2 Δεκεμβρίου 2022

Η σκόπιμη ώθηση προς την οικονομική φεουδαρχία είναι το μέλλον μας

26 Νοεμβρίου 2022 | Gary D. Barnett | Διαβάστε το εδώ 
 
Μετάφραση: Απολλόδωρος 
 
Τα φεουδαρχικά συστήματα του παρελθόντος συγκέντρωσαν όλη την ιδιοκτησία της γης, και επομένως όλη την εξουσία, μακριά από τις μάζες και στα χέρια των λίγων "ελίτ". Δεν ήταν τίποτα λιγότερο από ένα ολοκληρωτικό σύστημα δουλείας, και επομένως, η εξάλειψη της ελευθερίας. Αυτό ακούγεται δυσοίωνο, και είναι, αλλά η φεουδαρχία είναι ακριβώς αυτό που επιδιώκεται σήμερα από την άρχουσα και πολιτική τάξη. Σε αυτή τη σημερινή ταχέως εξελισσόμενη μετατροπή προς μια φεουδαρχική κοινωνία, υπάρχει σίγουρα ένα σχέδιο κατάληψης της ιδιωτικής γης στα σκαριά, αλλά αυτό το σύστημα που οικοδομείται σήμερα βασίζεται περισσότερο στον απόλυτο έλεγχο όλων των οικονομιών και των νομισματικών συστημάτων, προκειμένου να υποτάξει τους πάντες.  
 
Σκεφτείτε χωρίς προκαταλήψεις, ότι εσείς είστε τώρα ο στόχος αυτού του κράτους, δεδομένου ότι ελέγχεστε, και επομένως τους ανήκετε, σε κάθε επίπεδο της ζωής, αντί να μπορείτε να ελέγχετε το δικό σας μυαλό, το σώμα, τον ψυχισμό και το πεπρωμένο σας. Αυτή η συμπεριφορά των τεράτων του κράτους είναι μια κτηνωδία σε κάθε πτυχή της ύπαρξής του. Το να αποδεχτείτε οτιδήποτε από αυτά, είναι απλά μια παραδοχή ότι δεν είστε τίποτα περισσότερο από σκλάβος αυτού του αποτρόπαιου συστήματος, όπου κάτι που αυτοαποκαλείται κυβέρνηση, μπορεί να διεκδικεί ψευδή εξουσία πάνω σας, δηλώνοντας ανοιχτά ότι έχετε μόνο "δικαιώματα" που σας επιτρέπουν οι κρατικοί κακοποιοί. 

Παρεμπιπτόντως, κανένα άχρηστο σύνταγμα, νομοσχέδιο δικαιωμάτων, ή οποιοδήποτε άλλο προσποιητό "κυβερνητικό" έγγραφο δεν μπορεί να σας προστατεύσει από ένα ολοκληρωτικό κράτος, όπως θα έπρεπε να είναι απολύτως προφανές δεδομένης της τρομοκρατίας που βιώσαμε αυτά τα τρία τελευταία χρόνια, και πολύ, πολύ πριν.
 
 
Ας απελευθερωθούμε για μια στιγμή από το φόβο, ας κατανοήσουμε τα κίνητρα, ας ανοίξουμε το μυαλό μας, ας αντιληφθούμε την πραγματικότητα, αντί να βασιζόμαστε στην προπαγάνδα, την αποτρόπαια ιδεολογία και τις απόψεις όλων εκείνων που έχουν να προωθήσουν μια ιδιοτελή ατζέντα. Καταρρίψτε αυτό το σύστημα κυριαρχίας και χειραγώγησης και αγκαλιάστε πραγματικά την ελευθερία με την πραγματική της έννοια, που σημαίνει μόνο να αναλαμβάνετε την ευθύνη για τον εαυτό σας αντί να βασίζεστε σε οποιονδήποτε κρατικό οργανισμό, μέσα ενημέρωσης, πολιτικό, δήθεν "ειδικό γιατρού" ή οποιονδήποτε άλλον που είναι προσηλωμένος στην επίτευξη ενός συγκεκριμένου φαύλου σκοπού. Το μόνο πράγμα που είναι απαραίτητο για να είναι εμφανής η ελευθερία είναι η προσωπική επίγνωση και αποδοχή της αλήθειας, και το να ενεργεί κανείς μόνο με βάση αυτό που σκέφτεται, πιστεύει και γνωρίζει, αντί για οποιαδήποτε εξάρτηση από εξωτερική δύναμη. Δεδομένου ότι δεν βλάπτετε κανέναν ή την περιουσία του, αγνοήστε εντελώς την αστυνομία, κάθε πολιτικό, κάθε εντολή, κάθε στρατιωτική διαταγή, κάθε άδικο νόμο- ( οτιδήποτε άλλο εκτός από το φυσικό δίκαιο), επειδή δεν υπάρχει κανένας νόμιμος λόγος ύπαρξης οποιασδήποτε δύναμης, ιδίως κρατικής, σε οποιοδήποτε περιβάλλον όπου κανείς δεν βλάπτεται. Αυτή είναι η ουσία της ελευθερίας που τόσο τυφλά αγνοείτε υπέρ της βάναυσης επιθετικότητας στα χέρια εκείνων που θα επέλεγαν να σας εξουσιάζουν. Κάντε το αυτό ως άτομα, αλλά μαζικά, και το κράτος δεν θα έχει καμία δυνατότητα να δημιουργήσει και να εξαπλώσει την τυραννία του, ούτε να επιβάλει το σχέδιο ολοκληρωτικής κατάληψης. 
 
