Τελευταίες αναρτήσεις

21 Μαρτίου 2017

Ο νέος «μισθοφορικός στρατός» της Άγκυρας: Τουρκόφιλοι σεΐχηδες θα πολεμήσουν τους Κούρδους στη Συρία

Οι φύλαρχοι 50 αραβικών φυλών της Συρίας διακήρυξαν από το έδαφος της Τουρκίας ότι θα σχηματίσουν έναν νέο «αντάρτικο» στρατό για να πολεμήσουν τόσο την κυβέρνηση της Δαμασκού όσο και τις υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) στη βόρεια και βορειοανατολική Συρία. 

Οι τουρκόφιλοι Σύροι Άραβες συγκεντρώθηκαν στην κυρίως κουρδική πόλη Σανλιούρφα (Αντιόχεια η επί Καλλιρρόης ή Έδεσσα), της νότιας Τουρκίας, όπου και συζήτησαν τους τρόπους για να «καταπολεμήσουν την τρομοκρατία», σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων ANADOLU.

Πρόκειται για μια ακόμη προσπάθεια της Τουρκίας, από τις πολλές, να δημιουργήσει μισθοφορικούς στρατούς από φιλότουρκους Άραβες της για να πολεμήσουν τους Κούρδους της βόρειας Συρίας.

Το γεγονός ότι οι 50 Άραβες φύλαρχοι δεν τόλμησαν να συγκεντρωθούν σε συριακό έδαφος αλλά σε τουρκικό φανερώνει και τη λαϊκή υποστήριξη του εγχειρήματός τους. 

Ο νέος μισθοφορικός στρατός των Τούρκων θα αποτελείται, σύμφωνα με τα όσα είπαν, από άνδρες που προέρχονται από τις επαρχίες της Ράκα και της Χασάκα, δηλαδή βόρεια και βορειοανατολική Συρία, για να πολεμήσουν ενάντια «στην κατοχή του Άσαντ, της Ρωσίας, του Ιράν, της Χεζμπολάχ και του PYD [Κούρδοι]».

Σαφώς και μιλάμε για ισλαμιστές που θα τελούν υπό την ομπρέλα του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA), ο οποίος αποτελεί πλέον μισθοφορικό στράτευμα ατάκτων ισλαμιστών υπό τουρκικές εντολές.

«Καλούμε τη Διεθνή Κοινότητα να υποστηρίξει τις προσπάθειές μας να εξαλείψουμε το PYD και το καθεστώς Άσαντ από τη Χασάκα και τις περιοχές του Ευφράτη», δήλωσε ο σεΐχης Ραφί Αλ Ράτζο Ουκλά, φύλαρχος από τη Συρία.

Προφανώς δεν τον ενημέρωσε ο Ερντογάν ότι η Διεθνής Κοινότητα, δηλαδή ΗΠΑ και Ρωσία, υποστηρίζουν αυτούς που θέλει να εξαλείψει.

Σε φωτογραφία που κυκλοφόρησε από το «συνέδριό» τους βλέπουμε να έχουν πίσω τους την τρικολόρε μαύρη, άσπρη, πράσινη σημαία των Σύρων «επαναστατών» και την τουρκική, σε περίπτωση που κάποιος δεν εμπέδωσε ότι είναι δοσίλογοι του Ερντογάν που εκτελούν εντολές για να καταστήσουν τη Συρία τουρκικό – νεο-οθωμανικό προτεκτοράτο.
Ο Ερντογάν δεν παραιτείται ποτέ από τα σχέδιά του. Αυτό είναι το μόνο βέβαιο.

Πηγή: tribune.grShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.