18 Ιουνίου 2024

Λεβεντιά, πατριωτισμός, μεγαλείο ψυχής

Γράφει ο Γιώργος Βενετσάνος
 
Ο Σαϊγκί Οζτούρκ, πρώην γενικός γραμματέας του «Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας» της Τουρκίας είναι ο άνθρωπος που επινόησε ότι τα μισά νησιά του Αιγαίου ανήκουν στην Τουρκία. Σε άρθρο του στην εφημερίδα Sözcü έχει γράψει πως «τα 3/4 της Κρήτης μας ανήκουν». Μάλιστα δεν σταματάει εκεί αλλά συνοδεύει το άρθρο του και από χάρτη, ο οποίος δείχνει ότι όλοι οι νομοί της Κρήτης, πλην των Χανίων, είναι τουρκικοί!!!
 
Ακραίος εθνικιστής ο Οζτούρκ, αλλά και τα όσα είπε και έγραψε για «τουρκικά νησιά του Αιγαίου που κατέχει η Ελλάδα», έγιναν θέμα και στην τουρκική εθνοσυνέλευση.
 
Εδώ και καιρό με τον χάρτη που έχει δημοσιεύει στην εφημερίδα Sözcü, υποστηρίζει με τα γραφόμενα του ότι και πολλές νησίδες και μικρά νησιά γύρω από την Κρήτη ανήκουν στην Τουρκία όποτε η χώρα του, όπως γράφει στο άρθρο του, έχει δικαίωμα εξόρυξης στην περιοχή. Εδώ να μην ξεχνάμε και το τελείως παράνομο από όλες τις απόψεις τουρκολιβυκό μνημόνιο.
 
Δυστυχώς οι τουρκική πολιτική ελίτ έχει βάλει συγκεκριμένους σκοπούς και στόχους στο μυαλό της και τους δουλεύει μακροπρόθεσμα μέχρι να τους πετύχει όπως έκανε σε Κύπρο και πρόσφατα στην Συρία, οπότε δεν πρόκειται να κάνει με τίποτα πίσω, εκτός και αν έρθουν έτσι οι συγκυρίες που θα αναγκαστεί εκ των πραγμάτων να μαζευτεί. Η προβιά αρνιού που βλέπουμε είναι προσωρινή, από πίσω κρύβεται ένας «γκρίζος λύκος» που έχει δείξει τις προθέσεις του, αλλά για έναν ανεξήγητο λόγο η δική μας πολιτική κάνει πως δεν καταλαβαίνει.
 
Ας έχουμε καλά στο νου μας ότι εκπορεύεται από το «Εθνικό Συμβούλιο» της Τουρκίας είναι γραμμή για όλες τις κυβερνήσεις τους, ανεξάρτητος αν είναι δεξιές, αριστερές ή κεντρώες.
 
Όσο για αυτά που είπαν για την μεγαλόνησο, οι Κρητικοί που δεν μασάνε εύκολα, ούτε και σηκώνουν τσαμπουκάδες τους απαντούν κατάλληλα και με τον τρόπο που γνωρίζουν άριστα και τον οποίο σας μεταφέρω: 
«Τούρκοι αν εγίνη πόλεμος δέν έχετε ελπίδες 
δικά μας είναι τά νησιά καί οι βραχονησίδες.
 
Δικά μας είναι τά ΙΜΙΑ μήν θέτε φασαρία 
όπως μιά καί Ελληνική είν’η Κύπρος και η Μακεδονία.
 
Μά κι άν εθέτε πόλεμο δέν θά σάς φοβηθούμε 
καί μέσα στήν Αγιά Σοφιά θά πά να λειτουργηθούμε. 
 
Η ανοχή της Ελλάδας μας θά πρέπει νά τελειώσει 
κι ο Τούρκος κάθε πρόκληση πού κάνει νά πληρώσει.
 
Δέν είναι τό Αιγαίο μας ένα ξέφραγο αμπέλι 
νά μπαινοβγαίνει η Τουρκιά νά κάνει ότι θέλει.
 
Ότι στήν Κύπρο κάνατε καλά νά τό σκεφτείτε 
καί στό Αιγαίο πάψετε όλο νά προκαλείτε. 
 
Ο Φάρος του Πολιτισμού είν’τό Πατριαρχείο 
τιμήστε το κι ανοίξετε της Χάλκης τό Σχολείο.
 
Οί S 300 βρίσκονται στήν Κρήτη αρματωμένοι 
καί τούς έχουνε στά χέρια τους Κρήτες αντρειωμένοι.
 
Τούρκοι τήν Κρήτη άν θέλετε αμέτε νά ρωτάτε 
τόν Χίτλερ είς τήν κόλαση ίντα γι αυτήν θυμάται.
 
Έλα της Κύπρου ο αναστεναγμός όλους νά μάς ενώσει 
καί μάθημα είς τήν Τουρκιά ο Ελληνισμός νά δώσει, 
 
έλα της Κύπρου τόν αναστεναγμό νά κάμω μαντινάδα
χιλιάδες χαιρετίσματα απόλη τήν Ελλάδα.
 
Έλατε Τούρκοι ναλλάξετε μυαλά καί νά συμμορφωθείτε 
ειδ΄άλλιως θα χαθείτε. 
 
Έλατε ο Κρητικός τό αίμα του μελάνι 
τόχει κάνει σφραγίδες καί υπογραφές τήν Λευτεριά νά βάνει».
 
Λεβεντιά, πατριωτισμός, μεγαλείο ψυχής, κλεισμένο μέσα σε μια αράδα στίχων, που δείχνει ότι παρά το ότι κάποιοι προσπαθούν να μας κρατήσουν σε ύπνωση, ο Έλληνας ως ανυπότακτο πνεύμα πάντα έδινε και δίνει το παρόν για την πατρίδα του και μόνο για αυτή, παρά τις όποιες πικρίες που μπορεί να του έχει δημιουργήσει το γκουβέρνο.Share

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΕΥΓΕ ΓΙΩΡΓΗ ...
Α.

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.