Το γράφω αυτό καθώς πολλοί, αν όχι οι περισσότεροι σε αυτή τη χώρα, "γιορτάζουν" ή έχουν "γιορτάσει" αυτό που ονομάζεται Ημέρα των Ευχαριστιών, και κυριολεκτικά ευχαριστούν γι' αυτό που απερίσκεπτα αποκαλούν "ελευθερία" τους. Η πολιτικοποιημένη εθνικοποίηση αυτής της εγκεκριμένης από το κράτος "γιορτής" επηρεάστηκε από τον κακό Λίνκολν το 1863, μετά τη στρατιωτική του κατάκτηση των ανθρώπων σε αυτή τη χώρα. Προσπαθούσαν να απελευθερωθούν από την αποτρόπαια και πολεμοκάπηλη εθνική κυβέρνηση που δημιουργήθηκε μόνο και μόνο για να διεκδικήσει όλη την εξουσία πάνω στις μάζες, οπότε σφαγιάστηκαν και δολοφονήθηκαν από την κυβέρνηση των ΗΠΑ σε αυτό που ονομάστηκε λανθασμένα 'εμφύλιος πόλεμος'. Οι περισσότεροι αναγνωρίζουν αυτή τη λεγόμενη ημέρα των Ευχαριστιών μόνο ως αυτό που τους έμαθαν να σκέφτονται λόγω των κέντρων κατήχησης που ονομάζονται "δημόσια" σχολεία, αλλά αυτή η ιστορία δεν είναι παρά ένας προπαγανδισμένος μύθος και δεν τελειώνει με το δείπνο στους γείτονες. Είναι δύσκολο να γράψω αυτά τα λόγια χωρίς να κλάψω, καθώς το σπαραγμό από αυτή τη μαζική άγνοια και την τυφλή παραφροσύνη που καταναλώνει σχεδόν το σύνολο αυτού του πληθυσμού, έχει οδηγήσει σε αυτό το ολοκληρωτικό και φασιστικό κράτος, και η ευπιστία που είναι εμφανής είναι εκπληκτική. Το απόσπασμα του von Goethe που είναι τόσο σημαντικό εδώ, φυσικά, είναι αυτό:  
 
"Κανείς δεν είναι τόσο απελπιστικά σκλαβωμένος όσο εκείνοι που πιστεύουν ψευδώς ότι είναι ελεύθεροι. Η αλήθεια έχει κρατηθεί από το βάθος του μυαλού τους από αφέντες που τους κυβερνούν με ψέματα. Τους τρέφουν με ψέματα μέχρι το λάθος να μοιάζει σωστό στα μάτια τους". 
 
Μεγάλο μέρος της φρίκης που ζήσαμε και αντιμετωπίζουμε συνεχώς μπορεί να αποδοθεί στον αξιολύπητο εθνικισμό. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν μόνο οριακές διαφορές μεταξύ φεουδαρχίας και εθνικισμού, καθώς και οι δύο απαιτούν πίστη και αφοσίωση σε έναν άρχοντα ή ένα κράτος, που στην πραγματικότητα είναι ένα και το αυτό. Μια τέτοια παραφροσύνη στηρίζεται σε μια στάση της πλειοψηφίας με εντελώς αδικαιολόγητη υπεροχή έναντι όλων των άλλων. Θεωρώ ότι αυτή η παραμορφωμένη διανοητική νοοτροπία είναι εντελώς κενή συνείδησης και αποτελεί πληγή για όσους πάσχουν από μια τέτοια ασθένεια. 
 
