15 Νοεμβρίου 2020

Μπάχαλο και κατάντημα....

Του Θανάση Κ. 
 
Δεν χρειάζονται πολλά λόγια… Οι δημόσιοι εορτασμοί για την εθνικής επέτειο της 25ης Μαρτίου αναβλήθηκαν πριν οκτώ μήνες, λόγω της πανδημίας και του lockdown που είχε επιβληθεί τότε…
 
– Οι δημόσιοι εορτασμοί για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου επίσης αναβλήθηκαν πριν ένα μήνα, παρ’ ό,τι δεν υπήρχε ακόμα νέο lockdown, γιατί η πανδημία επέστρεφε δριμύτερη…  
– Οι μεγάλες θρησκευτικές τελετές της Ορθοδοξίας τη Μεγάλη Εβδομάδα απαγορεύτηκαν λόγω lockdown.  
– Ο εορτασμός της επίσης μεγάλης Θρησκευτικής εορτής του Δεκαπεντάγουστου αναβλήθηκε, παρ’ ό,τι δεν υπήρχε τότε lockdown, για να μην έλθει μια ώρα αρχύτερα το “δεύτερο κύμα” της πανδημίας – που πολλοί περίμεναν από τότε και τελικά ήλθε ενάμιση μήνα αργότερα…  
 
Όλες οι εθνικές επέτειοι κι όλες οι μεγάλες θρησκευτικές εορτές αναβλήθηκαν φέτος – είτε υπήρχε lockdown είτε όχι, λόγω πανδημίας.  
 
 
Τρελαθήκαμε τελείως…  
 
Οι ίδιοι άνθρωποι που κατηγορούν την Κυβέρνηση ότι “άργησε” να αποφασίσει τη δεύτερη καραντίνα, σπεύδουν ταυτόχρονα να ανακοινώσουν ότι θα σπάσουν την καραντίνα και θα πάνε στον “γιορτασμό του Πολυτεχνείου”!!!  
 
– Μιας “επετείου” που δεν συγκρίνεται σε σημασία και νόημα με τις εθνικές επετείους.  
– Μιας επετείου, που αναφέρεται σε ιστορικό γεγονός “διογκωμένο”, έτσι κι αλλιώς.  
– Μιας επετείου, την οποία διεκδικούν και καπελώνουν αυτοί που τότε ΔΕΝ συμμετείχαν, ενώ κάποιοι μάλιστα την είχαν καταγγείλει.  
 
Και σε “εορτασμούς” που σηματοδοτούνται με μπάχαλα, αναρχία, εμπρησμούς, σπασίματα – και γενικά αποτελούν ντροπή για τη χώρα.  
 
Μια ντροπή που επετειακά επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο, γιατί κανείς δεν τόλμησε να βάλει τέλος, τουλάχιστον σε αυτά, και να απομονώσει τους αυτουργούς τους.  
 
* Καλό είναι να θυμηθεί το ΚΚΕ, που επιμένει να γίνει κανονικά ο “εορτασμός” – παρά την καραντίνα – ότι είχε δημόσια καταδικάσει την Εξέγερση του Πολυτεχνείου τον Νοέμβριο του 1973, ως έργο “300 προβοκατόρων”!  
 
Δεν είχε απλώς αρνηθεί να συμμετάσχει όταν έγινε,  
δεν απέσυρε απλώς τα στελέχη του από το χώρο του Πολυτεχνείου,  
την καταδίκασε απερίφραστα αμέσως μετά!  
 
Αυτό επιμένει να γιορτάσει το ΚΚΕ σήμερα…  
Αυτό που όταν γινόταν το καταδίκαζε!.  
 
* Ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει στον “εορτασμό”, γιατί δεν μπορεί να κάνει αλλιώς. Αν κοπεί ο “ομφάλιος λώρος” που συνδέει το “μόρφωμα” αυτό με το μπάχαλο και τους μπαχαλάκηδες, ουσιαστικά δεν του μένει τίποτε άλλο.  
 
