίν σας αποδεικνύοντα ευχερώς ότι ο “Σύνδεσμος” ανήκει: εις Συνομοσπονδίαν Διεθνών Παραθρησκειακών Οργανώσεων, χρηματοδοτουμένων με κολοσσιαία ποσά από πολυεθνικά Ιαπωνικά, Αμερικανικά και Βρετανικά Τραστς και Οργανώσεις Κατασκοπείας αποβλεπούσας εις διείσδυσιν και παραπλάνησιν θρησκειών και εκκλησιών ανά τον κόσμον προς επίτευξιν παγκοσμίου θρησκευτικού συγκρητισμού. Η Παπική Εκκλησία αντελήφθη ενωρίς τον κίνδυνον και απεσύρθη ευθύς αμέσως της παταγώδους αποτυχίας που εσημείωσεν η Πανθρησκειακή εκδήλωσις εις Ασσίζην της Ιταλίας το 1986, απαγορεύουσα συνάμα εις τα μέλη της πάσαν ανάμιξιν εις χρηματοδοτικά προγράμματα των ως άνω Διεθνών Οργανώσεων.

Αδελφικώς ποιούμαι έκκλησιν προς την αγάπην σας, όπως μελετήσει εμβριθώς το συνημμένον υλικόν, εξ ου συνάγεται ότι ο “Σύνδεσμος” εργάζεται μεθοδικότατα εις τας ανά τον κόσμον ορθοδόξους Εκκλησίας και Ιεράς Μονάς και υπό το πρόσχημα οικολογικής ανανεώσεως προπαγανδίζει πανθρησκειακούς συγκρητιστικούς στόχους και αποκτά πληροφορίας πολυτίμους εις τας Δυτικάς Μυστικάς Υπηρεσίας, δια την εσωτερικήν κατάστασιν των Ορθοδόξων Εκκλησιών.

Την προσεχή Κυριακήν ο “Σύνδεσμος” θ’ αποπειραθή να “φακελλώση” ηλεκτρονικώς όλους τους δημοσιογράφους που θα εξαπατηθούν και θα μετάσχουν εις το εν Βόλω και Αθήνας Συνέδριον, με σκοπόν την περαιτέρω παρακολούθησίν των και την άσκησιν επιρροής εις το έργον των εκ μέρους Δυτικών και Άπω-ανατολικών μυστικών πρακτόρων. Πιστεύω ακραδάντως ότι η αρχιερατική Σας συνείδησις δεν θα ανεχθή οιανδήποτε ανάμειξιν της Ιεράς Μητροπόλεως Σας και της Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Ελλάδος γενικώτερον εις τοιάυτην υπονομευτικήν δια το μέλλον της Ορθοδοξίας και της χώρας μας απόπειραν, καθ’ ήν στιγμήν μάλιστα απειλητικά νέφη πολέμου και ανεκφράστων συμφορών πλήττουν την ευρυτέραν γεωγραφικήν περιοχή μας, εκπορευόμενα από τους ιδίους ακριβώς ζοφώδεις κύκλους οι οποίοι χρηματοδοτούν και τον “Σύνδεσμον”, υπαγορεύοντες ούτω λεπτωμερώς τας δραστηριότητας του. 

Η απάντηση του Μητροπολίτη κ.κ. Ιγνατίου… 

…δόθηκε στις 20 Μαίου 1999 και σας την παραθέτω αυτούσια:

Έλαβα την από 12/5/1999 σταλείσα επιστολήν Σας και επιθυμώ να Σας ευχαριστήσω για το ενδιαφέρον και την αγάπη Σας. Εύχομαι ο αναστάς και αναληφθείς Κύριος να Σας δίδη δύναμη ώστε θεοφιλώς να ποιμαίνετε την θεόσωστον επαρχίαν Σας επ΄ αγαθώ της Αγίας μας Εκκλησίας.

Εμελέτησα μετά πολλής προσοχής την επιστολήν Σας και το συνοδευτικόν αυτής υλικόν και χαίρομαι για τον προβληματισμό και την ειλικρινή αγωνία Σας για το μέλλον της Ορθοδοξίας. Επιθυμώ να Σας διαβεβαιώσω ότι διακατέχομαι από την ίδια ειλικρινή αγωνία και εγώ και προσπαθώ με τις πράξεις μου και τις πρωτοβουλίες μου να φανώ, όσο αυτό είναι δυνατόν, άξιος της αποστολής και της διακονίας που μου ενεπιστεύθη η Εκκλησία μας, και θα ήθελα να γνωρίζετε ότι όλες οι ενέργειές μου σ’ αυτό κατατείνουν. 

Θα μου επιτρέψετε να μην συμφωνήσω με τις παρατηρήσεις Σας σχετικά με τον Σύνδεσμο, τόσο εξ ιδίας πείρας, μια και εχρημάτισα αντιπρόεδρος του επί πλείστα έτη, όσο και επειδή γνωρίζω τα πρόσωπα που διακονούν αυτήν την όμορφη προσπάθεια και σήμερα. 

