18 Ιουνίου 2024

Η Καναδική Αντικαρκινική Εταιρεία ζητά συγγνώμη για την αναφορά στον τράχηλο της μήτρας από τους ΛΟΑΤΚΙ

Η οργάνωση ανέφερε στην απολογία της ότι αναγνωρίζει ότι «πολλοί τρανς άνδρες και μη δυαδικά άτομα μπορεί να έχουν ανάμεικτα συναισθήματα ή να αισθάνονται αποστασιοποιημένοι από λέξεις όπως «τράχηλος».
 
(LifeSiteNews) Η Καναδική Αντικαρκινική Εταιρεία υπέκυψε στις πιέσεις του λόμπι των ΛΟΑΤ καθώς ζήτησε συγγνώμη επειδή αναφέρθηκε στον τράχηλο της γυναίκας με το πραγματικό τεχνικό του όνομα, αλλά δεν συμπεριέλαβε τον ψευδή όρο «μπροστινή τρύπα» για τον τράχηλο που επινοήθηκε από τρανσέξουαλ ακτιβιστές. 
 
Σε μια σημείωση στην ιστοσελίδα της, κάτω από μια ερώτηση σελίδας προσυμπτωματικού ελέγχου του καρκίνου, «Ως τρανς άνδρας ή μη δυαδικό άτομο που έχει οριστεί γυναίκα κατά τη γέννηση, πρέπει να εξεταστώ για καρκίνο του τραχήλου της μήτρας;» ο οργανισμός ζήτησε συγγνώμη με τίτλο «Οι λέξεις έχουν σημασία».
 
«Αναγνωρίζουμε ότι πολλοί τρανς άνδρες και μη δυαδικά άτομα μπορεί να έχουν ανάμεικτα συναισθήματα ή να αισθάνονται αποστασιοποιημένοι από λέξεις όπως «τράχηλος». Μπορεί να προτιμάτε άλλες λέξεις, όπως «μπροστινή τρύπα».
Αναγνωρίζουμε τους περιορισμούς των λέξεων που έχουμε χρησιμοποιήσει, ενώ αναγνωρίζουμε επίσης την ανάγκη για απλότητα», σημείωσε ο οργανισμός.
 
Η Αντικαρκινική Εταιρεία ισχυρίστηκε επίσης ότι «ένας άλλος λόγος» που χρησιμοποιεί τη λέξη τράχηλος «είναι για να ομαλοποιήσει την πραγματικότητα ότι οι άνδρες μπορούν να έχουν και αυτά τα μέρη του σώματος».
 
«Τα τρανς, μη δυαδικά άτομα και άτομα με διαφορετικό φύλο αντιμετωπίζουν σημαντικά εμπόδια στην πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη και είναι λιγώτερο πιθανό από τα cisgender άτομα να εξεταστούν για καρκίνο», σημείωσε η Καναδική Αντικαρκινική Εταιρεία σε μια σελίδα σχετικά με τον προσυμπτωματικό έλεγχο του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας για LGBTQ άτομα.
 
Ορισμένες ακτιβίστριες για τα δικαιώματα των γυναικών έχουν πει ότι η χρήση του όρου «μπροστινή τρύπα», ο οποίος έχει διαδοθεί από τους ΛΟΑΤ ακτιβιστές ως λέξη αντικατάστασης του «κόλπου», είναι υποτιμητική.
 
Σε μια στήλη του 2023 που δημοσιεύθηκε στο Spiked, η Βρετανίδα συγγραφέας Julie Burchill κατηγόρησε τους LGBT ακτιβιστές για «γλώσσα χωρίς αποκλεισμούς» που «αποκτηνώνει τις γυναίκες».
 
«Τόσο η «τρύπα μπόνους» όσο και η «μπροστινή τρύπα» συνιστώνται ως φιλικές εναλλακτικές λύσεις για τον όρο "κόλπος" προς τα τρανς άτομα. 
 
Οι τρανς ιδεολόγοι προσπαθούν εδώ και καιρό να διαγράψουν ή να οικειοποιηθούν οποιαδήποτε λέξη που είναι συγκεκριμένη για τις γυναίκες – όπως γυναίκα, μητέρα και τώρα η λέξη κόλπος. 
Και έχουν κερδίσει έδαφος στα σχολεία μας και στα μέσα ενημέρωσης μας. 
Τώρα είναι οι πάροχοι γυναικολογικής υγείας που καταπίνουν τα χάπια ηλιθιότητας», έγραψε.
 
Ο προσβλητικός όρος, που χρησιμοποιήθηκε από το Νοσοκομείο Παίδων της Βοστώνης το 2022, προκάλεσε σάλο.
 
Όσο για την ομοσπονδιακή κυβέρνηση του πρωθυπουργού Τζάστιν Τρυντώ, έχει προωθήσει τη λεγόμενη «μετάβαση» των ανηλίκων, ενώ ταυτόχρονα εισάγει νόμους που επιφανειακά φαίνεται να βοηθούν τα παιδιά.
 
Η λεγόμενη «Εποχή Υπερηφάνειας» έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια στον Καναδά και αλλού, αλλά, κυρίως, φέτος υπήρξε κάποια αντίδραση.
 
Όπως αναφέρθηκε από το LifeSiteNews, οι εθνικές ημέρες αποχώρησης σημαίας "υπερηφάνειας" συνεχίζονται σε ολόκληρο τον Καναδά.
 
Επίσης, ένας από τους πιο εξέχοντες και γνωστούς ψυχολόγους του Καναδά έχει μιλήσει ενάντια στη ριζοσπαστική ώθηση των ΛΟΑΤ τα τελευταία χρόνια υπό τον Τρυντώ. 
 
Όπως αναφέρθηκε από το LifeSiteNews, ο αντι-'woke' Καναδός ψυχολόγος Δρ Jordan Peterson επέκρινε τον Τρυντώ και τη φιλελεύθερη κυβέρνησή του στην αρχή του μήνα «Pride», λέγοντας ότι κατά την άποψή του είναι πραγματικά μία «γιορτή του περιστασιακού ηδονιστικού εγωκεντρικού σεξ» και όχι μία «γιορτή της αγάπης».
 
 
ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ
 Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.