17 Μαΐου 2021

Μα επιτέλους γιατί δεν αγανακτεί κανένας; Με Τατάρ, Νιαζί, Ερντογάν

 
Συνεχίζεται η πρωτόγνωρη συμπεριφορά του «πολιτικού σκασμού» (κατά τον αγαπητό Σάββας Ιακωβίδη) στην Κυπριακή Δημοκρατία (;)τόσο των κομματικών αρχηγών όσο και των αξιωματούχων του κράτους. Ο εγκάθετος της κατοχικής Τουρκίας Ερσίν Τατάρ ξεστομίζει τη μια βρισιά, ψευτιά και ιστορική διαστρέβλωση μετά την άλλη προς τον Ελληνισμό της Κύπρου, ο Ερντογάν το ίδιο, ενώ ο ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ Νιαζί Κιζίλιουρεκ … μας σερβίρει νέα θεωρία για τη λύση του Κυπριακού!
 
Ο Τατάρ ανέσυρε την Οθωμανική του καταγωγή και δηλώνει ότι «είναι περήφανο εγγόνι των Οθωμανών» που αιματοκύλησαν ουσιαστικά την Κύπρο το 1571 μ.Χ., κατηγορεί την ΕΟΚΑ ως τρομοκρατική οργάνωση και για γενοκτονία(!), καλεί την ΕΕ να… «τηρήσει τις υποσχέσεις που έδωσε μετά το δημοψήφισμα για το σχέδιο Ανάν και να τερματίσει τη στάση της υπέρ των Ε/κ» και βάλε. « Είμαστε περήφανοι που είμαστε Τούρκοι, τα εγγόνια των Οθωμανών που κατέκτησαν την Κύπρο το 1571 και την έκαναν μια τουρκική πατρίδα», δήλωσε. 
 
(Πλησιάζει η 19 Μαΐου 1919 Γενοκτονία των Ελλήνων Ποντίων από τους συστηματικούς γενοκτόνους).. 
 
Και γιατί το είπε; Τον … ενόχλησε το πασχαλινό μήνυμα του Προέδρου Αναστασιάδη στο οποίο ο τελευταίος αποκάλεσε τους Τ/κ «συμπολίτες μας». 
 
Η «πληρωμένη» απάντηση («Ελευθερία» Λονδίνου 6.5.2021) Προέδρου Αναστασιάδη: 
 
«Θα ήθελα να πω και κάτι, διότι ακούγοντας τον κ. Τατάρ με εξέπληξε. Ένα από τα επιχειρήματα που ανέπτυσσαν κατά τη διάρκεια της συνόδου στη Γενεύη ήταν ότι είναι συνιδρυτές της Κυπριακής Δημοκρατίας. Από την άλλη, θεώρησε ότι πρόσβαλα τους Τουρκοκύπριους διότι τους αποκάλεσα συμπολίτες μου. Ένα θα ήθελα να τον ρωτήσω: 97 χιλιάδες Τουρκοκύπριοι που έχουν την κυπριακή ταυτότητα, το κυπριακό διαβατήριο και απολαμβάνουν όσα και οι Κύπριοι Ευρωπαίοι πολίτες, πρέπει να ντρέπονται; Πόσο περισσότερο πρέπει να ντρέπονται μέλη των συνεργατών του που έχουν την κυπριακή ταυτότητα ή το κυπριακό διαβατήριο; Δεν θέλω να εμπλακώ σε αντιπαραθέσεις, αλλά η υπομονή έχει τα όρια της». 
 
