Τελευταίες αναρτήσεις

20 Μαρτίου 2017

Πέθανε ο δισεκατομμυριούχος David Rockefeller

Πέθανε σε ηλικία 101 ετών ο δισεκατομμυριούχος David Rockefeller, στην οικία του στη Νέα Υόρκη. 

Όπως μεταδίδουν οι New York Times, o εκπρόσωπός του  δήλωσε  ότι ο τελευταίος απόγονος της θρυλικής οικογένειας  Rockefeller, πέθανε στον ύπνο του, στο σπίτι του, στο προάστιο Pocantico Hills της Νέας Υόρκης, σήμερα το πρωί. 

Επρόκειτο για τον τελευταίο εν ζωή εγγονό του John D. Rockefeller, του μεγιστάνα που ίδρυσε την εταιρεία Standard Oil τον 19ο αιώνα, δημιουργώντας μια περιουσία που κατέστησε τον ίδιο τον πρώτο αμερικανό δισεκατομμυριούχο και την οικογένειά του μία από τις πλουσιότερες και πιο ισχυρές στην ιστορία των ΗΠΑ. 

Ως κληρονόμος αυτής της περιουσίας, ο D. Rockefeller έζησε όλη του τη ζωή μέσα σε αρχοντική μεγαλοπρέπεια και προνόμια, είτε στο Μανχάταν (ως παιδί) είτε σε πολυτελείς επαύλεις στα κτήματα της οικογένειας. 

Η Chase Manhattan υπήρξε για καιρό γνωστή και ως «η τράπεζα Rockefeller», αν και η οικογένεια δεν είχε ποτέ περισσότερο από 5% των μετοχών της, αλλά ο κ. Rockefeller ήταν κάτι περισσότερο από επίτροπός της. Ως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος καθ' όλη τη δεκαετία του 1970, την έκανε την «τράπεζα του David», όπως πολλοί συνήθιζαν να την αποκαλούν, επεκτείνοντας τις δραστηριότητές της διεθνώς. 

Ωστόσο, το ανάστημά του υπήρξε μεγαλύτερο από ό,τι θα μπορούσε οποιοσδήποτε εταιρικός τίτλος να του προσδώσει, με την επιρροή του να είναι αισθητή στην Ουάσιγκτον, στα ξένα κεφάλαια, στους πολιτικούς διαδρόμους της πολιτείας της Νέας Υόρκης, σε μουσεία τέχνης, μεγάλα πανεπιστήμια και δημόσια σχολεία. 

Διαποτισμένος με τα συγκρατημένη ήθη της ελίτ της Ανατολικής Ακτής, εδραιώθηκε στην ανώτερη τάξη του κοινωνικού κόσμου της Νέας Υόρκης, ενώ ήταν γνωστός και για το τεράστιο φιλανθρωπικό του έργο. Εξίσου γνωστή υπήρξε και η συλλογή του με έργα τέχνης, μεγαλύτερη από αρκετών μουσείων με περίπου 15.000 κομμάτια, πολλά από αυτά αριστουργήματα. Ορισμένα μάλιστα επενδύουν του τοίχους των γραφείων του 56 ορόφων Rockefeller Center, το οποίο επισκεύασε και κατέστησε ενεργό κατά τα τη δεκαετία των ενενήντα του. 

Σιωπηλή μαρτυρία της δύναμης και της επιρροής του, υπήρξε ο κατάλογος με μερικά από τα 150.000 ονόματα των ανθρώπων που είχε συναντήσει ως τραπεζίτης-πολιτικός και ο οποίος καταλάμβανε ένα ολόκληρο δωμάτιο δίπλα στο δικό του.  

Στην πόλη που έζησε κυρίως και επηρέασε βαθύτατα, τη Νέα Υόρκη, ο David Rockefeller διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στη συσπείρωση του ιδιωτικού τομέα για την επίλυση της δημοσιονομικής κρίσης στα μέσα της δεκαετίας του 1970. Επιπλέον, ως πρόεδρος του Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης (MoMA) για πολλά χρόνια (η μητέρα του υπήρξε εκ των συνιδρυτών του το 1929) επιχείρησε να ενθαρρύνει επιχειρήσεις να αγοράζουν και εκθέτουν έργα τέχνης σε κτίρια γραφείων του, καθώς και να επιδοτούν τοπικά μουσεία.

Ως πρόεδρος του Συνεταιρισμού της Πόλης της Νέας Υόρκης, ενός συνασπισμού στελεχών των επιχειρήσεων, προώθησε την καινοτομία στα δημόσια σχολεία και την ανάπτυξη χιλιάδων διαμερισμάτων για οικογένειες χαμηλών ή μεσαίων εισοδημάτων. 

Είχε πάντα επίγνωση της αίγλη γύρω από το όνομα Rockefeller, ενώ είχε δηλώσει ότι «ποτέ δεν το βρήκα εμπόδιο». Όπως είχε πει, «προφανώς υπάρχουν φορές όπου έχω επίγνωση ότι με αντιμετωπίζουν με διαφορετικό τρόπο. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η κατοχή οικονομικών πόρων, την οποία χάρη στους γονείς μου έμαθα να χρησιμοποιώ με κάποια αυτοσυγκράτηση και διακριτικότητα, είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα.»


ΣΧΟΛΙΟ
Μια τεράστια μορφή της Νέας Τάξης έφυγε....
Οι θεωρίες γύρω από τον Rockefeller είναι δεκάδες στο διαδίκτυο...
Αλλες σίγουρα ανήκουν στις θεωρίες συνομωσίας κι άλλες είναι αληθινές...
Ανεξάρτητα από αυτές το σίγουρο είναι ότι ο Rockefeller και οι συνεχιστές του (διότι πρόκειται σαφώς για ολόκληρη δυναστεία πλέον) ανήκαν στην ελιτ επικυρίαρχων του κόσμου που ευθύνονται για καταστροφές λαών, κρατών και εθνών...
Μυστικές λέσχες και στοές βρίσκονταν πάντα υπό των έλεγχων αυτών των εβραϊκών οικογενειών... (π.χ. Rockefeller, Rothchild κλπ)....

Ο θάνατος όμως είναι κοινός για όλους και ο καθένας κάποια στιγμή έρχεται η ώρα να πληρώσει ανάλογα με τις πράξεις του...

Δυστυχώς η αναδημοσίευση του θανάτου από το νεοταξικό liberal με τον τρόπο αυτό δείχνει σε πόσο λάθος δρόμο κινείται...
Επέλεξα όμως να την αναδημοσιεύσω καθώς παρέχει πληροφορίες που ίσως μερικοί δεν γνωρίζουν...
Οπως διαπιστώνετε όμως μόνο θαυμαστά και θετικά σχόλια για την ζωή του έχει να πεί....
Τραγικό....Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.