5 Ιουνίου 2024

Λονδίνο: Οι Συντηρητικοί δεσμεύονται ότι τα βιολογικά φύλα είναι δύο (στο νεοταξικό τρελάδικο που ζούμε πρέπει να κάνεις δήλωση ακόμα και για τα αυτονόητα)

Οι Συντηρητικοί υποσχέθηκαν να αναθεωρήσουν τον Νόμο για την Ισότητα, έτσι ώστε τα δικαιώματα που κατοχυρώνονται με βάση το φύλο ενός ατόμου να ισχύουν μόνο για το βιολογικό τους φύλο. 
 
Ο πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ είπε ότι η «ασφάλεια των γυναικών και των κοριτσιών» σημαίνει ότι η «σημερινή σύγχυση γύρω από τους ορισμούς του φύλου και του γένους» δεν μπορεί να συνεχιστεί, αναφέρεται σε δημοσίευμα του BBC.
 
Οι Συντηρητικοί θεωρούν ότι η προεκλογική τους υπόσχεση θα διευκολύνει όσους παρέχουν υπηρεσίες σε γυναίκες και κορίτσια, όπως τις συνεδρίες για θύματα ενδοοικογενειακής κακοποίησης, να εμποδίσουν τους βιολογικά άνδρες να συμμετέχουν. 
 
Ορισμένοι ερμηνεύουν το φύλο ως αναφορά αυστηρά στο βιολογικό φύλο, ενώ άλλοι πιστεύουν ότι ισχύει και για άτομα με πιστοποιητικό αναγνώρισης φύλου, ένα νομικό έγγραφο που επιτρέπει σε κάποιον να αλλάξει το φύλο του στο πιστοποιητικό γέννησής του. 
 
Οι Συντηρητικοί θέλουν να αλλάξουν τον νόμο ώστε να ισχύει για το βιολογικό φύλο και λένε ότι οι χώροι που υπάρχει διάκριση για άνδρες και γυναίκες, όπως οι δημόσιες τουαλέτες, οι θάλαμοι των νοσοκομείων και υπηρεσίες όπως τα κέντρα βιασμού, δεν χρειάζεται να είναι ανοιχτά σε όσους είναι βιολογικά άντρες, αλλά θεωρούν εαυτούς ως θηλυκά. 
 
Κάποιοι υποστηρίζουν ότι από τότε που εισήχθη ο νόμος για την ισότητα, το 2010, δεν συμβαδίζει με τις «εξελισσόμενες ερμηνείες» του φύλου και του γένους. 
 
Ο Ρίσι Σούνακ είπε: «Η ασφάλεια των γυναικών και των κοριτσιών είναι πολύ σημαντική για να επιτρέψει να επιμείνει η τρέχουσα σύγχυση σχετικά με τους ορισμούς του φύλου και του γένους. Οι Συντηρητικοί πιστεύουν ότι η πραγματοποίηση αυτής της αλλαγής στη νομοθεσία θα ενισχύσει την προστασία με τρόπο που σέβεται το απόρρητο και την αξιοπρέπεια όλων στην κοινωνία». 
 
Η Υπουργός για τις γυναίκες και την ισότητα, Kemi Badenoch είπε ότι «δεν προσπαθεί να εμποδίσει τους τρανς ανθρώπους να ζήσουν τη ζωή τους όπως θέλουν». «Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε ένα ανατριχιαστικό αποτέλεσμα για εκείνους τους άνδρες που είναι αρπακτικά που εκμεταλλεύονται τα τρανς άτομα και εκμεταλλεύονται τους νόμους που έχουμε θέσει σε εφαρμογή για την προστασία των τρανς ανθρώπων». 
 
Η Kemi Badenoch δεν ήταν ξεκάθαρη σχετικά με το ποια έγγραφα θα ήταν επαρκή για μια τρανς γυναίκα να έχει πρόσβαση σε χώρους αποκλειστικά για γυναίκες, όπως κέντρα κρίσεων βιασμού. 
 
Ερωτηθείσα για το εάν τα πιστοποιητικά γέννησης θα γίνονταν δεκτά –συμπεριλαμβανομένων αυτών που τροποποιήθηκαν μετά την αναγνώριση της αλλαγής φύλου από τον νόμο – είπε ότι αυτό «δεν είναι ζήτημα γραφειοκρατίας». «Αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή είναι ότι άνθρωποι έρχονται σε αυτά τα κέντρα και είναι εμφανώς διαφορετικού φύλου. Εάν ένα κέντρο κρίσεων βιασμού αποφασίσει να επιτρέψει σε μια τρανς γυναίκα με πιστοποιητικό αναγνώρισης φύλου να εισαχθεί, θα μπορεί να το κάνει. Εάν επιλέξει να μην το κάνει, τότε δεν θα μπορεί να μηνυθεί γι’ αυτό». 
 
Το καλαμπούρι με τα 100 φύλα και τους σεξουαλικούς προσδιορισμούς (σχολικό φυλλάδιο στην Ουαλία) θα πρέπει να τελειώσει κάποια στιγμή. Τα φύλα είναι δύο (2): αρσενικό και θηλυκό. Όποιος άνθρωπος έχει χρωμοσώματα ΧΥ είναι άνδρας. Όποιος άνθρωπος έχει χρωμοσώματα ΧΧ είναι γυναίκα. Τα υπόλοιπα αποτελούν σεξουαλικές προτιμήσεις και δεν μπορούν να απασχολούν τους νομοθέτες, παρά μόνο (σε ειδικές περιπτώσεις) τους ψυχολόγους και τους ψυχιάτρους. Όλοι οι άνθρωποι είναι ίσοι και έχουν τα ίδια δικαιώματα. Στη Δημοκρατία, η ελευθερία και τα δικαιώματα κάποιου, σταματούν εκεί που ξεκινούν η ελευθερία και τα δικαιώματα κάποιου άλλου. Κοινή λογική. 
 
Πηγή: CosmostatusShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.