11 Ιουνίου 2024

Αυτές είναι οι «μυστικές» λειτουργίες των Google Maps – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Οι χάρτες της Google σας επιτρέπουν να κοινοποιήσετε την τοποθεσία σας με άλλους χρήστες της εφαρμογής σε πραγματικό χρόνο
 
 
Οι χάρτες της Google (Google Maps) διαθέτουν μερικές «μυστικές» λειτουργίες που μπορείτε να τις ενεργοποιήσετε για την καλύτερη εξυπηρέτηση σας.
 
Δείτε αναλυτικά: 
 
Ελέγξτε τις ρυθμίσεις πλοήγησης: Η ακρίβεια είναι το κυρίαρχο πρόβλημα που απασχολεί την πλειοψηφία των πολιτών. Έτσι, υπάρχει μια ρύθμιση στους χάρτες τους Google, που θα σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε χρήματα και να μην «καίτε βενζίνη».
 
Πριν ξεκινήσετε τη διαδρομή σας, πατήστε το εικονίδιο προφίλ στους χάρτες και μεταβείτε στις ρυθμίσεις > πλοήγηση. Στο πεδίο «ρυθμίσεις πλοήγησης», μπορείτε να επιλέξετε την ρύθμιση «διαδρομές με αποδοτικότερη κατανάλωση καυσίμων». Παράλληλα, στο πεδίο «επιλογές διαδρομής», υπάρχει η επιλογή «αποφυγή αυτοκινητόδρομων», ώστε οι χάρτες να εντοπίσουν τυχόν εναλλακτικούς δρόμους που δεν έχουν αυξημένη κίνηση.
 
Ανώνυμη περιήγηση: Οι χάρτες της Google έχουν προεπιλεγμένη την λειτουργία καταγραφής των αναζητήσεων και των δεδομένων από τις εκάστοτε τοποθεσίες σας. Σε περίπτωση, όμως, που θέλετε να αλλάξετε την συγκεκριμένη ρύθμιση, έχετε την δυνατότητα να πατήσετε στο εικονίδιο «ενεργοποίηση της κατάστασης ανώνυμης περιήγησης».
 
Διακοπή ιστορικού: Σε περίπτωση που επιθυμείτε να μην καταγράφονται τα δεδομένα σας από το ιστορικό τοποθεσίας σας, τότε θα πρέπει να πατήσετε το εικονίδιο του προφίλ και στη συνέχεια, να πατήσετε τα δεδομένα σας στην εφαρμογή – χάρτες. Στο πεδίο «ιστορικό τοποθεσίας», πατήστε απενεργοποίηση.
 
Χάρτες εκτός σύνδεσης: Με την ανάπτυξη της τεχνολογίας και την επέκταση του δικτύου των οπτικών ινών, μπορούμε να έχουμε μέσω του wi – fi γρήγορη και εύκολη πρόσβαση και περιήγηση στο διαδίκτυο. Ωστόσο, σε μερικά απομακρυσμένα σημεία ενδέχεται να μην υπάρχει, κατά το κοινώς λεγόμενο, «καλή σύνδεση». Συνεπώς, αν πρόκειται να ταξιδέψετε σε μέρη που γνωρίζετε εκ των προτέρων ότι δεν υπάρχει καλό δίκτυο,τότε, φροντίστε να κατεβάσετε το πεδίο «χάρτες εκτός σύνδεσης».
 
Για την λήψη των χαρτών, πατήστε το εικονίδιο του προφίλ σας και στη συνέχεια επιλέξτε χάρτες εκτός σύνδεσης. Στη συνέχεια, πατήστε ορισμός του δικού σας χάρτη και θα δείτε σε σμίκρυνση τον χάρτη της τοποθεσίας σας. Αυτό που χρειάζεται να κάνετε είναι να μετακινήσετε το μπλε ορθογώνιο στην περιοχή που σκοπεύετε να επισκεφθείτε και κατόπιν να πατήσετε λήψη.
 
Σχεδιασμός διαδρομών με ενδιάμεσες στάσεις: Καθώς ταξιδεύετε, ενδεχομένως, να κάνετε ορισμένες ενδιάμεσες στάσεις στη διαδρομή σας. Συνήθως, οι χάρτες της Google εμφανίζουν την ταχύτερη δυνατή διαδρομή μεταξύ δύο τοποθεσιών, αλλά αν επιθυμείτε να μεταβείτε και σε άλλα σημεία, τότε, η προσθήκη τους στην διαδρομή σας είναι χρήσιμη, ώστε να γνωρίζετε με ακρίβεια τον χρόνο που απαιτείται για την άφιξη σας.
 
