Τελευταίες αναρτήσεις

1 Μαρτίου 2017

Ο Τούρκος ποτέ δεν έρχεται από την κυρία είσοδο αλλά από την κερκόπορτα.

Γράφει ο Δρ Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Οι κλέφτες,  οι παράνομοι και οι προσωρινοί  χρησιμοποιούν πάντα  κερκόπορτες για να συλήσουν εκμεταλλευόμενοι συγκυρίες. 
Οι τούρκοι ψάχνουν και σήμερα να βρουν κερκόπορτα.
Στο πονηρό μυαλό τους φαντάζουν πολλές και δεν ξέρουν ποια να διαλέξουν.

Η θρασύτητα του ασιάτη γείτονα κορυφώνεται στις ώρες μας.
Τουρισμός φέτος γιοκ, του το λέει ακόμα και αυτό το ΔΝΤ. 
ΔΝΤ: Πλήγμα για την Τουρκία η μείωση του τουρισμού. http://www.naftemporiki.gr/ Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017 

ΚΑΙ ψάχνει βρει ¨κερκόπορτες¨ για να ικανοποιήσει τα προαιώνια θηριώδη του ένστικτα  για τους ξυπόλητους Έλληνες του Κολοκοτρώνη που ξεφτίλισαν τον οθωμανικό μεγαλείο του το  ηρωικό 21.

Δεδομένης της σημερινής νεοθωμανικής παράνοιας επιστρατεύει ακόμα ιστορικές δικαιολογίες για να μας υπενθυμίσει ότι είναι προσωρινός σε αυτά τα μέρη.

¨Σε ένα κατάμεστο κλειστό αθλητικό χώρο στην Άγκυρα, ο τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ κήρυξε την έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας για το «ναι» στις 18 συνταγματικές μεταρρυθμίσεις που θα μεταβιβάσουν τις περισσότερες εκτελεστικές εξουσίες στο πρόσωπο του προέδρου. «Ψηφίστε «ναι» για έρθει η άνοιξη», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Γιλντιρίμ προς τους επευφημούντες κομματικούς ισλαμιστές οπαδούς, ενώ σε μια άλλη αποστροφή του λόγου του θύμισε ότι και στον Μωάμεθ τον Πορθητή κάποιοι είχαν πει «όχι» για την κατάκτηση της Κωνσταντινούπολης, αλλά εκείνος δεν τους άκουσε και την κατέκτησε!"... 
http://greeknation.blogspot.gr/. Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

οι Αγαρηνοί δεν εισήλθαν   στην ΠΟΛΗ από την κυρία είσοδο αλλά από το παραπόρτι ή  από την πόρτα υπηρεσίας της εποχής εκείνης και άλλαξαν  την ιστορία της περιοχής και εγκατέστησαν  πολιτισμική βαρβαροκρατία.

Ουσιαστικά αυτά μας λέει ο σημερινός τούρκος πρωθυπουργός. 
«Κατά τη λαϊκή παράδοση, οι Τούρκοι μπήκαν στην Πόλη από την Κερκόπορτα, μια πύλη του τείχους που είχε μείνει ανοιχτή από αμέλεια ή, ακόμα πιο φορτισμένα, από προδοσία.

Την Κερκόπορτα την αναφέρει ο Δούκας στην Ιστορία του· ήταν ένα παλιό παραπόρτι, το μισό κάτω από τη γη, καλά κλεισμένο, που ο Παλαιολόγος είχε την κακή ιδέα να διατάξει να το ξεφράξουν για να βγαίνουν οι Ρωμιοί από εκεί και να χτυπάνε τους Τούρκους που είχαν ήδη μπει στον περίβολο του τείχους: ἦσάν τινες τῶν γερόντων ἐπιστάμενοι παραπόρτιον ἓν πρὸ πολλῶν χρόνων ἀσφαλῶς πεφραγμένον, ὑπόγαιον, πρὸς τὸ κάτωθεν μέρος τοῦ παλατίου. Καὶ δηλώσαντες τῷ βασιλεῖ, διὰ προστάξεως αὐτοῦ ἠνοίχθη· καὶ ἐξήρχοντο ἐξ αὐτοῦ περισκεπόμενοι τοῖς τείχεσι τοῖς ὑγιαίνουσι καὶ ἀντεμάχοντο τοῖς Τούρκοις ἐν τῷ περιβολαίῳ. Τὸ δὲ ὄνομα τῆς κρυφῆς ἐκείνης πύλης ἐκαλεῖτό ποτε Κερκόπορτα.

