5 Ιουνίου 2023

Τελικά, πώς «μπήκε» ο Τσίπρας στο Πολυτεχνείο;;;

Γράφει ο Παναγιώτης Τραϊανού
 
Γιατί ένα ασήμαντο προσωπικό θέμα μπορεί να γίνει ΜΕΙΖΟΝ πολιτικό θέμα παραμονές των κρίσιμων εκλογών;
 
Πώς ένα «ασήμαντο» θέμα μπορεί να καταστρέψει τον Τσίπρα και να κάνει τεράστια ζημιά στον Μητσοτάκ;
 
Η πιο συνηθισμένη πονηριά που κάνουν οι απατεώνες καταπατητές ιδιοκτησιών —οι οποίες είναι «ορφανές» και δεν τους ανήκουν— είναι αυτή που «περνά» μέσα από τα Δικαστήρια. Ο καταπατητής, ο οποίος δεν έχει κανένα νόμιμο έγγραφο, το οποίο ν’ αποδεικνύει την οποιαδήποτε σχέση με την υπό διεκδίκηση ιδιοκτησία, το «κατασκευάζει» με απάτη μέσα στο Δικαστήριο. Με μια δικαστική πράξη «βαπτίζει» την ιδιοκτησία με τ’ όνομά του, εφόσον τη συνδέει με έναν επίσημο τρόπο με τον εαυτό του. Δημιουργεί δηλαδή ένα δημόσιο έγγραφο, το οποίο μπορεί στη συνέχεια να το χρησιμοποιεί σαν τίτλο ιδιοκτησίας, χωρίς να είναι τέτοιος. Πώς γίνεται αυτό; …Με ένα απλό κόλπο, το οποίο απλά έχει ανάγκη από έναν πολύ έμπιστο συνεργό για να δρομολογηθεί. Πώς «στήνεται» το κόλπο αυτό; …Βάζει τον συνεργό να κάνει μια μήνυση στον ίδιο για «καταπάτηση» του υπό διεκδίκηση ακινήτου …Εμφανίζεται δηλαδή κάποιος, ο οποίος υποτίθεται έχει έννομα συμφέροντα στην ιδιοκτησία και κάνει μήνυση στον καταπατητή. Όταν στη συνέχεια θα γίνει η εκδίκαση της απόφασης, ο ενάγων συνεργός απλά δεν εμφανίζεται στο Δικαστήριο. Το Δικαστήριο, ως εκ τούτου, είναι υποχρεωμένο να εκδώσει απόφαση εις βάρος του και υπέρ τού εναγόμενου, χωρίς καν να εξετάσει την ουσία τής υπόθεσης. Αυτήν την «απόφαση» του «αέρα» τη χρησιμοποιεί στη συνέχεια ο απατεώνας σαν «τίτλο ιδιοκτησίας».
 
Γιατί αναφερόμαστε σ’ αυτήν τη φαινομενικά παντελώς άσχετη με τον τίτλο τού κειμένου κατάσταση; …Για έναν πολύ απλό λόγο. Σε μια πολύ πρόσφατη «περιήγησή» μου —«σερφάρισμα»— στο διαδίκτυο «έπεσα» επάνω σε ένα παλαιότερο δημοσίευμα, το οποίο είχε ως αντικείμενό του την έντονη αντίδραση του Τσίπρα μέσα στη Βουλή, που όμως αφορούσε ένα προσωπικό του θέμα. Το δημοσίευμα μάλιστα —αριστερής ιστοσελίδας— παρουσίαζε σαν «παλικαρίσια» την αντίδραση του «θιγόμενου» «ηγέτη». Όλα αυτά με προβλημάτισαν, γιατί, εκτός του ότι μου φάνηκαν πολύ υπερβολικά και πομπώδη, τα θεώρησα λάθος ακόμα και στο πρακτικό επίπεδο του χειρισμού. Πόσο «παλικάρι» μπορεί να είναι κάποιος, ο οποίος μονολογεί από το Βήμα τής Βουλής σαν να «ξιφουλκεί» μπροστά στον καθρέπτη του …Αστεία πράγματα είναι αυτά σκέφτηκα. Όμως, εκτός από αυτήν τη διαπίστωση, ολόκληρο το «σκηνικό» μου φάνηκε πως ήταν λάθος …Με αυτά που έκανε όχι μόνον δεν απέδειξε το δίκιο του, αλλά δημιούργησε αμφισβήτηση και σε απλούς παρατηρητές —όπως ο γράφων—, που μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν είχαν γνώση και άρα και άποψη επάνω στο θέμα αυτό.
 
