10 Δεκεμβρίου 2016

Η ΕΩΣΦΟΡΙΚΗ ΑΠΑΤΗ ΤΩΝ ΔΩΔΕΚΑΘΕΙΣΤΩΝ (μέρος Α)

Γράφει ο Μανουήλ Αγγελος Γιαννόπουλος

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ Ζ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΔΟ ΔΕΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΑΛΛΑ ΤΟ ΕΩΣΦΟΡΙΚΟ ΔΩΔΕΚΑΘΕΟ.

Οι εωσφοριστες του δωδεκαθεου προερχονται από κομμουνιστικές τάσεις. Ακομη πολλοι απο αυτους ειχαν θητευσει στην ανενταχτη αναρχικη αριστερά. Οι περισσοτεροι παράγοντες των εωσφορικών δωδεκαθειστικών ομαδων προερχονται από το χωρο της μαρξιστικης αριστερας. Μεσα στα κείμενά τους, στα διαφορα περιοδικά τους και στις δαιμονικες ιστοσελίδες τους, φανονται ολοκάθαρα τα κομμουνιστικά τους ιδεωδη. Επισης δεν ειναι λίγοι εκείνοι, από τους προδοτες της πολιτικης, της δημοσιογραφιας, της «κουλτούρας» και των τεχνων, οι οποιοι ανηκουν στην κομμουνιστική ιδεολογια, ενώ δηλώνουν φιλοι του παγανισμού. Από άθεοι ιδεολόγοι μαρξιστές μεταλλάχτηκαν ξαφνικά σε θρήσκους, λάτρεις των παγανιστικών θεών, μια ακομη αποδειξη ότι οι κομμουνιστες χρησιμοποιουν ως πρόσχημα την αθεια.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΘΕΟΙ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΩΣΦΟΡΙΣΤΕΣ.

Ο Ανθρωπος ειναι από την φυση του θρησκευτικο ον (Πλουταρχος Ηθικά,προς Κωλώτην 31D-E). Δεν υπηρξε ποτε κανενας απόλυτος άθεος, διότι στην περίπτωση της αθειας ο ψυχισμος βρίσκεται σε λανθάνουσα κατάσταση. Άλλωστε όπως είχε αναφέρει ο μεγάλος ανθρωπολογος J. Quatrefages «η αθεια τυγχανει ανώμαλοη-παθολογικη κατάσταση της Ψυχής» (ΘΗΕ, τομος 6,στ.537).

Ο Ευρωπαικος ορθολογισμός, του οποίου γνησιο παιδι υπήρξε ο μαρξισμος, δεν είναι τιποτε άλλο απο υποκατάστατο του δυτικοευρωπαϊκού "χριστιανισμου". Στον ορθολογιστικό εωσφορισμό, την πιστη στο Θεο έχει πάρει η πιστη στο ανθρωπινο μυαλο. Για παράδειγμα η ιδρυση της θρησκείας του "ορθου λογου» απο τους δολοφονους εωσφοριστες, "διαφωτιστες" - τους πρωτεργατες της Γαλλικης επαναστασης.

Στην συγχρονη εποχη οι σατανιστες παριστάνουν τους "ελληναράδες", ασκωντας αδικη κριτικη κατά των όρων της αγιας ζ οικουμενικης συνοδου, ότι δηθεν μέσω αυτης υβριζεται ο Ελληνισμός, είναι προφανες ότι ο εωσφορισμος και το παραφορο μισος τους για τον Χριστιανισμο-Ελληνισμο τους εχει προκαλεσει διανοητικες βλαβες.

ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΦΑΙΔΡΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΕΩΣΦΟΡΙΣΤΕΣ ΤΟΥ
ΔΩΔΕΚΑΘΕΟΥ, ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΤΕΛΙΚΑ ΟΤΙ  ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ
ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ.

ΑΥΤΟ ΔΙΟΤΙ ΜΕ ΤΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΑ ΤΟΥΣ ΨΕΥΔΗ, ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ ΚΑΤ ΟΥΣΙΑΝ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΥΣ, ΣΟΦΙΣΤΕΣ ΚΛΠ.
ΟΜΩΣ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΙ-ΣΟΦΙΣΤΕΣ ΚΛΠ, ΗΤΑΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΞΕΝΟΦΕΡΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ ΕΩΣΦΟΡΙΚΟΥ ΔΩΔΕΚΑΘΕΟΥ.