Το μπάχαλο είναι το βασικό… “ιδανικό” του!  
– Μεγάλη αναταραχή θαυμάσια κατάσταση, έλεγε αυτάρεσκα ο κ. Τσίπρας, επικαλούμενος ρήση του Μάο Τσετούγκ.  
Γιατί κατά βάθος αυτή είναι το μόνο που πιστεύει, το μόνο που τον γοητεύει, τον μόνο που τον εμπνέει…  
 
Μπάχαλο τα έκανε όταν κυβέρνησε. Δεν μπορεί να αποσυνδεθεί ούτε συμβολικά ούτε ουσιαστικά με το “μπάχαλο” – και τους μπαχαλάκηδες.  
 
* Η Αριστερά ιστορικά υπήρξε πολλά πράγματα. Άλλα καλά κι άλλα πολύ άσχημα. Αλλά δεν ταυτίστηκε με το μπάχαλο…  
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κράτησε τίποτε από τα “καλά” της Αριστεράς!  
Κράτησε όμως – και κρατήθηκε από – το μπάχαλο.  
 
Ο κ. Τσίπρας είχε φτάσει να πει κάποτε στη Βουλή χασκογελώντας:  
– Τι πρόβλημα έχετε με τις μολότοφ; Το πρόβλημα είναι από ποια πλευρά βρίσκεσαι…  
 
(Δεν είχε ακούσει πόσοι αστυνομικοί αλλά και απλοί πολίτες, έχουν τραυματιστεί σοβαρά από βόμβες μολότοφ. Κάποιοι έχασαν και τη ζωή του ακόμα…)  
 
Οι “μολότοφ”, χρησιμοποιήθηκαν για πρώτη φορά στη διάρκεια του Ρωσο-φιλανδικού Πολέμου, το 1939. Κι ήταν ένα αυτοσχέδιο όπλο, με το οποίοι οι ηρωϊκοί Φιλανδοί αναχαίτισαν την προέλαση των σοβιετικών τανκς.  
 
Το 1973, οι φοιτητές του Πολυτεχνείου που ρίσκαραν τη ζωή τους απέναντι στην αστυνομία και τα τανκς της χούντας, ΔΕΝ χρησιμοποίησαν μολότοφ και ΔΕΝ σκέπαζαν τα πρόσωπα τους με κουκούλες!  
 
Όσοι σήμερα, σε συνθήκες πλήρους “δημοκρατίας” φοράνε κουκούλες και πετάνε μολότοφ αδιακρίτως, καίνε και σπάνε τα πάντα, δεν έχουν καμία σχέση ούτε με ηρωϊσμό ούτε με Ελευθερία.  
 
Θρασύδειλοι είναι! Γιατί τα σπάνε εκ τους ασφαλούς! Δεν ρισκάρουν το παραμικρό. Δεν πιάνονται δεν διώκονται, κι αν γίνει καμιά “στραβή” και συλληφθούν θα σπεύσουν στρατιές δικηγόρων (πληρωμένοι από τον μπαμπά τους από “αλληλέγγυους”) και θα τους αφήσουν αμέσως. Γιατί είναι “δικά τους παιδιά”…  
 
Με τους μπαχαλάκηδες ταυτίστηκε ο ΣΥΡΙΖΑ!  
Και δεν μπορεί να τους εγκαταλείψει.  
(Να το έχουν υπ’ όψιν τους όσοι ονειρεύονται ακόμα… “συναίνεση” με το Κόμμα του μπάχαλου!)  
 
