3 Φεβρουαρίου 2022

Σοβαρότατη απειλή η δημογραφική αλλοίωση στην Κύπρο

Το Ινστιτούτο Δημογραφικής και Μεταναστευτικής Πολιτικής Κύπρου προειδοποιεί για τον κίνδυνο δημογραφικής αλλοίωσης
 
Το Ινστιτούτο Δημογραφικής και Μεταναστευτικής Πολιτικής Κύπρου προειδοποιεί για τις διαστάσεις που λαμβάνει το δημογραφικό και μεταναστευτικό πρόβλημα στον τόπο μας, τόσο στις ελεύθερες όσο και στις κατεχόμενες περιοχές.
 
Το Ινστιτούτο Δημογραφικής και Μεταναστευτικής Πολιτικής Κύπρου, από την ίδρυση του το 2013, επισήμανε κατ’ επανάληψη το σοβαρό θέμα της δημογραφίας στην πατρίδα μας και τις καταλυτικές επιδράσεις που έχει πάνω στο ευρύτερο εθνικό μας πρόβλημα και τόνισε την ανάγκη διαμόρφωσης μιας συγκροτημένης και ολοκληρωμένης δημογραφικής και μεταναστευτικής πολιτικής.  
 
Με τη διοργάνωση επιστημονικών ημερίδων και τη διεξαγωγή επιστημονικών μελετών και ερευνών υποβάλαμε προς τα αρμόδια υπουργεία και Υπηρεσίες της Κυπριακής Δημοκρατίας εμπεριστατωμένες εισηγήσεις και προτάσεις για το δημογραφικό θέμα και τη μεταναστευτική πολιτική. Συγκεκριμένα, υποβάλαμε προτάσεις για δημιουργία υφυπουργείου/ φορέα/ Υπηρεσίας Δημογραφικής και Μεταναστευτικής Πολιτικής εντεταλμένης να μελετά σε βάθος την όλη κατάσταση και να συμβουλεύει τα αρμόδια υπουργεία της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η ίδρυση του σχετικού φορέα υπό τον υπουργό Εργασίας Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων περιορίστηκε μέχρι σήμερα σε προτάσεις και μέτρα που ελάχιστα ανταποκρίνονται στις προεκτάσεις του σοβαρού αυτού θέματος. 
 
Τις διαστάσεις του δημογραφικού και μεταναστευτικού προβλήματος στην Κύπρο αναλύσαμε και επισημάναμε σε δημοσιογραφικές διασκέψεις στις 22 Φεβρουαρίου 2012, στις 26 Ιουλίου 2012 και στις 12 Απριλίου 2014, τις οποίες ακολούθησαν και ανάλογες εκδηλώσεις και επαφές με αρμόδιους κυβερνητικούς φορείς, χωρίς μέχρι σήμερα κάποιο ουσιώδες αποτέλεσμα. 
 
Αναφορικά με τον εποικισμό των κατεχομένων περιοχών της πατρίδας μας αλλά και την ήδη συντελεσθείσα δημογραφική αλλοίωση , επιθυμούμε να υπενθυμίσουμε τα ακόλουθα. 
 
Τον Ιούλιο του 2009, ο τότε ψευδοπρωθυπουργός Ντερβίς Έρογλου δήλωσε, ότι στα κατεχόμενα διαβιούσαν 200.000 Τούρκοι έποικοι. Αυτό συνεπάγεται, ότι στα κατεχόμενα υπάρχουν πολύ περισσότεροι διαβιούντες, από ότι παρουσιάζουν επίσημα σήμερα στους αριθμούς τους οι κατοχικές αρχές. 
 