Από αυτήν την αμφισβήτηση που μου δημιουργήθηκε προκλήθηκε ο συνειρμός τού «άσχετου» παραδείγματος με τα Δικαστήρια των καταπατητών …Αυτό ακριβώς είναι που θεωρώ ότι έκανε ο Τσίπρας στη Βουλή με τον Μητσοτάκη …Επέλεξε να εμφανιστεί σαν «εναγόμενος», ο οποίος απολογούνταν μέσα στη Βουλή, η οποία για τον λόγο αυτόν είχε μετατραπεί σε «Δικαστήριο» …«Απολογούμενος», που υποτίθεται είχε δίκιο και ωρυόταν για την «αμφισβήτηση» της επιτυχίας του στις Πανελλήνιες Εξετάσεις και την Εισαγωγή του στο Πολυτεχνείου. Παράξενο δεν είναι αυτό; Προς τι οι φωνές και η ταραχή; Με γέλια και χαρές έπρεπε να πάει εκεί, για να κάνει επίδειξη του δίκιου του. Εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με κάτι το αφηρημένο ή το υποκειμενικό. Εδώ έχουμε να κάνουμε με αντικειμενικές καταστάσεις, επάνω στις οποίες βασίζεται η ίδια η κοινωνική λειτουργία …Μου αμφισβητείς τα προσωπικά μου στοιχεία, σου φέρνω ως απόδειξη το Δελτίο Ταυτότητας! …Μου αμφισβητείς το οικόπεδο, σου αποδεικνύω την ιδιοκτησία μου με τους τίτλους ιδιοκτησίας! …Μου αμφισβητείς τις σπουδές, κάνω το ίδιο με την επίδειξη του Πτυχίου!
 
Έκανε κάτι τέτοιο ο Τσίπρας; …Εδώ είναι το μέγα ερώτημα …Γιατί να κάνει όλο αυτό το σώου, το οποίο όχι μόνον δεν τον βοηθά στον στόχο του, αλλά σκορπά παράλληλα και την αμφιβολία; Κατ’ αρχάς δεν είχε κανέναν λόγο να είναι τόσο εκνευρισμένος. Κανένας δεν εκνευρίζεται όταν υπάρχει ένας αντικειμενικός τρόπος ν’ αποδείξει το δίκιο του. Πρώην Πρωθυπουργός και δεν βρήκε τα στοιχεία που έχει άμεσα στη διάθεσή του ο κάθε πολίτης; …Ας ζητήσει από το Υπουργείο Παιδείας τα επίσημα αποτελέσματα των Εισαγωγικών Εξετάσεων της χρονιάς που τον αφορούν. Μια απλή επετηρίδα είναι, η οποία υπάρχει διαθέσιμη μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Δημόσιο έγγραφο είναι, το οποίο έχει τοιχοκολληθεί και του οποίου η δημοσιοποίηση δεν είναι συγκρουόμενη με την προστασία των προσωπικών δεδομένων. Εκεί αναγράφονται τα ονόματα ΟΛΩΝ των επιτυχόντων τής κάθε χρονιάς, τα μόρια που αυτοί συγκέντρωσαν στις εξετάσεις και η σειρά με την οποία κατατάχτηκαν στη Σχολή όπου πέτυχαν την εισαγωγή τους …Τόσο απλά. Ως Τσίπρας παίρνεις το αντίγραφο αυτό και το καταθέτεις στη Βουλή, για να το «βλέπει» ο Μητσοτάκης —εφόσον αυτόν θεωρείς υπεύθυνο για τη διασπορά των φημών— ή το δίνεις στην «Αυγή» να το κάνει πρωτοσέλιδο, για να «βουλώσει» τα στόματα αυτών που διακινούν τέτοιες «φήμες».
 
Όμως, ο Τσίπρας δεν έκανε αυτό το οποίο είναι το φυσιολογικό για τον κάθε άνθρωπο που έχει δίκιο …ΔΕΝ επέδειξε τον «τίτλο ιδιοκτησίας» τής «επιτυχίας» του …ΔΕΝ έλυσε το θέμα άπαξ και δια παντός …«Έφυγε» από το αντικειμενικό και πήγε με φωνές ν’ «αποδείξει» το υποκειμενικό. Με τη στάση του δημιούργησε περισσότερα ερωτήματα απ’ αυτά που επιχείρησε ν’ απαντήσει. Τι έκανε; …«Έστησε» «δίκη» με αντίδικο τον Μητσοτάκη …Λειτούργησε σαν «απολογούμενος» απέναντι σε έναν αναρμόδιο λαό —στον ρόλο τού Δικαστή—, κατηγορώντας τον αντίδικό του σαν «συκοφάντη». Για ένα θέμα, το οποίο αφορούσε μόνον τον ίδιο προσωπικά και είχε σχέση με φήμες που διακινούνται στο διαδίκτυο, κατέστησε τον Μητσοτάκη «αντίδικό» του. Αυθαίρετα απέδωσε τη «φημολογία» στον Μητσοτάκη και του «επιτέθηκε». Γιατί; …Για πείσει το κοινό τής Βουλής —και όχι μόνον—, το οποίο όρισε ως «Δικαστή»;
 
