19 Μαΐου 2021

Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου με τη ματιά των Αμερικανών αξιωματούχων (η ιστορία μας που ποτέ δεν θα ακούσουν τα παιδιά μας στα πολυπολιτισμικά νεοταξικά σχολεία τους)

Περιγράφουν εφιαλτικές εικόνες, Τούρκους να οδηγούν στην εξορία γυναικόπαιδα και γέρους που πεθαίνουν απο την εξάντληση στην πορεία, να σκοτώνουν χωρίς οίκτο και να βιάζουν κορίτσια! 
 
Του Τάσου Κ. Κοντογιαννίδη
 
Μετά την πρόσφατη αναγνώριση από τον αμερικανό πρόεδρο Μπάϊντεν της γενοκτονίας των Αρμενίων από τους Τούρκους, πολλοί είπαν πως ήρθε η ώρα της αναγνώρισης και της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, αρκεί οι Ποντιακές Ομοσπονδίες, Οργανώσεις και Σύλλογοι, που θα τιμήσουν σήμερα Τετάρτη 19 Μαΐου την ημέρα μνήμης της εξόντωσης 353.000 Ελλήνων του Πόντου, ενωμένοι να το διεκδικήσουν, προβάλλοντας τις μαρτυρίες απεσταλμένων στον Πόντο Αμερικανών αξιωματούχων και κυρίως το ψήφισμα που εξέδωσε η Αμερικανική Γερουσία την εποχή της γενοκτονίας του αιμοσταγούς Κεμάλ εναντίον των Χριστιανών Ελλήνων του Πόντου. 
 
Ο Αμερικανός γερουσιαστής Γουίλλιαμ Κίγκ  
 
Αποκαλυπτικές για τα εγκλήματα των Τούρκων είναι οι αναφορές Αμερικανών αξιωματούχων και απεσταλμένων ανθρωπιστικών οργανώσεων.  
 
Ο Αμερικανός γερουσιαστής Γουίλλιαμ Κίγκ, που έζησε και είδε τα εγκλήματα των Τούρκων εναντίον των Ελλήνων του Πόντου, συνέταξε έκθεση και την παρουσίασε στη Γερουσία, όπως και η ιατρός Νόστον.  
 
Ιδού το Ψήφισμα της Αμερικανικής Γερουσίας:  
 
«Η Γερουσία εκφράζει αποστροφήν και κατάκρισιν της βαρβάρου και αγρίας καταδιώξεως των Ελλήνων του Πόντου υπό της κυβερνήσεως του Κεμάλ πασά και υπό των Οθωμανών Τούρκων εν Ανατολία και λυπείται δια την παράλειψιν των Ευρωπαϊκών Δυνάμεων όπως λάβωσι αποτελεσματικά μέτρα προς αποκατάστασιν και διατήρησιν της τάξεως εν Ανατολία. Η Γερουσία ευσεβάστως ζητεί παρά του Προέδρου των ΗΠΑ όπως φέρει τας θηριωδίας του Πόντου εις την προσοχήν των Ευρωπαϊκών Δυνάμεων και εις το Συμβούλιον της Κοινωνίας των Εθνών. Προς τον σκοπόν όπως ληφθώσι δραστικά και ταχέα μέτρα δια να σταματήσει η καταδίωξη και η εξόντωση των κατοίκων του Πόντου, οίτινες είναι Έλληνες κατά την φυλήν και την θρησκείαν και εν γένει στις εν Ανατολία φυλετικές και θρησκευτικές μειοψηφίες».  
 
