10 Δεκεμβρίου 2022

ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ''ΨΩΝΙΑ'' ΑΥΤΟΠΡΟΒΟΛΗΣ ΠΛΟΥΤΙΖΟΥΝ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

Γράφει ο Δαναός
 
 
Με γοργά βήματα η ανθρωπότητα με την συμβολή τιμίων και ακούραστων επιστημόνων -- εφευρετών, κάποτε προσπαθούσε να αλλάξει προς το καλύτερο την καθημερινότητα των ανθρώπων.
 
Μετά το σινεμά ήρθε και η τηλεόραση που μπήκε στην ζωή μας σαν παρέα, σαν διασκέδαση, σαν δεκανίκι, για ανθρώπους μικρούς και πολύ μεγάλους για να τους βγάλει από την μοναξιά και την μονοτονία, προσφέροντας ακόμη και γνώσεις με κατάλληλες ενημερωτικές εκπομπές.
Πραγματικά στις αρχές ήταν όαση στις ζωές μας. 
 
Όταν όμως οι λοβοτομημένοι παλιάνθρωποι του πλανήτη το ψυλλιάστηκαν και την είδαν σαν κρυφό δόλιο όπλο για να περνάνε τις βρωμιές τους, την προμοτάραν και μέσα από αλλοιωμένες ειδήσεις και διαφημιστικά σπότ πέρναγαν και περνάνε, ότι τους βολεύει. 
 
Η πλάκα είναι ότι τα σημερινά κοινωνικά δίκτυα, άναψαν φλόγες αυτοπροβολής για πολύ κόσμο. 
ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΤΙ. 
 
Ε !! ...αυτό ήταν και το φυτίλι να ξεκινήσουν τα κανάλια τηλεθέαση και πακτωλούς χρημάτων από αυτήν, δημιουργώντας εκπομπές, σήριαλ, τηλεπαιχνίδια διασκεδαστικά, που κάποια από αυτά έχουν και μία αξία γιατί προβάλλουν την γνώση και την κοινωνική μόρφωση ΑΛΛΑ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΠΟΔΑ ...υπάρχουν και εκπομπές ντροπής, πού δυστυχώς τηλεθεατές, χαζεύουν την κάθε ψωνάρα να λέει τις παπαριές της, να αυτοθαυμάζεται και να συναγωνίζεται με άλλα ίδια ψώνια καβαλημένες καλαμίδες, για την επίδειξη και την αναγνωρισιμότητα.  
 
Οταν δε πέσουν οι αυλαίες της εκπομπής και η ζωή τους γίνει πάλι σκοτάδι, είναι τέτοιος ο εθισμός τους για το γυαλί, που αν δεν τα καταφέρουν να πάρουν την δόση τους, έστω σαν καλεσμένοι σε κάποια άλλη κουτσομπολίστικη εκπομπή, μαραζώνουν κυριολεκτικά. 
 
Αυτό λέγεται κατάντια ... γιατί γίνονται θέαμα κριτικής όχι σαν επαγγελματίες ηθοποιοί, αλλά σαν νούμερα που τα πετάνε όλα έξω για να θαμπώσουν τους κριτές και τους τηλεθεατές, μπας και ξεχωρίσουν. 
 
Βέβαια παλεύουν να δείξουν αληθοφάνεια, να δείξουν ταλέντα και γνώσεις μόδας, ερωτικές και συμπόνιας, αλλά όλα τους είναι στιγμές ψεύτικης ηθοποιίας. 
 
Χαμένες ζωές, χαμένες ψυχές, που για να βρούν μία θέση στην ζωή μην έχοντας ίσως άλλα προσόντα, προσφέρουν θέαμα τα κορμιά τους..... ή την υπέρμετρη χαζομάρα τους. 
 
ΤΟ ΓΥΑΛΙ ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΙΟ ΔΟΛΩΜΑ, ΑΦΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΤΗΛΕΜΑΪΝΤΑΝΟΙ ΣΠΡΩΧΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΦΛΑΣΙΑ ΤΗΣ ΦΑΤΣΑΣ ΤΟΥΣ. 
 
