Τελευταίες αναρτήσεις

10 Μαρτίου 2017

Αν ο Αυξεντίου περίμενε... να διαπιστώσει τις προθέσεις των Άγγλων...

Έχουν εθιστεί στον εμπαιγμό του λαού, αλλά και των ιδίων των εαυτών τους. Εδώ και τέσσερα χρόνια, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης επιμένει να βλέπει "θετική ρητορική" από μέρους της Τουρκίας. Και να ικετεύει όπως η "θετική ρητορική" αποδειχθεί στην πράξη.

Ουδέποτε υπήρξε θετική ρητορική από την Τουρκία. Πάντοτε οι Τούρκοι ηγέτες ανέπτυσσαν αρνητική και εκβιαστική ρητορική.

Και την αποδείκνυαν εμπράκτως στο τραπέζι των συνομιλιών. Ο Ερντογάν, ο Τσαβούσογλου, ο Νταβούτογλου, ο Τουρκές, ο Ακιντζί, είχαν ως μόνη "θετική ρητορική" το στερεότυπο "η Τουρκία θέλει λύση". Θέλει λύση, αλλά λύση τουρκική. Ο Αναστασιάδης δεν ερωτούσε, ούτε προβληματιζόταν ποια λύση θέλει η Τουρκία.

Ακόμη και σήμερα, που η Τουρκία απέδειξε εμπράκτως τι θέλει, στο τραπέζι των τριών Μον Πελεράν, της Γενεύης και τελευταία της αποχώρησης του Ακιντζί από τις συνομιλίες και των απαράδεκτων όρων που υποβάλλει για να επανέλθει, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επαναλαμβάνει πως αναμένει έμπρακτη απόδειξη στο τραπέζι. Μα, την έλαβε εκατοντάδες φορές.

Τη λαμβάνει και σήμερα, με τις καθημερινές παραβιάσεις του κυπριακού εναέριου χώρου από τουρκικά αεροπλάνα και τη δέσμευση κυπριακών θαλάσσιων περιοχών, δυτικά της Πάφου, για ασκήσεις με πραγματικά πυρά. Εντός της περιοχής αυτής περιλαμβάνεται και το τεμάχιο 1 της κυπριακής ΑΟΖ. Ο Αναστασιάδης, όμως, επιμένει. Θέλει έμπρακτες αποδείξεις..

Την ίδια ανεύθυνη συλλογιστική επαναλαμβάνει και ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ. Στον επιμνημόσυνο λόγο, που εξεφώνησε στο εθνικό μνημόσυνο του Γρηγόρη Αυξεντίου, δήλωσε πως "δεν μπορούμε να είμαστε βέβαιοι για το αποτέλεσμα, καθώς οι προθέσεις της Τουρκίας δεν έχουν ακόμη αποκαλυφθεί". 

Αφόρητος ο εμπαιγμός των ζώντων. Αλλά και ακόμη πιο αφόρητος ο εμπαιγμός των ηρώων. Ο Γρηγόρης Αυξεντίου, εάν ανέμενε να αποκαλυφθούν οι προθέσεις των Άγγλων αποικιοκρατών, θα είχε παραδοθεί μέχρι να ανακαλύψει τις προθέσεις τους. Το ίδιο θα έπρατταν και οι υπόλοιποι αγωνιστές και ήρωες. Θα κατέθεταν τα όπλα και θα ανέμεναν... αποκάλυψη των προθέσεων των Άγγλων. Και ελευθερία δεν θα ερχόταν ποτέ.

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου, δεν είναι αφελής. Γνωρίζει ποίες είναι οι προθέσεις της Τουρκίας. Τις είδε, τις εντόπισε και τις αντελήφθη, αν όχι στα τελευταία 42 χρόνια, τουλάχιστον στο Μον Πελεράν, στη Γενεύη και στην αποχώρηση του Ακιντζί. Αλλά υποδύεται τον ανήξερο. Και θέλει, όπως και ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, να συνεχιστεί ο ήδη νεκρός διάλογος, για να ανακαλύψει τις προθέσεις της Τουρκίας! 

Ουδέποτε στο παρελθόν οι Τούρκοι έχουν ευρεθεί ενώπιον μίας τόσο αμαθούς, απροβλημάτιστης και ανίκανης ηγεσίας. Ο Ερντογάν θα καγχάζει με τη μωρία των ηγετών μας. Τόσες φορές τούς είπε δημοσίως τι θέλει και άλλες τόσες φορές το απέδειξε εμπράκτως στις συνομιλίες, αλλά οι ηγέτες μας επιμένουν πως δεν κατάλαβαν και πως δεν γνωρίζουν.

Ίσως όταν οι Τούρκοι φθάσουν στην Πάφο, να αντιληφθούν τι προτίθετο να πράξει η Τουρκία εδώ και μισό αιώνα...

Σημερινή
το είδαμε ΕΔΩShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.