Τελευταίες αναρτήσεις

25 Ιουνίου 2017

Οι θλιβερές απόψεις Γαβρόγλου και των ομοίων του

Γράφει ο Βασίλης Στεφανακίδης

Το άκουσα και δεν πίστευα στα αυτιά μου. Ο Υπουργός της Παιδείας κ. Γαβρόγλου, απαντώντας στην κραυγή απελπισίας 471 φοιτητών της Πολυτεχνικής σχολής του Αριστοτέλειου, που αρνούνται να παρακολουθήσουν τα μαθήματα γιατί φοβούνται για τη σωματική τους ακεραιότητα, καθώς το Πανεπιστήμιο τους έχει μετατραπεί άντρο του υποκόσμου και των διακινητών ναρκωτικών, είπε πως η αστυνομία δεν έχει καμιά δουλειά μέσα στο χώρο ασύλου του πανεπιστημίου! 

Και άκουσον -άκουσον από τα χείλη ενός πρώην πανεπιστημιακού που τώρα έχει και το ρόλο του υπουργού της Παιδείας εκστομίστηκε πως: "Η κατάσταση μπορεί να ομαλοποιηθεί μόνο αν αναπτυχθεί ένα ρωμαλέο φοιτητικό κίνημα"! 

Μα,πάνε καλά αυτοί οι άνθρωποι; Ένας γιατρός να τους κοιτάξει δεν υπάρχει;
471 φοιτητές και φοιτήτριες, ενυπογράφως και όχι με κουκούλες ,καταγγέλλουν βαρύτατα ποινικά αδικήματα που συντελούνται μέσα στο χώρο του Πανεπιστημίου και όχι πέριξ αυτού και ο αρμόδιος υπουργός που κατά τα άλλα νοιάζεται για τη μόρφωση των παιδιών και ανάλωσε τη ζωή του στα πανεπιστημιακά έδρανα, τους γυρίζει την πλάτη και εκφέρει, παγκόσμιας πρωτοτυπίας αρλούμπες. 

Κι εσύ δύσμοιρε φοιτητή που αγωνίστηκες τόσο σκληρά όλα τα προηγούμενα χρόνια για να καταφέρεις να εισαχθείς σε μια πανεπιστημιακή σχολή, με βάση την αλλόκοτη και ανόητη θεωρία Γαβρόγλου, πρέπει να οργανωθείς, να πάρεις το στειλιάρι και να συγκρούεσαι με τους εμπόρους ναρκωτικών και τα πρεζόνια που κατέλαβαν το χώρο μόρφωσης σου! 

Κι εσύ γονιέ που αγωνίστηκες σκληρά να δεις το παιδί σου σε κάποιο πανεπιστήμιο, πρέπει να συνηθίσεις - με βάση την άποψη Γαβρόγλου - στην ιδέα πως το καμάρι σου που δεν φρόντισες να του μάθεις και πολεμικές τέχνες, πρέπει τώρα να γίνει σεκιουριτάς και φυσικά με όλους τους κινδύνους που συνεπάγεται μια τέτοια δουλειά! Μην ξεχνάμε και τους δύο νεκρούς μέσα στο ΑΠΘ! 

Σε μια εποχή ραγδαίων εξελίξεων στο χώρο της παιδείας και της μόρφωσης,την παγκόσμια ψηφιακή επανάσταση κι ενώ τα ελληνικά πανεπιστήμια υποβαθμίζονται συνεχώς από τις διαχρονικές αγκυλώσεις της αριστεράς, ο αριστερός πρώην πανεπιστημιακός και υπουργός, συμβουλεύει να μην φωνάζουμε για αυτά τα θέματα γιατί τα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα κινδυνεύουν να χάσουν κι άλλα rates στην παγκόσμια κατάταξη! 

Κι αυτός ο κύριος, συνεχίζει να είναι υπουργός και από τις αποφάσεις του εξαρτώνται χιλιάδες νέοι με όνειρα τα οποία δυστυχώς δεν συμπίπτουν με τις ονειρώξεις του. 

Καθότι ο κ. Γαβρόγλου και μια μεγάλη πλειοψηφία πανεπιστημιακών δασκάλων με τις ίδιες ιδεοληψίες και αγκυλώσεις, για το μόνο που νοιάζονται είναι να κρατήσουν τα πανεπιστήμια βιλαέτια τους , να λειτουργούν ανεξέλεγκτοι μέσα στο άβατο τους, να συναλλάσσονται με τις ψήφους των φοιτητών τους και να πορεύονται με την ασυλία τους (προσωπική και πανεπιστημιακή) εις το διηνεκές. 

