12 Μαΐου 2021

Η Νεοταξική αντινόηση και υποκρισία πλήττει τα ζώα.... Tα σκοτεινά σημεία του νομοσχεδίου για τα ζώα συντροφιάς προκάλεσαν οργή λαού για την καθολική στείρωση!

Θυελλώδεις αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην κοινή γνώμη το νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς που τέθηκε σε διαβούλευση την περασμένη Πέμπτη.
 
Παρά τις «εργώδεις» προσπάθειες του πρωθυπουργού να δείξει, μέσα από σκηνοθετημένες φωτογραφίες με τον Peanut, την αγάπη του για τα τετράποδα, το τελικό κείμενο που έχουν οι πολίτες και οι οργανώσεις στα χέρια τους απέχει πολύ από εκείνο που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί στοιχειωδώς φιλοζωικό.
 
Τα χιλιάδες σχόλια πολιτών, λίγα μόνο 24ωρα από τη στιγμή που το νομοσχέδιο ετέθη σε δημόσια διαβούλευση, δίνουν το στίγμα: «Αντιδημοκρατικό», «τριτοκοσμικό», «απαράδεκτο», «εμμονικό», «ελλιπές» είναι κάποιοι μόνο από τους χαρακτηρισμούς που αποδίδονται στο κυβερνητικό πόνημα. 
 
«Αντιδρούμε γιατί υπάρχουν ασάφειες και μας κατηγορούν ότι το κάνουμε για κομματικούς σκοπούς, ότι στρεφόμαστε κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη. Δεν μας ενδιαφέρει ποιος είναι στην εξουσία, εμείς αντιδρούμε σε διάφορα σημεία των άρθρων, στα οποία υπάρχουν ασάφειες» αναφέρουν στη «δημοκρατία» εθελοντές και μέλη φιλοζωικών σωματείων. 
 
Υποχρεωτική στείρωση 
 
Η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών τάσσεται κατά της υποχρεωτικής οριζόντιας στείρωσης που προβλέπεται από το σχέδιο νόμου. Το άρθρο ορίζει ότι, σε περίπτωση απόκτησης ζώου κάτω του ενός έτους, η στείρωση λαμβάνει χώρα υποχρεωτικά μέσα στους έξι πρώτους μήνες και, σε κάθε περίπτωση, πριν από τη συμπλήρωση του πρώτου χρόνου ζωής του κατοικιδίου. 
 
H προθεσμία μπορεί να διαφοροποιείται ανάλογα με τη φυλή του ζώου και άλλα ειδικά χαρακτηριστικά του, ύστερα από εμπεριστατωμένη γνωμάτευση κτηνιάτρου, ενώ, κατ’ εξαίρεση, η στείρωση δεν είναι υποχρεωτική για υπερήλικα και ασθενή ζώα έπειτα από εμπεριστατωμένη γνωμάτευση κτηνιάτρου. 
 
Σε περίπτωση μάλιστα που ο ιδιοκτήτης του ζώου δεν το στειρώσει θα βρεθεί αντιμέτωπος με τσουχτερό πρόστιμο ύψους 1.000 ευρώ και θα έχει προθεσμία τριών μηνών προκειμένου να προχωρήσει στην επίπονη για το ζωντανό διαδικασία. Σε περίπτωση δε που ο ιδιοκτήτης επιμείνει και δεν συμμορφωθεί με τις υποδείξεις, τότε το πρόστιμο επιβάλλεται εκ νέου. 
 
«Ένα σημαντικό θέμα που πρέπει να απαλειφθεί από το σχέδιο νόμου είναι ο υποχρεωτικός χαρακτήρας της στείρωσης σε όλα τα ζώα συντροφιάς. Πρόκειται για απόλυτα αντιεπιστημονική διάταξη. Η στείρωση θα πρέπει να αποτελεί ισχυρή σύσταση των κτηνιάτρων στους ιδιοκτήτες, στις περιπτώσεις που θα έχει ευεργετική επίδραση στην υγεία και την ευζωία των κατοικιδίων τους. Άλλωστε, το γεγονός ότι προβλέπονται ειδική αδειοδότηση και περιορισμός σε μία φορά σε όσους επιθυμούν να αναπαράγουν το κατοικίδιό τους καθιστά τη στείρωση αχρείαστο μέτρο αποτροπής δημιουργίας νέων αδέσποτων από δεσποζόμενα ζώα» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Κτηνιατρική Εταιρεία. 
 
Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται πως η στείρωση μπορεί να επιφέρει μια σειρά από επιπτώσεις στην ευζωία του τετράποδου, οι οποίες έχουν καταγραφεί μέσα από τη διεθνή κτηνιατρική βιβλιογραφία και τις μελέτες κτηνιάτρων διεθνώς, με ενδεικτικό παράδειγμα τη μείωση του μέσου όρους ζωής του ζώου. «Η αντιμετώπιση του προβλήματος της διαχείρισης των αδεσπότων μάς προβληματίζει όλους, αλλά η λύση της στείρωσης-τιμωρίας κάθε δεσποζόμενου ζώου δεν θα λύσει κανένα απολύτως πρόβλημα». 
 
Στο μεταξύ, έντονες είναι οι ενστάσεις για το σημείο εκείνο του νομοσχεδίου που επιτρέπει την παρουσία ζώων σε ταράτσες πολυκατοικιών. «Δηλαδή, μπορεί κάποιος να έχει το ζώο στην ταράτσα μόνιμα δεμένο, στον ήλιο, χωρίς κάποιο σκέπαστρο ή τροφή, και το ζώο να πεθάνει. Υπάρχουν χιλιάδες τέτοιες περιπτώσεις κακοποιήσεων» σημειώνει η Μαρία Μαρτόγλου, ακτιβίστρια για τα δικαιώματα ζώων και μέλος του Φιλοζωικού Σωματείου Θεσσαλονίκης.  
 