Αλήθεια 5.5.2021  
 
Εν τω μεταξύ η εφημερίδα «Αλήθεια» στις 5.5.21, έγραψε ότι από «έγκυρες πηγές» 360,000 Τ/κ έχουν εξασφαλίσει έγγραφα της ΚΔ. «Συνολικά 160.000 Τουρκοκύπριοι έχουν εξασφαλίσει ταυτότητα ή διαβατήριο της ΚΔ, ή κατά δύο μαζί… Άλλοι 200.000 Τουρκοκύπριοι είναι κάτοχοι επίσημων εγγράφων της ΚΔ … «Από τους 11 «υπουργούς» του Τατάρ οι εννέα είναι κάτοχοι είτε διαβατηρίου είτε ταυτότητας της ΚΔ… Από τους 6 πολιτικούς αρχηγούς που τον συνόδεψαν στη Γενεύη οι τρείς είναι κάτοχοι είτε ταυτότητας είτε διαβατηρίου είτε και των δύο της ΚΔ. Διαβατήριο της ΚΔ κατέχει και ο Ερσίν Τατάρ, το οποίο είναι ληγμένο αλλά δεν σημαίνει ότι δεν είναι κάτοχος επίσημου εγγράφου της ΚΔ». Κάπου διάβασα ότι ο Τατάρ θέλει να το επιστρέψει αν υπήρχε τρόπος! Ε, λοιπόν να πάει στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλλας και να το παραδώσει! Εκτός και αν φοβάται ότι το ένταλμα σύλληψής του ακόμα ισχύει στην ΚΔ. (Βρισκόταν στο stoplist της Αστυνομία της Δημοκρατίας από το 1993 και σχετιζόταν με την υπόθεση Ασίζ Ναδίρ Πολύ Πέκ). Αλλά αν πράγματι το εννοεί ας το στείλει μέσω της… «δορυφορικής» Υπ. Αρμοστείας του Ηνωμένου Βασιλείου στα κατεχόμενα! 
 
(Λεπτομέρειες για την σχέση Τατάρ/Ναδίρ στο άρθρο μου «Σημερινή» 20.10.2020 «Βρετανικό ένταλμα σύλληψης του Ersin Tatar απεσύρθη για λόγους «δημοσίου συμφέροντος – ο Ταταρ ήταν λογιστής του Ασίλ Ναδίρ (Polly Peck) στα κατεχόμενα» και «Ελευθερία» Λονδίνου 22/10/2020 «Από βοηθός λογιστής του Ασίλ Ναδίρ «πρόεδρος» του ψευδοκράτους».) 
 
Πότε έγιναν 360,000 οι Τ/κύπριοι κύριοι; Ποίος έχει δίκαιο ο Πρόεδρος Αναστασιάδης με τις 97,000 διαβατήρια ή ταυτότητες ή οι ανώνυμες πηγές της «Αλήθειας»; Τι λέγει η Στατιστική Υπηρεσία της ΚΔ γιατί δεν μιλά; Περιλαμβάνονται και Τούρκοι έποικοι στις 360,000; Όπως υποσχέθηκε ο μ. Δημήτρης Χριστόφιας, μας καλούσε ο Σερ Ντέιβιντ Χάνει «για ανθρωπιστικούς τάχα λόγους» και ο αγγλόφιλος Κώστας Καρράς μέσω Φιλελευθέρου (1.1.2008) να νομιμοποιήσουμε έποικους για να αυξήσουμε τον αριθμό των Τ/κ;  
 
Το 1974 οι Τ/κ που ήσαν το 18% του πληθυσμού ήσαν κοντά 120,000 και η ιδιοκτησία τους που ήταν διασκορπισμένη σ΄όλη την νήσο ήταν 13%. «Διαχρονικά «μετανάστευσαν περίπου 55,000, ο αριθμός των σήμερα κυμαίνεται στις 89.000. Με ένα φυσικό ρυθμό αύξησης του πληθυσμού, ο αριθμός αυτός θα ήταν 153.578». Τελευταίες ενημερώσεις 26.4.2021, 4.5.2021, στοιχεία στις ιστοσελίδες διαφόρων πρεσβειών της ΚΔ (Βιέννης, Βουκουρεστίου, Στοκχόλμης) υπό τον τίτλο «Παράνομες Δημογραφικές Αλλαγές». 
 
«Πολιτικός σκασμός» από τις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους και τους κομματικούς ηγέτες. 
 
 
Έγκλημα πολέμου 
 
Κάποτε μετά από περιβόητες επαναπροσεγγιστικές συνάξεις στο Λήδρα Πάλλας και αλλού, ο κ. Γιαννάκης Μάτσης επικαλείτο (απ΄ότι του έλεγαν οι Τ/κ) ότι οι έποικοι είχαν φθάσει πότε τις 300,000, πότε τις 500,000 και πότε είχε θυμάμαι πετάξει και τον αριθμό των 800,000, αλλά κανένας δεν αντέδρασε και τότε ούτε μας επιβεβαίωσαν ακριβή ή κοντά ακριβή αριθμό. Σύμφωνα, όμως, με τις πιο πάνω κυβερνητικές αναρτήσεις οι έποικοι δεν ξεπερνούν τις 200,000 (160,000 συγκεκριμένα).
 