Κατ ουσιαν αποκαλουν εχθρους των Ελληνων τους σοφους -φιλοσοφους οι οποιοι δεν συμφωνούσαν με τα δαιμονικα διδαγματα της αρχαιας θρησκειας και τις δεισιδαιμονιες των ιερεων. Για αυτο καταδιώχτηκαν άγρια απο αυτους. Είναι άλλωστε γνωστο, πως περισσοτεροι από πεντακοσιοι γνωστοι φιλοσοφοι- σοφιστες βρηκαν τραγικο θανατο κατα τις εκκαθαρισεις, που εκανε το ιερατειο, μεσω της πολιτικης εξουσιας, μονον στην αρχαια Αθήνα, με τις φρικτες-ανθελληνικες δικες περι "αθειας".

Ο Σωκράτης διοτι δίδασκε τον έναν θεο.
Aυτο το πραγμα ηταν διαφορετικη πιστη απο την κρατουσα, την δηθεν ελληνικη, για αυτο τον σκοτωσαν με κωνειο οι σατανιστες.

Ο Αριστοτέλης ο οποίος θελοντας να στηλιτευσει τις δαιμονικες πρακτικες των ιερατειων και να απαλλαξει τους Ελληνες απο την πίστη στους ανυπαρκτους δαιμονες της αρχαιας θρησκειας, αναγκαστηκε να φυγει από την Αθηνα και να καταφυγει στην Χαλκιδα, προκειμενου να γλυτωσει τη ζωη του. Αλλωστε η συνταγη για τα ανεπιθυμητα προσωπα ήταν γνωστη στην Αθηνα απο παλια. Εβρισκαν εναν κατηγορο, πραγμα πολυ ευκολο, και μια μικρη αφορμη ηταν αρκετη για να απαγγελθει κατηγορια για αθεια. Στην περιπτωση του Αριστοτελη την αφορμη την προσφερε ενα ποιημα που ο φιλοσοφος ειχε γραψει για τον καλο του φιλο τον Ερμια, που ειχε βρει στο μεταξυ μαρτυρικο θανατο. Η κατηγορια βασιστηκε στο γεγονος οτι το ποιημα αυτο του Αριστοτελη ειχε την μορφη ενος παιανα, του παραδοσιακου υμνου στον δαιμονα Απόλλωνα.

"ΕΧΘΡΟΣ" ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ Ο ΑΙΣΩΠΟΣ.

Ο Αισωπος ο οποιος κατηγγειλε την απατη της αρχαιας θρησκειας και την πρακτική των μαυρων μαγων ιερέων του δελφικου ιερου, οι οποίοι τον δολοφόνησαν στον ανίερο εκείνο τόπο.

"ΕΧΘΡΟΙ" ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.

Οι ρητορες Λεωγόρας και Ανδοκίδης και ο μεγαλος κυνικος φιλόσοφος Διογενης,  οι οποιοι διακωμωδησαν τα εωσφορικά ελευσινια μυστηρια, του αιμοσταγη σφαγεα των Αθηναιων Ευμολπου. Ο Ηρόδοτος μας δίνει μια μικρη εικονα της ανελέητης γενοκτονιας των Πελασγων στην Αττική (Ηροδοτος. 6,137). Για οσους δεν γνωριζουν μια απο της μεγαλυτερες γενοκτονιες εις βαρους του Ελληνικου εθνους ειναι η γνωστη εκστρατεια κατά των Αθηνων του αδιστακτου Θρακα μαυρου μαγου- ιερέα Ευμολπου, γεναρχη του ιερατικού-εωσφορικου γενους των Ευμολπιδων, του Ελευσινιου ιερου τον 7ο π.Χ. αιώνα.

