8 Δεκεμβρίου 2022

Το τίμημα της ελληνικής αλληλεγγύης απέναντι στην ξενοφοβία

Περί ξενοφοβίας στην Ελλάδα
 
 
Γράφει η Κρινιώ Καλογερίδου 
 
Την ευρωπαϊκή οδηγία κατά των ξενοφοβικών τάσεων που πηγάζουν απ’ τον ρατσισμό την είχε υιοθετήσει το ελληνικό σχολείο από την αρχή ακόμα της δεκαετίας του ’90 προσαρμόζοντας τα σχολικά Προγράμματα Διδασκαλίας (Διδακτέα Ύλη των μαθημάτων) στο ”πολιτικώς ορθό”. 
 
Κι αυτό λόγω των αυξημένων μεταναστευτικών ροών στην Ευρώπη, οι οποίες (στην περίπτωσή μας) κατευθύνονταν ελεύθερα από την Αλβανία προς την Ελλάδα μετά το άνοιγμα των ελληνοαλβανικών συνόρων (Δεκέμβριος 1991), αφού είχε προηγηθεί ο θάνατος και η πτώση του καθεστώτος του Χότζα το 1985. Πτώση που έκανε τους Αλβανούς να νιώθουν επιτακτική την ανάγκη για ελευθερία και δημοκρατία. 
 
Ούτως εχόντων των πραγμάτων (όπως λένε κι οι καθαρευουσιάνοι), το φιλομεταναστευτικό πνεύμα στην ελληνική εκπαίδευση ήταν κυρίαρχο και προσαρμοσμένο απόλυτα στην ευρωπαϊκή οδηγία.  
 
Ειδικά μάλιστα επί θητείας Γιώργου Παπανδρέου στο ΥΠΕΠΘ (1993-’94), το πνεύμα αυτό διακτινιζόταν από τα σχολικά βιβλία στα θέματα Έκθεσης για την διαπολιτισμική εκπαίδευση, κι από τα θέματα Έκθεσης στα υποχρεωτικά σεμινάρια προσαρμογής των εκπαιδευτικών στα νέα σχολικά δεδομένα. 
 
Στα νέα σχολικά δεδομένα που απαιτούσαν ιδιαίτερη στάση αντιμετώπισης των νεοφερμένων μαθητών (Αλβανών και Ελλήνων Ποντίων από τη Ρωσία, οι οποίοι ήρθαν για μόνιμη εγκατάσταση στην μητέρα-πατρίδα μετά την διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης το 1991).  
 
Για να είμαστε ειλικρινείς, όμως, πρέπει να παραδεχθούμε ότι — παρά τις προσπάθειες των υπουργών Παιδείας διακυβερνητικά και τις διαβεβαιώσεις τους μέσα και έξω απ’ τα σύνορα της Ελλάδας ότι πετύχαμε πλήρως να εφαρμόσουμε το ”πολιτικώς ορθό” των Ευρωπαίων διατρανώνοντας το ασυμβίβαστο ανάμεσα στις ιδιότητες του Έλληνα και του ρατσιστή, δεν το πετύχαμε απόλυτα. 
 
Και δεν το πετύχαμε απόλυτα όχι γιατί οι Έλληνες διαπνέονται από διαφυλετικό μίσος και ”είναι πολύ πίσω σε θέματα ανεκτικότητας των ξένων” (όπως υποστηρίζουν κάποιοι δικοί μας ”προοδευτικοί”). 
 
Ούτε γιατί αντιμετωπίζουν… ιστορικά με δυσπιστία και εχθρότητα όσους έχουν διαφορετική παράδοση από την ελληνική (άρα ”είναι από… την κούνια τους ξενοφοβικοί”), αλλά γιατί ένιωσαν εξ αρχής (1990-’91) να απειλείται η προσωπική ή η επαγγελματική τους ασφάλεια από τους απρόσκλητους ξένους που παραβίασαν τα σύνορά μας. 
 
