27 Φεβρουαρίου 2022

Η απόλυτη φρίκη: Η βιομηχανία πίσω από την εμπορία παιδιών στην Κίνα περιλαμβάνει συγκομιδή οργάνων...

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από κινεζικές μη κερδοσκοπικές οργανώσεις, συμπεριλαμβανομένου του WRIC, υπολογίζεται ότι 70.000 παιδιά απάγονται ετησίως.
Οσα εξαφανίστηκαν αγοράστηκαν για να είναι νύφες, που θα παντρευτούν με ένα μέλος της οικογένειας όταν το παιδί φτάσει στην κατάλληλη ηλικία, ιερόδουλες ή ακόμα και δότες οργάνων.
 
Πηγή: The Epoch Times  
 
Πρόσφατα, πλάνα μιας ψυχικά άρρωστης μητέρας οκτώ παιδιών που ήταν αλυσοδεμένη σε μια καλύβα του χωριού προκάλεσε οργή στα κινεζικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης.  
 
Η διαμάχη έχει πυροδοτήσει έντονες συζητήσεις για την εμπορία νυφών στη χώρα, όπου οι άνδρες υπερτερούν αριθμητικά των γυναικών λόγω της επί δεκαετίες πολιτικής «ένα παιδί» που θεσπίστηκε από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα.  
 
Το περιστατικό χρησιμεύει για να υπογραμμίσει ευρύτερα προβλήματα που σχετίζονται με την εμπορία ανθρώπων στην Κίνα, μια βιομηχανία που περιλαμβάνει την απαγωγή παιδιών και τη συλλογή οργάνων , σύμφωνα με Κινέζους ακτιβιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων.  
 
Ο Κινέζος αντιφρονών Yao Cheng ήταν εθελοντής στο Women's Rights in China (WRIC), μια μη κερδοσκοπική εταιρεία με έδρα τη Νέα Υόρκη, και εργαζόταν στην Κίνα από το 2007 έως το 2016. Σε μια συνέντευξη στην κινεζική έκδοση των The Epoch Times, εξιστόρησε περιστατικά εμπορία παιδιών , καθώς και ύποπτη εμπορία οργάνων με χρήση οργάνων παιδιών στην Κίνα.  
 
Κορίτσια στα γυναικεία μοναστήρια  
 
Από τότε που το καθεστώς υιοθέτησε την πολιτική του ενός παιδιού το 1979, πολλά κινέζικα βρέφη σκοτώθηκαν, ενώ ορισμένοι γονείς προσπάθησαν να δώσουν τα θηλυκά μωρά τους σε βουδιστικά μοναστήρια για να δώσουν στο παιδί την ευκαιρία να επιβιώσει.  
 
Ο Γιάο κατέγραψε στο ντοκιμαντέρ του «Girls in the Nunnery» πώς βοήθησε στη διάσωση πολλών κοριτσιών που μεγάλωσαν σε γυναικείο μοναστήρι και στον εντοπισμό των βιολογικών τους οικογενειών.  
Η προσπάθειά του του χάρισε 22 μήνες φυλάκιση στην Κίνα το 2013.  
 
Η έρευνα του Yao διαπίστωσε ότι χιλιάδες κορίτσια υιοθετήθηκαν από δεκάδες βουδιστικά μοναστήρια στο Tongcheng, μια πόλη σε επίπεδο κομητείας στο Anhui, μια ανατολική επαρχία της Κίνας.  
 
«Τα νεογέννητα έμειναν σε ένα χάρτινο κουτί ή ένα καλάθι γεμάτο με μια κουβέρτα», είπε. «Οι τυχερές μεγάλωσαν οι καλόγριες, αλλά οι καλόγριες είχαν την οικονομική δυνατότητα να μεγαλώσουν μόνο ένα ζευγάρι σε λίγες. οι περισσότεροι άλλοι είτε πάγωσαν μέχρι θανάτου είτε σκοτώθηκαν από άγρια ​​σκυλιά. Φυσικά, αν κάποια οικογένεια ήταν πρόθυμη να υιοθετήσει ένα θηλυκό μωρό, οι καλόγριες θα της το έδιναν».  
 
Τεράστια κέρδη
 
Τα μωρά από την Κίνα, τόσο αρσενικά όσο και θηλυκά, είναι πολύ συχνά θύματα απαγωγών ή απαγωγών και εμπορίας, σύμφωνα με τον Yao.  
 
