5 Δεκεμβρίου 2022

Ίλον Μασκ: Ο στρατολόγος της Ατζέντας 2030

Αφού στο περασμένο άρθρο μας πιάσαμε τον Τζεφ Μπέζος και τις δικές του συμβολές στην προώθηση της Ατζέντας 2030 (λινκ εδώ για όσους το χάσατε https://focusfm.gr/tzef-mpezos-o-master-tis-episyndesis/) νομίζω πως έχει έρθει η ώρα να εξετάσουμε και το “κακό παιδί” του κόσμου της διεθνούς ελίτ, τον Ίλον Μασκ.
 
Ο Ίλον Μασκ δεν είναι ένας άνθρωπος που χρειάζεται να ψάξεις πολύ για να τον εντοπίσεις
στη δημόσια σφαίρα καθώς το πρόσωπό του έχει προβληθεί πολύ.
 
Ο εκκεντρικός δισεκατομμυριούχος και πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη έχει τραβήξει τα βλέμματα των μίντια και του κοινού τα τελευταία χρόνια λόγω των “πρωτοποριακών” ιδεών του και των επιχειρήσεων τις οποίες διαχειρίζεται οι οποίες αναλαμβάνουν δραστηριότητες που κυμαίνονται από την κατασκευή ηλεκτρικών αυτοκινήτων μέχρι και τον αποικισμό του Άρη και του διαστήματος.  
 
Παράλληλα με τα άνω, ο Ίλον έχει καλλιεργήσει και μια εικόνα “πλούσιου επαναστάτη” γύρω από το όνομά του λόγω κάποιων “ρηξικέλευθων” απόψεων και ενεργειών του τον τελευταίο καιρό όπως οι προτάσεις του για την επίτευξη εκεχειρίας στην Ουκρανία, η αγορά του Twitter και η πιο πρόσφατη απόφασή του να ενεργοποιήσει τον λογαριασμό του Donald Trump στο Twitter ο οποίος είναι μπλοκαρισμένος εδώ και δύο σχεδόν χρόνια. Οι ενέργειές του αυτές τράβηξαν το μένος των παγκόσμιων μίντια ενώ παράλληλα συγκέντρωσαν μεγάλη υποστήριξη από τους καθημερινούς ανθρώπους οι οποίοι άρχισαν να βλέπουν τον Ίλον σαν έναν πανίσχυρο δισεκατομμυριούχο o οποίος όμως μάχεται για τον καθημερινό άνθρωπο ενάντια στις διεθνείς ελίτ. Τούτων δοθέντων, δε θα ήταν υπερβολή να πει κάποιος πως ο τρόπος που μας τον παρουσιάζουν τον κάνει να φαίνεται σαν κάποιου είδους υπερ-ήρωα ο οποίος με τη δύναμη των πόρων και του πανίσχυρου νου του θα σώσει την ανθρωπότητα από όλα τα προβλήματα που μας έχουν πείσει πως αντιμετωπίζουμε. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως έχει αποκτήσει διεθνές fan club σε όλο τον πλανήτη και πιστούς ακολούθους οι οποίοι βλέπουν σε αυτόν ένα καλύτερο μέλλον για την ανθρωπότητα.  
 
Μετά από αυτή την αρκετά περιεκτική εισαγωγή, ας περάσουμε στο ζουμί της υπόθεσης.  
 
Είναι ο Ίλον πράγματι ένας επαναστάτης που μάχεται με νύχια και με δόντια κατά των διεθνών ελίτ και της Ατζέντας 2030 ή είναι απλά μια “φτιαχτή αντιπολίτευση” που ωθεί τους ακολούθους της στην Ατζέντα 2030 από άλλο δρόμο;  
 
Ο αληθινός Ίλον Μασκ
 
Η εικόνα την οποία βλέπετε ανέβηκε από τον γνωστό ερευνητή Ντέιβιντ Άικ στο Twitter λίγο μετά την αγορά της πλατφόρμας από τον Ίλον και μέσα σε λίγη ώρα κατέβηκε μαζί με τον λογαριασμό του Άικ. Αν και εικόνα και η αντίδραση του Twitter μιλάνε από μόνες τους ας κάνουμε μια προσπάθεια να δούμε πιο αναλυτικά τι μας λένε.  
 
Ίλον και Πράσινη Ατζέντα
 
Δε θα ήταν υπερβολή να πούμε πως ο Ίλον έχει επωφεληθεί αρκετά από την διάδοση της Πράσινης Ατζέντας καθώς είναι κάτοχος της Tesla, της εταιρείας που λίγο-πολύ έχει το μονοπώλιο στην παραγωγή και πώληση ηλεκτρικών οχημάτων στη Δύση. Δε θα έπρεπε να μας εκπλήσει λοιπόν που ο ίδιος στηρίζει την Πράσινη Ατζέντα και την προπαγάνδα της η οποία μας θέλει όλους να τρώμε ακρίδες, σκαθάρια και αλευροσκώληκες, να ζούμε σε διαμερίσματα 5 επί 5 τετραγωνικά και να βλέπουμε τους εαυτούς μας σαν μιάσματα που μολύνουν την Μητέρα Γη. Δε ξέρω για εσάς, αλλά αυτό δε μου ακούγεται σαν το προφίλ ενός ανθρώπου του λαού. 
 
Ίλον και ελευθερία του λόγου
 
Πολύς λόγος έγινε τον τελευταίο καιρό για την αγορά του Twitter από τον Ίλον. Από τη μια είχαμε τα καθεστωτικά μίντια των διεθνιστών να ουρλιάζουν γιατί φοβόντουσαν πως δε θα τους άφηνε πλέον να δημοσιεύουν fake news και να φιμώνουν όποιον τους πήγαινε κόντρα.  
 
