3 Ιουνίου 2023

Καθώς το κόστος του Net Zero (Μηδενικός Άνθρακας) εκτοξεύεται και οι κυβερνητικά επιβαλλόμενες εντολές ξεκινούν, το παιχνίδι ευθυνών για το κλίμα αρχίζει

Μετάφραση: Απολλόδωρος
30 Μαΐου 2023 | Christopher Chantrill | Διάβαστε το εδώ
 
Τι κάνουμε για την κλιματική παραφροσύνη; Αυτό είναι το ζήτημα που έθεσε ο λόρδος Frost σε πρόσφατη ομιλία του στο Ίδρυμα Πολιτικής για την Παγκόσμια Θέρμανση στη Βρετανία.
 
Σύντομη απάντηση: όχι πολλά, όχι ακόμη. Αλλά υπάρχει ελπίδα.
 
Ο Frost εκτιμά ότι οι κυβερνήσεις στην Ευρώπη "αρχίζουν να παγώνουν" όσον αφορά τις κλιματικές τους ατζέντες:
 
Πραγματικά αισθάνομαι ότι η δική μας κυβέρνηση αρχίζει να συνειδητοποιεί ότι τα οικονομικά είναι πιο αμφίβολα από ό,τι υποστηρίζουν οι υποστηρικτές του Net Zero.
Αν, όπως λένε ορισμένοι σχολιαστές, ο πρωθυπουργός μας αρχίζει να ανησυχεί για το κόστος του Net Zero, αυτό μόνο να το χαιρετίσουμε μπορούμε.
 
Στη συνέχεια σημειώνει ότι η υποστήριξη για την πολιτική του Net Zero αρχίζει να μειώνεται με "αρχόμενη αμφισβήτηση των μέτρων Net Zero σε όλη την Ευρώπη", καθώς οι πολιτικές για την κλιματική αλλαγή αρχίζουν να εφαρμόζονται.
 
Τα μέτρα που υποστηρίζονται πιο έντονα είναι εκείνα που οι περισσότεροι άνθρωποι πιθανώς πιστεύουν ότι δεν θα τους επηρεάσουν - αλλαγές στους κανόνες επενδύσεων των συνταξιοδοτικών ταμείων και εισφορές συχνών επιβατών - ενώ η υποστήριξη για τη σταδιακή κατάργηση των λεβήτων φυσικού αερίου έχει μειωθεί στο μισό και η υποστήριξη για τις επιδοτήσεις των ηλεκτρικών οχημάτων είναι τώρα μόνο ελαφρώς θετική.
 
Εισφορές συχνών επιβατών αεροπορικών γραμμών; Τι θα λέγατε για έναν φόρο στους υπαλλήλους των ΜΚΟ και στους αριστερούς δισεκατομμυριούχους που πετούν ιδιωτικά;
 
Δυστυχώς, οι πολιτικοί στη Δύση "προτιμούν ενεργά να ζουν σε πλήρη γνωστική ασυμφωνία" παρά να σκέφτονται οτιδήποτε.
 
Και μάλλον το πολιτικό σύστημα θα επιλέξει "την αλλαγή του τρόπου ζωής για τη διάσωση του πλανήτη, την πολιτικοποίηση των καθημερινών επιλογών του τρόπου ζωής, την έμφαση στην τοπική διαβίωση και την αειφορία".
 
Το μόνο πράγμα που μπορεί να συστήσει ο Frost είναι να είστε έτοιμοι για την αλλαγή βηματισμού.
 
Η δουλειά όσων είναι πρόθυμοι να αμφισβητήσουν τη βιασύνη για το Net Zero είναι να δουν αυτή την κρίσιμη στιγμή να έρχεται και να αρχίσουν να προετοιμάζουν την πολιτική.
 
 
Από τη στιγμή που η κυβέρνηση δρομολογεί ένα αφήγημα και παίρνει τους πάντες στο πλευρό της, δεν μπορεί να αντιστρέψει την πορεία της και δεν μπορεί να παραδεχτεί τα λάθη της. Το αφήγημα συνεχίζεται μέχρι ο κόσμος να ανατιναχθεί και οι οριακοί υποστηρικτές να εγκαταλείψουν την κυβέρνηση.
 
