9 Μαΐου 2021

Κατάσταση αποσύνθεσης

Μία ανοιχτή επιστολή Γάλλων στρατιωτικών προς την κυβέρνηση έχει προκαλέσει μεγάλες συζητήσεις, ενώ έχει εγείρει και ένα μεγάλο κύμα στήριξης στην κίνηση αυτή.

Από τη Δρ. Ελένη Παπαδοπούλου

Στην επιστολή τους αυτή, που δημοσιεύτηκε αρχικά σε ένα blog στις 14 Απριλίου, οι στρατιωτικοί επισημαίνουν ότι η Γαλλία βρίσκεται σε κατάσταση αποσύνθεσης. Καταγγέλλουν τους δήθεν αντιρατσιστές ότι επιδιώκουν ένα φυλετικό πόλεμο, ότι «απαξιώνουν τη χώρα, τις παραδόσεις της, τον πολιτισμό της και θέλουν να τη δουν να διαλύεται ξεριζώνοντας το παρελθόν της και την ιστορία της».

Μιλάνε για μια αποσύνθεση που οδηγεί σε απώλεια εδαφών εντός της Γαλλίας, καθώς ολόκληρες περιοχές της ελέγχονται από το Ισλάμ. Μιλάνε για τον ρόλο των δυνάμεων της τάξης ως αποδιοπομπαίο τράγο, ενώ οι ένστολοι ουσιαστικά υπακούν σε εντολές πολιτικών να χτυπάνε συμπολίτες τους, όπως έγινε με τα «Κίτρινα γιλέκα». Μιλάνε για κινδύνους και βία που αυξάνονται διαρκώς και μια χαλαρότητα από την πλευρά της κυβέρνησης, η οποία, όπως φαίνεται, θα οδηγήσει σε έκρηξη. Οι στρατιωτικοί καλούν την κυβέρνηση να πάρει μέτρα. Σε διαφορετική περίπτωση διαπιστώνουν το αυτονόητο: το χάος που θα επακολουθήσει, αν δεν ληφθεί κανένα μέτρο, θα αναγκάσει τελικά τον στρατό να παρέμβει. Η επιστολή αναδημοσιεύεται από το περιοδικό «Valeurs actuelles» στις 21 Απριλίου.

Θορυβημένοι οι ισλαμόφιλοι και οι υπέρμαχοι της διάλυσης των εθνών κρατών ξεκινάνε μια προπαγάνδα ότι οι στρατιωτικοί καλούν σε πραξικόπημα. Το να καλείς την κυβέρνηση να εφαρμόσει τους νόμους μεταφράζεται ως πραξικόπημα από ορισμένους. Τα ελληνικά ΜΜΕ αναπαράγουν την προπαγάνδα της γαλλικής ισλαμοαριστεράς κατά γράμμα.

Ωστόσο, όπως εύστοχα παρατήρησε ο αρθρογράφος και συγγραφέας Eric Zemmour, πρόκειται για ένα κάλεσμα για ασφάλεια, όχι για ένα κάλεσμα σε πραξικόπημα. Ουσιαστικά λένε στην κυβέρνηση «κάντε κάτι, γιατί, αν δεν το κάνετε, θα καλέσετε τελικά εμάς να παρέμβουμε εξαιτίας του χάους που θα προκληθεί».

Το 58% των Γάλλων στηρίζει τους στρατιωτικούς, τους οποίους η κυβέρνηση απειλεί με πειθαρχικές και ποινικές διώξεις. Αλλά, όπως λέει και ο Γάλλος φιλόσοφος Onfray, «όταν ο ταχυδρόμος σού φέρνει τα άσχημα νέα, δεν τα βάζεις με τον ταχυδρόμο».

Εχουν δίκιο οι στρατιωτικοί; Απόλυτο. Η κατάσταση στη Γαλλία έχει πραγματικά ξεφύγει. Τα τελευταία χρόνια η χώρα αυτή ζει ουσιαστικά έναν ακήρυχτο πόλεμο, αφού οι επιθέσεις σε αθώους πολίτες είναι συνεχείς. Ανθρωποι δολοφονούνται, χριστιανικές εκκλησίες πυρπολούνται, ενώ τα ισλαμικά δίκτυα πιέζουν για την ίδρυση τζαμιών και ισλαμικών σχολείων.

Οι Γάλλοι στρατιωτικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου. Καλό θα ήταν ο ήχος του να ακουστεί μέχρι τη χώρα μας. Δυστυχώς και εμείς, ως φαίνεται, δεν είμαστε καθόλου μακριά από αυτό που περιγράφουν.

πηγή
Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.