Τελευταίες αναρτήσεις

11 Μαρτίου 2017

Ο μηχανισμός του ‘γεροντισμού’ και το έγκλημα εις βάρος της Ορθοδοξίας

Το πρόβλημα που θίγει ΕΔΩ ο κ. Αδαμάντιος Τσακίρογλου είναι πολύ σοβαρό και άκρως επίκαιρο. Ο ‘μηχανισμός του γεροντισμού’ έχει ενεργοποιηθεί πλήρως αυτή τη στιγμή και κρατά εκατοντάδες αν όχι χιλιάδες στόματα πιστών ερμητικά κλειστά. Βλέπουν να διώκεται άδικα ο αδελφός τους και γυρίζουν το πρόσωπο αλλού. Βλέπουν την επίσημη Εκκλησία της Ελλάδος να έχει αποδεχθεί τον οικουμενισμό και δεν διαμαρτύρονται.

Αν οι μικτοί γάμοι φέρνουν τον οικουμενισμό μέσα στην οικογένεια -αυτό που αποκαλούμε λαϊκός οικουμενισμός- ο ‘γεροντισμός’ κάνει το ίδιο με τον παπικής προέλευσης επισκοποκεντρισμό, τον λαϊκίζει –λαϊκός επισκοποκεντρισμός. 

Αυτό που συμβαίνει δεν είναι μόνο έγκλημα εις βάρος της Ορθοδοξίας αλλά και της Πατρίδος, διότι στα μαύρα χρόνια της σκλαβιάς η Ορθοδοξία ήταν Εκείνη που κράτησε το Έθνος ζωντανό. Οι Ορθόδοξοι που αγαπάνε τον Χριστό δεν μιλάνε αλλά μιλάνε κάποιοι άλλοι που Τον βλέπουν σα μία θεωρία μέσα στα χαρτιά και Τον αντιμετωπίζουν σαν ένα εμπόδιο το οποίο πρέπει να ξεπεράσουν για να ολοκληρώσουν τα πλανεμένα σχέδιά τους.

Αυτή τη γυναίκα δεν την γνωρίζει κανείς από εμάς: Dr. Gayle Woloschak
http://ocl.org/video-ocls-open-forum-reflections-council-crete-implications-orthodoxy-america-presented-dr-gayle-woloschak-member-organizing-committee-council-held-ch/ 

Ήταν όμως μέσα στην επιτροπή των διοργανωτών της ψευδοσυνόδου και συνέβαλε κατά πολύ στην καταστροφή που εμείς τώρα βιώνουμε. Μας είναι μία ξένη, όσον αφορά το Ορθόδοξο βίωμα δεν έχουμε τίποτα κοινό μαζί της, κι όμως, αυτή η γυναίκα μιλάει για εμάς και ενεργεί για εμάς. Τώρα συνεχίζει να μιλάει και κάνει και άλλα σχέδια τα οποία θα τα νοιώσουμε κι αυτά συντόμως. Εμείς από την άλλη για την δική μας Πίστη κρατάμε συνεχώς το στόμα μας κλειστό και επιτρέπουμε σε αυτές τις κυρίες να αλωνίζουν και να δίνουν ακαδημαϊκίστικες οδηγίες στους επισκόπους μας. Αυτά να πάτε να πείτε στους πνευματικούς που σας λένε να μην διαμαρτύρεστε όταν σας πειράζουν την Πίστη. Κι αν δεν το καταλάβουν, να σηκωθείτε να φύγετε και να πάτε να βρείτε έναν άλλον πνευματικό. 

Πολλοί αδελφοί λένε ότι φοβούνται μην γίνει σχίσμα. Δεν βλέπουν το σχίσμα που έχει γίνει στην Πίστη από τους οικουμενιστές αλλά ούτε και το άλλο το εσωτερικό, εντός του πληρώματος της Εκκλησίας, στο οποίο είναι οι ίδιοι πρωταγωνιστές. Ο ένας πνευματικός λέει το ένα, ο άλλος λέει το άλλο κάνοντας το δικό του ‘μαγαζί’. Τους Πατέρες και τους Κανόνες της Εκκλησίας τους έχουν γράψει στα παλιά τους τα παπούτσια. Αν όλοι μας είχαμε τους θεοφώτιστους Πατέρες οδηγό και ανεξαιρέτως τον τρόπο που θα ενεργούσε ο καθείς μας ανάλογα με τη συνείδησή του και τις πνευματικές του αντοχές (αποτείχιση/μη αποτείχιση) δεν θα είχαμε ποτέ φόβο για σχίσματα και διχόνοιες, γιατί στην τελική όλοι το ίδιο σημείο αναφοράς θα είχαμε

Δεν έχουμε όμως τους Πατέρες μας οδηγό, βαριόμαστε να κάτσουμε κάτω να Τους μελετήσουμε και βρήκαμε την εύκολη και γρήγορη ‘λύση’ να κάνουμε τυφλή υπακοή στους διάφορους γεροντάδες και πνευματικούς, οι οποίοι, στο κάτω κάτω της γραφής, άνθρωποι είναι και αυτοί και κάνουν λάθη όπως όλοι μας. Και έτσι, πολλοί αδελφοί, ‘μέσω μιας άλλης οδού’, έχουν φτάσει στο σημείο να αμφισβητούν τους Πατέρες όπως ακριβώς κάνουν και οι οικουμενιστές. Αυτό αδελφοί πρέπει να χτυπήσει το καμπανάκι μέσα σας, να αναρωτηθείτε μήπως εσείς βρίσκεστε σε πλάνη. 

Οι Πατέρες στον 15ο Κανόνα της Α/Β δεν λένε πουθενά να σκοτώνονται αναμεταξύ τους αυτοί που αποτειχίζονται με εκείνους που δεν αποτειχίζονται. ΠΟΥΘΕΝΑ. Στον Κανόνα διαφαίνεται ξεκάθαρα η αρμονική συνύπαρξη και των δύο, λέει μάλιστα σε ένα σημείο ότι εκείνοι που δεν αποτειχίζονται θα πρέπει να τιμήσουν εκείνους που αποτειχίζονται όταν κηρύττεται αίρεση ‘γυμνή τη κεφαλή’ διότι προστάτευσαν την Εκκλησία από σχίσματα. 

Αναγνωρίζουν οι θεοφώτιστοι Πατέρες οι οποίοι με τόση σοφία έφτιαξαν αυτόν τον Κανόνα ότι δεν είναι όλοι οι άνθρωποι το ίδιο, αναγνωρίζουν την ελεύθερη συνειδητή επιλογή του πιστού που είναι αναπόσπαστο κομμάτι της Ορθοδοξίας, αναγνωρίζουν ότι η αποτείχιση θέλει ‘κότσια’ και κάνουν χώρο για όλους. Κι ερχόμαστε εμείς και τα αλλάζουμε αυτά. Δεν κάνουμε χώρο για κανέναν, φτιάχνουμε, πολλές φορές με εμπάθεια, φαντάσματα και φανταστικούς ‘εχθρούς’ και δεν σταματάμε ένα λεπτό να αναρωτηθούμε: ΠΟΙΟΝ ΤΕΛΙΚΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΑΥΤΟ; 

Φαίη για το ΑΒΕΡΩΦShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.