Τι σχέση έχει ο Μητσοτάκης με ένα προσωπικό του ζήτημα, για το οποίο ο ίδιος —εφόσον επεδίωξε να το «ξεδιαλύνει»— θα έπρεπε να δώσει τις εξηγήσεις που έπρεπε, εκεί όπου έπρεπε. Γι’ αυτόν τον λόγο αναφερθήκαμε στην απάτη με τα οικόπεδα. Επειδή δηλαδή ο «αντίδικος» Μητσοτάκης δεν αντέδρασε με στοιχεία, θα θεωρήσουμε σαν «στοιχεία» τα «μη-στοιχεία» τού Τσίπρα; Επειδή δηλαδή αυτός, ο οποίος αυθαίρετα παρουσιάστηκε από τον Τσίπρα σαν «διακινητής» των ψευδών κατηγοριών, δεν αντέδρασε με στοιχεία, το «δικαστήριο» αποδέχθηκε την αστήριχτη δήλωση του Τσίπρα σαν αξιόπιστο «στοιχείο»; Αυτό δεν είναι που λέμε ότι κάνουν οι απατεώνες «οικοπεδοφάγοι» στα δικαστήρια; Αυτοί δεν είναι που χρησιμοποιούν την «αδυναμία» τού «αντιδίκου» τους, για να τη μετατρέψουν σε δική τους «δύναμη»;
 
Αυτό είναι που είδαμε να συμβαίνει μέσα στη Βουλή. Αυτό είναι ένα απλό κόλπο και ήταν εύκολο στην εκτέλεσή του …Βούτυρο στο ψωμί τού δημαγωγού Τσίπρα. Με μια απλή συνεννόηση με τον Μητσοτάκη μπόρεσε να «κρυφτεί» πίσω από μια ανώφελη και φτηνή επίδειξη «αριστεροσύνης» …Να πάρει την ευκαιρία να μιλήσει γι’ αυτά που «φτουράνε» στους Αριστερούς, πετώντας στην ουσία τη «μπάλα» στην εξέδρα. Σε θέμα που αφορούσε τις δικές του σπουδές, εστίασε την επιθετικότητά του στις σπουδές τού «αντιδίκου» του. Παντελώς άσχετη επίθεση ήταν αυτή. Κανέναν σε αυτήν την περίπτωση δεν ενδιέφερε το πού σπούδασε και με ποιους όρους σπούδασε ο Μητσοτάκης. Κανένας δεν είχε την ανάγκη τού Τσίπρα να υπερασπιστεί τη δημόσια εκπαίδευση και να «διαφημίσει» το Μετσόβιο. Όλα αυτά όμως τα έκανε με έναν και μόνο στόχο …Να μετατρέψει την προφορική του δήλωση σε αποδεικτικό «στοιχείο» …Να δηλώσει —έστω και με ελαφρύ «τραύλισμα»— ότι μπήκε στο Πολυτεχνείο με Πανελλήνιες Εξετάσεις και στη συνέχεια να μιλάει με στεντόρεια φωνή εις βάρος τού Μητσοτάκη και υπέρ του Μετσόβιου ως εκπαιδευτικού ιδρύματος.
 
Πέρασε «τρεκλίζοντας» το «σκαλοπάτι» των Εξετάσεων και μετά «έτρεχε» στα γνώριμα για τους αριστερούς «σοκάκια» τής παπαρολογίας για το δημόσιο σύστημα υπηρεσιών και την αξία τους. Βάζοντας τον εαυτό του ως παράδειγμα, υπερασπίστηκε τον δημόσιο χαρακτήρα τής εκπαίδευσης ο άνθρωπος αυτός, ο οποίος έγραψε τα παιδιά του στο πιο ακριβό ιδιωτικό σχολείο τής χώρας και είναι σίγουρο ότι τα έχει βάλει σε «πορεία» για σπουδές σε Κολέγια του εξωτερικού …Να τα στείλει εκεί όπου κατηγορούσε τον Μητσοτάκη ότι πήγε με μέσον τα χρήματά του. Σε αυτήν την άσχετη και φαινομενικά σκληρή «επίθεσή» του είναι φανερό ότι ο Μητσοτάκης ήταν «στημένος» να δεχθεί την «επίθεση αυτήν» χωρίς ν’ αντιδράσει. Γιατί θεωρούμε ότι ήταν «στημένος»; …Γιατί δεν υπερασπίστηκε μια επιλογή, που, όπως δείχνει η προσωπική του ιστορία γι’ αυτόν και την οικογένειά του —οι οποίοι επιλέγουν να «γαλουχηθούν» σε ιδιωτικά Κολέγια— είναι το «μοντέλο ζωής» τους.
 