Ας σημειωθεί εδώ ότι η εισροή ενός εκατομμυρίου και πλέον μεταναστών απ’ τις γειτονικές χώρες (κυρίως την Αλβανία) προς την Ελλάδα έγινε τότε με μεγάλη αταξία. Γι’ αυτό και η απορρόφησή τους προκάλεσε πλείστα προβλήματα με πρώτο αυτό της κατακόρυφης αύξησης της εγκληματικότητας, που επιβεβαίωνε τις φήμες ότι ”οι αλβανικές φυλακές άνοιξαν για τους ποινικούς που ήθελαν να μεταναστεύσουν στην Ελλάδα”… 
 
Κοντά στους αρχικούς φόβους των Ελλήνων, εντωμεταξύ, προστέθηκαν συν τω χρόνω και μέχρι τώρα περισσότεροι και μεγαλύτεροι: φόβοι για διατάραξη της κοινωνικής και θρησκευτικής συνοχής, της εθνικής ομοιογένειας και της διασφάλισης των συνόρων μας λόγω της ραγδαίας κλιμάκωσης των μεταναστευτικών ροών, με βάση την στρατηγική παραβίασης των ελληνικών συνόρων από την Τουρκία. 
 
Την Τουρκία η οποία όχι μόνο δεν έπαψε να εργαλειοποιεί τον μεταναστευτικό της στρατό σε βάρος μας, στο πλαίσιο αμφισβήτησης των ελληνοτουρκικών συνόρων (βλ. πάγιο τουρκικό αίτημα περί αναθεώρησης των Συνθηκών του Λονδίνου, 1923, και των Παρισίων, 1947), αλλά ”φροντίζει” να ενσωματώνει περιοδικά στις ροές (δια των διακινητών της) ομάδες φανατικών ισλαμιστών και Τούρκων κατασκόπων που αλωνίζουν στη χώρα μας. 
 
Για να ξαναγυρίσω όμως στο θέμα της ”ελληνικής ξενοφοβίας” , θα πρέπει να παραδεχτώ ότι είναι ευτύχημα το γεγονός ότι μετά από μια επώδυνη εικοσαετία και βάλε (λόγω του ασφυκτικού κλίματος που μας δημιούργησε και συνεχίζει να μας δημιουργεί το μεταναστευτικό ειδικά στα νησιά και τις περιοχές υποδοχής Δομών Φιλοξενίας ανά την Ελλάδα) η ελληνική κοινωνία κατάφερε να αποφύγει να δώσει δείγματα μαζικού ρατσισμού. 
 
Ασφαλώς, οι αφορμές για να το κάνει ήταν και είναι πολλές. Γι’ αυτό εκδηλώνονται περιοδικά κρούσματα ξενοφοβικής συμπεριφοράς με αφορμή στυγερά εγκλήματα μεταναστών κατά Ελλήνων (βλ. πρώτη κατάληψη λεωφορείου του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης [”λεωφορειοπειρατεία”, Μάιος 1999] από τον 25χρονο Αλβανό Φλαμούρ Πίσλι, ο οποίος οδήγησε στην Αλβανία τους επιβάτες του με κατάληξη την εκτέλεση από Αλβανούς αστυνομικούς ενός από τους 9 Έλληνες ομήρους, του νεαρού επιβάτη Γιώργου Κουλούρη). 
 
Υπήρχαν ασφαλώς και πολλά άλλα κρούσματα, συχνά αποτρόπαια, που δεν άγγιξαν όμως τον μαζικό ρατσισμό και την υστερία, αποδεικνύοντας ότι οι Έλληνες στην πλειοψηφία τους δεν είναι… ”πηγαία ρατσιστές” όπως τους κατηγορούν κάποιοι δικοί μας ”φιλομετανάστες”, οι οποίοι χάνουν την… ευαισθησία τους και μένουν βουβοί όταν Έλληνες πέφτουν θύματα μεταναστών (ο.ε.δ: ”εθνικό μηνυτή” Παναγιώτη Δημητρά, εκπρόσωπο της ΜΚΟ ”Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι”, κλπ). 
 
Όσο για τις ξενοφοβικές εκδηλώσεις που παρατηρούνται κατά καιρούς στην Ελλάδα με επίκεντρο την Αθήνα (βλ.καταλήψεις σχολείων σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη συστέγαση παιδιών μεταναστών με τα Ελληνόπουλα, διαμαρτυρίες με αφορμή τη σημαιοφορία μαθητών στις σχολικές παρελάσεις κλπ), αυτές — αν δεν είναι πολιτικά υποκινούμενες — εντάσσονται στα επεισόδια περιορισμένης κλίμακας. 
 
