17 Ιουνίου 2024

Περί εκλογών

Α/Α  Κόμμα           Εθνικές εκλογές 2023           Ευρωεκλογές 2024
1. Νέα Δημοκρατία               40,56 %                                           28,31 %
2. ΣΥΡΙΖΑ                                17,83 %                                           14,92 %
3. ΠΑΣΟΚ                                11,84 %                                           12,79 %
4. Ελληνική Λύση                    4,44 %                                            9,30 %
5. ΚΚΕ                                        7,69 %                                            9,25 %
6. Νίκη                                       3,70 %                                            4,37 %
7. Πλεύση Ελευθερίας            3,17 %                                             3,40 %
8. Φωνή Λογικής                                                                              3,04 %
Αποχή                                      47,17 %                                                60 %
 
Η σκηνή από την κλασική πλέον ταινία του Αλέκου Σακελλάριου: «Υπάρχει και φιλότιμο» Ο υπουργός Ανδρέας Μαυρογιαλούρος έχει μάθει τις κομπίνες που έκαναν οι παρατρεχάμενοί του, δηλαδή ο ιδιαίτερος γραμματέας του Γιώργος (Ανδρέας Ντούζος) και ο κομματάρχης του (που είναι του… κόμματος), Θόδωρος Γκρούεζας (Διονύσης Παπαγιαννόπουλος) και τους έχει στήσει απέναντι του και τους τα ψέλνει: «Εδώ υπάρχει κάτι σάπιο. Και όπου υπάρχει σάπιο, υπάρχουν και σκουλήκια. Εγώ βέβαια, κι’ αυτό το κατάλαβα, δεν είμαι άξιος, δεν είμαι ικανός να καθαρίσω αυτό το σάπιο, αλλά μην αμφιβάλλετε ότι κάποια μέρα θα βρεθεί αυτός ο χριστιανός και μαζί με το σάπιο θα εξαφανισθούν και τα σκουλήκια σαν και σένα (και δείχνει τον Γκρούεζα) και σαν και σένα (και δείχνει τον Γιωργάκη)» και ακολουθεί η κλωτσηδόν αποπομπή τους. Συμβολικότατον…
 
Του Χρήστου Μπολώση
 
Βέβαια από τις προχθεσινές Ευρωεκλογές, δεν μας προέκυψε ο «χριστιανός», που θα καθαρίσει το σάπιο, όμως προέκυψαν αποτελέσματα που έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου στους Γκρούεζες και τους Γιωργάκηδες. 
 
Πω πω πω τι τσιμπούσι νίκης ήταν αυτό. Η ΝΔούλα των δικαιωματιστών, των μπαζωμένων Τεμπών, των παρακολουθήσεων έλαβε 28,31% και η υγιής Δεξιά, συνολικά, 16,71%, ποσοστό της πάλαι ποτέ ΝΔ, το οποίο έδιωξε ο κ. Μητσοτάκης με τα κεντροαριστερά του πειράματα. Δεν τους έσωσαν ούτε οι μεγαλόσταυροι, που τους θυμήθηκαν μόλις προεκλογικά, ούτε η Βόρειος Ήπειρος, ούτε ο Τεντόγλου, ούτε η σημαία του… Ολυμπιακού. Επί τέλους! Ο λαός αυτή τη φορά δεν ξέχασε μπροστά στην κάλπη. Πήραν λέει το μήνυμα. 
 
Ξέχασαν ότι το ποτάμι (όχι αυτό του κ. Μαυρωτά, το άλλο το κανονικό) δεν γυρίζει πίσω. Τους έφταιξε λέει η μεγάλη αποχή που έφτασε το 60%. Το 48% του 2023 δεν τους ενόχλησε, διότι τότε ο λαός τους είχε δώσει 41% (λέμε τώρα). Τώρα με ποια λογική η απέχοντες ήταν ψηφοφόροι του κ. Μητσοτάκη, μόνο αυτοί το ξέρουν. Τους μπήκε καρφί και… τρομοκρατήθηκαν, η άνοδος της Ακροδεξιάς, ενώ η Ακροαριστερά, ως γνωστόν, δεν τους πειράζει. Αυτός ο παρουσιαστής της ΕΡΤ, μόνο τα κλάματα που δεν έβαλε. Καλά θα κάνουν να το συνηθίζουν σιγά σιγά, διότι μετά τα σοσιαλιστικά και διεθνιστικά πειράματα οι λαοί επιστρέφουν στις παραδόσεις τους. Εμείς προς το παρόν αρκούμεθα σε μία ολόθερμη ευχή: Περαστικά σας παιδιά!
 
Τέλος πάντων. Το μήνυμα λέει το πήρανε. Αμ δε το πήρανε. Ο Μακρόν, αυτό το παλικάρι της φακής, αυτός ο πολέμαρχος που δεν κρατιότανε να στείλει στρατό στην Ουκρανία, το πήρε το μήνυμα, δηλαδή την σφαλιάρα της Λεπέν και κάνει εκλογές. Εμείς κάνουμε απλώς… ανασχηματισμό. Δε λέω καλός ο ανασχηματισμός όταν όμως στο παιχνίδι μπαίνει και ο Πρωθυπουργός…
 
Συνελόντι ειπείν. 
 