Είπε ότι η κινεζική αστυνομία είναι καλή στο να πιάνει τους εχθρούς του κράτους, αλλά όχι τους διακινητές, επειδή πολλές αστυνομικές δυνάμεις εμπλέκονται στις επιχειρήσεις, οι οποίες σχηματίζουν μια βιομηχανική αλυσίδα με τεράστια κέρδη.  
 
Ο Γιάο είπε ότι, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από κινεζικές μη κερδοσκοπικές οργανώσεις, συμπεριλαμβανομένου του WRIC, υπολογίζεται ότι 70.000 παιδιά απάγονται ετησίως. Ο αριθμός αυτός δεν περιλαμβάνει τα παιδιά που εγκαταλείφθηκαν.  
 
Εξήγησε ότι όσα εξαφανίστηκαν αγοράστηκαν για να είναι νύφες (που θα παντρευτούν με ένα μέλος της οικογένειας όταν το παιδί φτάσει στην κατάλληλη ηλικία), ιερόδουλες ή ακόμα και δότες οργάνων.  
 
Ο Yao θυμήθηκε ότι είδε στο Santow, μια ανατολική παράκτια πόλη στην επαρχία Guangdong, κρεβάτια για αγόρια και κορίτσια που είχαν σταλεί στη Νοτιοανατολική Ασία για συλλογή οργάνων. Ο Γιάο είπε ότι συγκέντρωσε όλα τα αποδεικτικά στοιχεία που απαιτούνται για τη δίωξη, αλλά η αστυνομία αρνήθηκε να διεξαγάγει έρευνα ή να λάβει οποιαδήποτε ενέργεια για την πάταξη των εγκλημάτων.  
 
Πιστεύει ότι η έλλειψη ανταπόκρισης συνδέθηκε με το πόσο επικερδής είναι ο κλάδος. «Τα όργανα ενός παιδιού αξίζουν περισσότερο από ένα εκατομμύριο γιουάν (157.000 δολάρια)», είπε.  
 
Εξήγησε ότι η ζήτηση στο εξωτερικό για όργανα είναι τεράστια. Αναγνώρισε τα παιδιά μεσίτες οργάνων στο Santow, αλλά δεν μπόρεσε να λάβει περαιτέρω μέτρα, «Εάν προσπαθήσετε να κάνετε κάτι γι' αυτό, η ζωή σας θα είναι σε κίνδυνο».  
 
Στην περιοχή Putian του Fujian, μια παράκτια επαρχία στο νότο, υπήρξαν δημοσιεύσεις στο Διαδίκτυο που δείχνουν περισσότερα από δώδεκα πτώματα παιδιών στα οποία έλειπαν όργανα και μάτια. Ο Γιάο είπε, «Δεν είναι κάτι που μπορεί να κάνει κανείς με ένα συνηθισμένο μαχαίρι κουζίνας. είναι επαγγελματικό, η μεταμόσχευση είναι μια λεπτή επέμβαση».  
 
Πιστεύει ότι πολλές επιχειρήσεις επικυρώθηκαν από υψηλόβαθμα στελέχη, επειδή ορισμένοι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι και ελίτ του Κόμματος χρειάστηκαν οι ίδιοι μεταμόσχευση οργάνων.  
 
Γιατί πολλά από αυτά τα ανώτερα στελέχη του Κόμματος, που υποτίθεται ότι είναι αδύναμα μετά από τους πολέμους και όλες τις δυσκολίες στην πρώιμη ζωή, μπορούν να ζήσουν στα 90 και στα 100 τους;» είπε ο Γιάο. «Κοιτάξτε τον Jiang Zemin, είναι σχεδόν 100 ετών. Υπάρχει επίσης μεγάλη ζήτηση για όργανα στην κινεζική αγορά», πρόσθεσε, αναφερόμενος σε πρώην ηγέτη του ΚΚΚ.  
 
Η Κίνα βρίσκεται στην κορυφή του κόσμου στην εκτέλεση μεταμοσχεύσεων οργάνων, αλλά ο Yao αμφισβήτησε τις πηγές των οργάνων για μια χώρα που δεν διαθέτει ένα διαφανές και νόμιμο πρόγραμμα προμήθειας οργάνων.  
 