Ίσως η έκρηξη εξαιτίας του αφηγήματος για το κλίμα έρθει νωρίτερα απ' ό,τι νομίζουμε. Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, "η NERC [η North American Electric Reliability Corporation] προβλέπει 19% πιθανότητα έκτακτης ανάγκης στο δίκτυο στις 8 μ.μ." στο Τέξας φέτος.
 
Υποθέτω ότι σε κάθε πολιτικό κύκλο υπάρχει: πρώτον, η διαφαινόμενη κρίση, δεύτερον ο εντοπισμός του εχθρού- τρίτον, το κάλεσμα στα όπλα.
 
Αν ο πόλεμος προχωρήσει προς τη νίκη, τότε το καθεστώς είναι ασφαλές στην εξουσία.
 
Αν ο πόλεμος καταλήξει σε ήττα, τότε το καθεστώς θα προσπαθήσει να κατηγορήσει την εσωτερική του αντιπολίτευση - τους "αρνητές του κλίματος" ή τους " αντιεμβολιαστές". - όπως τους "σαμποτέρ και καταστροφείς" που κατηγορούσε ο Στάλιν και τους "Τέσσερις Γέρους", τα παλιά ήθη, την κουλτούρα, τις συνήθειες και τις ιδέες που ο Μάο κατηγορούσε για τα πάντα.
 
Με άλλα λόγια, μπροστά στην ήττα του, το καθεστώς κατηγορεί κάποιον άλλο, οποιονδήποτε άλλο, για την αποτυχία του. Τότε, το μόνο ερώτημα είναι πόσο καιρό θα επιβιώσει το καθεστώς καθώς εκκαθαρίζει την αντιπολίτευση, πραγματική και φανταστική. ...
 
Έτσι, όταν το κίνημα Net Zero αρχίσει να αποτυγχάνει, οι συνετοί και σοφοί κυβερνήτες μας θα ξέρουν ότι δεν φταίνε αυτοί. Αναρωτιέμαι ποιον άραγε θα κατηγορήσουν τότε;
 
Αναμφίβολα θα ξεκινήσουν κατηγορώντας τους ψεύτες αρνητές του κλίματος που ανέκοψαν το ένδοξο σχέδιο για το κλίμα, το οποίο σίγουρα θα είχε σώσει το κλίμα και την οικονομία, αν μόνο οι σκεπτικιστές δεν είχαν αποτρέψει την πλήρη εκτέλεση που συνιστούσαν οι ειδικοί του κλίματος.
 
Μην ξεχνάτε την ολέθρια επιρροή των ρατσιστών, των TERFS, των ομοφοβικών, των τρανσφοβικών και των ακροδεξιών εξτρεμιστών, που βοηθούνται από τους υπερεξουσιαστές Ρεπουμπλικάνους και τους πάντα τρομαχτικούς βίαιους εξτρεμιστές Καθολικούς.
 
Η Jane Fonda ξέρει ήδη ποιον να κατηγορήσει: Οι άνδρες. "Πρέπει να συλλάβουμε και να φυλακίσουμε αυτούς τους άνδρες".
 
Ναι. Το Blame Game είναι η "μαρτυρία" ότι η στρατηγική των κυβερνώντων έχει αποτύχει, και ότι περιορίζεται στο να κατηγορεί ρατσιστές, σεξιστές, ομοφοβικούς, μάγισσες, αρνητές, τον θείο Tom Cobbley και όλους τους άλλους.
 
Αλλά έχω μια ιδέα.
Σύμφωνα με το The Science, ο τρόπος με τον οποίο τα είδη επιβιώνουν από τις αλλαγές στο περιβάλλον τους είναι η προσαρμογή. Προσαρμόζονται με την αλλαγή της συμπεριφοράς τους, ή με την καταλληλότητα καλύτερων γονιδίων.
 
Και οι άνθρωποι επιβιώνουν και ευδοκιμούν όταν οι άνθρωποι εφευρίσκουν νέες ιδέες και προϊόντα και τρόπους συνεργασίας που τους επιτρέπουν να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις και τις αναπόφευκτες αλλαγές της ζωής σε αυτή τη Γη.
 
Αλλά πρώτα, οι κυβερνήτες μας πρέπει να αποτύχουν εντελώς.
 
Διαβάστε ολόκληρη τη δημοσίευση στο American Thinker
 
***
Δικτυογραφία:
As Net Zero Costs Soar And Mandates Kick In, The Climate Blame Game Begins - Climate Change DispatchShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.