Από την άλλη υπήρχαν οι καθημερινοί χρήστες της πλατφόρμας οι οποίοι ήλπιζαν πως ο Ίλον θα έφερνε τέλος στην αυθαίρετη λογοκρισία που επικρατεί εδώ και χρόνια στο Twitter.  
 
Μέχρι τώρα αυτό που βλέπουμε είναι πως έγινε πολύς ντόρος για το τίποτα. Πέρα από κάποιες κινήσεις καθαρά για λόγους θεαθήναι όπως η αφαίρεση κάποιων bot και η απόλυση κάποιων επικριτών του, καμιά άλλη ενέργεια δεν έχει ληφθεί προκειμένου η πλατφόρμα να γίνει ένα φιλόξενο μέρος για τις μη διεθνιστικές πολιτικές ιδεολογίες. Αν μη τι άλλο, ο Μασκ έχει διατηρήσει ηγετικά στελέχη του Twitter τα οποία επί χρόνια μάχονταν κατά της ελευθερίας του λόγου, υπέρ της λογοκρισίας απόψεων με τις οποίες διαφωνούσαν και υπέρ των θέσεων της Ατζέντας 2030. Άρα, και στο κομμάτι του Twitter η Ατζέντα 2030 καλά κρατεί επί Μασκ.  
 
Μασκ και μεταουμανισμός
 
Εντάξει, το καλύτερο σας το άφησα για το τέλος. Ο Ίλον, ο οποίος συνάμα θέλει να το παίξει ως η απάντηση και η αντιπολίτευση στην Ατζέντα 2030 είναι παράλληλα και ο άνθρωπος που έχει ιδρύσει την Neuralink. H Neuralink για όσους μπορεί να μη το ξέρουν είναι μια εταιρεία νευροτεχνολογίας που σκοπός της είναι….ναι καλά το μαντέψατε….να τσιπάρει τον ανθρώπινο εγκέφαλο προκειμένου να ενώσει την ανθρωπότητα με την τεχνητή νοημοσύνη.  
 
Άρα ο άνθρωπος που υποτίθεται πως είναι το αντίπαλο δέος σε Σουάμπ και Χαράρι είναι αυτός που προσπαθεί να βρει τρόπους να μας τσιπάρει τον εγκέφαλο. Απορώ γιατί δυσκολεύομαι να τον πάρω στα σοβαρά κατά τ’ άλλα.  
 
Πού καταλήγουμε;
 
Ο Ίλον Μασκ δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένας ακόμα παρατρεχάμενος της Ατζέντας 2030 με προσωπείο επαναστάτη. Η πολεμική που υποτίθεται πως του κάνουν τα μίντια και διάφοροι οπαδοί του διεθνισμού και της Ατζέντας 2030 δε πρόκειται για τίποτε άλλο από τεχνάσματα προκειμένου να τον πουλήσουν ως την απάντηση σε όσους από εμάς δεν ασπαζόμαστε την Ατζέντα 2030. Σκοπός τους είναι να δούμε στο πρόσωπο του Ίλον έναν ήρωα ή ακόμα και μεσσία ο οποίος θα συσπειρώσει γύρω του τους αντιφρονούντες στην Ατζέντα 2030 και με τα πλούτη και τον “ασυναγώνιστο” νου του θα τους βοηθήσει να πολεμήσουν τους διεθνιστές. Εδώ έγκειται και ο κίνδυνος πίσω από την περσόνα του Μασκ.  
 
Δυστυχώς, πολλοί άνθρωποι έχουν την ανάγκη να πιστέψουν στον μύθο του Μασκ πως υπάρχει ένας ιδιοφυής, χαρισματικός δισεκατομμυριούχος ο οποίος δουλεύει για αυτούς αντί για την διεθνή ελίτ. Η ανάγκη αυτή είναι ακόμα μεγαλύτερη μεταξύ του νεανικού κοινού (που αποτελεί τον κορμό της παγκόσμιας ακολουθίας του), το οποίο καλείται να αντιμετωπίσει μόνο του τη μια κρίση μετά την άλλη με μηδενικούς πόρους ή ενδιαφέρον από τις προηγούμενες γενιές. Με τον Ίλον να δουλεύει για την Ατζέντα 2030, δε χρειάζεται πολύ φαντασία για να καταλάβουμε πως θα χειριστεί τη στήριξη και τους πόρους των ακολούθων του ή τα μονοπάτια στα οποία θα τους οδηγήσει υποσχόμενός τους πως με αυτό το τρόπο θα νικήσουν τις παγκόσμιες ελίτ. Ο Ίλον και ο Σουάμπ θέλουν και οι δύο να οδηγήσουν την ανθρωπότητα στο ίδιο κελί, το μόνο στο οποίο διαφέρουν είναι το από ποιά πόρτα θέλουν να μας πετάξουν μέσα σε αυτό.  
 
Ελευθερίου Κωνσταντίνος
Πολιτικός Επιστήμονας, Διαπραγματευτής, Ερευνητής
https://www.linkedin.com/in/kostaselef/details/featured/
focusfm.gr



Share

1 σχόλιο:

ΔΑΝΑΟΣ είπε...

ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΤΑ ΕΘΕΣΕΣ ΑΝΘΡΩΠΕ ΜΟΥ.
ΙΔΙΑ ΦΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΗ ΑΥΤΗ Η ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΛΕΜΠΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΠΟΣΟ ΘΗΡΑΜΑ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΘΑ ΠΑΡΕΙ Η ΚΑΘΕ ΥΠΟΦΑΡΑ.

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.