Ο στυγερος φονιας, στρατολογησε πληθώρα πολεμιστων, στο ονομα της απαισιας εωσφορικης θεας Δημητρας-Ισιδας και επιτεθηκε στην Αθηνα. Εκατομβες αθωων θυματων πολιτων, πληθωρα ανθρωποθυσιών για να σωθει η πολη. Τελικα σταμάτησε η γενοκτονια, οταν η ληστρικη ιερατικη συμμορια κατοχυρωσε τα ασύλληπτα προνόμιά της. Στο ιδιο μηκος κυματος ο σοφιστης-ποιητης Διαγόρας ο Μηλιος, ο οποιος όταν τον ρωτησαν σχετικα με τους Ολύμπιους απαντησε ότι είναι φαιδροι και ανύπαρκτοι.
ο Διαγορας αρνηθηκε κατηγορηματικα την ύπαρξη των δαιμονων, ενω δεν απεφυγαν τα βέλη της κριτικης του ουτε τα περιβόητα εωσφορικα Ελευσίνια Μυστήρια.


Φυσικα ο Ελληνας Διαγόρας ειχε τραγικο τελος.

ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ.

Ο Πυθαγόρας και οι μαθητες του, εξαιτιας του φοβου τους απο τους ιερεις και των οργάνων τους, δημιουργησαν μυστικη σχολή, όπου διδασκαν δογματα αντιθετα με το εωσφορικο δωδεκαθεο. Για αυτό οι ιερείς τους εκαψαν ζωντανους στον Κροτωνα το 430 π. Χ.

Ο Πυθαγόρας είναι μακραν το μεγαλυτερο παράδειγμα μεταστροφης καθως από τον εωσφορισμο κατεληξε να διδασκει μυστικα τον έναν αληθινο θεο δημιουργο των παντων.

ΠΡΩΤΑΓΟΡΑΣ ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΗ ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Ο σοφιστης Πρωταγορας διδασκε ότι το πραγματικο θειον είναι αγνωστο στους ανθρώπους, ενώ οι θεοι της αρχαιας θρησκειας ηταν δαιμονικοι- ανύπαρκτοι. Αμεσως τον καταδιωξαν άγρια οι ιερείς και έκαψαν τα "αιρετικά" βιβλία του στην αγορά της Αθηνας.
Στο εργο του περι θεών γραφει οτι δεν ξερει αν υπάρχουν θεοί (Πηγη: Διογενης Λαερτιος, Φιλοσοφων βιοι, IX 52).

Το ιδιο αναφερουν και οι: Φιλοστρατος, Βιοι Σοφιστων, I 10, 3˙ Ησυχιος, Ονοματολογος˙ Σεξτος Εμπειρικος, Προς μαθηματικους, IX 55).

ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΡΑΓΙΚΟ ΤΕΛΟΣ ΕΙΧΕ ΚΑΙ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΓΟΡΑ Ο ΠΡΟΔΙΚΟΣ Ο ΚΕΙΟΣ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑΝΑΤΩΘΗΚΕ ΜΕ ΚΩΝΕΙΟ. 
Ο ΣΤΙΛΠΩΝ Ο ΜΕΓΑΡΕΥΕΣ ΕΙΧΕ ΡΩΤΗΣΕΙ ΕΑΝ Η ΑΘΗΝΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΑ. ΑΦΟΡΜΗ ΣΤΑΘΗΚΕ ΕΝΑ ΑΓΑΛΜΑ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΝΕΦΕΡΕ Ο ΣΤΙΛΠΩΝ ΟΤΙ Η ΑΘΗΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΔΙΑ ΑΛΛΑ ΤΟΥ ΦΕΙΔΙΑ, ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΑ (ΔΙΟΓΕΝΗΣ ΛΑΕΡΤΙΟΣ Π.116 ). ΕΙΝΑΙ ΕΜΦΑΝΗΣ Η ΕΙΡΩΝΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ 
ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΥΣ ΘΕΟΥΣ.

Ο Αναξαγόρας δίδασκε οτι ο υλικος κοσμος δεν ειναι αιωνιος, αλλα δημιουργημα του νου, ενω τα αστρα δεν ειναι θεοι, αλλά διαπυρες μαζες. Ο Αναξαγόρας ελαχιστα ελλειψε να χάσει τη ζωή του απο το αθηναικο ιερατειο και τον δαιμονισμενο όχλο, διοτι ειπε την επιστημονικη αληθεια, και γιατι πιστευε στον εναν Θεο δημιουργο.