Εδώ που τα λέμε πόσοι νέοι και νέες σήμερα με περγαμηνές και πτυχία παλεύουν για μία κοινωνική θέση;;; 
Και ψάχνουν για μία τίμια εργασία;;; 
 
Τα ήθη μάλλον είναι ελάττωμα.  
Είναι τόση η δυσωδία στις σημερινές κοινωνίες, που οι πραγματικοί άριστοι βρίσκονται στην απέξω. 
 
Στην ουσία νιώθω λύπη, γιατί οι αξίες δεν προβάλλονται, δεν έχουν ευκαιρίες τόσες, όσες τα στριγκάκια, τα τατουαζ, οι κορμάρες, οι κοιλιακοί, τα ξώβυζα και τα γλωσσόφιλα φόρα παρτίδα ...και μετά δοξάστε μας. 
Κάτι ξέρουν οι καναλάρχες τελικά. 
ΤΣΑΜΠΑ ΥΛΙΚΟ ΓΙΑ ΚΡΕΑΤΟΦΑΓΙΑ, ΚΡΕΜΑΣΜΕΝΟ ΣΤΑ ΤΣΙΓΚΕΛΙΑ! 
 
Μάλλον είμαι ακόμη στο τελευταίο βαγόνι της προόδου του πολυπολιτισμού και δεν θέλω να πάω μπροστά. 
ΑΛΛΑ ΛΙΓΟ ΛΙΓΟ ΣΕΜΝΟΤΗΤΑ ΚΑΚΟ ΔΕΝ ΘΑ ΗΤΑΝ.
ΟΙ ΕΠΟΧΕΣ ΠΟΥ Ο ΕΡΩΤΑΣ ΗΤΑΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙ - ΚΥΝΗΓΙ, ΚΑΡΔΙΟΧΤΥΠΙ ΕΠΑΨΑΝ, ΤΩΡΑ ΠΛΕΟΝ ΕΙΝΑΙ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΕ ΤΙΜΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ.
ΕΧΑΣΕ ΤΗΝ ΘΕΙΚΗ ΑΞΙΑ ΤΟΥ, ΤΗΝ ΧΑΡΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ.
ΤΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ one night stand ΔΗΛΑΔΗ ΨΕΚΑΣΤΕ ΣΚΟΥΠΙΣΤΕ ΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ!!! 
 
Αυτά έτσι για το παρεάκι.... αλλά η τσικουδιά μου τελείωσε και θα κάνω αυστηρό διάβημα στον κρητικό φίλο μου!!!!
Καλά να είστε όλοι σας. 
 
ΚΑΙ ΕΠΙΤΡΕΨΤΕ ΜΟΥ ΝΑ ΣΑΣ ΕΥΧΗΘΏ ΜΕ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟ ΟΜΟΡΦΟ ΔΙΛΕΠΤΟ ΒΙΝΤΕΑΚΙ ΤΗΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ ΜΟΥ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΗΣ ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΑΣ.   
 



Share

7 σχόλια:

ΔΑΝΑΟΣ είπε...

ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΚΕΦΤΕΙ ΤΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΒΛΕΠΕΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙ ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ, ΤΗΣ ΑΓΡΙΑΣ ΖΩΗΣ, ΤΗΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ, ΤΙΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΤΗΝ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΑΛΛΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΜΑΚΡΙΑ, ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ, ΤΟΤΕ Η ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΙΚΡΟ ΘΑΥΜΑ, ΑΦΟΥ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΑΣ.
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΜΕ ΕΧΕΙ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΑΥΤΗ Η ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ.
ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΚΟΛΛΗΣΕΤΕ.!!!

Giannis Katseas είπε...

Ευγε για ακομα μια φορα Γιωρικα, οταν σε κυνηγουν και σε λοιδωρουν τοτε να ξερεις οτι εχεις απολυτο δικιο και σε φοβουνται.

Ανώνυμος είπε...