Από δικής μας πλευράς, δεν υπήρξε καμία αντίδραση, αντίθετα έγιναν αποδεκτά τα δεδομένα που παρουσίασαν και κατοχύρωσαν στα Ηνωμένα Έθνη οι Τούρκοι. Ποιες είναι όμως οι πραγματικότητες για τους κατοίκους στα κατεχόμενα εδάφη; Πόσοι δηλαδή είναι εναπομείναντες Τουρκοκύπριοι και πόσοι είναι οι εκ Τουρκίας έποικοι; Είναι φανερό ότι από τους αριθμούς που παρουσιάζονται, οι Τουρκοκύπριοι είναι ένας μικρός αριθμός και οι έποικοι η συντριπτική πλειοψηφία. Το πιο πιθανό είναι ο πληθυσμός των εποίκων να ξεπερνά κατά πολύ και τους αριθμούς που παρουσιάζουν ως σύνολο του πληθυσμού στα κατεχόμενα.  
 
Αυτή η αποδοχή, επικυρώνει τον παράνομο εποικισμό. Είναι γνωστή η απόφαση της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, η οποία υπερψήφισε το 1992 την έκθεση Cuco, σύμφωνα με την οποία προνοείτο άμεση διεξαγωγή απογραφής πληθυσμού σε όλη την Κύπρο για να διαπιστωθεί ο πραγματικός αριθμός Ελληνοκυπρίων, Τουρκοκυπρίων και άλλων εθνοτήτων που κατοικούν στην Κύπρο. Όπως εμφαντικά τόνιζε ο Cuco, η παρουσία εποίκων καθιστούσε δύσκολη έως αδύνατη τη λύση του Κυπριακού. Η έκθεση αγνοήθηκε από την Κυπριακή Δημοκρατία.  
 
Παρόμοια έκθεση από τον Φιλανδό Laakso ψηφίστηκε από το Συμβούλιο της Ευρώπης το 2003, η οποία ζητούσε την καταγραφή πληθυσμού, όπως ακριβώς προνοούσε η έκθεση Cuco. Αγνοήθηκε και αυτή από την Κυπριακή Δημοκρατία. 
 
Τραγικά λάθη της δικής μας πλευράς στις μακροχρόνιες συνομιλίες , όσον αφορά τη δημογραφική πτυχή μιας λύσης του Κυπριακού είναι:  
 
Α. Αποδοχή της μετατροπής των εποίκων σε Τουρκοκύπριους. 
Β. Αποδοχή αριθμών και στοιχείων, που το ίδιο το κατοχικό καθεστώς προκρίνει, χωρίς να απαιτείται η διεξαγωγή απογραφών από ανεξάρτητους και αξιόπιστους φορείς, για να διαφανούν οι πραγματικές πληθυσμιακές πραγματικότητες στην Κύπρο. 
Γ. Αδικαιολόγητη και εγκληματική αύξηση των πληθυσμιακών αριθμών της δικής μας πλευράς με την εισροή και εγκατάσταση δεκάδων χιλιάδων μεταναστών –κυρίως παράτυπων και παράνομων – από όλα τα μήκη και πλάτη της γης οι οποίοι θα αλλοιώσουν με μαθηματική ακρίβεια τη δημογραφική σύνθεση της χώρας μας. 
Δ. Συμφωνία των δύο πλευρών, ότι η αναλογία πληθυσμού θα είναι τέσσερα προς ένα, (4 Ε/κ – 1 Τ/κ) και στον αριθμό των 260.000 που προβάλλει η τουρκική πλευρά, η ελληνική πλευρά θα πρέπει να αντιπαραβάλει πληθυσμό άνω του 1 εκατομμυρίου Ελληνοκυπρίων, για να ισχύουν οι αναλογίες.  
 
Οι σημερινές πληθυσμιακές πραγματικότητες στην Κύπρο, θέτουν με μαθηματική ακρίβεια το νησί υπό τουρκική κηδεμονία. Πιθανότατα, οι Τούρκοι να ζητήσουν οι ίδιοι σε λίγα χρόνια, απογραφή του πληθυσμού, για να αποδείξουν ότι είναι η πλειοψηφία και όχι η μειονότητα.  
 
Εκφράζουμε έντονες ανησυχίες του Ινστιτούτου μας για το γεγονός ότι το δημογραφικό πρόβλημα και η μεταναστευτική πολιτική μετατρέπεται στη δημόσια συζήτηση από εθνικό θέμα σε αντικείμενο λαϊκισμού και ιδεολογικοπολιτικών αντιπαραθέσεων, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2023!  
 