Αυτό το «μοντέλο ζωής» του δεν το υπερασπίστηκε ούτε για μία στιγμή κι αυτό είναι που τον «καρφώνει». Το φυσιολογικό θα ήταν ν’ αντιδράσει με διαφορετικό τρόπο απ’ αυτόν που επέλεξε να το κάνει —όταν αυτό χρειάστηκε μέσα στη Βουλή—. Ακόμα κι αν ο Μητσοτάκης δεν υπερασπιζόταν το ιδιωτικό μοντέλο εκπαίδευσης, δεν έπρεπε καν να μπει στην ουσία τής υπόθεσης, λέγοντας απλά: …«Τι μας λες ρε Τσίπρα και μας ταλαιπωρείς άδικα σε ώρα εργασίας!; …Παλαβός είσαι!; …Ποιος ασχολείται με τις προ δεκαετιών σπουδές σου!; …Φέρε την επετηρίδα των επιτυχόντων τής χρονιάς σου και κατάθεσέ την στη γραμματεία τής Βουλής, να τελειώνει το θέμα!!!». Αυτό είναι που θα έκανε ο καθένας από εμάς, εάν βρισκόταν στη θέση τού Μητσοτάκη και δεν ήταν «στημένος» συνεργός να παραχωρήσει «γήπεδο» στον συμπαίκτη του για να «παίξει».
 
Ως Τσίπρας, αντίστοιχα —και για να σου φύγει το «παράπονο»— τη στιγμή που καταθέτεις στη γραμματεία τής Βουλής τα αποδεικτικά στοιχεία, αναφέρεις προφορικά από το βήμα τής Βουλής τα μόρια που είχες συγκεντρώσει και τον αριθμό κατάταξής σου και τελειώνει εκεί το θέμα. Καταθέτεις τα έγγραφα και λες για παράδειγμα 1650 μόρια, 26ος. Υπάρχει πιο απλό πράγμα; …Ούτε νεύρα ούτε θυμός, παρά μόνον γέλια και καλαμπούρια για τους αφελείς συκοφάντες. Έγινε όμως τίποτε απ’ όλα αυτά; …Όχι βέβαια. Αυτό, το οποίο είδαμε, ήταν φασαρία, φωνές και περιττές λεκτικές «κορώνες», αλλά ΟΧΙ αποδείξεις …«Λάδια» πολλά, κι από «τηγανίτα» τίποτα. Σε αυτό το σημείο αναζητούμε το πρόβλημα! …Το πολιτικό πλέον πρόβλημα. Μείζον ζήτημα ΔΕΝ είναι το εάν πέρασε ή δεν πέρασε ο ρέμπελος —από το επαναστάτης— με Πανελλήνιες Εξετάσεις στο Πανεπιστήμιο. Ακόμα κι απόφοιτος δημοτικού να είναι, δεν ενδιαφέρει κανέναν, γιατί στη Βουλή βρίσκεται με την ψήφο τού λαού και όχι με την κατάθεση πλαστών πιστοποιητικών σε κάποια κρατική υπηρεσία.
 
Ακόμα και μέσω Βουλγαρίας να μπήκε, δεν είχε κανένα πρόβλημα, εφόσον είχε εξασφαλίσει τη νομιμότητα της μεταγραφής …Δεν θα ήταν ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος που θα είχε «πρόβλημα» με την «ηθική» τής νομιμότητας. Ο Τσίπρας όμως, που στη ζωή του όλα τού έχουν έρθει «τζάμπα», μπερδεύεται ακόμα κι ο ίδιος να ξεχωρίσει το αληθινό από το ψεύτικο. Ως εκ τούτου έχει τη νοοτροπία ότι ΟΛΑ μπορούμε να τα παρουσιάζουμε όπως θέλουμε, γιατί κανένας δεν θα μας αμφισβητήσει …Κανένας δεν θα ψάξει να βρει την αλήθεια, γιατί απλούστατα δεν θα αφεθεί να το κάνει. Το «τζάμπα», όμως, δεν μπορεί να φαίνεται πάντα τέλειο κι αυτό είναι μια υποχρεωτικότητα, την οποία πρέπει να σεβαστεί ο «τζαμπατζής». Απλά πράγματα …Ελέω Παναγιωταρέα —και χωρίς κανένα «έργο»— έγινε πανελληνίως γνωστός …Ελέω Αλαβάνου —και χωρίς κανένα κοινοβουλευτικό παρελθόν— έγινε αρχηγός κοινοβουλευτικού κόμματος …Ελέω Μέρκελ —και χωρίς καμία θητεία σε κάποιο κυβερνητικό πόστο— έγινε Πρωθυπουργός …Ελέω των γνωστών-αγνώστων —και χωρίς κομματικό αντίπαλο— έγινε «ιδιοκτήτης» τού ΣΥΡΙΖΑ.
 