Έτσι, λοιπόν, μπορείτε να ανοίξετε τους χάρτες της Google και έπειτα να σχεδιάσετε την διαδρομή. Κατόπιν, πατήστε το εικονίδιο με τις τρεις κουκκίδες επάνω δεξιά και επιλέξτε προσθήκη στάσης. Αυτό θα σας επιτρέψει να προσθέσετε μια επιπλέον τοποθεσία και μπορείτε να σύρετε το εικονίδιο με τις τρεις οριζόντιες γραμμές δίπλα σε κάθε στάση για να το μετακινήσετε πριν ή μετά τον τελικό σας προορισμό.
 
Υπενθύμιση για αποχώρηση: Σε περίπτωση που θέλετε να λάβετε ειδοποίηση για την ώρα αποχώρησης από τους χάρτες της Google, τότε, μπορείτε να ενεργοποιήσετε την σχετική ρύθμιση. Ορίστε την τοποθεσία, από την οποία θα αποχωρήσετε και τον προορισμό σας, μετά πατήστε το εικονίδιο με τις τρεις κουκκίδες επάνω δεξιά και επιλέξτε ορισμό υπενθύμισης για αποχώρηση. Μπορείτε να επιλέξετε την ακριβή ώρα αποχώρησης από το μενού αναχώρησης και έπειτα να πατήσετε «τέλος». Στη συνέχεια, οι χάρτες της Google, θα σας στείλουν μια ειδοποίηση/υπενθύμιση την ώρα που επιθυμείτε.
 
Αλλάξτε το εικονίδιο του «οχήματος»: Την στιγμή που ταξιδεύετε μπορείτε να προσθέσετε γρήγορα ένα μικρό και ευχάριστο χαρακτηριστικό στους χάρτες της Google. Το προεπιλεγμένο εικονίδιο οχήματος είναι ένα μπλε βέλος αλλά αν πατήσετε πάνω σε αυτό, θα δείτε διαθέσιμα και άλλα εικονίδια οχήματος. Έτσι, μπορείτε να διαλέξετε αυτό που σας αρέσει περισσότερο.
 
Προσαρμόστε τις επιλογές της δημόσιας συγκοινωνίας: Όταν ορίζετε έναν προορισμό στους χάρτες της Google, θα δείτε επίσης ένα μικροσκοπικό εικονίδιο τρένου στην κάτω πλευρά. Πατώντας πάνω στο εικονίδιο, μπορείτε να ελέγξετε τις ώρες άφιξης των μέσων μαζικής μεταφοράς και τις διαθέσιμες διαδρομές.
 
Κοινοποίηση τοποθεσίας σε πραγματικό χρόνο: Οι χάρτες της Google σας επιτρέπουν να κοινοποιήσετε την τοποθεσία σας με άλλους χρήστες της εφαρμογής σε πραγματικό χρόνο. Συνήθως, η χρήση της συγκεκριμένης λειτουργίας γίνεται για λόγους ασφαλείας: Από γονείς που θέλουν να νιώθουν ασφάλεια για τα παιδιά τους μέχρι ενήλικα άτομα που θέλουν να γνωρίζουν την διαδρομή των ηλικιωμένων γονιών τους. Για να χρησιμοποιήσετε την συγκεκριμένη λειτουργία, πατήστε το εικονίδιο του προφίλ στους χάρτες της Google και πατήστε κοινή χρήση τοποθεσίας. Όταν θέλετε να ξεκινήσετε την κοινή χρήση, πατήστε για 1 ώρα για να προσαρμόσετε τη διάρκεια που θέλετε να μοιράζεστε την τοποθεσία σας.
 
Πληροφορίες για τοπικές επιχειρήσεις: Εάν θέλετε να γνωρίζετε τις υπηρεσίες που προσφέρει μια τοπική επιχείρηση, τότε, μπορείτε να κάνετε αναζήτηση της επιχείρησης στους χάρτες της Google, να σύρετε το δάχτυλό σας δεξιά κάτω από την επωνυμία της και στη συνέχεια να πατήσετε τις πληροφορίες.
Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.