Τελευταίες αναρτήσεις

16 Μαρτίου 2017

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΑ 

Tο ερχόμενο Σάββατο 18/3/2017 (ώρα 5 το απόγευμα) διοργανώνεται στην Ξάνθη (και συγκεκριμένα στη συνεδριακή αίθουσα του ξενοδοχείου «Natassa») μία πολύ σημαντική ημερίδα με θέμα «Γεωπολιτικές αναταράξεις και κίνδυνοι στη σύγχρονη Ελλάδα και την Κύπρο». Οι επτά ομιλητές (και συγκεκριμένα η οικονομολόγος και πρώην πρύτανης του ΠΑ.ΜΑΚ. Μαρία Νεγρεπόντη-Δελιβάνη, ο πρέσβης ε.τ. και πρώην διευθυντής της ΕΥΠ Ιωάννης Κοραντής, ο καθηγητής Γεωπολιτικής Κωνσταντίνος Γρίβας, ο δημιουργός του «Greek American News Agency» ερευνητής δημοσιογράφος Αλέξανδρος Στεφανόπουλος, ο Δρ Ιστορίας Νεκτάριος Δαπέργολαςη δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω Ειρήνη Μαρούπα και ο Πρόεδρος του Ερευνητικού Ινστιτούτου Ευρωπαϊκών και Αμερικανικών Μελετών Ιωάννης Νομικός) θα επιχειρήσουν να συνθέσουν - ο καθένας από την πλευρά του - πτυχές από την εικόνα του σημερινού γεωπολιτικού τοπίου στα Βαλκάνια, την Κύπρο και τη Μ. Ανατολή, καθώς και τους κινδύνους και τις ευκαιρίες της Ελλάδας, με αναφορά φυσικά και στις εσωτερικές οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις. Οι 20λεπτης διάρκειας εισηγήσεις θα είναι οι εξής (με τη σειρά):

Ι. Κοραντής, «Τουρκία: Στρατηγικό βάθος και τακτική επιφάνεια».
Μ. Νεγρεπόντη-Δελιβάνη, «Οι βασικές κατευθύνσεις της νέας διεθνούς οικονομικής τάξης».
Κ. Γρίβας, «Η Τουρκία, η Ελλάδα και η Κύπρος στο νέο πολυπολικό σύστημα».
Ι. Νομικός, «Οι αμφιταλαντεύσεις του Ερντογάν και η νευρικότητα που προκαλούν στη γύρω περιοχή».
Ν. Δαπέργολας, «Η Ελλάδα στα σύγχρονα Βαλκάνια».
Α.Στεφανόπουλος, «Η Ελλάδα υπό το πρίσμα των διεθνών πολιτικών εξελίξεων στην Ευρώπη και ο αμερικανικός παράγων με φόντο το νέο θρησκευτικό-πολιτικό δόγμα του Ρετζέπ ταγίπ Ερντογάν».
Ε. Μαρούπα, «Το μέν εύδαιμον το ελεύθερον, το δε ελεύθερον το εύψυχον».

Την ημερίδα, που τελεί υπό την αιγίδα των Συλλόγων Κυπρίων και Ποντίων Ξάνθης (μεταξύ των χορηγών και οι Δήμοι Ξάνθης και Αβδήρων), θα συντονίσει η νομικός και αρθρογράφος Μαρία Σταματιάδου.

ΥΓ. Επισυνάπτονται αφίσα και pdf με το πλήρες τετράπτυχο πρόγραμμα της ημερίδας.
(πατήστε τις εικόνες για μεγέθυνση) 



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.