Γιατί κανένας δεν αντιδρά, δεν αγανακτεί με το συνεχιζόμενο αυτό έγκλημα πολέμου, δεν απαίτησαν από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να το θέσει θέμα, αν μη τι άλλο τιμώντας την πόλη της Τέταρτης Σύμβασης της Γενεύης, Άρθρα 49.6 και 147 Άρθρο 8.2 (β) (viii) του Καταστατικού της Ρώμης στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο του 1998; Παρά μόνο πήγαν και επέστρεψαν για γεμωσιά και «διακοπές» για να κατηγορούν τον Αναστασιάδη για το ά ή το β και κάποιοι μάλιστα να επιμένουν να… ξαναπάει για να κρεμάσει την ΚΔ αφού δεν τα κατάφερε όπως ήθελαν Τουρκία και Βρετανία;  
 
Νιαζί, Αλεξανδρέττα και πίσω ο Δρ. Νιχάτ Ερίμ 1956… 
 
Έχουμε και τον Νιαζί Κιζίλιουρεκ να μας σερβίρει ότι « Η Κύπρος δεν μπορεί να γίνει Αλεξανδρέττα μέσω της λύσης συνομοσπονδίας»! Απάντηση από την «Ελευθερία» Λονδίνου 6.5.2021: 
 
«Οι προτάσεις της Τουρκίας στο Κυπριακό συμπίπτουν απόλυτα με την περίπτωση της Αλεξανδρέττας το 1939, όπου Συρία, Λίβανος και Αλεξανδρέττα σχημάτισαν συνομοσπονδία με εγγυητές την Τουρκία και τη Γαλλία. Δύο χρόνια μετά, η Τουρκία προσάρτησε την Αλεξανδρέττα χωρίς να αντιδράσει η εγγυήτρια Γαλλία διότι – λέει ο Νιαζί – προσδοκούσε σε στήριξη της Τουρκίας απέναντι στη ναζιστική Γερμανία. Τώρα, υπονοεί, αν γίνει συνομοσπονδία στην Κύπρο, η Τουρκία δεν θα μπορέσει να προσαρτήσει το νησί, επειδή η Κύπρος είναι μέλος της Ε.Ε. και επειδή θα αντιδράσουν οι… Τουρκοκύπριοι!!! Βλέπετε αριστοτεχνική υποστήριξη των επιδιώξεων της Άγκυρας, της διχοτόμησης, από έναν ευρωβουλευτή της Κυπριακής Δημοκρατίας;»  
 
Δηλαδή ο Νιαζί υποστηρίζει την συνομοσπονδία και μας … καθησυχάζει να την δεχθούμε και θα μας σώσουν οι Τουρκοκύπριοι! Το σχέδιο του Νιχάτ Ερίμ έφθασε στο τελευταίο σκαλί ολοκλήρωσής του… Εμείς στο Λονδίνο δεν ξεχνούμε τις διαμαρτυρίες του Νιαζί μαζί με κάποιους άλλους περιθωριακούς έξω από το «Θέατρο Τέχνης» στην ανύψωση της κυπριακής σημαίας γιατί αυτή « δεν τον αντιπροσώπευε»! 
 
σελ. 5 «Το βιογραφικό Νιαζί…» 7.2.2019 
 
Γιατί κανένας πολιτικός αρχηγός στην Κύπρο δεν αντιδρά, δεν απαντούν σε όλα αυτά; Τι γίνεται και με τους υποψήφιους βουλευτές; Γνωρίζουν ή όχι ιστορία; Πως θα υπερασπιστούν τα συμφέροντα της ΚΔ; 
 
*Ερευνήτρια/δημοσιογράφος 
ΠΗΓΗ: 16/5/2021 ΣΗΜΕΡΙΝΗ  
το είδαμε ΕΔΩShare

1 σχόλιο:

ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΝΤΩΝΑΣ είπε...

Εμείς θα μιλάμε αγαπητή φίλη Ελληνίδα πατριώτισσα.
Ο κονδυλοφόρος μας ας γίνει πιο αιχμηρός και από σπαθί....

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.