Τελευταίες αναρτήσεις

9 Μαρτίου 2017

Η τουρκική βαρβαρότητα εναντίον των εγκλωβισμένων συνεχίζεται στα σχολεία

Γράφει ο Αντώνης Αντωνίου 

Η ψήφιση της τροπολογίας για συζήτηση γύρω από το Ενωτικό Δημοψήφισμα στα σχολεία, προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων στα κατεχόμενα, ενώ αποτέλεσε και την αφορμή για τον Μουσταφά Ακιντζί για να εγκαταλείψει την τράπεζα των διαπραγματεύσεων και να «παγώσει» ουσιαστικά τις συνομιλίες για το Κυπριακό. 

Η πλειοψηφία του πολιτικού σκηνικού, χαρακτήρισε τουλάχιστον «υπερβολική» την αντίδραση του κατοχικού ηγέτη, ο οποίος μέχρι και αυτή την ώρα υποδεικνύει στον Πρόεδρο Αναστασιάδη ότι για να επανέλθει στο τραπέζι, θα πρέπει να «διορθωθεί το λάθος».  Είναι, όμως, όντως υπερβολική η αντίδραση της τ/κ πλευράς, ή απλά επιδεικνύεται ακόμη μία φορά το σκληρό πρόσωπο του κατοχικού καθεστώτος; 

Με αφορμή τις υποδείξεις και τα αιτήματα Ακιντζί για «διόρθωση του λάθους» και ουσιαστικά την παρέμβασή του στα εσωτερικά της Κυπριακής Δημοκρατίας, αναζητήσαμε να μάθουμε για το τι πραγματικά συμβαίνει εκεί που έχει τον πλήρη έλεγχο, στο κατεχόμενο δηλαδή μέρος της Κύπρου. Πόσο ελεγχόμενη είναι η εκπαίδευση στα κατεχόμενα σχολεία του Ριζοκαρπάσου; 

Συνομιλήσαμε με εκπαιδευτικό με πέρασμα από το εξατάξιο Γυμνάσιο Ριζοκαρπάσου, όπου μέχρι πέρσι απαριθμούσε 18 εγκλωβισμένους μαθητές. Λογοκρισία, επίβλεψη μαθημάτων και εκδηλώσεων από τις κατοχικές «αρχές», «ανακρίσεις» μαθητών από λεγόμενους αστυνομικούς του καθεστώτος, είναι μόνο μερικά από τα εργαλεία που χρησιμοποιεί το ψευδοκράτος για να βάλει χέρι στην εκπαίδευση των εγκλωβισμένων μας μαθητών.

Απαγορεύσεις βιβλίων και Λογοκρισία 

Το ψευδοκράτος απαγορεύει όποιο βιβλίο δεν επιθυμεί να βρίσκεται στα θρανία των εγκλωβισμένων μαθητών. Πληθώρα βιβλίων των Νέων Ελληνικών, Κυπριακής Ανθολογίας και Ιστορίας, έχουν απαγορευτεί από το κατοχικό καθεστώς και δεν διδάσκονται στο Γυμνάσιο, σε αντίθεση με τις ελεύθερες περιοχές. 

Χαρακτηριστικό, επίσης, παράδειγμα αποτελεί η απαγόρευση βιβλίου Βιολογίας με αντικείμενο το DNA. Τα κεφάλαια του εν λόγω βιβλίου στηρίζονται εξολοκλήρου σε παράδειγμα αγνοουμένου από την τουρκική εισβολή και πιο συγκεκριμένα του κυρίου Ανδρέα.

Ακολουθούν φωτογραφίες από τα βιβλία που έχουν περάσει στη «μαύρη λίστα»:


πηγή

ΣΧΟΛΙΟ
Απορία....
Για ποιο λόγο οι Ελληνες της Βόρειας κατεχόμενης Κύπρου ονομάζονται εγκλωβισμένοι;
Ο σωστός όρος είναι σκλαβωμένοι ή υπόδουλοι....

Χρειάζονται απελευθέρωση.... όχι απεγκλωβισμό....
Απεγκλωβισμό χρειάζονται οι κατά τρόπον τινά φυλακισμένοι, αυτοί δηλαδή που ζούνε σε μέρος που δεν επιθυμούν και δεν επέλεξαν....
Αυτοί οι άνθρωποι ζούνε στα σπίτια τους και στις πατρογονικές τους εστίες....

Δηλαδή από που κι ως που πρέπει να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους για να απελευθερωθούν....

Αυτές οι ορολογίες είναι επιεικώς απράδεκτες και τις χρησιμοποιούν αυτοί (κυρίως οι πολιτικοί) που έχουν χάσει κάθε εθνικό φρόνιμα....

Ο πατριώτης έχει μόνο έναν στόχο....
Την απελευθέρωση των υπόδουλων αδερφών του....Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.