* Ο Βαρουφάκης συνδέεται με το μπάχαλο από άλλους δρόμους. Ονειρεύεται την μπαχαλοποίηση των πάντων, για να “δικαιωθούν” οι απόψεις του.  
Αυτό δεν είναι “άποψη” – είναι “αρρώστια”!  
Έξη μήνες υπουργός έκανε, κι ακόμα το πληρώνει η χώρα!  
Δεν τον άντεξε ούτε καν ο ΣΥΡΙΖΑ – ο… “συστημικός” εκπρόσωπος του μπάχαλου…  
 
Μπορεί ο ίδιος να μη συμμετείχε στην εξέγερση του “Πολυτεχνείου” γιατί ήταν μικρό παιδί τότε, αλλά όπου γιορτάζει το μπάχαλο – κι όπου τα σπάνε οι μπαχαλάκηδες – ο Γιάνης (με ένα νι) θα είναι εκεί, πρώτο τραπέζι πίστα.  
 
Όπως έλεγαν και οι παλαιότεροι:  
Όπου γάμος και γιορτή, η Βασίλω πρώτη!  
 
* Μοναδικό σύμβολο των φοιτητών της Εξέγερσης ήταν η ελληνική σημαία, αυτή που ανεμίζει επί τρείς μέρες – όσο κράτησε η εξέγερση – κι εμφανίζεται να πέφτει τη στιγμή που μπαίνει το τανκ.  
Αλλά την ελληνική σημαία την καίνε κάθε χρόνο οι μπαχαλάκηδες στους “επετειακούς” εορτασμούς!  
Την καίνε συμβολικά, την καίνε τελετουργικά, την καίνε με θράσος, για να ολοκληρωθεί και να αποτυπωθει πλήρως η έσχατη ύβρις!  
Είναι τέτοιο το κατάντημα της Ελλάδας που “γιορτάζει” κάθε χρόνο μιαν εξέγερση καίγοντας συμβολικά το σύμβολο των εξεγερμένων…  
 
Και κανείς δεν αντιδρά!  
Αληθινό κατάντημα…  
Μπάχαλο και κατάντημα!  
 
Αυτό “γιορτάζουν” πλέον, αψηφώντας και τα μέτρα για τη δημόσια υγεία και τις αποφάσεις της Πολιτείας.  
Μπάχαλο και κατάντημα εκπροσωπούν, μπάχαλο και κατάντημα εκφράζουν. Εκείνοι…  
 
Εμείς που θέλουμε να αντισταθούμε στο μπάχαλο και το κατάντημα τι κάνουμε; Πώς τους αντιμετωπίζουμε; Πώς θα αντιδράσουμε;  
Δεν γιορτάσαμε της 25η, δεν γιορτάσαμε την 28η και θα ανεχθούμε να γιορτάζουν το μπάχαλο;  
Μήπως είμαστε άξιοι της μοίρας μας;
 Share

1 σχόλιο:

ΝΕΜΕΣΙΣ είπε...

Mundus vult decipi, ergo decipiatur.
– Ο κόσμος θέλει να εξαπατηθεί, άσ’ τον λοιπόν να εξαπατηθεί.
Γάιος Πετρώνιος

Αν καταφέρεις να ξεγελάσεις κάποιον δεν σημαίνει ότι είναι χαζός. Απλά σημαίνει ότι δεν είσαι άξιος της εμπιστοσύνης του.
Τσαρλς Μπουκόφσκι

Είναι πιο εύκολο να εξαπατήσεις τους ανθρώπους παρά να τους πείσεις ότι έχουν εξαπατηθεί.
Μαρκ Τουαίην

Δείχνει μικρότητα το να θέλεις να πιάνεις τους άλλους κορόιδο.
Βωβενάργκ

Όποιος μιλάει εξ ονόματος άλλων είναι πάντα απατεώνας.
Emile M. Cioran

Αυτός που έχει εξαπατηθεί δύο φορές από τον ίδιο άνθρωπο, είναι συνεργός στην απάτη.
Dr. Thomas Fuller


Μπορεί να είναι αλήθεια ότι δεν μπορείς να εξαπατήσεις όλους τους ανθρώπους για πάντα, αλλά μπορείς να εξαπατήσεις αρκετούς απ’ αυτούς για αρκετό καιρό, ώστε να κυβερνήσεις μια χώρα.
Γουίλ Ντυράν


Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.