20 Ιουνίου 2024

ΕΘΕΛΟΔΟΥΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΤΗΡΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΞΕΠΟΥΛΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Του Παναγιώτη Αποστόλου
Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου
egerssi@otenet.gr
 
Κι όμως η τέως Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Μπενάκη μας είχε έγκαιρα αποκαλύψει την πολιτική – κοινωνική αποσύνθεση και την απεμπόληση κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, όταν το 2005 στην προσφώνησή της ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Καρόλου Παπούλια από χειρόγραφου μάλιστα για να μην ξεφύγει ούτε κατά ένα κόμμα:
«…τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιοριστούν χάριν της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στη διευρυμένη Ευρώπη, τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές, καθώς θα μπορούν να προστατεύονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων και πάντως η Δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμαστεί ενδεχομένως από νέες μορφές διακυβέρνησης» (σ.σ. προφανώς εννοούσε την Παγκόσμια κυβέρνηση)!
 
Αυτή η επίσημη εθνική μειοδοσία, η οποία διαβάστηκε από την Πρόεδρο της Βουλής, πέρασε στα επίσημα πρακτικά της (σελ. 474)!
 
Αδιόρθωτοι και αμετανόητοι του εθνικού εγκλήματος κατά της Μακεδονίας μας…
Έτσι πριν από λίγες ημέρες βιώσαμε την θριαμβολογία της 6ης θλιβερής επετείου της ενδοτικής Συμφωνίας των Πρεσπών, από όλους εκείνους που τη δημιούργησαν! Στην πρώτη Διεθνή Διάσκεψη (έτσι θρασύτατα την αποκάλεσαν), για την ειρήνη και τη βιώσιμη ανάπτυξη! 
 
Ποιοι την συνδιοργάνωσαν;
 
Το Ινστιτούτο Αλέξη Τσίπρα και το Ίδρυμα Ζόραν Ζάεφ! 
 
Αφού όλοι οι εθελόδουλοι, όλοι οι ολετήρες πρώην Πρωθυπουργοί, όταν “αποστρατεύονται” ιδρύουν και ένα Ινστιτούτο - Ίδρυμα, προκειμένου να εισπράττουν χρήματα από πόρους της ΕΕ, αλλά και για να έχουν λόγους πολιτικής ύπαρξης! 
 
Γιόρτασαν λοιπόν όλοι εκείνοι οι λεγόμενοι αριστεροί, το “κατόρθωμά τους”, του ξεπουλήματος της Μακεδονίας μας στους Σκοπιανούς! Αδιόρθωτοι, αμετανόητοι, παρ΄ ότι ο ελληνικός λαός τους “συνταξιοδότησε”!
 
Μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα, επίσημος προσκεκλημένος – που βραβεύτηκε - ο επιτετραμμένος του ΟΗΕ και σκληρός ανθέλληνας διπλωμάτης των Αμερικανών Δημοκρατικών, Μάθιου Νίμιτς! 
 
Ο οποίος επί 40 χρόνια προσπαθούσε να βρει τον κατάλληλο Έλληνα Πρωθυπουργό για να δημιουργήσει τη “Βόρεια Μακεδονία”! 
 
Ο Αλέξης Τσίπρας, που επί των ημερών του ως Πρωθυπουργός, η ριζοσπαστική αριστερά απεμπόλησε το ηθικό πολιτικό πλεονέκτημα που διατηρούσε μέχρι να ανέλθει στην Εξουσία!
 
Ο Αλέξης Τσίπρας, ο πολιτικός που πρωταγωνίστησε της ενδοτικής “Συμφωνίας των Πρεσπών”, ήταν εκείνος που “εγκληματικά” παραβίασε τη βούληση του ελληνικού λαού κατά το δημοψήφισμα του Ιουλίου 2015! 
 
Σήμερα αυτός ο πολιτικός ολετήρας εξέφρασε την επιθυμία να ηγηθεί της Κεντροαριστεράς, προφανώς για να συνεχίσει τα πολιτικά – εθνικά του “εγκλήματα”’!
Έλεος Κύριε!
 
Τι βρώμικο παίζεται στην Θράκη μας;
 
Στις Ευρωεκλογές του Ιουνίου 2024 στην Ξάνθη και τη Ροδόπη πρώτευσε το τουρκόφρονο κόμμα “Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας - ΚΙΕΦ”!
 
Το ΚΙΕΦ ιδρύθηκε στις 13 Σεπτεμβρίου 1991 με βαθιές ρίζες σε ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ! 
Αυτό το κόμμα επιδιώκει την αναγνώριση εθνικής τουρκικής μειονότητας για την εκεί μουσουλμανική μειονότητα! Το κόμμα αυτό, λοιπόν, που υπερασπίζεται την “τουρκική ταυτότητα” της μουσουλμανικής μειονότητας στην Θράκη μας, στηρίζεται έμπρακτα από το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής και την Άγκυρα, ως ο μακρύς βραχίονας της Τουρκίας στη Θράκη μας! Ένα τουρκόφρονο κόμμα, του οποίου η δράση έχει υπερβεί κάθε όριο ανοχής ενός ευνομούμενου κράτους! 
 