Ο Ξενοφάνης επισης μίλησε για τον ενα Θεό και αρνηθηκε, το εωσφορικο δωδεκαθεο,τον ανοητο πολυθεισμο και τον φαιδρο ανθρωπομορφισμο της αρχαιας θρησκειας.

Ο ΞΕΝΟΦΑΝΗΣ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ ΟΙ ΟΛΥΜΠΙΟΙ ΗΤΑΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΣ ΘΕΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΗΤΑΝ ΔΗΛΑΔΗ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΘΕΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ.

Ο Επίκουρος, αρνηθηκε την ύπαρξη των δαιμονων της αρχαιας θρησκειας και του οχλου και την υπαρξη του βασίλειου του Πλούτωνα στον Άδη, Νήσους Μακάρων κλπ. 

Ο Ευήμερος χαρακτήρισε τους θεους, τους δαιμονες της αρχαιας θρησκειας, ως καποιους επιφανεις Ελληνες της παλιας εποχης, τους οποιους θεοποιησαν οι μαυροι μαγοι ιερείς και επεβαλαν την λατρεια τους στους αμαθεις οχλους για να καταστρεψουν την Ελλαδα. Το ιδιο πραγμα ακριβως μας αναφερει στο βιβλιο του Ευτερπη ο Ηρόδοτος, ότι οι αλλόδαποι σκλαβοι από την Αιγυπτο αλλαξαν τα ονόματα των δαιμονικων θεων με Ελληνικαγια να είναι οικια στους Ελληνες. 

ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΩΝΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΤΟΥΣ, ΟΙ ΕΩΣΦΟΡΙΣΤΕΣ.

Ο εωσφοριστης Ιουλιανος απαγορευε την διδασκαλια στα σχολεια των εργων αρχαιων φιλοσοφων σοφιστων, που ειχαν γραψει εναντιον της αρχαίας θρησκείας, καιγοντας με μισος τα έργα τους. Δείτε τι είχε γράψει σε επιστολή του ο δαιμονισμενος Ιουλιανος: Ας μη φτανει στην ακοη επικουρειος ή πυρρωνειος λογος. Τωρα αληθεια, οι θεοι καλα εκαναν και κατεστρεψαν τα εργα τους, ευτυχως που τα βιβλια τους χαθηκαν (Ιουλιανος, Επιστ.89β, Προς αρχιερέα Θεόδωρο, 301c).

ΟΙ ΑΠΟΡΗΜΕΝΟΙ ΙΕΡΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ.

Αναυδοι θα εχουν μείνει οι ιεροι αρχαιοι Φιλοσοφοι απο την ακατανοητη "υπερασπιση" τους από τους σύγχρονους "αρχαιολάτρες-εωσφοριστες".

Θα τρίζουν τα κόκκαλά τους απο οργη διοτι τους ταυτιζουν οι συγχρονοι "αρχαιολάτρες" με τους δαιμονικούς θεους της αρχαιας θρησκειας και με τον χυδαιο-αγραμματο οχλο, ο οποιος ποτε δεν μπορεσε να δημιουργήσει πολιτισμό και καταδίωκε τους Ελληνες Φιλοσοφους (στην ιδια πνευματικη εξαθλιωση είναι και οι σημερινοι νεοραγιαδες).

Ξαφνικα καποιοι φανατικοι, αμαθεις-εμπαθεις συγχρονοι "αρχαιολάτρες" έχρισαν τους εαυτους τους οψιμους τιμητες-υπερασπιστές τους. Όλα αυτά την ιδια στιγμη που επι πολλους αιωνες οι αλλοδαποι προγονοι τους, οι εωσφοριστες σκλαβοι από την Αιγυπτο, τους θανατωναν με κωνειο, τους εκαιγαν τα βιβλια, τους εκλειναν της φιλοσοφικες σχολες, και τους έστελναν στην εξορια.