Η ΝΔ, έχασε περί το 1 εκατομμύριο ψηφοφόρους και τον στόχο, που είχε η ίδια αυθαίρετα (33%) καθορίσει δεν το είδε ούτε με το μακαρόνι. Κοιτάξτε παιδιά, οι λαμογιές (απ’ ευθείας αναθέσεις, σκοτεινές προσλήψεις κ.λπ.), τα μπαζώματα, οι παρακολουθήσεις, οι ΛΟΑΤΚΙ έρωτες, η ανασφάλεια του κόσμου, δεν βγάζουν σε καλό και ιδού τα αποτελέσματα.
 
Ο ΣΥΡΙΖΑ, πανηγυρίζει επειδή πήρε μόνο 2,91% λιγότερο από τις εκλογές του 2023. Το λες και παλαβό. Δηλαδή με πόσο λιγότερο, θα ήταν απογοητευμένος ο κ. Κασσελάκης; Ευτυχώς ο λαός αντιδρά στους (τουλάχιστον) νεωτερισμούς του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με τον Φάρλυ, τον σύζυγο κ.λ.π.
 
Το ΠΑΣΟΚ είχε ξιφουλκήσει και προήλαυνε ακάθεκτο για την δεύτερη θέση, όμως, όπως έλεγε και ο μακαρίτης ο Σπύρος ο Ζαγοραίος: «Πιάνει λάστιχο στο δρόμο…κ.λ.π.» και τα πάντα «έγιναν ατμός» που έλεγε και ο Θρασύβουλας (Θανάσης Βέγγος) στον «Ατσίδα». Τώρα κλαις γιατί κλαίς, που τραγούδαγε και ο Γιώργος Χατζηαντωνίου. Κάτι πολύ εύστοχο είχε πει για τον αρχηγό του η Δήμητρα Λιάνη: «Ο Ανδρέας, ούτε για τα κορδόνια των παπουτσιών του θα τον είχε».
 
Το ΚΚΕ είναι ειδική περίπτωση. Αυτοί χάσουν κερδίσουν, πανηγυρίζουν την νίκη του λαού κατά των ντόπιων και ξένων μονοπωλίων. Κάπου από πολύ μακριά ακούγεται ο Μανώλης Μητσιάς να τραγουδά: «Άσ’ τον τρελό στην τρέλα του και μη τον συνεφέρεις. Τι κρύβει μέσα το μυαλό ενός τρελού δεν ξέρεις». 
 
Η Πλεύση Ελευθερίας, όλο και κάτι τσιμπολογάει. Φασούλι το φασούλι γεμίζει το σακούλι, που μας έλεγε ο Λουκιανός στα «Μικροαστικά» του.
 
Και ερχόμαστε στους «γραφικούς», στους «χωρίς στελέχη» (ούτε ένα Άδωνη δεν έχουν…), στους «έλα μωρέ τώρα», τους οποίους όμως προτίμησε το 16,71% του εκλογικού σώματος και έπεται συνέχεια, αφού παρουσιάζουν συνεχή ανοδική πορεία.
 
Επειδή είμαστε αναλυτές ολκής θα προσπαθήσουμε να εξηγήσουμε και την άνοσο της υγιούς Δεξιάς ή της Ακροδεξιάς για να ικανοποιηθούν οι πούροι Νεοδημοκράτες και οι άλλοι του «δημοκρατικού τόξου (τρομάρα τους). Ξέρετε λοιπόν γιατί είχαμε τέτοια άνοδο της καθαρόαιμης Δεξιάς σε όλη της Ευρώπη; Ξέρετε γιατί η φάπα που έπεσε έκανε τους προοδευτικούς να δούνε τον Χριστό φαντάρο; Διότι απλώς αυτοί οι κουτόφραγκοι δεν έχουν Αλιβιζάτο, ούτε το Know How πώς να αποκλείουν κόμματα από τις εκλογές επειδή τους απειλούν. Οπότε καλά να πάθουν.
Αυτά και πάλι περαστικά παιδιά.
 
Υστερόγραφα: 
 
α. Γελάστε λίγο με τα χάλια μας
 
 
β. Ένα ωραίο άρθρο του Θανάση Κ. που αλίευσα από το εξαιρετικό μπλογκ «Ρουκουμούκου», το οποίο βέβαια προσυπογράφω
 
Διαβάστε το υπόλοιπο ΕΔΩ
 
Όντως αγαπητέ Θανάση Κ. «Κουλουβάχατα», γι’ αυτό και ο λαός απάντησε, όπως απάντησε…
 
Κι’ άλλο ένα για την… αποχή 
 
Κι’ άλλο ένα για τους εκλεγέντες ευρωβουλευτές μας, που θα πάνε στις Βρυξέλλες, θα βαρούν το ντέφι και οι άλλοι θα… χορεύουν
 Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.