Όμως η μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης, είναι η μόνη αναγνωρισμένη μειονότητα και μάλιστα ως θρησκευτική στην Ελλάδα, βάσει του άρθρου 45 της Συνθήκης της Λωζάνης το 1923 (Έλληνες στην εθνικότητα και μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα)! 
 
Οι υποψήφιοι αυτού του τουρκόφρονου κόμματος, στην πλειοψηφία γυναίκες, πριν από τις Ευρωεκλογές διακήρυτταν σε συνεντεύξεις τους σε τουρκικά Μέσα, πως είναι Τούρκοι και πως σκοπό έχουν να καταγγείλουν τη Συνθήκη της Λωζάνης! 
 
Αλλά και μετά τις ευρωεκλογές τα ίδια ακριβώς επικαλούνται! 
 
Σπουδαιότερος μάρτυράς μας, η πρόεδρος του ΚΙΕΦ Τσιγντέμ Ασαφόγλου που δήλωνε στο TRT World:
«Αυτές οι εκλογές θα είναι η καλύτερη απάντηση στις πολιτικές άρνησης της ταυτότητάς μας, που ξεκίνησαν με το καθεστώς της χούντας στην Ελλάδα, αλλά συνεχίστηκαν ακόμη και μετά τη μετάβαση στη δημοκρατία! Δίνοντας συλλογικά τις ψήφους μας και χρωματίζοντας την περιοχή στην απόχρωση μας, διεκδικούμε την ταυτότητά μας. Αυτός είναι ο λόγος που ένα από τα συνθήματά μας είναι “Είμαστε εδώ και είμαστε Τούρκοι” (;;;)»!
 
Ευλόγως λοιπόν εγείρονται πολλά ερωτήματα: 
 
Πώς ο Άρειος Πάγος δεν απαγόρευσε την κάθοδο στις Ευρωεκλογές αυτού του τουρκικού μορφώματος, όταν το Σύνταγμα ορίζει πως κόμματα σχηματίζονται και διεκδικούν ψήφο, μόνο από Έλληνες και Ελληνίδες;
 
Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, θεματοφύλακας του Διεθνούς Δικαίου, γιατί δεν ζήτησε άμεσες εξηγήσεις από τα στελέχη αυτού του μορφώματος και εάν δεν τον κάλυπταν, με όσα αναφέρουν περί Τούρκων πολιτών, που άλλα λέει η Συνθήκη της Λωζάννης, να προβεί σε άμεση απέλασή τους στην Τουρκία, αφού αυτήν θεωρούν ως Πατρίδα τους;
Γιατί κωφεύουν; Τι ύποπτο με αντεθνικό καπνό επεξεργάζονται;
Προωθούν το “Εάλω η Θράκη μας”;
 
Δώσε θάρρος στον χωριάτη (Τουρκία) για να σου ανέβει στο κρεβάτι...
 
Σας έχω πολλές φορές αποκαλύψει, ότι τα Συστημικά Μέσα της Πατρίδος μας (τηλεοπτικοί σταθμοί, ραδιόφωνα, εφημερίδες και διαδικτυακές σελίδες) σιωπούν ένοχα, μη παρουσιάζοντας εκτενώς προδοτικές πολιτικές ενέργειες, ή προσπαθούν στοχευμένα την ωραιοποίηση τέτοιων αντεθνικών πολιτικών, ενεργώντας ως “Κολυμβήθρα του Σιλωάμ”! 
 
Ευτυχώς όμως υπάρχει και ο Περιφερειακός Τύπος και από τον οποίο πληροφορούμεθα τις ενδοτική σιωπή της κυβέρνησης, των κομμάτων γενικότερα Εξουσίας και των Συστημικών ΜΜΕ!
 
Τρανταχτό παράδειγμα η “Δημοκρατική” της Ρόδου κι όπου διαβάζουμε άρθρο με τίτλο:
«Νέα τουρκική πρόκληση – Επιστολή του Προέδρου Μουσουλμάνων Ρόδου σε Μενδώνη για “τουρκική” μειονότητα στα Δωδεκάνησα»:
«Τι ετοιμάζουν οι Νεο-οθωμανοί και πιέζουν συστηματικά την ελληνική κυβέρνηση για θέματα τα οποία γνωρίζουν την ελληνική θέση εδώ και πολλές δεκαετίες;
 
Μετά την αμφισβήτηση συμφωνίας του 1926 για τα θαλάσσια σύνορα στο δέλτα του Έβρου, τις προκλήσεις του μειονοτικού κόμματος ΚΙΕΦ, με αναφορές περί “Τούρκων” στην Δυτική Θράκη, τώρα εγείρεται εμμέσως θέμα “τουρκικής” μειονότητας στα Δωδεκάνησα, με εντολή της Άγκυρας.
 
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Πολιτισμού και Αλληλεγγύης των αυτοαποκαλούμενων “Τούρκων” Ρόδου, Κω και Δωδεκανήσου, Μουσταφά Καυμακτσί, όμως, ξεπέρασε κάθε όριο.
 