Η αλλαγη του Χριστιανισμου από τον εβραικο πολιτισμο στον Ελληνικο εφερε την παγκοσμια αποδοχη του Ευαγγελικού κηρυγματος. Συνεβαλε ο χριστιανισμος στην εκ θεμελιων αναδομηση και μεταμορφωση του Ελληνικου πολιτισμού, που υπηρξε η κορύφωση της ανθρώπινης εξελίξεως. Σκεφτείτε ότι αυτό το ανεκτιμητο διαμαντι το κατεστρεψε το δωδεκαθεο, μεχρι που ηρθε ο Χριστιανισμος και επανεφερε στην ζωη τον κορυφαιο πολιτισμο του κοσμου.

Οι Φιλόσοφοι, που εικονίζονται συχνα στους Χριστιανικους ναους μας, αυτό μας δειχνει το ποσο σεβοταν τον αρχαιο Ελληνικο πολιτισμο. Επισης εάν ηταν τα πραγματα όπως τα λενε οι δωδεκαθειστες, δεν θα επεττρεπε στους χρισιτανους της Ελληνικης-Ρωμαικης αυτοκρατοριας να ξανανοιξουν της φιλοφοφικες σχολες και να επιδωθουν με ζηλο στις σπουδες της αρχαιας Ελληνικης γραμματειας  (Πλατων, Αριστοτέλης, Ομηρος κλπ).

Επισης για τους ιδιους λογους δεν θα επετρεπε να βαφτίζονται οι χριστιανοι με αρχαιοελληνικα ονόματα, ουτε θα ανακηρυσε αγιους, τοσους ανθρωπους με αρχαιοελληνικα ονόματα.

Τα αρχαιοελληνικά ονόματα τιμώνται ως άγια από την Εκκλησιά και δεν υπάρχει κανένα εμπόδιο για να βαπτιστεί κάποιος με αρχαιοελληνικό όνομα.

Τα αρχαιοελληνικά ονόματα έχουν περίοπτη θέση στην Ορθοδοξια, για αυτό αναφέρεται ότι μπορει να βαπτίζεται κάποιος και με αρχαιοελληνικο ονομα. Άλλωστε πάρα πολλοι Αγιοι ειχαν βαπτιστει και αγιασει με αρχαιοελληνικα ονοματα.

Να περασω στο σημειο αυτό να αναφερω μερικα ονόματα  αγίων- μαρτυρων με αρχαια Ελληνικα ονοματα: Αφροδίτη, Αθηνά, Αδαμαντινη, Αντιγονη, Ασπασια, Δωδωνη, Ελπινικη, Ερασμια, Θαλεια, Θεανω, Καλλιρροη, Κλειω, Πηνελοπη, Σαπφω, Ερατω, Χαρικλεια κτλ.

Υπάρχουν πολλοι Αγιοι Ιεραρχες, μάρτυρες κτλ,με το όνομα  Αλεξανδρος (29 Μαϊου,10 Ιουνίου,1 Αυγούστου κτλ). Ακομη εχουμε  Αγιες με το ονομα Αλεξανδρα (21 Απριλίου, καί 3 Μαρτίου), αλλα και Αγιες Αλεξανδρια  (20 Μαρτιου καί 18 Μαιου).

ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΜΕ ΑΡΧΑΙΑ ΟΝΟΜΑΤΑ.

Αρης (19 Δεκεμβρίου) όσιος Άρης (13 Δεκεμβρίου), 2 αγίες Αριάδνη (22 Αυγουστου και 18 Σεπτεμβριου). Αγία μάρτυς Αρτεμια (7/6) και τρεις  Αγιοι με το ονομα Αρτεμιος (24/3, 20/10, 23/6), όπως και τρεις  Αγιοι με το ονομα Αχιλλεας (24/4, 20/8, 4/1).

Η Εκκλησια τιμά επίσης τον Αγιο Ομηρο στις 10 Απριλιου, ενώ η λιστα  των Αγιων με αρχαιοελληνικα ονοματα είναι πολύ μεγαλη.

ΤΟ ΔΩΔΕΚΑΘΕΟ ΗΤΑΝ ΨΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΩΣΦΟΡΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΧΑΘΗΚΕ.

