20 Νοεμβρίου 2020

Αυτός έμπαινε στο Βαρώσι και οι δικοί μας πυροβολούσαν προς το μέρος μας

 
Να βλέπεις τον Ερντογάν και την κουστωδία του μέσα στο Βαρώσι, να το μαγαρίζουν, να προκαλούν, να απειλούν και την ίδια ώρα, οι λίγες αντιδράσεις στις ελεύθερες περιοχές να είναι για να μας πουν πόσο φταίμε εμείς γι’ αυτό τον ασήκωτο πόνο. Τα θέλαμε όλα και θα χάσουμε και την Αμμόχωστο, έλεγαν οι επώνυμοι παράγοντες που έχουν την ευχέρεια να βγαίνουν στις κάμερες να καθοδηγούν την κοινή γνώμη. Αυτοί που έχουν προσβάσεις στους ξένους και στέλνουν εκ μέρους όλων μας τα μηνύματα. Ιδού τα αποτελέσματα, έλεγαν, τα θέλαμε όλα… Πόση στρέβλωση θα κάνουν ακόμα για να μας πείσουν πως εμείς, μόνο εμείς από όλη την Ευρώπη, δεν έχουμε δικαιώματα, δεν έχουμε απαιτήσεις, δεν έχουμε αξιοπρέπεια;
 
Πότε τα θέλαμε όλα, αλήθεια; Πότε ζητήσαμε κάτι περισσότερο από λίγο αίσθημα ασφάλειας και ειρήνης; Πότε ζητήσαμε τίποτε περισσότερο από μια φυσιολογική ζωή και ένα κανονικό κράτος; Δεν τα δικαιούμαστε; Να μας το πουν. Να μας πουν μέχρι πού μπορούν να φτάνουν οι προσδοκίες μας. Ακούνε τον Ερντογάν που λέει ότι έκανε «καλοπροαίρετες προσπάθειες», αλλά εμείς είμαστε κακομαθημένοι, και τον πιστεύουν. Πράγματι, λένε, είμαστε κακομαθημένοι και τα θέλαμε όλα. Τον ακούνε μέσα στο Βαρώσι να λέει ότι «στο Κυπριακό ένα είναι το θύμα κι αυτό είναι τα δικαιώματα των Τ/κ που έτυχαν σφετερισμού και δεν λαμβάνονται υπόψη εδώ και χρόνια», και λένε, έχει δίκαιο ο άνθρωπος, τα δικαιώματα των Τ/κ δεν τα σκεφτήκαμε, τα θέλαμε όλα. Κι αφού είμαστε έτσι, θα τα χάσουμε όλα για να μάθουμε.  
 
Αλήθεια, σε ποιους αναφέρονται όταν λένε ότι τα θέλαμε όλα; Στην ηγεσία μας, προφανώς. Την ώρα που ο Ερντογάν είναι μέσα στο Βαρώσι, την ώρα που στήνει σενάρια μιας νέας λεηλασίας, αυτοί στρέφονται προς εμάς. Δώδεκα ολόκληρα χρόνια κυβερνούν και διαπραγματεύονται οι πολιτικοί του λεγόμενου ενδοτικού μετώπου. Αποφασισμένοι να βάλουν την υπογραφή τους. Έδωσαν όσα μπορούσαν να δώσουν για να φτάσουν στον συμβιβασμό. Έκαναν συμφωνίες και κοινές δηλώσεις και με τον ακραίο Έρογλου και με τους λιγότερο ακραίους Ταλάτ και Ακιντζί. Συμφώνησαν χωριστά συνιστώντα κρατίδια, συμφώνησαν κυριαρχία των κρατιδίων χωρίς η κεντρική κυβέρνηση να δικαιούται να παρεμβαίνει στα εσωτερικά τους, συμφώνησαν εκ περιτροπής προεδρία, συμφώνησαν πολιτική ισότητα όπως προνοείται από τα Ηνωμένα Έθνη, συμφώνησαν αριθμούς Τούρκων και Ελλαδιτών στην Κύπρο, συμφώνησαν νομιμοποίηση δεκάδων χιλιάδων εποίκων. Αποδέχτηκαν διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας και αντικατάστασή της από το ελληνοκυπριακό συνιστών κράτος… Αλλά ακόμα τους υποβάλλουν ότι δεν έδωσαν όσα έπρεπε να δώσουν για να βρεθεί η λύση.  
 
Τι στο καλό εννοούν, επιτέλους; Ας βρεθεί ένας άνθρωπος να μας εξηγήσει, να καταλάβουμε μέχρι πού είναι ικανοί να φτάσουν. Να εννοούν άραγε ότι πρέπει να συμφωνήσουμε ότι θα έχει ρόλο η Τουρκία στην πατρίδα μας; Να εννοούν ότι πρέπει να μοιράσουμε το φυσικό αέριο ή να δεχτούμε την τουρκική πρόταση για διαχείριση από κοινή επιτροπή; Να εννοούν ότι πρέπει να τερματίσουμε τις συμφωνίες για τον αγωγό East Med και να αποδεχτούμε ότι ο μόνος λογικός δρόμος είναι ο τουρκικός αγωγός; Διότι, αυτά απέμειναν. Κι αυτά είναι που θα βρούμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων στην επόμενη φάση που έρχεται. Ας αποφασίσουμε σύντομα τι θα κάνουμε, αλλιώς με το χαρακίρι και τα κλαψουρίσματα το χάσαμε το παιχνίδι μια και καλή.
 
Υ.Γ. «Αφού είδα την κλειστή περιοχή του Βαρωσίου, είναι να προβληματίζεται κανείς γιατί, ως βορράς και ως νότος, αυτά τα μέρη με όλη αυτή την ομορφιά κρατήθηκαν μακριά από τον κόσμο», έλεγε ο ισλαμοφασίστας μέσα στο Βαρώσι. Επειδή τα θέλαμε όλα, θα σου πουν οι αυτόχειρες Ελληνοκύπριοι. Εσύ ξέρεις, όμως, το γιατί; Ρώτα και τους στρατηγούς σου αν θέλεις πιο ακριβή απάντηση. 
 
Φιλελεύθερος 
το είδαμε ΕΔΩShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.