22 Οκτωβρίου 2014

Τα 8 “χάρτινα” αντίποινα της Κύπρου στην Τουρκία.

Οκτώ μέτρα-αντίποινα στις τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ και την… επίσκεψη του πλοίου «Μπαρμπαρός» ανακοίνωσε το Εθνικό Συμβούλιο της Κύπρου.

Η Κυπριακή Δημοκρατία αποφάσισε να λάβει τα ακόλουθα μέτρα για την παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της:

Καταγγελία της Τουρκίας, από τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, το οποίο συνέρχεται στις 23 και 24 Οκτωβρίου, με στόχο την καταδίκη των παράνομων ενεργειών της Τουρκίας και της παραβίασης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη.

Η Κυπριακή Δημοκρατία θα αξιοποιήσει, σε διάφορα διεθνή φόρα, την ιδιότητά της ως κράτος – μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με λήψη μέτρων, που θα προκαλέσουν κόστος στην Τουρκία για τις παράνομες ενέργειές της.

Η Κυπριακή Δημοκρατία δεν θα συναινέσει στο άνοιγμα οποιουδήποτε νέου κεφαλαίου στην ενταξιακή πορεία της Τουρκίας.

Μελέτη του ενδεχομένου προσφυγής στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Μελέτη από τον γενικό εισαγγελέα και διεθνείς οίκους, για λήψη συγκεκριμένων νομικών μέτρων εναντίον όσων εμπλέκονται με οποιονδήποτε τρόπο στις παράνομες τουρκικές ενέργειες.

Συνέχιση διπλωματικών διαβημάτων και αξιοποίηση σχέσεων με συγκεκριμένα κράτη.

Καταγγελία της Τουρκίας για τις παράνομες ενέργειές της στη Διεύθυνση Ωκεανών και Δικαίου της Θάλασσας της γραμματείας των Ηνωμένων Εθνών.

Καταγγελία της Τουρκίας για την παράνομη δέσμευση και παράνομη διεξαγωγή ερευνών εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κυπριακής Δημοκρατίας, προς τον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης δήλωσε ότι η συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου έγινε σε κλίμα πλήρους συναίνεσης και συμπλήρωσε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία θα αξιοποιήσει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα, που έχει στη διάθεσή της, έναντι της Τουρκίας, έτσι ώστε να προκαλέσει πολιτικό και διπλωματικό κόστος στην Αγκυρα. 

πηγή

ΣΧΟΛΙΟ
Και "χέστηκε η φοράδα στο αλώνι" που λέει κι ο λαός μας....

Οταν δεν έχεις κάνει αυτό που είναι απαραίτητο για την άμυνά σου η οποία εκτός από την εθνική κυριαρχία προστατεύει παντοιοτρόπως τα εθνικά σου συμφέροντα, τότε αναγκάζεσαι σε παρόμοιες περιστάσεις να κάνεις αυτές τις χάρτινες ενέργειες της Κυπριακής Δημοκρατίας....
Παρακαλάς τους ξένους να τιμωρήσουν τους κακούς Τούρκους....
Και κάνεις διαβήματα... και διαμαρτυρίες....

Ο άλλος στέλνει τα πολεμικά του και σου ρίχνει σφαλιάρες κι εσύ προσπαθείς να του τσιμπίσεις το χέρι... με μια καρφίτσα....

Στο μεταξύ τρως σφαλιάρες και από τους εταίρους σου στην Ε.Ε....
Η Βρετανία για παράδειγμα αρνήθηκε να υποστηρίξη την προσφυγή της Ε.Ε. στον ΟΗΕ για την παραβίαση της κυπριακής ΑΟΖ... ΕΔΩ

Ζούμε σε εποχές εθνικής ξεφτίλας....
Και να πεις ότι οι Κύπριοι δεν έχουν βιώσει την τουρκική θηριωδία στο κορμί τους...
Η Κύπρος μας έπρεπε να θυμίζει στρατιωτικό φρούριο....
Πλοία, αεροπλάνα, τανκς ελικόπτερα.... Η Εθνική Φρουρά έπρεπε να είναι μια τρομακτική δύναμη αποτροπής κι όχι ο ρόλος της να περιορίζεται σε αστυνομικά καθήκοντα....

Ετσι οι Τούρκοι θα αναγκάζονταν να συντηρούν αναλογικά τεράστιες δυνάμεις στο νησί και να σπαταλούν πολύ περισσότερα χρήματα...
Κι αυτό πάντα κοστίζει στην σκέψη οποιουδήποτε.... 

Και θα μου πείτε η μικρή κυπριακή οικονομία θα μπορούσε να το πετύχει αυτό;
Αν δείτε τα οικονομικά στοιχεία προ της εισόδου της Κύπρου στο τρισκατάρατο ευρώ θα διαπιστώσετε ότι ναι μπορούσε να διαθέτει πολύ ισχυρές ένοπλες δυνάμεις....

Τώρα είναι μάλλον αργά.... ακόμα και για την Μάνα Ελλάδα...



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.