Ό,τι απαιτεί από τον απλό άνθρωπο κόπο ζωής, ο Τσίπρας το πήρε «τζάμπα» και με ψέματα, χωρίς να ελεγχθεί και χωρίς ν’ αμφισβητηθεί από κανέναν. Ο ίδιος αυτός άνθρωπος έρχεται για ένα αναλογικά δευτερεύον ζήτημα να μας διαβεβαιώσει —«ειλικρινώς»— ότι «κοπίασε» για να το κατακτήσει. Ο ίδιος αυτός άνθρωπος, ο οποίος δήλωσε ότι βρήκε παλάτι επάνω στο κύμα τού Σουνίου με ενοίκιο 400 ευρώ τον μήνα, είναι αυτός που μας διαβεβαίωσε ότι «μπήκε» στο Πολυτεχνείο με Πανελλήνιες Εξετάσεις; Γιατί μην υποθέσουμε ότι ανάμεσα σε όλα τα προνομιακά «Ελέω…» της ζωής του, τα οποία επιμελώς αποκρύπτει με ψέματα, δεν είναι και το «Ελέω Βουλγαρίας»; Γιατί να τον πιστέψουμε, εάν δεν φέρει τα νόμιμα αποδεικτικά στοιχεία; Ο «κωλοτούμπας» τού Δημοψηφίσματος μας έχει πείσει με τη μέχρι τώρα πορεία τής ζωής του ότι ο λόγος του είναι «συμβόλαιο»;
 
Ποια είναι η προσωπική μας άποψη για το —όπως είπαμε— ήσσονος σημασίας θέμα τής εισαγωγής του στο Πολυτεχνείο; …Η άποψή μας είναι ότι ΛΕΕΙ ΨΕΜΑΤΑ κι έχουμε χιλιάδες λόγους για να το πιστεύουμε αυτό, εάν θεωρήσουμε ότι κάθε ψέμα που έχει πει στον ελληνικό λαό είναι κι ένας τέτοιος λόγος. Κλίνουμε προς αυτήν την άποψη, γιατί, παρακολουθώντας τον να μιλάει και να μας θυμίζει όλο και πιο πολύ τον τηλεοπτικό «Φατσέα», πιστεύουμε ότι δεν κοπίασε ΠΟΤΕ για την μόρφωσή του κι ως εκ τούτου και για την προετοιμασία του να μπει στο Πολυτεχνείο. Πιστεύουμε ότι μπήκε από κάποιο βρώμικο «παράθυρο», το οποίο κάποιος το άφησε «ανοικτό» ειδικά γι’ αυτόν …Ένα «παράθυρο», το οποίο «έκλεισε» άμεσα μετά την «επιτυχία» του …Ένα «παράθυρο», το οποίο —με βάση την «καλλιέργειά» του— μάλλον τον έβαλε ΜΕΣΑ στο Πολυτεχνείο, αλλά δεν τον οδήγησε ΠΟΤΕ στις αίθουσες διδασκαλίας του. Παραμένουμε σταθερά σε αυτήν την άποψη, γιατί απλούστατα —όσο κι αν υποτιμούμε την κρίση του— θεωρούμε ότι, εάν είχε δίκιο, θα έκανε τις απόλυτα σωστές κινήσεις να μας το αποδείξει …και δεν θα κατέφευγε σε αυτά τα «αστεία» καμώματα. Τον θεωρούμε αρκετά ικανό για να μην μπορέσει να βρει το δίκιο του σε περίπτωση που κάποιοι επιχειρούσαν να τον αδικήσουν.
 