Έστειλε επιστολή στην Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, παρουσιάζοντας έγγραφα που αναφέρουν περί “ Τούρκων” στα Δωδεκάνησα, αναφέρει ΜΜΕ.
Ο ίδιος επικαλείται πέντε έγγραφα που τεκμηριώνουν δήθεν την “τουρκική” παρουσία στη Ρόδο και την Κω και καταδικάζει την μισσαλόδοξη (όπως την χαρακτηρίζει) προσέγγιση της Ελληνίδας Βουλευτή Φωτεινής Πιπιλή για το θέμα…»!
 
Θα περιμένουμε με ανυπομονησία την απάντηση της κ. Λίνας Μενδώνη! 
 
Ρε δεν είμαστε καλά…
 
Αλλά ακόμη πιο εξωφρενικό, αυτό που διαβάζουμε στη “Νέα Κρήτη” στο δημοσίευμα με τίτλο: Κοινό ψηφοδέλτιο Ελλάδας-Τουρκίας: 
«Το κοινό ψηφοδέλτιο συνεπάγεται και κοινή προεκλογική εκστρατεία και προσπάθεια για στήριξη από τα άλλα κράτη και στους δύο υποψήφιους.
 
Με κοινό ψηφοδέλτιο (!!!) κατέρχονται Ελλάδα και Τουρκία για τις δύο από τις τέσσερις θεσμικές θέσεις στον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ). Το κοινό ψηφοδέλτιο, που συνεπάγεται και κοινή προεκλογική εκστρατεία και προσπάθεια για στήριξη από τα άλλα κράτη και στους δύο υποψήφιους, έχει αποφασιστεί σε υψηλό επίπεδο των κυβερνήσεων των δύο χωρών, Ελλάδας και Τουρκίας. Όπως δε πληροφορούμαστε, οι υποψηφιότητες υποβλήθηκαν την τελευταία στιγμή (τέλος Μαΐου), αιφνιδιάζοντας τους πάντες στην έδρα του ΟΑΣΕ. 
 
Η Τουρκία διεκδικεί τη θέση του γενικού γραμματέα του ΟΑΣΕ, με τον γνωστό πρέσβη Φεριντούν Σινιρλίογλου, ο οποίος διετέλεσε υφυπουργός Εξωτερικών αλλά και μόνιμος αντιπρόσωπος της χώρας του στα Ηνωμένα Έθνη στη Νέα Υόρκη, καταθέτοντας όλες τις συντεταγμένες της “Γαλάζιας Πατρίδας” έως το περίφημο Τουρκολυβικό και τα αιτήματα για αμφισβητούμενα νησιά και βραχονησίδες στο Αιγαίο, έως την αποστρατιωτικοποίησή τους. 
 
Θεωρείται άνθρωπος του Ερντογάν και σκληροπυρηνικός στα εξωτερικά θέματα πολιτικής. Ελλάδα και Κύπρος βρέθηκαν πολλές φορές αντιμέτωπες με τον Σινιρλίογλου και στα θέματα του Αιγαίου, αλλά κυρίως του Κυπριακού. 
 
Η Ελλάδα διεκδικεί τη Διεύθυνση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με την κ. Μάνια Τελαλιάν, νομικό (εργάστηκε ως επικεφαλής της Νομικής Υπηρεσίας του ΥΠ.ΕΞ. μέχρι το 2020 και στη συνέχεια ήταν συνεργάτης του πρωθυπουργού). Οι άλλες δύο θέσεις, για τις οποίες θα υπάρξει εκλογή, είναι αυτές του αντιπροσώπου για την Ελευθερία των ΜΜΕ και η άλλη για τις Εθνικές Μειονότητες! Κλπ. κλπ.
 
Θα υπάρξει αντίδραση – ενημέρωση από το ΥΠΕΞ μας; 
Μέχρι τότε, για άλλη μια φορά θα πούμε: Έλεος Κύριε!
 
Ξύπνησαν και οι Αλβανοί…
 
Οι οποίοι ορέγονται τη “Μεγάλη Αλβανία” έχοντας τις πλάτες των Τούρκων και των Κοσοβάρων!
 
Έτσι στο εναρκτήριο ποδοσφαιρικό παιχνίδι της Αλβανίας στο Euro στη Γερμανία, εμφανίστηκαν στις εξέδρες πανό με χάρτες της “Μεγάλης Αλβανίας”, περιλαμβάνοντας την Κέρκυρα και την Θεσπρωτία!
 
Κι ενώ υπήρξε άμεση αντίδραση της Ουέφα, η οποία ζήτησε διερεύνηση του ζητήματος, ο αρμόδιος Έλληνας Υπουργός Κυριάκος Πιερρακάκης, καθώς και Αναπληρωτής του Γιάννης Βρούτσης, αλλά και ο ΥΠΕΞ Γιώργος Γεραπετρίτης, ακόμη σιωπούν, σφυρίζοντας αδιάφορα, σαν να μην συμβαίνει τίποτε!
Αναφωνώντας εκ νέου: Έλεος Κύριε!!Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.