Κατ αρχή θερμά συγχαρητήρια στην καλή σου σύντροφο.
Εν συνεχεία θα έλεγα ότι πολύ σωστά αυτά που γράφεις φίλε μου, αλλά δυστυχώς μας τα ...έμπηξαν με εξωσωματική αγωγή και στο μυαλό με εμφύτευση αόρατη. Αυτό κατάφεραν και συνεχίζουν τον εκμαυλισμό του ανθρώπου, για να τον καταντήσουν πειθήνιο ρομπότ όργανο τους.
Όσο περισσότερο βομβαρδιζόμαστε από διαφημίσεις και ειδικές ταινίες πλύσης εγκεφάλου τόσο λιγότερο τους δίνουμε σημασία, αλλά παρ' ό λα αυτά τόσο περισσότερο επηρεαζόμαστε απ' αυτές. Στην εποχή μας ο καταιγισμός των μηνυμάτων επηρεασμού του μυαλού μας είναι ατελείωτος και διαρκής. Η παραγωγή αυτών των μηνυμάτων γίνεται με επιστημονικό τρόπο και η εμβέλεια τους είναι πλέον παγκόσμια δυστυχώς....
Θα ήταν αφέλεια να μας εκπλήσσει αυτή η εξέλιξη. Για αιώνες έχουμε ζήσει σε μία κοινωνία που είναι εμποτισμένη με την αρχή της υπακοής στην εξουσία. Συνεχίζοντας αυτήν την παράδοση και υπακούμε εντολές.
Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι.. να μείνουμε ελεύθεροι και ανεξέλεγκτοι. Μπορούμε.

Τα ντοκυμαντέρ ιστορικά και της φύσης τα λατρεύω. Αυτά παρακολουθώ και εγώ...
Καλή συνέχεια.
Αντώνης

ΔΑΝΑΟΣ είπε...

ΠΡΟΣ Giannis Katseas
ΒΡΕ ΓΙΑΝΝΗ ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΜΕ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ.
ΛΙΓΟ ΠΟΛΥ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΑ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΜΕ.
ΑΝΤΕ Κ ΕΓΩ ΤΑ ΓΡΑΦΩ ΜΙΑΣ Κ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΓΑΠΩ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΥΑ ΜΟΥ.
ΕΤΣΙ ΕΧΩ ΕΝΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.
ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΠΑΝΤΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ .

ΔΑΝΑΟΣ είπε...

ΠΡΟΣ Ανώνυμος 10 Δεκεμβρίου, 2022 20:08

............Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι.. να μείνουμε ελεύθεροι και ανεξέλεγκτοι. Μπορούμε.
ΜΕΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ Κ ΕΠΑΥΞΑΝΩ !
ΕΧΟΥΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ ΟΧΙ ΑΠΟ ΜΑΓΚΙΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΑΤΑΖΟΥΝ ΣΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ.
ΤΑ ΚΑΛΑ ΤΩΝ ΓΕΡΑΜΑΤΩΝ !!!!
ΥΓ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΤΟ ΕΙΔΑΝ ΤΟ ΒΙΝΤΕΑΚΙ ΤΗΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΦΟΒΟΥ ΤΟΥΣ ΔΑΝΑΟΥΣ ... κ. ΓΙΏΡΓΗ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΓΝΩΜΙΚΟ...
ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΛΛΟΙ ΤΗΝ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ.
ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΛΕΕΙ ΔΕΝ ΣΦΑΛΕΙ ΠΟΤΕ.
ΝΑΣΤΕ ΚΑΛΑ.
Μ.Ρ.

ΔΑΝΑΟΣ είπε...

ΠΡΟΣ Ανώνυμος 10 Δεκεμβρίου, 2022 21:46
ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΜΑΡΙΑ.
ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΦΟΒΑΤΑΙ Ο ΕΑΥΤΟΣ ΜΑΣ ΤΟΝ ΦΟΒΟ.
ΑΝ ΟΧΙ ΠΟΛΛΑ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΑΛΛΑΞΕΙ Κ ΘΑ ΕΡΧΟΝΤΟΥΣΑΝ ΕΠΟΧΕΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ.
ΜΕ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΥΠΟΤΑΣΟΥΝ ΤΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΣΤΑ ΘΕΛΩ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΤΑ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ ΔΟΥΛΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΨΙΧΟΥΛΟ.
ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.