Απλά πράγματα δηλαδή …Δεν υπήρχε περίπτωση να είχε δίκιο ο Τσίπρας και να μην έβρισκε τον σωστό τρόπο να το αποδείξει …Δεν υπήρχε περίπτωση να είχε «άσσο» στο μανίκι του και να μην τον «έπαιζε» …Δεν υπήρχε περίπτωση σε αυτήν τη σπάνια περίπτωση, που θα τον εξυπηρετούσε η αλήθεια, να μην τη χρησιμοποιούσε. Σε κάθε περίπτωση θα έβρισκε την πιο βολική κι εύκολη λύση να «βρει» το δίκιο του …Εδώ βρήκε βίλα στην ακτή τού Σουνίου με «τζάμπα» ενοίκιο, δεν θα έβρισκε τα αποδεικτικά στοιχεία ν’ αποστομώσει τους πάντες και για πάντα; …Εδώ μπήκε στον Πανάγιο Τάφο ως «μηχανικός»!!! …Θα είχε τη δυνατότητα να κάνει «επίδειξη» ειλικρίνειας, ταπεινοφροσύνης και νομιμότητας και θα «πόνταρε» στην «μη-αντίδραση» του Μητσοτάκη για να μας «πείσει»; …Μια «μη-αντίδραση» καθ’ όλα ύποπτη για τον απρόβλεπτο κι ευέξαπτο Κούλη!!!
 
Η υποψία μας είναι ότι βρισκόμαστε μπροστά στο μεγαλύτερο —και άνευ αιτίας— «αυτογκόλ» τής Μεταπολίτευσης. Υποπτευόμαστε ότι η αλαζονεία του, η έπαρσή του —σε συνδυασμό με τη γνωστή σε όλους άγνοια που τον διακατέχει— και η αμετροέπεια του πιθανόν να τον οδήγησαν σε ένα ολέθριο σφάλμα, μετατρέποντας ένα παντελώς ασήμαντο προσωπικό θέμα σε ΜΕΙΖΟΝ πολιτικό θέμα. ΜΕΙΖΟΝ ζήτημα το κάνει η στάση του. Γιατί; …Γιατί, ενώ κανέναν δεν ενδιαφέρει το πώς πέρασε ένας πολιτικός στο Πανεπιστήμιο, ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΕΑΝ ΑΥΤΟΣ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΤΗΣ …Αυτό είναι το ΜΕΙΖΟΝ και όχι το εάν γνωρίζει ή δεν γνωρίζει να υπολογίζει τα «N-Q-M» στις στατικές μελέτες των χωροδικτυωμάτων. Ένας άνθρωπος, ο οποίος υπήρξε Πρωθυπουργός και φιλοδοξεί να ξαναγίνει, είναι συμβατό με τον ρόλο του να είναι ΨΕΥΤΗΣ; …Πόσο μπορεί να επηρεάσει τη συνολική εικόνα του, εάν πιαστεί να λέει ΨΕΜΑΤΑ κατάμουτρα στον λαό μέσα στην ίδια τη Βουλή; …Πόσο μπορεί να πάρει στον «λαιμό» του τον «στημένο» συνένοχό του Μητσοτάκη; …Δύο άνθρωποι, οι οποίοι θέλουν να μας κυβερνήσουν, συνωμοτούν εις βάρος μας, για να προστατεύσουν τα προσωπικά τους συμφέροντα;…
 
…Εάν το κάνουν αυτό για ένα ασήμαντο θέμα —όπως είναι ο τρόπος εισαγωγής στο Πανεπιστήμιο— τι κάνουν για τα μείζονα εθνικά θέματα; …Τι κάνουν για άλλα θέματα, τα οποία άπτονται της εθνικής μας ασφάλειας και από τα οποία εξαρτάται το μέλλον μας; Εάν τον βοήθησε ο Μητσοτάκης για το ψέμα τού Πολυτεχνείου, γιατί να μην τον βοήθησε και σε άλλα θέματα; …Εάν ήταν συνένοχοι σε ένα τόσο ασήμαντο θέμα, γιατί να μην είναι συνένοχοι στο θέμα τής Συμφωνίας των Πρεσπών; …Γιατί να μην αλληλοβοηθιούνται στην κάλυψη ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ, όπως το ΜΑΤΙ ή τα Τέμπη; …Γιατί να μην αλληλοκαλύπτονται όταν ο ένας «ξεπουλάει» τα αεροδρόμια κι ο άλλος τη ΔΕΗ; …Γιατί να μην συνεργάζονται σε θέματα «Πανδημίας», επιβάλλοντας υποχρεωτικότητες, για να εξυπηρετήσουν τα «αφεντικά»; …Γιατί να μην συνεργαστούν στο «ξεπούλημα» και του Αιγαίου;
 
