6 Φεβρουαρίου 2022

ΖΗΤΕΙΤΑΙ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Γράφει ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης Αμφικτύων
 
Για πρώτη ίσως φορά δύο εξέχοντες υπουργοί της κυβέρνησης Μητσοτάκη: 1/ ο δραστήριος ΥΠΕΞ κ. Νίκος Δένδιας ενίσχυσε το δυναμικό της χώρας με τις συμμαχίες και 2/ ο ικανότατος ΥΕΘΑ κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος ενίσχυσε τις Ε.Δ με αποτέλεσμα την αλλαγή της ισορροπίας στο Αιγαίο.
 
Όμως, δεν παραβλέπουμε και το μεγαλειώδες έργο του αθόρυβου αλλά λίαν αποτελεσματικού υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκου Πιερρακάκη και του επιτελείου του, οι οποίοι μέσα σε δύο χρόνια έκαναν τους μισούς «άθλους του Ηρακλέους» με τις ψηφιακές εφαρμογές για την βελτίωση της ζωή μας και την ανάπτυξη της χώρας. Άχρηστοι και ανίκανοι υπουργοί του παρελθόντος κατασπατάλησαν εδώ και 30 χρόνια τεράστιους πόρους για τον εκσυγχρονισμό δήθεν της χώρας στις σύγχρονες τεχνολογίες, χωρίς κανένα αποτέλεσμα παρά μόνο για μικροκομματικούς σκοπούς.  
 
Όμως άλλο είναι το θέμα που θέλω να θίξω. Πέραν των ισχυρών Ε.Δ και των συμμαχιών η ψυχή της Ελλάδος είναι ο απανταχού της Γης Ελληνισμός και οι Φιλέλληνες. Χωρίς αυτούς δεν νοείται Ελλάδα, έστω και αν διπλασιαστεί ο πληθυσμός της με τριτοκοσμικούς ξένους και ιδιαιτέρως ισλαμικού θρησκεύματος για τους γνωστούς λόγους που έχουμε ήδη αναπτύξει.
 
Στο παρελθόν είχε εξαγγείλει ο κ. Πρωθυπουργός την καταγραφή και συγκέντρωση του απανταχού Ελληνισμού σε «ψηφιακή οικουμενική πλατφόρμα» . Αυτή είναι το πρώτο βήμα που πρέπει να γίνει σαν αρχή για την «Ενότητα, Συνεργασία και Συνέχεια του οικουμενικού Ελληνισμού».
 
Όμως ως τώρα ο άξιος υπουργός κ. Πιερακάκης έκανε τους επτά άθλους και αναμένουμε τον όγδοο που είναι η αρπαγή των άγριων αλόγων του Διομήδη και η μεταφορά τους στον Όλυμπο [Ο Διομήδης ήταν βασιλιάς των Βιστόνων στη Θράκη, γιος του Άρη, που έτρεφε τα άγρια άλογά του με ανθρώπινο κρέας. Το Διομήδη τον σκότωσε ο Ηρακλής και, παίρνοντας τα άλογά του, τα πήγε στον Ευρυσθέα αφού τα ημέρωσε. Ο βασιλιάς των Μυκηνών τα άφησε ελεύθερα στον Όλυμπο και τα κατασπάραξαν τα άγρια θηρία] 
 
Υπάρχουν πολλά εκατομμύρια Έλληνες και άτομα Ελληνικής καταγωγής ανά τον κόσμο οι οποίοι αγαπούν τον Ελληνισμό και προσπαθούν να επικοινωνήσουν με την πατρίδα. Καταφθάνουν πληροφορίες από τέτοιες συγκινητικές ιστορίες Ελλήνων που ζουν στα πέρατα της οικουμένης, από τις παγωμένες στέπες του πλανήτη, όπως το Νορίλσκ και το Ανκορέιτζ της Αλάσκα ως τη διακεκαυμένη ζώνη της Αφρικής, στην Ασία, Ειρηνικό και στη Νότιο Αμερική, οι οποίοι διατηρούν ακμαίο ηθικό και θερμή αγάπη για την Ελλάδα μας.
 
Πολυάριθμοι είναι και οι φιλέλληνες ανά τον κόσμο που μαθαίνουν Ελληνικά και αγαπούν παράφορα την Ελλάδα. [Τούτο διαπιστώνω και στις στατιστικές των ιστοχώρων μου «AMPHIKTYON», στις οποίες οι πλείστοι αναγνώστες είναι ξένοι και κυρίως από τις ΗΠΑ, Γερμανία. Ιαπωνία, Γαλλία, Καναδά, Ρουμανία, Ρωσία αλλά και από χώρες του 3ου Κόσμου. Οι γηγενείς είναι ελάχιστοι] 
 
Αυτά τα « λησμονημένα παιδιά» της πατρίδος ο άξιος υπουργός κ. Πιερακάκης είναι καιρός μέσω της «πανελλήνιας ηλεκτρονικής πλατφόρμας» να τους δώσει τη δυνατότητα να «παλιννοστήσουν» στον Ελληνικό Πολιτισμό, στη γλώσσα, στα ήθη-έθιμα μας, στις χαρές και στις λύπες μας». Το σπουδαιότερο όμως: να γνωρισθούν, να ενωθούν, να οραματιστούν, να συνεργασθούν και να ενταχθούν στο δυναμικό του Ελληνικού Πολιτισμού , τον οποίο να μεταλαμπαδέψουν στη θετή τους πατρίδα. Το μέγιστο τούτο έργο εκκρεμεί. Γιατί; 
 
Τούτη τη φορά ας μη αφήσουμε και πάλι τα παιδιά μας «να τα φάνε κάποια άγρια θηρία» που ελογχεύουν εντός της χώρας. Η μαμά Ελλάς ας αγκαλιάσει τα παιδιά της, να τα ζεστάνει και με το πνεύμα της να τα γλυκάνει. Σε όλη την ανθρωπότητα καλό θα κάνει. 
 
Αμφικτύων 
6/2/ 22 
 
*Αμφικτύων είναι ο Υποστράτηγος ε.α Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης
Συγγραφεύς, Μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών 
amphiktyon@gmail.com 



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.