Τελευταίες αναρτήσεις

22 Μαρτίου 2017

ΜΙΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ

Tο απόγευμα του Σαββάτου 18/3/2017 πραγματοποιήθηκε στην Ξάνθη μία πολύ σημαντική ημερίδα με θέμα «Γεωπολιτικές αναταράξεις και κίνδυνοι στη σύγχρονη Ελλάδα και την Κύπρο»

Καθώς οι διεθνείς εξελίξεις τρέχουν, το γεωπολιτικό τοπίο στην Ανατολική Μεσόγειο αναδιαμορφώνεται και ο κίνδυνος από την όλο και πιο ακραία τουρκική επιθετικότητα αυξάνεται, μία ομάδα πολιτών της Θράκης, σε συνεργασία με τους Συλλόγους Κυπρίων και Ποντίων Ξάνθης, αποφάσισαν να δώσουν στο κοινό της περιοχής μας μία μοναδική ευκαιρία ενημέρωσης και συζήτησης πάνω σε μείζονα ζητήματα που αφορούν το παρόν και το μέλλον της πατρίδας μας. Έτσι μία ομάδα από έμπειρους διπλωμάτες και ειδικούς επιστήμονες κλήθηκε να σκιαγραφήσει, να αναλύσει και να αιτιολογήσει όσα συμβαίνουν και απειλούν τον Ελληνισμό, που βάλλεται από την Κύπρο ως τη Θράκη, αλλά και να καταθέσει εκτιμήσεις και προτάσεις. 

Πιο συγκεκριμένα, ο πρέσβης ε.τ. και πρώην διευθυντής της ΕΥΠ Ιωάννης Κοραντής έκανε εκτενή αναφορά στην τουρκική απειλή, τους στρατηγικούς στόχους της Τουρκίας καθώς και τα μέσα που μετέρχεται για την πραγματοποίησή τους, τεκμηριώνοντας πόσο μεγάλος είναι πραγματικά ο κίνδυνος. 

Η γνωστή οικονομολόγος και πρώην πρύτανης του ΠΑ.ΜΑΚ. Μαρία Νεγρεπόντη-Δελιβάνη ανέπτυξε το θέμα των διεθνών οικονομικών εξελίξεων μέσα στα πλαίσια της Παγκοσμιοποίησης, διαπιστώνοντας ότι έχουμε εισέλθει σε μία φάση ραγδαίας ανάπτυξης αντίρροπων προς αυτήν δυνάμεων (όπως δείχνουν μεταξύ άλλων η εκλογή Τραμπ και το Brexit) που θα επηρεάσουν και τη χώρα μας. 

Ο καθηγητής Γεωπολιτικής Κωνσταντίνος Γρίβας προέβη σε μία εμπεριστατωμένη ανάλυση των μεταβολών του παγκόσμιου γεωπολιτικού χάρτη, λόγω κυρίως της ανόδου της Κίνας και της υποχώρησης της παντοδυναμίας του αμερικανικού παράγοντα, αναφερόμενος και στις προοπτικές που έχει η Ελλάδα αλλά και η Κύπρος μέσα στο νέο παγκόσμιο σύστημα που δεν θα είναι πια μονοπολικό, αλλά πολυπολικό. 

Ο Πρόεδρος του Ερευνητικού Ινστιτούτου Ευρωπαϊκών και Αμερικανικών Μελετών Δρ Ιωάννης Νομικός αναφέρθηκε στις παρενέργειες και τους κινδύνους που προκαλεί η ακραία «πειρατική» πολιτική του Ερντογάν, καθώς και σε εκτιμήσεις για την εφεξής στάση των ΗΠΑ και τις δυνατότητες της ελληνικής ομογένειας.

Ο ερευνητής-δημοσιογράφος, δημιουργός του «Greek American News Agency» (και γνώστης επίσης των εξελίξεων στις ΗΠΑ καθώς και θεμάτων σχετικών με την εκεί ομογένεια) Αλέξανδρος Στεφανόπουλος αναφέρθηκε και αυτός στη θέση της Ελλάδας υπό το πρίσμα των διεθνών πολιτικών εξελίξεων στην Ευρώπη, καθώς και σε εκτιμήσεις για την εφεξής αμερικανική πολιτική σε σχέση με τη χώρα μας και βέβαια με την πολιτική Ερντογάν. 

Από την πλευρά του ο Δρ Ιστορίας Νεκτάριος Δαπέργολας αποτύπωσε τις ιδιαιτερότητες του βαλκανικού χώρου, όπως αυτές διαμορφώθηκαν από το μακρινό παρελθόν έως τα τέλη του 20ού αιώνα και σκιαγράφησε τις τωρινές μεταβολές στη γεωπολιτική σκακιέρα της περιοχής, που δίνουν περιθώρια ελπίδας και μία νέα ιστορική ευκαιρία στη χώρα μας, παρά τα προβλήματά της, να παίξει σημαντικό ρόλο και να ανασχέσει την καταστροφή στην οποία αυτή τη στιγμή μαθηματικά οδηγείται. 

Τέλος, η δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω Ειρήνη Μαρούπα αναφέρθηκε εκτενώς σε πρόσφατα τεκμήρια της τουρκικής αποθράσυνσης, αλλά και της επίσημης ελληνικής εγκληματικής ενδοτικότητας, και τόνισε την επιτακτική ανάγκη πλήρους ετοιμότητας του λαού μας ενόψει ακόμη και πολεμικής σύρραξης, αλλά και αυτο-οργάνωσης για την αντιμετώπιση της εσωτερικής κρίσης. 

Ενδεικτικό της μεγάλης σημασίας της ημερίδας, αλλά και του τεράστιου  ενδιαφέροντος όλων των εισηγήσεων ήταν ότι στη συνεδριακή αίθουσα του ξενοδοχείου «Νατάσσα» όπου πραγματοποιήθηκε, επικρατούσε το αδιαχώρητο (πάνω από 200 άτομα), αλλά και ότι το πολυπληθές αυτό κοινό παρέμεινε προσηλωμένο στις θέσεις του για περισσότερες από 4 ώρες, ενώ συμμετείχε ενεργά και στη μακρά συζήτηση που ακολούθησε τις τοποθετήσεις των επτά εισηγητών. 

Ευχόμαστε τέτοιου είδους ημερίδες και ενέργειες να συνεχιστούν, ενημερώνοντας και ευαισθητοποιώντας τον κόσμο υπέρ των εθνικών μας συμφερόντων, που βρίσκονται σε πολύ κρίσιμη φάση…

Ν.Δ.Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.