Κερκόπορτα, από το κέρκος (η ουρά του ζώου, εξού και κερκίδα), συνεπώς πίσω πόρτα, παραπόρτι, λέει το ετυμολογικό του Μπαμπινιώτη. Μεταφορικά, τη λέξη τη χρησιμοποιούμε πολύ συχνά για να δηλώσουμε το αδύνατο σημείο από το οποίο μπορεί να επωφεληθεί ο εχθρός για να κάμψει μια ισχυρή αντίσταση. Για παράδειγμα, ο Γ. Κάτρης είχε γράψει πως οι συμφωνίες της Ζυρίχης-Λονδίνου ήταν η κερκόπορτα για την κατοπινή τουρκική εισβολή.» https://sarantakos.wordpress.com 29 Μαΐου, 2012 

Οι κλέφτες και οι παράνομοι χρησιμοποιούν κερκόπορτες για να συλήσουν εκμεταλλευόμενοι συγκυρίες.

Το 22 χρησιμοποίησαν την κερκόπορτα της  Ελληνικής πολιτικής ρευστότητας κατά την Μικρασιατική εκστρατεία για να γίνουν πρόγονοι των σημερινών τζιχαντιστών και να ρεύσει το αίμα στις αλησμόνητες πατρίδες που μας περιμένουν οσονούπω.

Το 74 τα ίδια στην Κυπριακή Τραγωδία. Χρησιμοποιώντας το προδοτικό πραξικόπημα του Σαμψών και την πολιτειακή ανωμαλία στην Ελλάδα εισήλθαν πάλι από κερκόπορτα για να δώσουν δείγματα βαρβαρότητας στην Μεγαλόνησο, τύπου σημερινού τζιχαντ.
Τελικά μια ζωή οι τούρκοι ψάχνουν να βρουν κερκόπορτα αφύλακτη και παραπόρτι γιατί από την φύση τους είναι κλέφτες και ληστές.

Ακόμα και την κυρία είσοδο να τους ανοίξεις για να εισέλθουν, ο λόγος του λέει, αυτοί από συνήθεια θα πάνε από την πόρτα της υπηρεσίας.
Αυτές τις στιγμές στα κόκκινα από την αγωνία μάτια τους φαντάζουν πολλές κερκόπορτες στην Ελλάδα  με σκοπό να μας τρώσουν.

Αυτή την φορά όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά.
Πίσω από τις κατά φαντασία κερκόπορτες που βλέπουν από το Αιγαίο μέχρι την Κύπρο οι ισχυροί γεωπολιτικοί παίκτες της εποχής μας τους έχουν ετοιμάσει και αντίστοιχες παγίδες.

Τις επόμενες μέρες το τεκτονικό ρήγμα που λέγεται ¨υπό σύσταση κουρδικό κράτος¨ έχει να δώσει ισχυρούς μετασεισμούς.
Και όπως γνωρίζεται ο τούρκος είναι πολύ ευαίσθητος στο θέμα  τράνταγμα του σεισμού.
Μάλιστα στην περίπτωση αυτή δεν ψάχνει να βρει έξοδο ή παραπόρτι  ή κερκόπορτα αλλά πηδάει  από τα παράθυρα.

Με πίστη και ελπίδα

Δρ. Κωνσταντίνος ΒαρδάκαςShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.