20 Νοεμβρίου 2020

Ποῦ θὰ ἑορτάσεις Χριστιανὲ, ὑπάκουε καὶ ὑπεύθυνε πολίτη τὰ Εἰσόδια τῆς Θεοτόκου;

ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΔΥΟ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΔΥΑ ΣΤΑΘΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ 
 
Αύριο Σάββατο, 21 Νοεμβρίου, ἡ Ἁγία μας Ἐκκλησία θὰ ἑορτάσει στοὺς κλειστοὺς ἀπὸ τὴν κυβέρνηση, μὲ τὴν συγκατάθεση καὶ τὶς εὐλογίες φυσικά τῆς Ἱερᾶς Συνόδου, ναοὺς της, τὴν ἑορτὴ τῶν Εἰσοδίων τῆς Θεοτόκου. Ἡ ἐπίσημη Ἐκκλησία ἔχει εὐθυγραμμιστεῖ πλήρως μὲ τὶς ἀπαιτήσεις τῆς πολιτείας, στὰ πλαίσια τῆς ἀντιμετώπισης τῆς πρωτοφανοῦς αὐτῆς “πανδημίας”, ὄχι μόνο τώρα, ἀλλὰ καὶ στὸ παρελθόν.
 
Αὐτὴ ἡ ἔνδειξη «καλῆς θελήσεως» εἶναι ἄλλωστε γνωστὴ στὸ πλήρωμα τῆς Ἐκκλησίας, καθὼς ἡ στάση καὶ ἡ θέση τῶν θρησκευτικῶν ἡγετῶν ἀποδείχθηκε ὁλοφάνερα ὅταν ὅλοι γίναμε μάρτυρες τοῦ κλεισίματος τῶν ἐκκλησιῶν τὸ φετινὸ Πάσχα καὶ τὴν μεγάλη Σαρακοστή. Διαφαίνεται πὼς κάτι παρόμοιο θὰ γίνει καὶ μὲ τὴν ἑορτὴ τῶν Χριστουγέννων, ἀλλὰ ἂς μὴν προτρέχουμε. Ἂς μείνουμε στὴν ἐπερχόμενη ἑορτὴ τῶν Εἰσοδίων τῆς Θεοτόκου, καὶ ἂς ἀναρωτηθοῦμε: «Ποῦ θὰ ἑορτάσεις Χριστιανὲ Ὑπάκουε καὶ Ὑπεύθυνε πολίτη τὰ Εἰσόδια τῆς Θεοτόκου; Θὰ κάνεις «ὑπακοὴ» καὶ θὰ μείνεις στὸ σπίτι για μία ακόμη φορά; Ἢ θὰ ἐκκλησιαστεῖς καὶ θὰ κοινωνήσεις τῶν Ἀχράντων Μυστηρίων με live μετάδοση; Θὰ συνεχίσεις νὰ καταπίνεις τὴν καραμέλα τῆς «ἀτομικῆς εὐθύνης» πού σοῦ ἀναμασᾶνε αὐτοὶ ποὺ δηλώσανε ὅτι:  
 
«Δὲν ἦταν ἡμέρα γιὰ πρόστιμα σήμερα (17/11), ἦταν ἡμέρα συνεννόησης καὶ δημοκρατίας. Ἦταν μία πολιτικὴ ἐκδήλωση, καὶ ἡ ἀπόφαση πάρθηκε στὰ ὅρια τῆς ἀνοχῆς στὸ πλαίσιο τῆς δημοκρατίας καὶ τῆς κατανόησης. Ἀνέλαβα τὴν εὐθύνη, διοργανώθηκαν οἱ ἐκδηλώσεις μὲ τὰ μετρὰ προστασίας καὶ μετὰ ἔφυγαν. Δὲν ὑπῆρχε λόγος γιὰ πρόστιμο».
«Εἶναι πολίτικα κόμματα μὲ πολιτικὲς ἐκδηλώσεις, ὀφείλαμε νὰ τὸ ἀνεχτοῦμε σήμερα ποὺ εἶναι μία ξεχωριστὴ ἡμέρα».  
(ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ Ὑπουργὸς Προστασίας τοῦ Πολίτη 17/11/2020)
 
Ἡ ἡμέρα τῶν Εἰσοδίων κύριε Ὑπουργὲ εἶναι ἡ δική μας ξεχωριστὴ ἡμέρα! Ἀναλάβετε τὴν ἴδια εὐθύνη γιὰ τὸν ἐκκλησιασμὸ, ἔστω καί μὲ ἀποστάσεις, ἀνήμερα τῆς γιορτῆς τῆς Παναγίας μας! Ἡ ἀπόφασή σας νὰ εἶναι στὰ ἴδια ὅρια ἀνοχῆς, στὸ πλαίσιο τῆς δημοκρατίας καὶ τῆς κατανόησης, ποὺ δείξατε σήμερα (17/11)!
 
το είδαμε ΕΔΩShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.