Γιατί είναι τόσο δύσκολο για τον απλό άνθρωπο να καταλάβει ότι το έθνος-κράτος που λατρεύει δεν είναι παρά μια γεωγραφική τοποθεσία που διεκδικείται και ελέγχεται από μια οργανωμένη εγκληματική μαφία που έχει μόνο μια επιθυμία: να κυριαρχεί πάνω σε όλους. Αυτός είναι, ήταν πάντα και θα είναι ο μοναδικός στόχος οποιασδήποτε εξουσίας και κυβερνητικής δομής. Κάθε διακυβέρνηση απαιτεί βία, εξαναγκασμό, εκβιασμό, μονοπώλιο, έλεγχο του χρήματος και των νομισματικών συστημάτων, επιβολή από την εγκληματική αστυνομία και το στρατό, και πρόθυμα θύματα που ονομάζονται θλιβερές μάζες. Η κυβέρνηση σε κάθε μορφή της είναι φαύλη, είναι διεστραμμένη, είναι κλέφτρα, είναι ψεύτρα, είναι απατεώνας και είναι σατανική. Το κράτος και όλα τα μέρη του, δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένοπλες συμμορίες που γεννήθηκαν στην κοιλιά των τυράννων. Το σύνολο του κράτους της κυβέρνησης είναι ο πιο αποτρόπαιος, καταστροφικός και θανατηφόρος από όλους τους θεσμούς που δημιουργήθηκαν ποτέ στη γη, και έχει πουλήσει με επιτυχία τον εαυτό του ως προστάτη των ανθρώπων, ενώ βιάζει, λεηλατεί και δολοφονεί τους πάντες στο δρόμο του προς τον απόλυτο έλεγχο. 
 
Η τελική κατάρρευση και καταστροφή αυτής της χώρας και του κόσμου θα οφείλεται πιθανότατα σε μια σχεδιασμένη οικονομική κατάρρευση, δομημένη και εφαρμοσμένη από το ίδιο το σύστημα διακυβέρνησης που έχει πλέον αναλάβει κάθε πτυχή κάθε οικονομικής δραστηριότητας. Οι κυρίαρχες "ελίτ" και τα τσιράκια τους στην κυβέρνηση, παραδέχονται ανοιχτά το σχέδιό τους να ψηφιοποιήσουν όλα τα νομισματικά συστήματα, ώστε να είναι σε θέση να ελέγχουν τον καθένα από εμάς σε ένα τεχνοκρατικό κράτος. Έχουν μάλιστα καυχηθεί, ότι "δεν θα σας ανήκει τίποτα και θα είστε ευτυχισμένοι". Αυτό σας ακούγεται σαν φεουδαρχία; Θα έπρεπε, γιατί αυτό ακριβώς είναι. 
 
Αυτή η χώρα δεν προοδεύει, παρακμάζει και πέφτει σε μια κατάσταση διακυβέρνησης τόσο απεχθούς που αποτελεί πλήρη αντιστροφή κάθε καλού που πέτυχε ποτέ. Θα ονομαστεί πρόοδος στη "σύγχρονη" εποχή, αλλά στην πραγματικότητα θα είναι μια οπισθοδρόμηση σε εποχές ακραίας βαρβαρότητας και φτώχειας, όπου οι λίγοι κυβερνούν όλους τους άλλους και η δουλοπαροικία βασιλεύει. 
 
Αυτό που σχεδιάζεται είναι η οικονομική φεουδαρχία, και είναι πολύ κοντά. Αυτός είναι ο κόσμος που επιτρέψατε να σας καταναλώσει. Αυτός είναι ο κόσμος που χτίσατε λόγω του φόβου και της αδιαφορίας σας. Αν δεν κάνετε τίποτα, αυτός είναι ο κόσμος που θα σας αξίζει, αλλά αν αγωνιστείτε ενάντια σε αυτή την κρατική επίθεση, αν αρνηθείτε τους ολιγάρχες και την κυβέρνηση, αν αρνηθείτε να γίνετε πιόνια των ισχυρών- ένας καλύτερος κόσμος είναι εφικτός. 
 
***
Δικτυογραφία:
The Purposeful Drive Toward Economic Feudalism Is Our Future - garydbarnett.com
https://www.garydbarnett.com/the-purposeful-drive-toward-economic-feudalism-is-our-future/
Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.