5 Μαΐου 2021

Πρωτοφανές: Ανοιχτά εμβολιαστικά κέντρα μέχρι... τα μεσάνυχτα - Προσπαθούν να πείσουν τους πολίτες να εμβολιαστούν

«Η "κανονικότητα" δεν θα επιστρέψει μέχρι να τους εμβολιάσουμε όλους», αυτή είναι εν ολίγοις η φράση που ακούγεται τον τελευταίο καιρό από τα χείλη των κυβερνώντων και των «ειδικών». 
 
Στόχος είναι να εμβολιαστεί το 70% και πλέον του πληθυσμού ώστε να χτιστεί το λεγόμενο «τοίχος ανοσίας», με την κυβέρνηση να υποστηρίζει πως θέλει μέσα στον Μάιο να πραγματοποιήσει 2,5 εκατομμύρια εμβολιασμούς, ενώ για τον Ιούνιο θέτει ακόμα πιο ψηλά τον πήχη και συγκεκριμένα στους 4 εκατομμύρια εμβολιασμούς.
 
Με αυτό τον τρόπο ουσιαστικά θα έχει καταφέρει να πραγματοποιήσει κοντά στους 10 εκατομμύρια εμβολιασμούς μέχρι τα τέλη Ιουνίου, κάτι το οποίο όμως κρίνεται υπεραισιόδοξο, καθώς αν και θέμα επάρκειας εμβολίων (μάλλον) δεν θα υπάρξει, είναι άγνωστο το εάν θα προσέλθουν τόσοι πολίτες για να εμβολιαστούν.  
 
Χαρακτηριστικό είναι πως στόχος της κυβέρνησης είναι τα εμβολιαστικά κέντρα να είναι ανοιχτά επτά μέρες την εβδομάδα, αλλά και μέχρι τα μεσάνυχτα! Έτσι κάποιος μπορεί να απαγορεύεται να πάει σε ένα κατάστημα μετά τις 11 (πλέον), όμως για εμβόλιο θα επιτρέπεται.  
 
Επίσης, η κυβέρνηση θέλει να δημιουργήσει και άλλα εμβολιαστικά κέντρα, ώστε να μπορέσουν να προσέλθουν ακόμη περισσότεροι πολίτες.  
 
Υπενθυμίζεται ότι τώρα εμβολιάζονται πολίτες 30-39 ετών (με το εμβόλιο της AstraZeneca), 40-44 (με το εμβόλιο της AstraZeneca), 45-49 με όλα τα εμβόλια, πολίτες άνω των 50 ετών, πολίτες με υποκείμενα νοσήματα υψηλού και αυξημένου κινδύνου, εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας και εκπαιδευτικοί γενικής εκπαίδευσης. Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Υγείας, τις πρώτες ημέρες του Μαΐου θα γνωρίζουμε πότε ακριβώς θα είναι διαθέσιμα όλα τα εμβόλια για την ηλικιακή ομάδα των 40-44 ετών. 
 
Όσον αφορά τους αριθμούς...  
 
Μετά την χθεσινή ομολογία Β.Κικίλια για τον πραγματικό αριθμό των κλεισμένων ραντεβού σταμάτησαν να διαρρέουν τον αριθμών των κλεισμένων ραντεβού, αλλά και τα περί ουρών έξω από τα εμβολιαστικά κέντρα από νέους που θέλουν να κάνουν το εμβόλιο. Μέχρι στιγμής το μοναδικό που διαρρέει είναι η δήλωση Κικίλια περί «επιτυχίας» του προγράμματος εμβολιασμού.  
 
Από εκεί και πέρα χθες άνοιξαν ξανά τα εμβολιαστικά κέντρα και σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία εμβολιάστηκαν περίπου 20.000 άτομα (όπως και τις περισσότερες προηγούμενες ημέρες), τα 900 περίπου απ' αυτά με τη δεύτερη δόση. Αριθμός που σε καμία περίπτωση δεν συμβαδίζει με τα περί 200-250.000 ραντεβού για την ηλικιακή ομάδα των 45-49 και των άλλων 400.000-500.000 για τους 30-45, σύμφωνα με όσα διαρρέουν τις προηγούμενες ημέρες.  
 
Πόσα εμβόλια θα παραλάβουμε το επόμενο δίμηνο
 
Σε σχέση με τις παραδόσεις για τους επόμενους δύο μήνες, από την εταιρεία Pfizer θα παραδοθούν 2.150.000 δόσεις τον Μάιο και 2.425.000 τον Ιούνιο. Από την εταιρεία Moderna θα παραλάβουμε 354.000 τον Μάιο και 308.000 τον Ιούνιο. Από την εταιρεία Johnson & Johnson, 300.000 δόσεις τον Μάιο, 960.000 δόσεις τον Ιούνιο. Η εταιρεία AstraZeneca δεν έχει επιβεβαιώσει ακόμη τις παραδόσεις του επόμενου διμήνου. Αναμένουμε έναν αριθμό δόσεων 450.000-500.000 για κάθε μήνα.
 
 
ΣΧΟΛΙΟ
 
Τα εμβόλια έχουν ημερομηνία λήξης και οι πρόθυμοι τελειώνουν....
Η πίεση θα ενταθεί.... Να είστε έτοιμοι και αποφασισμένοι...
Τα κοπρόσκυλα ήδη έχουν αρχίσει να μιλάνε και για εμβολιασμένα παιδιά...
Που κανέναν κίνδυνο δεν διατρέχουν από τον κορωνοϊό....
Κι αυτό το ξέρουν και οι πέτρες...
Μάλιστα όπως οι ίδιοι οι απατεώνες "ειδικοί" λένε το πειραματικό εμβόλιο σώζει ΜΟΝΟ αυτόν που το έχει κάνει κι όχι τους γύρω του αφού ο εμβολιασμένος και κολλάει και μεταδίδει τον κορωνοϊό...
Αρα ποιο το όφελος να ρισκάρουμε την ζωή του μικρού παιδιού μας με ένα πειραματικό σκεύασμα αφού όπως όλοι ξέρουμε τα παιδιά ΔΕΝ απειλούνται από τον κορωνοϊό; 



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.