11 Ιουνίου 2024

Κινεζική Εκθεση: Οι Έλληνες, Από τον Αγαμέμνονα στον Μέγα Αλέξανδρο

Το έντονο ενδιαφέρον κοινού και ΜΜΕ προκάλεσε η έκθεση «Οι Έλληνες: Από τον Αγαμέμνονα στον Μέγα Αλέξανδρο», που εγκαινιάστηκε την Πέμπτη 6 Ιουνίου, στην κινεζική πόλη Ναντζίνγκ, δεύτερο σταθμό της περιοδείας της στην Κίνα. Ήδη, από την πρώτη ημέρα λειτουργίας της, η έκθεση προσέλκυσε μεγάλο αριθμό επισκεπτών, που έσπευσαν να θαυμάσουν από κοντά τις ελληνικές αρχαιότητες. Η έκθεση θα φιλοξενηθεί έως τον Νοέμβριο στο Nanjing Museum, το οποίο καθημερινά δέχεται περίπου 60.000 επισκέπτες, ενώ στην συνέχεια θα μεταφερθεί στο Capital Museum του Πεκίνου, όπου έχει προγραμματιστεί να παραμείνει έως τον Μάιο του 2025.
 
Η Ναντζίνγκ, πρωτεύουσα της επαρχίας Τζιανγκσου, πόλη 9,5 εκατομμυρίων κατοίκων, υπήρξε παλαιότερα πρωτεύουσα της Κίνας και θεωρείται από τα σημαντικότερα πολιτιστικά κέντρα της κινεζικής επικράτειας. «Είμαι πεπεισμένος ότι η έκθεση θα προσφέρει στους επισκέπτες της την ευκαιρία να κατανοήσουν καλύτερα τον λόγο για τον οποίο η Ελλάδα είναι η κοιτίδα του Δυτικού πολιτισμού και ανήκει σε αυτή την εξαιρετικά περιορισμένη ομάδα πολιτισμών που μπορούμε να αποκαλούμε παγκόσμιους», δήλωσε ο πρέσβης της Ελλάδος στην Κίνα, Δρ. Ευγένιος Καλπύρης στα εγκαίνια, μεταφέροντας, παράλληλα, τους χαιρετισμούς της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη. 
 
Την έκθεση παρουσίασε στο κοινό με ομιλία της η Γενική Διευθύντρια Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς, Ολυμπία Βικάτου, που συμμετείχε στο πλαίσιο αντιπροσωπείας από το ελληνικό Υπουργείο Πολιτισμού, ενώ από την κινεζική πλευρά τις αρχαιότητες υποδέχθηκε ο Shi Feng, διευθυντής του διοικητικού συμβουλίου του Nanjing Museum και υποδιευθυντής του Τμήματος Πολιτισμού και Τουρισμού της επαρχίας Τζιανγκσου. Μετά την τελετή των εγκαινίων, ακολούθησε ξενάγηση των επίσημων καλεσμένων στις αρχαιότητες. Με αφορμή την επίσκεψή του στην Ναντζίνγκ, ο κ. Καλπύρης είχε παράλληλα την ευκαιρία να πραγματοποιήσει συνάντηση με τον δήμαρχο της πόλης, Chen Zhichang, με τον οποίο συζήτησε θέματα τουριστικής και οικονομικής συνεργασίας. 
 Share

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι φίλοι Κινέζοι έχουν Ιστορία και Πολιτισμό, για αυτό και εκτιμούν ιδιαίτερα την πεφωτισμένη Ελλάδα, που ως παγκόσμιος φάρος έδωσε τα φώτα της σε όλη την οικουμένη. Δόλιοι δήθεν σύμμαχοι μας που ωφελήθηκαν από τις πολιτιστικές αξίες των Ελλήνων, σήμερα είναι οι χειρότεροι πολέμιοι μας. ΟΥΔΕΙΣ ΑΧΑΡΙΣΤΟΤΕΡΟΣ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΟΣ. Είναι οι ίδιοι που ρήμαξαν τους πολιτιστικούς θησαυρούς μας και σήμερα τους εκθέτουν στα δήθεν μουσεία τους, που αν δεν είχαν αυτούς τους Ελληνικούς αρχαιολογικούς θησαυρούς, θα ήταν μουσεία αφηρημένης τέχνης, όπως και η ιστορία τους, που αφηρημένη και ψεύτικη είναι ..... Όταν οι Έλληνες είχαν ιστορία, πολιτισμό και δημοκρατία, αυτοί σαν πρωτόγονοι σε σπηλιές και δέντρα ζούσαν. Οι άθλιοι ...
Μ.Ρ.

Ανώνυμος είπε...

Πολύ εύστοχα τά περιγράψατε.
Επιτρέψτε μου νά προσθέσω καί μία διάσταση, που ούτε λέγεται, ούτε γράφεται, ούτε τολμά κανείς νά τήν συζητήσει δημοσίως, αλλά πολύ κακώς!
Όπως άκουσα ευρισκόμενος σέ παρέα δικηγόρων διαφόρων ηλικιών, που η κουβέντα ξεκίνησε από τά κλαπέντα γλυπτά του Παρθενώνος από τούς διαχρονικώς τρισάθλιους - καί μισέλληνες! - Άγγλους, που δέν εννοούν νά καταλάβουν ότι όλα αυτά επιβάλλεται νά μας επιστραφούν, στήν συνέχεια ο πιό ώριμος είπε μία μοναδική φράση, που όλοι έμειναν άναυδοι :
- Άν έχουν άντερα οι ανευθυνο-υπεύθυνοι καί φοβικοί εν Αθήναις, άς διορίσουν τήν Αμάλ (!) νά κυνηγήσει ΕΩΣ ΤΕΛΟΥΣ, όχι μόνο τό Βρετανικό Μουσείο, αλλά καί τό Λούβρο, όπως καί τό Μουσείο της Περγάμου στήν Γερμανία καί ορισμένα άλλα ευρωπαϊκά καί αμερικανικά, που εισπράττουν ετησίως μυθώδη ποσά από τά ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΑΤΑ εκθέματα, έτσι ώστε νά διεκδικήσει υπέρ της Ελλάδος ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΣ - έναντι οιασδήποτε αμοιβής καί ποσοστού! - σημαντικό ποσοστό εκ των εισιτηρίων που έχουν διατεθεί τίς τελευταίες δεκαετίες!
Αφού τό πλείστον των εκθεμάτων τους είναι ΚΛΑΠΕΝΤΑ Ελληνικά!
Όσοι ίσως δέν κατάλαβαν ποιά είναι η Αμάλ, μιλάμε γιά τήν ικανότατη έως χαρισματική Δικηγόρο καί σύζυγο του διάσημου ηθοποιού Τζώρτζ Κλούνεϋ, τήν Αμάλ Αλαμουντίν, που "ειδικεύεται" ( έχει καί ειδική ομάδα μαζί της ) σέ μεγάλες υποθέσεις καί μπορεί νά επιμεληθεί καί διακρατικές διαφωνίες καί διεκδικήσεις!
Ξαναγράφω!
Άν έχουν άντερα.....

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.