Αδιαφορώντας βέβαια, τι επιστήμονες βγάζουν οι σχολές τους, αδιαφορώντας για τη σύνδεση των σπουδών με την αγορά και τις επιχειρήσεις, αδιαφορώντας για τα άχρηστα πτυχία που υπογράφουν και κυρίως αδιαφορώντας για τον ανταγωνισμό και τις συγκρίσεις με ομοειδή ιδρύματα στη διεθνή πανεπιστημιακή κοινότητα. 

Και μπορεί να αδιαφορούν γι αυτά γιατί καμιά κυβέρνηση διαχρονικά δεν τόλμησε να συγκρουστεί μαζί τους και να επαναπροσδιορίσει το ρόλο τους όπως γίνεται παντού στον κόσμο, δεν μπορούν όμως σε καμιά περίπτωση να αδιαφορούν για την σωματική ακεραιτότητα των παιδιών που τους εμπιστεύεται η Ελληνική κοινωνία και η ελληνική οικογένεια. 

Οι ποινικοί, οι ναρκέμποροι και οι πάσης φύσεως παραβατικές συμπεριφορές δεν μπορούν να δρουν και να κρύβονται πίσω από αυτή την παρεξηγημένη έννοια του ασύλου. 

Το να καλέσουν οι πρυτάνεις και τα καθηγητικά συμβούλια την αστυνομία να εκκαθαρίσει τα πανεπιστημιακά ιδρύματα από τα κακοποιά στοιχεία και να προσλάβουν ανθρώπους που θα ελέγχουν αυστηρά ποιος μπαίνει μέσα στους χώρους, δεν νομίζω πως θα περιορίσει την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών μέσα στα πανεπιστήμια, όπως δεν έχουν περιοριστεί πουθενά στον κόσμο. 

Το ξέφραγο αμπέλι είναι που εμποδίζει τις ελεύθερες ιδέες και επιβάλλει φίμωση είτε από το ποινικό έγκλημα είτε από ισχνές μειοψηφίες αριστεριστών, αναρχικών και κουκουλοφόρων σκοταδιστών. 

Η κατάσταση δεν πάει άλλο. Όσο χαμηλό κι αν έχει πέσει ο πήχυς προσδοκιών μέσα στη γενικότερη κρίση που μαστίζει τη χώρα, η παιδεία πρέπει να είναι πρωταρχικός στόχος της κάθε κυβέρνησης, αν θέλουμε κάποια στιγμή να ελπίζουμε ως χώρα σε ένα καλύτερο αύριο και να κάνουμε την κρίση ευκαιρία. Πρέπει να την προστατέψουμε ως κόρη οφθαλμού και να την ενισχύσουμε όσο γίνεται περισσότερο αφού πρώτα την απαλλάξουμε από βαρίδια και λογικές τύπου Γαβρόγλου που δυστυχώς είναι πλειοψηφία στην ανώτατη παιδεία.

πηγήShare

2 σχόλια:

vassilis roussis είπε...


Ποτέ δεν θυμάμαι παρόμοια κατάντια των Πανεπιστημίων της Πατρίδος μου και της Πανεπιστημιακής Κοινότητος. Που οδηγείται αυτός ο τόπος με εφαρμοσμένες Σταλινικές μεθόδους; Είναι δυνατόν μια ομάδα ανεπάγγελτων και ιδιοτελών, να προωθεί την Πατρίδα μας στον αφανισμό;
Έχουμε δημοκρατία, την οποία όλοι τους επικαλούνται, αλλά δεν εφαρμόζεται, διότι αποφασίζουν εν αγνοία των Ελλήνων, για το μέλλον μας. Στην αρχαία Αθήνα, ο Λαός συν αποφάσιζε με τους Προεστούς για τα προβλήματα της Πολιτείας και αναλάμβαναν από κοινού τις ευθύνες των αποφάσεων τους. Απέχουμε παρασάγγες.


ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ είπε...

Πολύ εύστοχο σχόλιο.
Δυστυχώς αν και εσεις το αποφυγατε θα τον πω εγω τον χαρακτηρισμό...
Είναι προδότες και αποδομητές...
Το θεμα ειναι να μην τους αφησουμε...

Σας ευχαριστουμε πολύ για το σχόλιο σας

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.