Σε όλα αυτά έχουμε τώρα να προσθέσουμε και τη μεγάλη «ήττα» τού Τσίπρα, ο οποίος «έσωσε» τον Μητσοτάκη …Τον «έσωσε» στην κυριολεξία, εάν σκεφτεί κάποιος ότι χωρίς την «ανεξήγητη» κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ τα ποσοστά θα ήταν διαφορετικά και ο σημερινός «θριαμβευτής» Μητσοτάκης θα βάδιζε προς τα «αποδυτήρια» τής ΝΔ …Τα «λάθη» τού Τσίπρα τον «έσωσαν» …Τα «λάθη» τού Τσίπρα και τους περιβάλλοντός του «διέψευσαν» τις ακριβείς δημοσκοπήσεις των τελευταίων ημερών προ των εκλογών …Ο «εναγκαλισμός» τού Τσίπρα με τους χρυσαυγίτες, τη στιγμή που —λόγω της φθοράς τού γιου τού Αποστάτη— δεν τους είχε ανάγκη …Τα «λάθη» τού Κατρούγκαλου και της Φωτίου, οι οποίοι «έσπρωξαν» στην κυριολεξία τους ψηφοφόρους «ευκαιρίας» τού ΣΥΡΙΖΑ στη ΝΔ …Τα «λάθη» αυτά, τα οποία συγκράτησαν τη μεγάλη φυγή των ιδίου τύπου ψηφοφόρων τής ΝΔ.
 
Χάρη στον «τζαμπατζή» Τσίπρα ο «ψεκασμένος» Μητσοτάκης βρίσκεται σήμερα στην ηγεσία τής ΝΔ και φιλοδοξεί να ξαναγίνει Πρωθυπουργός. Άρα, εδώ μιλάμε καθαρά για «αλισβερίσι» πολιτικό καί οικονομικό …Εδώ μιλάμε για «γραμμάτια», τα οποία πληρώνει ο ένας στον άλλο, για να ζούνε καί οι δύο εις βάρος μας …Κάτι «ξεπλήρωσε» ο Τσίπρας με τα «λάθη» του …κι ο Μητσοτάκης είναι προφανές ότι το «εισέπραξε» σε αυτές τις εκλογές. Προφανώς αυτοί, οι οποίοι άνοιξαν όλα τα «παράθυρα» της επιτυχίας τού Τσίπρα, έφτασαν τώρα στο σημείο ν’ αναζητήσουν την «αντιπαροχή» τους. Κάποιοι επέβαλαν στον Τσίπρα τα «λάθη» αυτά, γιατί αυτό ήταν που τους βόλευε. Τίποτε δεν είναι «τζάμπα» σε αυτόν τον κόσμο. Δεν εξηγείται διαφορετικά το «αυτογκόλ» των τελευταίων εκλογών.
 
Βλέπουμε λοιπόν ότι το ασήμαντο θέμα είναι δυνατόν να γίνει σημαντικό, γιατί πλέον τίθεται θέμα ηθικής …Έχει ηθική διάσταση το θέμα …και η ηθική —από την εποχή που είχε απορίες η γυναίκα τού Καίσαρα— είναι η απαραίτητη και υποχρεωτική «βιτρίνα» για έναν πολιτικό …Ακόμα και για τον πιο «τζαμπατζή». Όμως, η ηθική έχει κάποιες μυστήριες ιδιότητες, οι οποίες επιβάλουν πολύ συγκεκριμένες τακτικές στη διαχείρισή της. Όπως η εκτίμηση κερδίζεται με χιλιάδες πράξεις και μπορεί να χαθεί με ΜΙΑ, έτσι συμβαίνει και με την ηθική υπόσταση κάποιου …Απαιτεί χιλιάδες πράξεις για να πιστοποιηθεί, αλλά αρκεί ΜΙΑ για να την καταστρέψει. Κατάλαβε ο αναγνώστης το πώς είναι δυνατόν τα ασήμαντα ζητήματα να γίνουν σημαντικά; …Το πώς είναι δυνατόν ένας μυθομανής να πει χιλιάδες ψέματα επάνω σε σημαντικά θέματα και να την «πατήσει» από ένα ασήμαντο ψέμα, το οποίο είχε ως μόνο στόχο την προσωπική του επιβεβαίωση κι ευχαρίστηση; …Τρομερό !!! …Ο ΨΕΥΤΗΣ, ο οποίος μας «δούλεψε» με κολοσσιαία ψέματα για Μνημόνια, Δημοψηφίσματα, Ιδιωτικοποιήσεις, Πρέσπες κλπ., μπορεί να την πατήσει για μια χαζομάρα, η οποία υπό κανονικές συνθήκες δεν θα ενδιέφερε κανέναν.
 