Εξ όσων γνωρίζω ο Σύνδεσμος ουδέποτε υπήρξε μέλος κανενός Οργανισμού, οιασδήποτε φύσεως. Εξάλλου, ακόμη και στις Οικουμενικές Συνάξεις που μετέχει, ακολουθεί την Ορθόδοξη πρακτική των χωριστών δηλώσεων.

Όσο για τα οικονομικά του, γνωρίζω εξ ιδίας πείρας ότι πάντοτε ήσαν πενιχρά και γι’ αυτό και ζητά την φιλοξενία από τις περιοχές που οργανώνει προγράμματα, ακριβώς διότι δεν είναι σε θέση από μόνος του να ανταποκριθεί στο κόστος της φιλοξενίας και των ταξιδιών.

Θεωρώ πως δεν μπορούμε να μιλήσουμε για συγκρητιστική προπαγάνδα στο Σύνδεσμο, όταν όλα του τα προγράμματα φιλοξενούνται στις Ορθόδοξες Εκκλησίες, ενώ ακόμη και οι οικολογικές δραστηριότητές του πραγματοποιούνται σε ορθόδοξα Μοναστήρια, όπως στο Άγιον Όρος, στη Μονή Γαλατάκι Ευβοίας, στην Ι.Μ. Βαλαάμ στη Ρωσία. Ακόμη, η συμμετοχή του Οικουμενικού Πατριαρχείου στα προγράμματα που αναφέρετε στην επιστολή σας τι άλλο παρά εχέγγυο αποτελεί για να μην έχουμε επιφυλάξεις ως προς το ορθόδοξο των προγραμμάτων του Συνδέσμου. 

Τέλος θα ήθελα να Σας υπενθυμίσω ότι κι εσείς πήρατε μέρος στη Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου στην Μόσχα το 1992, εκπροσωπώντας τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Σεραφείμ, και μάλιστα υποσχεθήκατε ενώπιον της 50μελούς ελληνικής αντιπροσωπείας γραμματειακή υποστήριξη και οικονομική βοήθεια. Αυτό δεν θα μπορούσε να γίνει, αν κι εσείς δεν πιστεύατε στον Ορθόδοξο ιεραποστολικό χαρακτήρα του Συνδέσμου!

Θέλω να πιστεύω πως οι θέσεις που εκφράστηκαν στην επιστολή Σας οφείλονται σε λανθασμένη ερμηνεία κάποιων στοιχείων, απ΄ όπου πουθενά δεν  συνάγεται ότι ο Σύνδεσμος εξαγοράσθηκε το 1980 από ξένες υπηρεσίες.

Είμαι βέβαιος πως δεν υπήρξα Αντιπρόεδρος ενός οργανισμού εξαγορασμένου από αλλότριους φορείς, αλλά αγωνίστηκα και αγωνίζομαι με αδελφούς εν Κυρίω για να λάμψη το φώς ημών έμπροσθεν των ανθρώπων!

Είμαι στη διάθεσή Σας, για κάθε περαιτέρω διευκρίνιση και είμαι βαθειά πεπεισμένος πως και στο Συνέδριο που φιλοξενήθηκε στην Μητρόπολη Δημητριάδος, αλλά και σ’ όλα τα προγράμματα του Συνδέσμου, εκτός από την ευλογία των Ορθοδόξων Εκκλησιών ανά τον κόσμο, υπάρχει και η ευλογία του Θεού! 

Διαφωνούμε Σεβασμιότατε! 

Αντιλαμβάνεσθε για το πώς καλύπτονται κάτω από το χαλί ανησυχίες με αποδείξεις  μη Οικουμενιστών Μητροπολιτών που θέλουν Αυτοκέφαλη και Ανεξάρτητη την Ελλαδική Εκκλησία;;

Αντιλαμβάνεσθε πώς έχει γεμίσει η Εκκλησία μας από Μητροπολίτες φανατικούς εκφραστές του Οικουμενισμού;; Πού υποστηρίζουν την Πανθρησκεία και την Ένωση με την Παπική Εκκλησία;;

Ας μας επιτρέψει λοιπόν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού, να διαφωνήσουμε οριζοντίως και καθέτως μαζί του, μόνο και μόνο, από τη στιγμή που λέει στην επιστολή προς τον μακαριστό Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης: Ακόμη, η συμμετοχή του Οικουμενικού Πατριαρχείου στα προγράμματα που αναφέρετε στην επιστολή σας τι άλλο παρά εχέγγυο αποτελεί για να μην έχουμε επιφυλάξεις ως προς το ορθόδοξο των προγραμμάτων του Συνδέσμου. 

Όχι Σεβασμιότατε! Για μας δεν είναι εχέγγυο η συμμετοχή του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο “Σύνδεσμο”! Όπως και η δική σας άλλωστε!

Γι΄ αυτό πιστεύουμε, ότι ναι, μπορεί να είσθε ο επόμενος Αρχιεπίσκοπος της Ελλαδικής Εκκλησίας!!Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.