4 Δεκεμβρίου 2022

Ψευδοκιέβου: «Ἀληθινὴ ἀδελφὴ ἐκκλησία ἡ ....καθολική»! [Ο "στημμένος" ψευδοκληρικός ΕΞΟΦΛΑ γραμμάτια των πατρόνων του! ΞΕΚΑΘΑΡΑ! ]

Στήν ἱστοσελίδα μας δημοσιεύτηκε ἡ ἑξῆς ἀξιοσημείωτη εἴδηση: 
 
«Εἰς τὴν σθεναρὰν ἀντίστασιν τῶν Ὀρθοδόξων Πολωνῶν νὰ δεχθοῦν εἰς κοινωνίαν τοὺς καθῃρημένους καὶ ἀναθεματισμένους τοῦ ψευδοκιέβου Ἐπιφανίου, ὁ ἴδιος προκρίνει τὴν “ἀγκαλιὰ” τῶν αἱρετικῶν!
Παραθέτομεν ἀπόσπασμα ἀπὸ ἐπιστολήν, τὴν ὁποίαν ἀπέστειλε πρὸς τὸν Προκαθήμενον τῆς Πολωνίας: 
“…μέχρι σήμερα, δὲν ἔχουμε λάβει ἀπὸ τὴν Πολωνικὴ Αὐτοκέφαλη Ὀρθόδοξη Ἐκκλησία οὔτε ἀπάντηση στὶς εἰρηνικὲς ἐπιστολὲς ποὺ ἔχουμε ἀποστείλει… οἱ ἱεράρχες καὶ ὁ κλῆρος τῆς Πολωνικῆς Αὐτοκέφαλης Ὀρθόδοξης Ἐκκλησίας ὄχι μόνο ἀρνοῦνται τὴ συλλειτουργία μὲ τοὺς ἱερεῖς τῆς Ὀρθόδοξης Ἐκκλησίας τῆς Οὐκρανίας, ἀλλὰ τοὺς ἀρνοῦνται ἀκόμη καὶ τὴ Θεία Κοινωνία, ἀντιμετωπίζοντάς τους ὡς μὴ χριστιανούς.
Ἔτσι, ὄντας “διωκόμενοι σὲ ἕνα τόπο πηγαίνουν σὲ ἕνα ἄλλο” (πρβλ. Ματθ. 10,23) καὶ βρίσκουν ἀδελφικὴ βοήθεια, ὑποστήριξη καὶ κατανόηση στὴν Καθολικὴ Ἐκκλησία, ἡ ὁποία τοὺς παραχωρεῖ χῶρο γιὰ λατρεία καὶ ἐκκλησιαστικὲς δραστηριότητες.
Ὡς ἐκ τούτου, μᾶς εἶναι ἀπολύτως ἀκατανόητα τὰ παράπονα ἀπὸ τὴν πλευρὰ τῶν ἱεραρχῶν καὶ τῶν κληρικῶν τῆς Πολωνικῆς Αὐτοκέφαλης Ὀρθόδοξης Ἐκκλησίας πρὸς τὸ Οἰκουμενικὸ Πατριαρχεῖο σχετικὰ μὲ τὶς ἐπαφὲς τῶν κληρικῶν τῆς Ὀρθόδοξης Ἐκκλησίας τῆς Οὐκρανίας μὲ τὴν Καθολικὴ Ἐκκλησία»! 
 
Δυσ­τυχῶς σὲ αὐτὴ τὴν οὐνίτικη «ἐκκλησία» ἔδωσε «αὐτοκεφαλία» ὁ Πατρ. Βαρθολομαῖος, καταπατώντας κάθε ἴχνος κανονικοῦ δικαίου καὶ παντελῆ ἔλλειψη ἐκκλησιαστικῆς εὐθύνης! 
 
Ορθόδοξος Τύπος Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.