Από την πλευρά της, η Ομοσπονδία Ζωοφιλικών Οργανώσεων Ελλάδας με ανακοίνωσή της αναφέρει πως το σχέδιο νόμου αδιαμφισβήτητα ανοίγει τον δρόμο στην ανάθεση της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων συντροφιάς σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και σωματεία. «Επιπλέον, αποσκοπεί στη νομιμοποίηση της παραμονής των αδέσποτων ζώων σε παράνομα καταφύγια που λειτουργούν από ιδιώτες και σωματεία μέσω του θεσμού του αναδόχου και άλλων διάτρητων και φωτογραφικών διατάξεων, καθώς και τη διευκόλυνση της διακίνησης και εμπορίας αδέσποτων ζώων» συνεχίζει η ανακοίνωση. 
 
Αγκάθι και οι προβλέψεις για περισυλλογή και φιλοξενία αδέσποτων 
 
Στην κριτική τους οι φιλοζωικές οργανώσεις επισημαίνουν άλλη μία πτυχή του επίμαχου νομοσχεδίου που προκαλεί προβλήματα και σοβαρές αγκυλώσεις στις προσπάθειες για τη διαχείριση των ζώων συντροφιάς. 
 
Συγκεκριμένα, η περισυλλογή και η φιλοξενία των ζώων θα επιτρέπονται μόνο από τα εγγεγραμμένα στο ειδικό μητρώο σωματεία και φιλοζωικές οργανώσεις, που υποχρεωτικά θα πρέπει να διαθέτουν καταφύγια. Αυτό που δεν αναφέρει, ωστόσο, το νομοσχέδιο είναι ότι η εντυπωσιακή φιέστα του πρωθυπουργού να φωτογραφίζεται χαρωπός δίπλα στον τετράποδο φίλο του δεν θα μπορούσε ποτέ να γίνει πραγματικότητα, αφού το καταφύγιο από το οποίο τον πήρε δεν διέθετε άδεια. 
 
«Ο Peanut σώθηκε επειδή οι εθελοντές της Ζωοφιλικής Ηλιούπολης τον έσωσαν. Δεν πήραν την άδεια κανενός να τον μαζέψουν από τον δρόμο, δεν σκέφτηκαν ότι πρέπει να ανήκουν σε κάποιο ειδικό μητρώο για να τον αγγίξουν ούτε ότι πρέπει να πάει ο δήμος αποκλειστικά και κανείς άλλος δεν επιτρέπεται» ανέφερε χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία, αφήνοντας αιχμές για το σχέδιο νόμου. 
 
 
ΣΧΟΛΙΟ
 
Είναι πάγια πρακτική των νεοταξιτών γενικώς η αντινόηση και η υποκρισία...
Ενδεικτικά...
Παρουσιάζονται υπέρμαχοι των δικαιωμάτων του ανθρώπου και ταυτοχρόνως αδιαφορούν για το δικαίωμα στην ζωή του αγέννητου παιδιού και είναι υπέρ της έκτρωσης!!!
Παρουσιάζονται ευαισθητοποιημένοι για την ψυχολογία του παιδιού και ταυτόχρονα είναι θετικοί στο να υιοθετούνται παιδιά από ομοφυλόφιλους ή να περιορίζονται σε ειδικούς χώρους κράτησης μέχρι να έρθουν να τα πάρουν οι γονείς από το σχολείο επειδή δεν φοράνε μάσκα ή δεν κάνουν σλεφ τεστ!!!!!
Συμπονούν και ενισχύουν με ΜΚΟ τους κατά τα λεγομενά τους "πρόσφυγες" λαθρομετανάστες ενώ την ίδια στιγμή είναι αυτοί οι ίδιοι οι νεοταξιτες που χρηματοδοτούν την τρομοκρατία, την βία και τον πόλεμο και προκαλούν πείνα σε ένα σωρό τριτοκοσμικές χώρες ώστε να οδηγούν τους λαούς τους στην προσφυγιά ή στην λαθρομετανάστευση....

Τώρα παριστάνουν τους φιλόζωους και θέλουν να στειρώνουν όλα τα ζώα συντροφιάς.... 
Ομάδες από αυτούς κυκλοφορούν στους δρόμους και αρπάζουν με την βία αδέσποτα για να τα στειρώσουν....
Αν μείνουν ανεξέλεγκτα αυτά τα κτήνη πολύ σύντομα θα είναι αδύνατον να δούμε στους δρόμους μας τα χαριτωμένα γατάκια και σκυλάκια που ζουν ελεύθερα "αλητεύοντας" στις γειτονιές....

Αλλάζουν την ζωή μας με το έτσι θέλω και με προσχήματα δήθεν βελτίωσης της....
Για όλα έχουν κάποιο πρόσχημα...
Παράδειγμα.... Τσιπάρετε το κατοικίδιό σας για την ασφάλειά του... να μην το χάσετε...
Κατόπιν τσιπάρετε και τους ανθρώπους για την ευκολία τους!!!!Share

1 σχόλιο:

ΔΑΝΑΟΣ είπε...

Με ολες αυτες τις τρελο διακηρυξεις...το μονο που θα καταφερουν θα ειναι να χορτασουν οι πακι κ οι μουσλι αδεσποτα που θα τα σουταρουν οι ιδιοκτητες τους
τα περιστερια οι κουρουνες οι δεκαοχτουρες οι γατες κ τα σκυλακια εχουν εξαφανιστει απο την αθηνα ....συμποσιο κανονικο τοτε !!! και τωρα πιο πολυ .

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.