Επεισόδια που κουβαλάνε φοβίες και προκαταλήψεις ή οφείλονται στην γονεϊκή υπερπροστασία και δεν χαρακτηρίζουν σε καμιά περίπτωση ως… ξενοφοβικό το ορμέμφυτο των Ελλήνων. Συνελόντι ειπείν, η ελληνική γνώμη δεν είναι ξενοφοβική ούτε είχε βιώσει ποτέ τις ”φυλετικές ταραχές” και… τα ”μίνι πογκρόμ” που βλέπαμε να συμβαίνουν σε ξένες χώρες, όπως η Αγγλία. 
 
Ας σημειωθεί εδώ παρεμπιπτόντως, ότι — σύμφωνα με την απογραφή του ’21 — η επίσημη θρησκεία (ο χριστιανικός ”Αγγλικανισμός”) αριθμεί για πρώτη φορά στην Αγγλία λιγότερους πιστούς (46,2% του πληθυσμού έναντι του 59,3% το 2011). 
 
Κι αυτό χτυπάει καμπανάκι όχι μόνο για την λιγότερο θρησκευόμενη και λιγότερο λευκή χώρα της Ευρώπης, αλλά για όλη την Γηραιά Ήπειρο με επίκεντρο την Ελλάδα η οποία έχει μετατραπεί τελικά σε ”αποθήκη ψυχών”, αφού κατακλύζεται κατ’ έτος από πλημμυρίδα μεταναστευτικών ροών οι οποίες απειλούν να βουλιάξουν τα νησιά μας. 
 
Ροών τις οποίες ο Τούρκος Πρόεδρος αυξάνει συστηματικά προς την χώρα μας, ώστε να γίνει αυτή γέφυρα μελλοντικά των ισλαμο-εθνικιστών (”Γκρίζων Λύκων” του Ισλάμ) για άλωση και εξισλαμισμό της Ευρώπης, όπου ήδη οι ”αδελφοί” του Ταγίπ Ερντογάν ανέρχονται σε 45 εκατομμύρια… 
 
Με δεδομένα αυτά, καλό είναι η ελληνική κυβέρνηση και ο αρμόδιος υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου να μην επαναπαύονται μετά την πρόσθετη χρηματοδότηση ύψους 1,9 δισ. ευρώ για τη στήριξη της Ελλάδας στο μεταναστευτικό (που ανακοίνωσε στον Νότη Μηταράκη ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκης Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς), γιατί τα δύσκολα είναι μπροστά μας. 
 
Και είναι μπροστά μας όχι μόνο λόγω πιθανής επιχείρησης του Ταγίπ Ερντογάν σε νησί του Αιγαίου ή στον Έβρο (μετά την απόπειρα εισβολής του Μαρτίου του ’20, όπου ο Τούρκος Πρόεδρος εργαλειοποίησε ανεπιτυχώς τον μεταναστευτικό του στρατό για να παραβιάσει τα ΒΑ σύνορα της Ελλάδας), αλλά και λόγω εξάντλησης των τελευταίων αποθεμάτων υπομονής για τους νησιώτες των ακριτικών περιοχών. 
 
Περιοχών οι οποίες φιλοξενούν Δομές Φιλοξενίας μεταναστών ή προσφύγων τα τελευταία χρόνια και είναι στα πρόθυρα να ξεχειλίσουν την αγανάκτησή τους… ξενοφοβικά βλέποντας να μένουν ατιμώρητες οι αυθαιρεσίες και παρανομίες των απρόσκλητων ξένων. 
 
Των ξένων οι οποίοι — αφού τους έκλεψαν τα σπίτια και τα ζώα τους, αμαύρωσαν τα κοιμητήρια και τις εκκλησίες τους, ρήμαξαν τις καλλιέργειες και τις ιδιοκτησίες τους — τους μετέτρεψαν τελικά από ήσυχους νοικοκυραίους σε ξένους πολίτες στον τόπο τους. 
 
