Τελευταίες αναρτήσεις

7 Μαρτίου 2017

Αγιορείτης Ηγούμενος οδεύοντας προς τα σύνορα: κ. Κώστα, σύντομα έρχεται η ΑΝΑΣΤΑΣΗ

Γράφει ο Δρ Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

Είναι και κάποιες «Αγρυπνίες» που διαφέρουν από τις κατανυκτικές των Εκκλησιών μας διότι αυτές γίνονται μπροστά στις οθόνες των ηλεκτρονικών υπολογιστών.
Όμως και αυτές έχουν την έγνοια και την προσευχή να νοιάζεσαι για το μέλλον της δύσμοιρης πατρίδας.

Μια τέτοια αγρυπνία στις 6 προς 7 Μαρτίου του 2017 μου στέρησε πολύτιμες ώρες ξεκούρασης.
Αλλά πως όμως να γίνει;
Όταν από τις Βερσαλλίες κάποιοι έριχναν μπόμπες,  θα μπορούσες εσύ να κοιμάσαι; 
«Οι ηγέτες της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ισπανίας και της Ιταλίας τάχθηκαν υπέρ μιας Ευρώπης πολλών ταχυτήτων που θα επέτρεπε σε ορισμένες χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να προοδεύσουν πιο γρήγορα από άλλες.» 

«Η ενότητα δεν σημαίνει ομοιομορφία" Φρανσουά Ολάντ
«οι Ευρωπαίοι θα πρέπει "να έχουν το θάρρος να αποδεχτούν ότι ορισμένες χώρες προχωρούν πιο γρήγορα από τις άλλες" χωρίς ωστόσο να κλείνει το δρόμο "για εκείνες που έχουν καθυστερήσει". "Όμως θα πρέπει να μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά» Aνγκελα Μέρκελ 

«μια πιο ολοκληρωμένη  Ευρωπαϊκής Ένωσης" αλλά με "διαφορετικά επίπεδα ολοκλήρωσης» Πάολο Τζεντιλόνι.

«η Ισπανία είναι διατεθειμένη να προχωρήσει στην ολοκλήρωση με όλους εκείνους που θα θελήσουν να την ακολουθήσουν». Μαριάνο Ραχόι  http://www.iefimerida.gr/ 

Εγώ δεν ξαγρύπνησα μόνο, αλλά έτριβα και τα μάτια μου αν όλες αυτές οι ειδήσεις που ερχόταν καταιγιστικά ήταν αληθινές.

Μα με τέτοια ακρίβεια να επαληθεύεται ο πνευματοκίνητος λόγος του ΟΣΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ του Αγιορείτη; αναρωτιόμουν.

Τελικά για ποια Ευρώπη ματώνει σήμερα ο Έλληνας;

Με τα έτσι και αλλιώς πέρασε η νύκτα και αποκοιμήθηκα με τα ρούχα μου πάνω στην καρέκλα, δίπλα στον υπολογιστή.
Το δυνατό κουδούνισμα του κινητού μου με ξύπνησε.

Μαζί με το πρώτο φως άκουσα την φωνή ενός αγαπητού φίλου.
- Είμαι με τον Γέροντα (βλ. ηγούμενος σε Ιερά Μονή που δεν ακούμπησε Ευρωπαϊκά Προγράμματα)
- Ο  Γέροντας βγήκε από το Περιβόλι της Παναγίας μας και τον πάω προς την ακριτική  συνοριογραμμή μας.
- Είμαστε κοντά σου
- Αν μπορείς έλα να πάρεις την ευχή του
- Αλλά έχεις μόνο λίγα λεπτά γιατί δεν πρέπει να καθυστερήσουμε το ταξίδι.

Έκλεισα τον υπολογιστή και κατάλαβα ότι ήταν οικονομία να κοιμηθώ με τα ρούχα για να μην καθυστερήσω στο συναπάντημα μας.

Τρέχοντας έφτασα στο σημείο της συνάντησης έχοντας μέσα μου την χαρά της απρόσμενης επίσκεψης.
Αλλά στο μυαλό μου ήταν αποτυπωμένες οι βραδινές ειδήσεις από την μίνι σύνοδο των Βερσαλλιών.
- Ευλογείτε Γέροντα, του έβαλα μετάνοια και τον έπιασα στις ερωτήσεις.
- Τα μάθατε τι έγινε και τι ειπώθηκε από τους δυνατούς εταίρους μας χθες το βράδυ;
- Ακόμη και το μέρος που έγινε η σύνοδος αυτή, τι μήνυμα θέλει να μας δώσει; 

«Η συνθήκη των Βερσαλλιών, είναι η συνθήκη ειρήνης, η οποία τερμάτισε τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο ανάμεσα σε Γαλλία και Γερμανία, δημιουργώντας όμως κατά την άποψη πολλών ιστορικών το έδαφος για να ακολουθήσει ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος λόγω των τεράστιων οικονομικών αποζημιώσεων που απαιτήθηκαν από τους Γερμανούς.» 

Ο Παππούλης ήταν μειλίχιος και ήρεμος αλλά φάνηκε να ενδιαφέρθηκε για τις τελευταίες αυτές εξελίξεις.
Κατάλαβα ότι έπρεπε να σταματήσω και να ακούσω τον λόγο του.
- Παιδί μου λένε οι άνθρωποι στις μέρες μας που έχουν την πληροφορία στο πιάτο του¨ πω-πω, τι γίνεται" με αυτά που ακούνε;
- Και όμως σε όλες τις περιπτώσεις γίνεται το ΣΧΕΔΙΟ του ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΥ
- Και σε αυτήν την περίπτωση «παραγίνεται» το ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ
- Η ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟΣ μας οικονομεί ως Έθνος,  όπως μας οικονομεί και εμάς μέσα στο Περιβόλι της στο ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ.
- Και σήμερα πάω προς τα ευαίσθητα σύνορα της Πατρίδας μας γιατί η ίδια η ΠΑΝΑΓΙΑ οικονόμησε αυτή την έξοδο μου.
- κ. Κώστα, σύντομα έρχεται η ΑΝΑΣΤΑΣΗ

ο Γέροντας εισήλθε μέσα στο αυτοκίνητο και αναχώρησε για να πάει τις ΕΥΛΟΓΙΕΣ της ΘΕΟΤΟΚΟΥ στα στρατευμένα παιδία μας

Με πίστη και ελπίδα

Δρ. Κωνσταντίνος ΒαρδάκαςShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.