Για όλους αυτούς τους λόγους είναι πλέον ΜΕΙΖΟΝ πολιτικό ζήτημα να καταθέσει στη Βουλή τα επίσημα εκείνα στοιχεία, τα οποία αποδεικνύουν ότι εισάχθηκε στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο μέσω του θεσμού των Πανελληνίων Εξετάσεων. Για όλους αυτούς τους λόγους —και πριν από τις εκλογές τής 25ης Ιουνίου, που για εμάς είναι οι πιο κρίσιμες εκλογές των τελευταίων δεκαετιών— θεωρούμε ΜΕΙΖΟΝ πολιτικό θέμα από έναν πολιτικό, ο οποίος ζητάει να μας κυβερνήσει, να μας αποδείξει την ειλικρίνειά του και την τιμιότητά του. Εάν αυτή η απόδειξη μπορεί να γίνει με αποδεικτικά στοιχεία —τα οποία αφορούν ένα προσωπικό του ζήτημα και το οποίο έτσι κι αλλιώς δεν αγγίζει τα προσωπικά του δεδομένα—, τότε ΘΕΛΟΥΜΕ αυτήν την έμμεση απόδειξη. Εάν ο άνθρωπος αυτός είναι παθολογικός ψεύτης, να πάει στο σπίτι του. Εάν αυτός ο άνθρωπος με τη νοοτροπία αυτήν αναλάβει τη «διαπραγμάτευση» του Αιγαίου και τη «σωτηρία» τής οικονομίας στην εποχή των Μνημονίων, τότε έχουμε πρόβλημα ως λαός …ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ!
 
Εάν δεν έχει τα στοιχεία αυτά κι αποδειχθεί ότι οι φωνές του και η οργή του μέσα στην ίδια την Βουλή ήταν «θέατρο» για να παραμυθιάσει τους «ιθαγενείς», τότε πρέπει να πάει σπίτι του …Από το «GO BACK MADAME MERKEL» θα πάμε στο «GO OUT SENIOR TSIPRAS». Μετά θα δούμε το «πώς», το «γιατί» και με «ποιο αντάλλαγμα» δέχθηκε ο Μητσοτάκης να υποστεί τη δήθεν «επίθεσή» του για τις δικές του «τζάμπα» σπουδές. Θα την «πατήσει» άραγε ο «Πρίγκιπας» της Αριστεράς σαν τον Πρίγκιπα Άντριου με την παντελώς περιττή και «αυτοκτονική» συνέντευξή του για τον Έπσταϊν, η οποία όμως έγινε το αίτιο της απόλυτης καταστροφής του; …Δεν χρειάζονται μεγάλα λάθη για να «πέσει κάτω» κάποιος, ο οποίος εξαρτάται από την εικόνα του στον κόσμο. Άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι από μια μικρή μπανανόφλουδα μπορεί να γκρεμοτσακιστεί κι ο πιο ισχυρός άνθρωπος !
 
Η Dolce Vita, τα αριστερίστικα «κλισέ» μπροστά στους φτωχούς, τα «χαχανητά» μπροστά σε τραγωδίες και τα άνευ κόστους ψέματα κάποτε πρέπει να τελειώσουν. Το «οικόσιτο» της Μέρκελ θα πρέπει κάποτε ν’ αναλάβει τις ευθύνες του και να δείξει τη σοβαρότητα που απαιτούν οι περιστάσεις. Ο «κωλοτούμπας» τού Δημοψηφίσματος θα πρέπει κάποτε να μάθει να σέβεται την αλήθεια και τον κόσμο που τον ακούει —όσο σοβαρό ή όχι είναι ένα θέμα—. Το πειθήνιο «όργανο» της Νέα Τάξης και του Σόρος, που «έσωσε» τον Μητσοτάκη, πρέπει να μας αποδείξει ότι ο λόγος του έχει αξία, όπως πρέπει να έχει ο λόγος κάθε πολιτικού, που θέλει να κυβερνήσει έναν λαό. Εάν δεν μπορεί ή δεν θέλει να τα κάνει όλα αυτά, να πάει στο σπίτι του …Στο «φτηνό παράπηγμα» της εργατιάς στο Σούνιο …Εκεί όπου τα σπίτια είναι χαμηλά «σαν έρημοι στρατώνες»! …Εκεί όπου τα καλοκαίρια είναι μικρά «κι ατέλειωτοι οι χειμώνες»!
 
Εμείς, αυτό το οποίο θα περιμένουμε από εδώ και στο εξής είναι να δούμε τα στοιχεία που θ’ αποδεικνύουν την αλήθεια των ισχυρισμών του. Μέχρι τότε δικαίωμά μας είναι να πιστεύουμε ότι «μπήκε» στο Πολυτεχνείο με βουλγαρικό «τανκ», παραβιάζοντας βίαια την «πόρτα» του. Ευτυχώς η «συντρόφισσα» Δαμανάκη ζει πλέον στο Μόντε Κάρλο και δεν έπεσε θύμα αυτής της βίαιης εισβολής…
 
Παναγιώτης Τραϊανού
 



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.