Πολίτες που για λόγους ασφάλειας δεν αποκλείεται να εγκαταλείψουν τον τόπο καταγωγής τους, με κίνδυνο να γίνουν πλειοψηφία παντού οι… ”αδελφοί μουσουλμάνοι” των νησιών μας. Γιατί εκεί θα φτάσουμε, αν γίνουν εσωτερικοί πρόσφυγες οι νησιώτες μας. 
 
Εκεί θα φτάσουμε και θα αδειάσουν από Έλληνες τα νησιά μας, αν δεν φροντίσει το κράτος να πάρει τον έλεγχο της κατάστασης στα χέρια του και να δημιουργήσει ειδικό σώμα Δημόσιας Τάξης που θα συνεργάζεται με το Λιμενικό για τον περιορισμό των αφίξεων και θα έχει αποκλειστική αρμοδιότητα τον συστηματικό έλεγχο των ΜΚΟ, των Δομών Φιλοξενίας και των ημεδαπών και ξένων προστατών τους, πριν να είναι αργά. 
 
Και το ”αργά” δεν απέχει πολύ απ’ την μετατροπή του συνόλου της κοινωνίας μας σε άκρως ”ξενοφοβική”, γιατί το μάτι του Έλληνα έχει αγριέψει βλέποντας πως — με την διακινδύνευση της επιβίωσης και της ασφάλειάς του — πληρώνει το τίμημα της εγκαρδιότητας και αλληλεγγύης την οποία είχε επιδείξει παραδειγματικά κατά το παρελθόν σε πρόσφυγες και μετανάστες… 
 



Share

1 σχόλιο:

ΔΑΝΑΟΣ είπε...

ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ''ΦΙΛΟΤΙΜΟΙ'' ΑΚΟΜΑ ΑΝΤΟΧΕΣ ΣΤΟΝ ΑΠΟΙΚΙΣΜΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΑ ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗΣ ΔΙΑΚHΡYΞΗ ΑΡΧΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΟΥΤΕ ΞΕΝΟΦΟΒΙΚΟ ΑΛΛΑ ΑΠΟΛΥΤΑ ΑΛΗΘΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ . ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ

Θέμα: : Η ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΝΗ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ!!! ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ....!!

ΕΙΛΙΚΡΙΝΗΣ ΔΙΑΚHΡYΞΗ ΑΡΧΩΝ

Η Αυστραλιανή Πρωθυπουργός Julia Gillard

Η Αυστραλία λέει ΟΧΙ
Είναι η δεύτερη φορά που το κάνει!
Οι μουσουλμάνοι που θέλουν να ζήσουν σύμφωνα με τον Ισλαμικό νόμο Sharia, ενημερώθηκαν ότι πρέπει να φύγουν από την Αυστραλία, καθώς η Κυβέρνηση έχει στοχοποιήσει όλους τους εξτρεμιστές στην προσπάθεια της να αντιμετωπίσει τις εν δυνάμει τρομοκρατικές επιθέσεις.

Επί πλέον, η Gillard εκνεύρισε μερικούς μουσουλμάνους με την δήλωση της ότι υποστηρίζει πλήρως τις ενέργειες των μυστικών υπηρεσιών στην παρακολούθηση των τζαμιών σε όλη την επικράτεια.
Ανακοίνωση της πρωθυπουργού της Αυστραλίας Julia Gillard - Australia σε ελεύθερη μετάφραση:
"ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΟΧΙ ΟΙ ΑΥΣΤΡΑΛΟΙ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΟΥΝ.... Είτε σας αρέσει είτε όχι. Έχω κουραστεί από την ανησυχία αυτού του έθνους μήπως ενοχλούμε μερικούς ανθρώπους ή την κουλτούρα τους. Από την εποχή των επιθέσεων στο Bali, έχουμε παρατηρήσει μια αύξηση του πατριωτισμού στην πλειονότητα των Αυστραλών.
Η κουλτούρα μας έχει εξελιχθεί για περισσότερο από δύο αιώνες με αγώνες, προσπάθειες και επιτυχίες από εκατομμύρια ανδρών και γυναικών που κατέκτησαν την ελευθερία.

