Τελευταίες αναρτήσεις

10 Μαρτίου 2017

Οι έμποροι της φτώχειας, του τρόμου και η απόγνωση της ανθρωπότητας

-η συνέχεια του αγώνα της 25ης Μαρτίου 1821-

Γράφει ο Γεώργιος Δημητράκης 

Η πολιτική οφείλει να χρησιμοποιεί ως εργαλεία τα διδάγματα της Ιστορίας και τις διαχρονικές πολιτιστικές συνεισφορές των Λαών, για να είναι αποτελεσματική, δίκαιη προς όφελος της ανθρωπότητας. Ο Ελληνικός Λαός κληρονόμησε τον μεγαλύτερο πολιτισμό εις την παγκόσμια ιστορία. Δεν ευθύνεται όμως για αυτό, αλλά και ούτε γιατί οι πρόγονοι μας δοξάζονται διαχρονικά ως μοναδικοί θεμελιωτές της πορείας της ανθρωπότητας. Ευθύνεται όμως για τις ολέθριες πολιτικές επιλογές του, για τα ανεπανόρθωτα λάθη των Πολιτικών  Ηγεσιών του. Ολέθρια λάθη τα οποία έχουν προκαλέσει τεράστιες ζημίες εις το Έθνος, αλλά ουδεμία ζημία σε άλλους Λαούς. Οι Έλληνες δεν είναι σωβινιστές, διότι ως Λαός δεν συνειδητοποιήσαμε ποτέ το μέγεθος και την ανεκτίμητη αξία της κληρονομιάς των προγόνων μας, αλλά ούτε μαθαίνουμε από τα λάθη μας τα οποία επαναλαμβάνομε. Η ψευτο-υπερηφάνεια η οποία προβάλλεται εις το προσκήνιο της καθημερινότητάς μας είναι το γλειφιτζούρι των αποτυχιών μας.

Η μεγάλη κρίση που εδώ και 7 χρόνια βιώνει ο Λαός μας,  μοναδική εις την σύγχρονη Ιστορία του, όπως έχει επανειλημμένως τονισθεί από τον γράφοντα, δεν είναι μόνο οικονομική. Είναι κρίση που προκάλεσε η ανεύθυνη συμπεριφορά του πολιτικού συστήματος, ο κομματισμός και οι πολιτικές του ηγεσίες πού πληρώνει και πάλιν ο Λαός και ουδείς άλλος.

Κάθε κρίση είναι αντιμετωπίσιμη, όταν  όμως γνωρίζει κανείς τα πραγματικά αίτια και τους υπαίτιους αυτής. Δυστυχώς όμως δεν συμβαίνει αυτό εις την χώρα μας. Τουναντίον για τον αποπροσανατολισμό του Λαού μας χρησιμοποιείται και πάλιν μία μεθοδική και αστείρευτη προπαγάνδα. Μεταξύ άλλων ισχυρίζεται ακόμη ότι η απάθεια και παραλυσία του Λαού οφείλεται δήθεν σε  «αεροψεκασμό», ένα νέο γλειφιτζούρι, και όχι εις την έντονη πλύση εγκεφάλου που υφίσταται καθημερινώς  από μηχανισμούς του καταρρέοντος σάπιου πολιτικού συστήματος.

Από την έναρξη της κρίσης ο Λαός μας βομβαρδίζεται σφοδρότητα με συναισθήματα ενοχής, αλλά και με άκρως ταπεινωτικές  προσβολές της Πατρίδος και της Ιστορίας του. Η αφέλεια και η εσωστρέφεια του, για τις οποίες ανέκαθεν  χαρακτηρίζεται, τον εμποδίζει να αντιληφθεί τα επικίνδυνα παιχνίδια που παίζονται εις βάρος του από παράγοντες του πολιτικού συστήματος με τις οδηγίες της Ε.Ε. και των Θεσμών. Ήρθε όμως η ώρα να αντιδράσει και να δώσει τώρα ένα μάθημα Ιστορίας εις τους αδέσποτους και ανιστόρητους εθνοκτόνους, αλλά και τους Gauleiter της Ε.Ε. και των Θεσμών οι οποίοι εγκαταστάθηκαν εις την Ελλάδα. 