Καλούμε, έστω και τώρα, τους υποψήφιους και εν δυνάμει υποψήφιους προέδρους και όλες τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου μας, να καταθέσουν στον κυπριακό Ελληνισμό συγκεκριμένα μέτρα και πολιτικές που εισηγούνται, πέραν των μικροκομματικών σκοπιμοτήτων και επιδιώξεων τους. Η δημογραφική αλλοίωση που επιτελείται στην Κύπρο τόσο στις ελεύθερες περιοχές όσο και στις κατεχόμενες αποτελεί το σοβαρότερο και πραγματικό πρόβλημα στο οποίο θα πρέπει όλοι να εγκύψουμε. Ηγεσία και λαός.




Share

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Aπό την "μπαμπεσιά" και την υλοποίηση των επεκτατικών σχεδίων των βαρβάρων, εμείς οι Έλληνες απέχουμε κατά παρασάγγας ..,
Και εξηγούμαι...
ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΕΠΕΤΕΥΧΘΗ ...Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΑΛΩΣΕ ΤΗΝ ΤΚ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΘΕΩΡΕΙ ΞΕΝΟ ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΕ ΤΗΝ ΤΚ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΑΠΌ ΤΟ 18% ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΠΡΟ 1974, ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ 8%. ΚΟΥΒΑΛΗΣΕ 150-200000 ΕΠΟΙΚΟΥΣ ΦΑΝΑΤΙΚΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥ ΟΙ ΟΠΟΊΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΔΗΓΕΤΟΎΝ ΤΟΥΣ ΓΗΓΕΝΕΙΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ.
Ο Ερντογάν ανάμεσα στις δεκάδες «διπλωματικές» νίκες που πέτυχε εις βάρος του Ελληνισμού, αλλά και τις παράνομες εισβολές του σε γειτονικές χώρες, με την ανοχή των δόλιων μας συμμάχων, πέτυχε ακόμη μια σημαντικότατη «επική» νίκη στην κατεχομένη Κύπρο με την εκλογή του εκλεκτού του εξτρεμιστή Τατάρ και εξαφάνιση του τελευταίου μετριοπαθούς ειρηνόφιλου ηγέτη των γηγενών ΤΚ Ακιντζί. (Ας ευχόμαστε να μην έχει την τύχη δεκάδων, άλλων ΤΚ που δολοφόνησε η ΤΜΤ και η τουρκική ΜΙΤ)… Με Δούρειο ίππο τους εποίκους με αρχηγό τον δολοφόνο του εθνομάρτυρα Τάσσου Ισαάκ, Αρικλί, τον επίσης δολοφόνο του Σολωμού Σολωμού Κενάν Ακίν, τους γκρίζους λύκους, την εξτρεμιστική ΤΚ οργάνωση ΤΜΤ, τον υιό του τρομοκράτη Ντενκτάς, τα μικρά φασιστικά ΤΚ κόμματα… τους υποψήφιους καταπατητές Τούρκους επενδυτές για Αμμόχωστο και όλη την κατεχόμενη Ελληνική Κύπρο που αφειδώς χρηματοδότησαν τον Τατάρ,.. με προτροπή Ερντογάν, ο οποίος τους έταξε …λαγούς με πετραχήλια…

ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ. ΑΛΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΚΥΠΡΟΥ...
Ο Ερντογάν λοιπόν με βάση τα δόλια επεκτατικά σχέδια του προχωρά ακάθεκτος στις προκλήσεις και διεκδικήσεις για πλήρη άλωση και υποδούλωση του Ελληνισμού και εμείς προχωρούμε ασθμαίνοντας στη κατηφόρα της κακοτράχαλης ατραπού της υποχώρησης και ηττοπάθειας…. χωρίς φρένα…. ικετεύοντας τους δόλιους συμμάχους να μας συμπαρασταθούν και να ξεστομίζουν …. δήθεν διαμαρτυρίες και καταδίκες που ο Ερντογάν τις ρίχνει στον κάλαθο των αχρήστων … αφού καμία κύρωση δεν του έχει επιβληθεί….. και εμείς χειροκροτούμε και σαν κορόϊδα επιχαιρόμαστε…. Δεν έχουμε αντιληφθεί ακόμη πώς θα είναι η «επανένωση» την οποία διαπραγματευόμαστε, δεν αντιλαμβανόμαστε τη δολιότητα των τουρκικών σχεδίων και δεν είναι σε θέση να κατανοήσουμε πως ακόμη και εάν καταλήξει όποια λύση, την εφαρμογή της η Κ.Δ. θα τη διαχειριστεί όχι με την τουρκοκυπριακή κοινότητα, ειδικά σήμερα με τον εγκάθετο της Τατάρ, αλλά με την Τουρκία.
Καθημερινά ορδές βαρβάρων εισέρχωνται ανενόχλητοι από ξηρά και θάλασσα της Κυπριακής "επικράτειας" ...
Το 2018, οι νέοι αιτητές διεθνούς προστασίας που εγγράφηκαν στην Κύπρο ανήλθαν στις 7.761, σε σύγκριση με 4.582 αιτητές το 2017. Η πλειοψηφία των αιτητών είναι Σύροι μουσουλμάνοι υπήκοοι και ακολουθούν οι υπήκοοι Ινδίας, Μπαγκλαντές και Πακιστάν. Επιπλέον, σύμφωνα με τις τελευταίες εκθέσεις της Eurostat για το 2018, το υψηλότερο ποσοστό αιτητών διεθνούς προστασίας σε αναλογία πληθυσμού καταγράφηκε στην Κύπρο (2.484 αιτητές ανά ένα εκατομμύριο πληθυσμού).
Το 2019, υπερδιπλασιαστηκαν. Το 2020 υπερτριπλασιάστηκαν. Το 2021 δεκαπλασιάστηκαν ... και το 2022 ... έχει ο Θεός... Διότι αυτοί είναι οι επίσημα εγγεγραμμένοι ...Υπολογίστε ότι οι ανεπίσημα λαθραίοι μουσουλμάνοι κάθε λογής καρύδι, που παράνομα εισέρχονται μέσω της κατεχόμενης Ελληνικής Κύπρου είναι αρκετές άλλες χιλιάδες ....ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΔΩΡΕΑΝ, ΦΩΣ, ΝΕΡΟ, ΤΗΛΕΦΩΝΟ, ΣΤΕΓΗ, ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ, ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ... ΜΕ ΚΟΣΤΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΠΟΥ ΕΠΩΜΙΖΕΤΑΙ Ο ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΛΑΟΣ ... ΕΞΑΠΟΣΤΕΙΛΑΤΕ ΤΟΥΣ ... ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΞΕΝΗΣΟΥΝ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ ....
ΚΑΛΑ ΞΕΜΠΕΡΔΕΜΑΤΑ... ΚΑΙ ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ!!!!
ΑΑ

Ανώνυμος είπε...

Ο κόσμος τόχει τουμπανο και εμείς κρυφό καμάρι .. Οι ... ΩΣ ΔΑΜΕ ... είναι παράρτημα του ανθελληνικού κομουνιστικού ΑΚΕΛ...

Κομμάτια του συρματοπλέγματος στον Αστρομερίτη, απέκοψαν μέλη του «Ως Δαμέ» και το μετέφεραν στη Λευκωσία και συγκεκριμένα, στο Υπουργείο Εσωτερικών, όπου το τοποθετήσαν περιμετρικά του Υπουργείου.