Μιλάμε κυρίως ΑΓΓΛΙΚΑ, όχι Ισπανικά, Λιβανέζικα, Αραβικά, Κινέζικα, Γιαπωνέζικα, Ρωσσικά ή οποιαδήποτε άλλη γλώσσα. Οπότε, αν επιθυμείτε να γίνετε μέρος της κοινωνίας μας, να μάθετε την γλώσσα μας.
Οι περισσότεροι Αυστραλοί πιστεύουν στο Θεό. Αυτό δεν είναι κάποια Χριστιανική, δεξιά πολιτική προπαγάνδα, αλλά ένα γεγονός, επειδή Χριστιανοί άνδρες και γυναίκες βασισμένοι στα Χριστιανικά ιδεώδη, ίδρυσαν αυτό το έθνος, και αυτό είναι πλήρως εξακριβωμένο. Εάν ο Θεός μας σας ενοχλεί, τότε σας προτείνω να σκεφτείτε κάποιο άλλο μέρος του πλανήτη σαν την νέα σας πατρίδα, γιατί ο Θεός είναι μέρος της κουλτούρας μας.

Θα αποδεχτούμε τις πεποιθήσεις σας, και δεν θα τις αμφισβητήσουμε. Αυτό που επιθυμούμε εκ μέρους σας είναι να αποδεχτείτε τις δικές μας πεποιθήσεις και να ζήσετε σε αρμονία και ειρήνη μαζί μας.

Αυτή είναι η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ, Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ και Ο ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ και θα σας επιτρέψουμε κάθε ευκαιρία να τα απολαύσετε όλα. Αλλά, αφού τελειώσετε με τις διαμαρτυρίες σας και τις γκρίνιες σας για την Σημαία μας, τα Χριστιανικά μας πιστεύω ή τον τρόπο ζωής μας, σας συνιστώ ολόθερμα να εκμεταλλευτείτε μια άλλη μεγάλη Αυστραλιανή ελευθερία:
ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΦΥΓΕΤΕ.
'Αν δεν είστε ευτυχείς εδώ τότε ΦΥΓΕΤΕ. Δεν σας υποχρεώσαμε να έλθετε. Εσείς ΕΠΙΛΕΞΑΤΕ να έλθετε εδώ. Επομένως ΑΠΟΔΕΧΤΕΙΤΕ την χώρα που ΕΣΕΙΣ επιλέξατε."

Οι περισσότεροι Μουσουλμάνοι δεν είναι ευτυχισμένοι...

Δεν είναι ευτυχισμένοι στην Γάζα
Δεν είναι ευτυχισμένοι στην Αίγυπτο
Δεν είναι ευτυχισμένοι στην Λιβύη
Δεν είναι ευτυχισμένοι στο Μαρόκο
Δεν είναι ευτυχισμένοι στο Ιράν
Δεν είναι ευτυχισμένοι στο Ιράκ
Δεν είναι ευτυχισμένοι στην Υεμένη
Δεν είναι ευτυχισμένοι στο Αφγανιστάν
Δεν είναι ευτυχισμένοι στο Πακιστάν
Δεν είναι ευτυχισμένοι στην Συρία
Δεν είναι ευτυχισμένοι στον Λίβανο

Που είναι λοιπόν ευτυχισμένοι;

Είναι ευτυχισμένοι στην Αυστραλία
Είναι ευτυχισμένοι στην Αγγλία
Είναι ευτυχισμένοι στον Καναδά
Είναι ευτυχισμένοι στις ΗΠΑ
Είναι ευτυχισμένοι στην Γαλλία
Είναι ευτυχισμένοι στην Γερμανία
Είναι ευτυχισμένοι στην Σουηδία
Είναι ευτυχισμένοι στην Νορβηγία
Είναι ευτυχισμένοι στην Δανία

Είναι ευτυχισμένοι σε κάθε χώρα που δεν είναι μουσουλμανική
και ποιόν κατηγορούν;
Όχι το Ισλάμ !
Όχι τους ηγέτες τους !
Όχι τους εαυτούς τους !

ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΖΟΥΝ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ
ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΙΣ ΑΛΛΑΞΟΥΝ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΟΙΑΖΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΗΤΑΝ ΔΥΣΤΥΧΕΙΣ

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.