Η Ιστορία είναι ο οδηγός της ανθρωπότητας, ομιλεί από μόνη της, χωρίς χειραγώγηση. Όσο περισσότερο εντείνεται η κρίση τόσο εντονότερα κραυγάζει εναντίον των εμπόρων της φτώχειας και του τρόμου που ευθύνονται για την απόγνωση της ανθρωπότητας, αλλά και του Ελληνικού Λαού. Βαρύτατο είναι το τίμημα που πλήρωσε το Ελληνικό Έθνος. Η διαμάχη εις τους κόλπους της Χριστιανοσύνης και το Μεγάλο Σχίσμα (1054),  που είχε ως συνέπεια τον αφελληνισμό 6 εκατομμυρίων Ελλήνων της Νοτίου Ιταλίας και Σικελίας (Magna Grecia). Αλλά και η διοργάνωση 26 ληστρικών Σταυροφοριών των Αγγλοσαξόνων κατά της πλούσιας Βυζαντινής Αυτοκρατορίας που οδήγησαν εις την εξασθένηση και την υποταγή της εις τους Οθωμανούς. 

Η τραγωδία της Μικρασιατικής Καταστροφής, ως συνέπεια  των λαθών της Πολιτικής Ηγεσίας αλλά και της στήριξης του Κεμάλ κυρίως από την Γερμανία. Η αντιπαράθεση των Αγγλοσαξόνων με την Σοβιετική Ένωση, με την λήξη του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου, για το μοίρασμα του «οικοπέδου των Βαλκανίων», η οποία ως ήταν αναμενόμενο, οδήγησε σε μία νέα τραγωδία του Εμφυλίου, από την οποία δεν συνήλθε ακόμη η Πατρίδα μας.  Η άρνηση τους για την ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα, με όλες τις συνέπειες. Και τέλος η ενθάρρυνση τρίτων να αμφισβητούνε την εδαφική ακεραιότητα της χώρας μας.

Δεν ανεχόμαστε άλλο πια τις συμπεριφορές των αλαζόνων και αυτοαποκαλούμενων «ευφυών και ηθικολόγων» π.χ. μιζαδόρων και διαφθορέων Αγγλοσαξόνων, οι οποίοι δυστυχώς χαίρουν του θαυμασμού παραγόντων του πολιτικού συστήματος, αλλά και μέρους της σιωπούσας πνευματικής ηγεσίας της χώρας μας. Οι οποίοι επί εκατονταετηρίδες  καταληστεύουν και λεηλατούνε κυριολεκτικά, μέχρις αιμορραγίας την  Αφρική, Μέση Ανατολή, Ασία, Λατινική Αμερική και διεξήγαγαν το μεγαλύτερο δουλεμπόριο ανθρώπων εις την Ιστορία της ανθρωπότητας, με πρωταγωνίστρια την Ολλανδία. Είναι αυτοί οι οποίοι ευθύνονται για τους 2 Παγκόσμιους Πολέμους, εξαιτίας της γεωπολιτικής αντιπαλότητας τους, και αιματοκύλησαν την ανθρωπότητα. Για τις επιθέσεις κατά του Ισλάμ, αλλά και τις εγκληματικές επεμβάσεις των εις την Ινδοκίνα, Βιετνάμ, Κούβα, Κονγκό, Αίγυπτο, Χιλή, Αφγανιστάν, Ιράν, Ιράκ, Παλαιστίνη, Σομαλία, Σουδάν, Λιβύη, Συρία και σε πολλές άλλες χώρες. Και τέλος με την Παγκοσμιοποίηση, η οποία αποτελεί δικό τους εφεύρημα και τερατούργημα, χρησιμοποιούν τώρα το τεράστιο δίχτυο των ισχυρότατων Πολυεθνικών  Εταιρειών των, οι οποίες με τις μίζες διαφθείρουν τους πολιτικούς για να διαλύουν και να τρομοκρατούνε τις φτωχοποιημένες κοινωνίες, να ελέγχουν τις Κυβερνήσεις και Κοινοβούλια, τις οικονομίες όλων των χωρών του πλανήτη, καταβάλλοντας μόλις 1% φόρο. Αποκομίζοντας φορολογικά οφέλη τρισεκατομμυρίων δολαρίων ετησίως, και δεκάδες τρισεκατομμύρια από το εμπόριο. Ενώ οι Μητρικές Εταιρίες, που έχουν την έδρα τους εις τις Αγγλοσαξονικές χώρες, δεν δημοσιεύουν, ως οφείλουν, τα ονόματα των ιδιοκτητών και μεγαλομετόχων!