Μια υπόσχεση που δεν πραγματοποιήθηκε
 
Το 2010, το WRIC είχε μια πρωτοβουλία που έδινε μηνιαία βοήθεια 300 γιουάν (47,16 $) ανά παιδί σχολείου και 500 γιουάν (78,59 $) ανά μαθητή γυμνασίου ή κολεγίου. Υποστηρίχτηκε από το Ίδρυμα Κλίντον και είχε προϋπολογισμό 200 εκατομμυρίων δολαρίων.  
 
Όμως, το κομμουνιστικό καθεστώς παρενέβη.  
Το WRIC ενημερώθηκε ότι το ίδιο το καθεστώς θα παρείχε σε κάθε παιδί που είχε ανάγκη 600 γιουάν (94,28 $) το μήνα.  
 
«Τόσο άσχημο είναι το καθεστώς. Δεν κάνει τίποτα καλό και απαγορεύει στους άλλους να κάνουν το σωστό», από φόβο μήπως χάσει το πρόσωπο από μια ξένη οργάνωση, είπε ο Yao.  
 
Ωστόσο, μετά από περισσότερο από ένα χρόνο, δεν είχε διατεθεί ούτε δεκάρα από το καθεστώς, είπε. Ένας διευθυντής στο Υπουργείο Πολιτικών Υποθέσεων εξήγησε στον Γιάο ότι η κυβέρνηση συζητούσε «πώς να διανείμει τα κεφάλαια».  
 
Ο Γιάο θρηνούσε ότι τελικά ήταν τα παιδιά που υπέφεραν. «Μπορούν αυτά τα παιδιά να μην φάνε για ένα ή δύο χρόνια;» αυτός είπε. Τελικά, διατέθηκαν κάποια χρήματα, αλλά δεν ήταν σε εξέλιξη. Ο Γιάο πιστεύει ότι ακόμη κι αν τα κεφάλαια ήταν διαθέσιμα ειδικά για τα παιδιά, η πλειονότητά τους θα είχε υπεξαιρηθεί από διεφθαρμένους αξιωματούχους.  
 
Ο αντιφρονών είπε ότι η εθελοντική του εργασία τρόμαξε το καθεστώς. Το ΚΚΚ τον χαρακτήρισε εχθρό λόγω της φιλανθρωπικής του δράσης στο WRIC. Πολλές γυναίκες εθελόντριες αποχώρησαν από το ίδρυμα εξαιτίας των απειλών από τους αξιωματούχους δημόσιας ασφάλειας του καθεστώτος.  
 
«Η λογική του Κόμματος είναι απλή: Μόνο το ίδιο το Κόμμα είναι καλό. Αν κάποιος άλλος είναι καλός, αυτό σημαίνει ότι το Κόμμα είναι κακό. Επομένως, δεν επιτρέπεται κανένας καλός κόσμος στο έδαφος του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος», είπε.  
 
Ο Γιάο χρησιμοποίησε τη δίωξη των οπαδών του Φάλουν Γκονγκ στην Κίνα σήμερα ως παράδειγμα.  
 
Το Φάλουν Γκονγκ, γνωστό και ως Φάλουν Ντάφα, είναι μια πνευματική πρακτική που περιλαμβάνει διαλογιστικές ασκήσεις και ένα σύνολο ηθικών διδασκαλιών που επικεντρώνονται στις αρχές της αλήθειας, της συμπόνιας και της ανεκτικότητας. Το ΚΚΚ ξεκίνησε την εκστρατεία δίωξης κατά του Φάλουν Γκονγκ το 1999. «Γιατί το ΚΚΚ θα διώξει το Φάλουν Γκονγκ; Επειδή εκατομμύρια Κινέζοι οπαδοί του Φάλουν Γκονγκ είναι καλοί άνθρωποι. Αυτό τρομάζει το ΚΚΚ», είπε ο Γιάο.
 



Share

1 σχόλιο:

ΔΑΝΑΟΣ είπε...

ΑΡΘΡΟ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΝΑ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ.
ΑΥΤΑ ΟΛΑ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΚΑΘΟΛΙΚΑ Κ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ.
ΜΟΝΟ ΟΠΟΥ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΤΕΙΑ ΤΩΝ ΗΓΕΣΙΩΝ ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΝΟΥΝ ΤΑ ΠΥΡΑ ΤΟΥΣ.
ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΑΖΑ ...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.