Μία Αμερικανική Επιτροπή βρισκόταν τότε στον Πόντο για την παροχή βοήθειας σε δεινοπαθούντες. Ηταν ο ταγματάρχης Όουελ, ο ιατρός Ουάρντ, ο χειρουργός Πάρμαλε και η διευθύντρια Ορφανοτροφείου Ισαβέλα Χάρλεκ. Επειδή εξέφραζαν τον αποτροπιασμό τους για τα εγκλήματα που έβλεπαν, οι Τούρκοι τους απέλασαν από το Χαρπούτ (σήμερα Ελαζίγκ), για να μη γίνονονται αψευδείς μάρτυρες και άλλων εγκλημάτων που θα ακολουθούσαν. Όταν η Επιτροπή έφτασε στην Κωνσταντινούπολη, ο ταγματάρχης Όουελ συνέταξε Έκθεση:  
 
«Οι εκτοπισθέντες εκ των παραλίων του Πόντου και του εσωτερικού Ελληνες από τα μέσα του 1921, άρχισαν να καταφθάνουν τον Οκτώβριο του 1921 στο Χαρπούτ. Δηλαδή τα απομεινάρια των εκτοπιζομένων. Διότι εκ των 30.000 των προοριζομένων για το Χαρπούτ, μόλις 5.000 έφθασαν, οι άλλοι φονεύθηκαν ή πέθαναν καθ’ οδόν. Είδαμε τα πτώματά τους σκόρπια κατά μήκος των ατελεύτητων οδών, βορά των σκύλων, των λύκων και των γυπαετών, διότι απαγορεύουν οι Τούρκοι στους συγγενείς των αποθανόντων την ταφή τους.
 
»Τούρκοι αξιωματικοί και στρατιώτες προβαίνουν σε ανήκουστους βιασμούς γυναικών και παρθένων, τις οποίες εγκαταλείπουν εξαντλημένες και πεθαίνουν επί των οδών… Στο Χαρπούτ δεν μας επέτρεπαν να βοηθήσουμε τους πάσχοντας. Έκαναν ό,τι μπορούσαν για να μας εμποδίσουν. Δεν μας επέτρεπαν να παραλάβουμε ορφανά των καθ’ οδόν θνησκόντων Ελλήνων. Πρέπει να σημειωθεί ότι τα 2/3 των εκτοπισθέντων είναι γυναικόπαιδα.  
 
»Καθ’ όλο το μήκος των οδών, κάθε Τούρκος έχει την άδεια να εκλέγει από την συνοδεία όποια γυναίκα ή νεάνιδα θέλει. Όλοι οι δρόμοι είναι γεμάτοι από πτώματα Ελλήνων πάνω από τα οποία ίπτανται σμήνη ορνέων. Διηύθυνα την Αμερικανική Επιτροπή Βοηθημάτων στο Χαρπούτ. Την 5ην Μαρτίου 1922 οι Κεμαλικές αρχές με συνέλαβαν και με εξετόπισαν μετά των τριών συνοδών μου, χωρίς να μου ανακοινώσουν τον λόγο. Περιπλανηθήκαμε στην Κωνσταντινούπολη. Οι 20 Αμερικανοί υπάλληλοι της υπηρεσίας των Βοηθημάτων, υπέστησαν τα πάνδεινα υπό των Κεμαλικών αρχών. Είναι απερίγραπτος ο κυνισμός των Τούρκων, συλλαμβάνουν από τους εντοπιζόμενους κορίτσια και τα οδηγούν στα χαρέμια τους.  
 
»Πολλοί Έλληνες πνέοντες τα λοίσθια, ερρίπτοντο στις οδούς «δια να ψοφήσουν εκεί» όπως έλεγαν. Παρά τις προσπάθειές μας, τα περισσότερα νήπια πέθαιναν στον δρόμο, καθότι δεν είχαμε πού να τα τοποθετήσουμε προς νοσηλεία…».  
 
Όλοι οι ξένοι δημοσιογράφοι που διέσχισαν τον Πόντο περιγράφουν την τραγωδία των μικρών παιδιών και κυρίως των 10 και των 11 ετών που αποσπώνται απο τις μητέρες τους για να οδηγηθούν στην εξορία και στον θάνατο. Εγκλήματα που σου προκαλούν οχι πόνο και θλίψη, αλλά οργή, φρίκη, αγανάκτηση, μίσος και εκδίκηση. 
 



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.