Όπως αναφέρει μέσω ανάρτησής του το προοδευτικό αριστερό γκρουπ στο διαδίκτυο «Ως Δαμέ», « Τα συρματοπλέγματα που εγκλωβίζουν τους μετανάστες είναι παράγωγο της ίδιας πολιτικής. (;) (Μα σάλεψαν εντελώς;;;)

Κομμάτια του συρματοπλέγματος, που τοποθετήθηκε κατά μήκος της πράσινης γραμμής στον Αστρομερίτη, με σκοπό την αποτροπή μεταναστευτικών ροών από τα κατεχόμενα στις ελεύθερες περιοχές, έκοψαν χθες άγνωστοι, το οποίο ακολούθως τοποθέτησαν έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών.
Η Aστυνομία ακόμη ψάχνει τους Ως Δαμέ (;) που απέκοψαν κομμάτι από το Συρματόπλεγμα που παρεμπόδιζε λαθρομεταναστές να εισέλθουν από τα κατεχόμενα στις ελεύθερες περιοχές.
ΤΟΥΣ ΩΣ ΔΑΜΕ ( ΩΣ ΕΔΩ) ψάξτε τους στο ΑΚΕΛ.

Ο ισλαμοφασίστας Ερντογάν και το βαθύ κράτος της Τουρκίας έχουν συγκεκριμένο σχέδιο για τον αφελληνισμό του νησιού με το μουσουλμανικό στοιχείο. Δεν είναι καθόλου τυχαίο που ο αριθμός των λαθρομεταναστών, οι οποίοι εισέρχονται από τα κατεχόμενα στις ελεύθερες περιοχές, είναι στη συντριπτική τους πλειοψηφία ενήλικοι άνδρες, που θα μπορούσαν να παραμείνουν στις χώρες τους και να τις υπερασπιστούν από τους ξένους εισβολείς.
Και ...Δυστυχώς, η ηγεσία του ΑΚΕΛ έχει μετατρέψει σε λάβαρό της το μεταναστευτικό πρόβλημα και ωρύεται για το συρματόπλεγμα κατά μήκος της νεκρής ζώνης. Εν μέσω πανδημίας και περιοριστικών μέτρων, βγήκαν στους δρόμους να φωνάξουν υπέρ των «ταγμάτων» των λαθρομεταναστών που μας στέλνει πεσκέσι η Τουρκία μέσω κατεχομένων. Δεν το αντιλαμβάνονται πως η χώρα μας βρίσκεται σε μια πολυμέτωπη πολιορκία που άνοιξε η Τουρκία. Από τη μια ο συνεχιζόμενος εποικισμός των κατεχομένων, από την άλλη η οργανωμένη επέλαση λαθρομεταναστών από τα κατεχόμενα στις ελεύθερες περιοχές, ενώ διά θαλάσσης άλλα μπουλούκια μέσα σε ψαροκάικα με προορισμό τις ακτές της ελεύθερης Αμμοχώστου.
Κατά τα άλλα, το ΑΚΕΛ διαδηλώνει υπέρ των λαθρομεταναστών και συζητά και υιοθετεί με Τ/κ κομματάρχες την πολιτική ισότητα, την οποία, ωστόσο, Τουρκία και Τ/κ εννοούν και αξιώνουν κυριαρχική ισότητα.

Με αυτά τα σαλεμένα μυαλά του ΑΚΕΛ, η Κύπρος βέβαιον είναι ότι θα μετατραπεί σε ένα κομμάτι στο παζλ των ονειρώξεων του Ερντογάν για τη «μεγάλη Τουρκία».
Οπότε Δούρειοι Ίπποι του ΑΚΕΛ και εσείς και οι πραιτωριανοί σας ΩΣ ΔΑΜΕ, δύο τινά να πράξετε ... Πολύ πλούσιο κόμμα είστε ... φιλοξενήστε τους αδελφούς σας μουσουλμάνους λαθρομεταναστές στις εξοχικές κατοικίες και πολιτικές δομές, που έχετε ή αν καταφέρει η Κυπριακή Κυβέρνηση να ανακόψει τις ορδές των αδελφών σας βαρβάρων, τότε οδεύσατε εσείς προς αυτούς για να σμίξετε αδελφικά και να ζήσετε εσείς καλά και εμείς καλύτερα ... ΚΑΙ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΑΠΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΠΡΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΑ ΘΕΟΥ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΥΠΡΑΙΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ .. ΑΝΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ... ΩΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΗ ΠΑΡΕΚΕΙ ...
ΜΡ

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.