Τελευταίες αναρτήσεις

21 Σεπτεμβρίου 2014

Εφυγε ο ηθοποιός Δημήτρης Ιωακειμίδης. Ο "Κολοκοτρώνης" της αγαπημένης ταινίας "Παπαφλέσσας"....

Χθες τα ξημερώματα έφυγε από τη ζωή ένας σπουδαίος ηθοποιός και σκηνοθέτης, ο Δημήτρης Ιωακειμίδης.

Ο Δημήτρης Ιωακειμίδης, γεννήθηκε στη Νέα Ιωνία της Αθήνας το 1939 και υπήρξε σημαντικός θεατράνθρωπος, σκηνοθέτησε και έπαιξε σε εξαιρετικές παραστάσεις στο θέατρό του, το Πολύτεχνο. Επίσης συμμετείχε σε πολλές ταινίες του... κλασικού ελληνικού κινηματογράφου και σε ελληνικές σειρές.

Αναλυτικά η φιλμογραφία του έχει ως εξής:
  • Χώμα και νερό (1999)
  • Υπέρ επείγον (1989) [Νικόλαος Επαμεινώνδας [ταξίαρχος]
  • ...και δυο αυγά Τουρκίας (1987)
  • Κορίτσια για... Τσίμπημα (1985)
  • Απίθανοι, Αλλιώτικοι κι Ωραίοι... (1982) [Προκόπης]
  • Ένας κοντός θα μας σώσει! (1981) [Παναγής]
  • Πάμε για... καφέ;! (1981) ["Τ3"]
  • Τα Παιδιά της Πιάτσας (1981)
  • Ο Ποδόγυρος (1980)
  • Γυναίκες στα όπλα (1979) [Κυριάκος Δεκαφούλιας]
  • Τζακ ο καβαλλάρης (1979) [Νοβάλσκι]
  • Η Βαλίτσα του Παπά (1978)
  • Οι Κυνηγοί (1977)
  • Οι βάσεις και η Βασούλα (1974) [αφεντικό νυχτερινού κέντρου]
  • Μπουμ Ταραταζούμ (1972)
  • Δώστε τα Χέρια (1971)
  • Υπερήφανοι αετοί (1971)
  • Οι αμαρτωλοί (1971) [(αστυνόμος)]
  • Παπαφλέσσας / Η μεγάλη στιγμή του '21 (1971) [Κολοκοτρώνης]
  • Βαβυλωνία (1970) [Αρβανίτης]
  • Η Ωρα της Αληθειας (1969)
  • Ληστεία στην Αθήνα (1969)
  • Η καρδιά ενός αλήτη (1968)
  • Ταπεινός και καταφρονεμένος (1968)
  • Οταν τα Ψάρια βγήκαν στη Στεριά (1967) [αστυνομικός]
  • Ο Λαμπίρης εναντίον των παρανόμων (1967)
  • Με τη Λαμψη στα Ματια (1966)
  • Οι Υπερήφανοι (1962) [Αρβανίτης]
Ενώ έχει παίξει και στις τηλεοπτικές σειρές:
  • Όταν ήμουν δάσκαλος 1993 ΕΤ1
  • Αξέχαστες κωμωδίες 1996 ΕΤ1
  • Αφροδίτη 1977 ΥΕΝΕΔ
  • Εικοσιτετράωρο ενός παλιατζή 1972 ΕΙΡΤ
  • Επικίνδυνες σχέσεις 1992 ΕΤ2
  • Η Θέμις έχει κέφια 1975 ΕΙΡΤ
  • Η οργή των θεών 1994 ΣΚΑΙ
  • Η ωραία Ελένη των γαϊδάρων 1976 ΥΕΝΕΔ
  • Ημερολόγιο ενός θυρωρού 1979 ΥΕΝΕΔ
  • Κάθε κατεργάρης στον πάγκο του 1990 ΕΤ1
  • Μεγάλος ξεσηκωμός 1977 ΥΕΝΕΔ
  • Μπολσόι Ιβάν και Μπιγκ Τζων 1972 ΥΕΝΕΔ
  • Οι ιερόσυλοι 1983 ΕΡΤ2
  • Οικογένεια Ζαρντή 1983 ΕΡΤ
  • Παντρεμένοι ανύπαντροι 1994 MEGA
  • Τα αδέλφια 1988 ΕΤ2
  • Ταξιτζής 1977 ΥΕΝΕΔ
Η κηδεία του θα γίνει στο νεκροταφείο του Ζωγράφου την Δευτέρα στις 5 το απόγευμα.

πηγή

ΣΧΟΛΙΟ
Προσωπικά για μένα κορυφαία του ερμηνεία και στιγμή αποτέλεσε η συμμετοχή του στην τανία "Παπαφλέσσας" στην οποία υποδύθηκε τον ήρωα Θεόδωρο Κολοκοτρώνη...

Δείτε σχετικά βίντεο:








Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.