Η επιστήμη της ιστορίας, μας βεβαιωνει πως καμια θρησκευτικη πιστη η ιδεολογια δεν εξαφανιστηκε ποτε με τη βια. Αντιθετα, θρησκευτικές πίστεις ή άλλες ιδεολογίες που υπέστησαν διωγμούς και παντοειδείς περιορισμούς, ανδρώθηκαν και αναπτύχθηκαν περισσότερο και βγήκαν τελικά ωφελημένες από τις διώξεις.

Οι αρχαιες θρησκειες και εν προκειμενω η αρχαιοελληνικη θρησκεια ειχε καταρρευσει πολυ πριν εμφανιστει ο Χριστιανισμος. Η καταρρευση ειχε αρχισει στα κλασικα χρονια, με αιτια την δράση των σοφιστων-φιλοσοφων και των επιστημονων και ειχε σβησει στα ρωμαικα χρόνια.

Τα έργα των ιστορικών των χρονων εκεινων βεβαιωνουν περίτρανα το γεγονος αυτο, οπως αυτα του Πλουταρχου, του Παυσανια, του Στραβωνα, του Πολυβιου κ.α. στα οποια διαπιστώνεται η τέλεια εγκαταλειψη και σε αυτα ακομη τα διάσημα ιερα, οπως το δελφικο. Ο Στραβων τον 2ο μ.Χ. αιωνα αναφερει χαρακτηριστικά για τους Δελφούς: σήμερον και αυτός ο ναός των Δελφών έχει παραμεληθεί (Στραβ. 9,15)

ΟΙ ΕΩΣΦΟΡΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΔΩΔΕΚΑΘΕΟΥ ΕΦΕΡΑΝ ΜΟΝΟΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ.

Ο αληθινος Ελληνας δεν μπορει να ειναι εωσφοριστης, οπως δεν ηταν και οι αρχαιοι Ελληνες φιλοσοφοι. Ο χριστιανισμος δεν εβλαψε τον Ελληνισμο, αλλα τον διεσωσε απο την παρακμη και του εδωσε νεα πνευματική δύναμη, για να συνεχισει την πορεια του.Ο εκχριστιανισμός των λαών σημαινε σε μεγαλο βαθμο και τον εξελληνισμο τους.

Οι Αλλοδαποι με το που ηρθαν στην Ελλαδα δεν άφησαν τιποτε ορθιο. Κατεδάφισαν τα ιερά, εξαφάνισαν τις πολεις, ξεθεμελιωσαν τα καστρα, κατεστρεψαν τον πολιτισμο,των αρχαιων Ελληνων. Οι ατυχοι Ελληνες οι οποιοι επεζησαν απο της σφαγες των εωφσοριστων, εγιναν δουλοι, οπως για παραδειγμα οι ειλωτες της Λακωνικης, οι Πενέστες στην Θεσσαλία. Επισης ειχαμε τους Αφαμιώτας στην Κρήτη και πολλους αλλους σε διαφορα μερη της Ελληνικης επικρατειας.

ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΩΝ ΕΩΣΦΟΡΙΣΤΩΝ ΕΙΧΑΜΕ ΜΟΝΙΜΩΣ ΦΟΝΙΚΟΤΑΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΕΜΦΥΛΙΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ.

Η ιστορια της αρχαιας Ελλαδας αποτελουσε δυστυχως ενα συνεχές θέατρο πολεμικων συγκρουσεων-εμφύλιων σπαραγμών. Ουδέποτε υπήρξε απολυτη ειρηνη και συμφιλίωση στον Ελλαδικό χώρο. Αβυσσαλέο και αγεφύρωτο μίσος κυριαρχουσε αναμεσα στις περισσοτερες πολεις – κρατη . Ορισμενες απο αυτες υπηρχαν μονον για να πολεμουν, όπως η στρατοκρατικη Σπαρτη, στην οποια οι πολιτες ήταν ισόβιοι ενεργοι στρατιωτες, ορκισμενοι να σπερνουν τον ολεθρο στους άλλους Ελληνες.

Απο όλους τους προαναφερομενους εξαιρείται ένα μικρο μερος ανα τους αιωνες, με βαση της παγκόσμιες Ελληνικης μαθηματικες σταθερες μετρον αριστον, και μηδεν αγαν.

συνεχίζεται στο Β μέρος



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.