Ο Ελληνικός Λαός οφείλει να γνωρίζει ότι από την αρχή της κρίσης όλοι οι διεθνείς αναλυτές υποστηρίζουν την άποψη, ότι το χρέος της χώρας μας δεν είναι βιώσιμο και μη εξυπηρετήσιμο εις το αιώνα τον άπαντα. Αυτή ήταν και η άποψη του Dominique Strauss-Kahn ο οποίος συνέστησε την τότε Ελληνική Κυβέρνηση να αρνηθεί την εξυπηρέτηση του. Για την άποψη αυτή ο Strauss-Kahn αποπέμφθηκε(19.05.11) αμέσως από την Ηγεσία του ΔΝΤ, ενώ η  Ελληνική Κυβέρνηση υπό την πίεση των Αγγλοσαξόνων Δανειστών δέχθηκε την επιβολή της ΤΡΟΙΚΑ/Θεσμών με τα θανατηφόρα Μνημόνια. Υπό την απειλή ότι η αποπομπή από το Ευρώ και η επιστροφή εις την Δραχμή θα είναι καταστρεπτική για την Ελλάδα. Όμως η εμμονή των Δανειστών να επιβάλλουν συνεχώς νέα Μνημόνια, αποδεικνύει τελείως το αντίθετο: ότι επιδιώκουν σκόπιμα την δυσθεώρητη αύξηση του χρέους της Ελλάδος, την ολοσχερή φτωχοποίηση του Λαού μας, για να υποτάξουν την Πατρίδα μας, να εκποιήσουν όλη την χώρα, τα Ιστορικά Μνημεία, τον εθνικό πλούτο, ΑΟΖ, πετρέλαιο, αέριο κ.α. και να μετατρέψουν τους Έλληνες σε  κολλήγους της απαξιωμένης Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όμως οι  έμποροι της φτώχειας και του τρόμου οφείλουν να γνωρίζουν ότι ουδείς Λαός πεθαίνει από τις συνέπειες μίας οικονομικής κρίσης. Φέτος η Πατρίδα μας εορτάζει την 196η Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821. Εμείς οι Έλληνες οφείλουμε όχι μόνον τιμή και σεβασμό εις τους ήρωες του 21, αλλά και την έμπρακτη απόδειξη και Ιερό Όρκο ότι τώρα θα υπερασπισθούμε την Πατρίδα μας κατά της νέας κατοχής, με κάθε μέσο και προς πάσα  κατεύθυνση. Με το Λάβαρο των Αγωνιστών του 21, για να ξαναβρούμε τον εαυτόν μας και την αξιοπρέπειά μας. 

Γεώργιος Εμ. Δημητράκης

Ο αρθρογράφος κρητικής (Μαριού Ν. Ρεθύμνης) και θρακικής καταγωγής γεννήθηκε και διαμένει  εις την Ξάνθη. Σπούδασε Πολιτικές-Οικονομικές Επιστήμες και Κοινωνιολογία εις την Βόννη και Ιστορία και Πολιτιστική κληρονομιά εις την Αθήνα. Διετέλεσε επί 5 χρόνια υπάλληλος της Ομοσπονδιακής Βουλής της Γερμανίας και επί 30-ετίας Διπλωματούχος Ξεναγός για όλη την Ελληνική Επικράτεια.Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.