17 Μαΐου 2021

Εμβόλια, εμβολιασμένοι, απόφαση ΣτΕ: όλα όσα πρέπει να ειπωθούν.

 
Μετά από συζήτηση με ένα φιλικό μου πρόσωπο, αποφάσισα να γράψω αυτό το άρθρο προκειμένου να κατανοήσει πλήρως ο αναγνώστης με βάση τα επίσημα στοιχεία, το ποια είναι τα εμβόλια για τον SARScov2 (covid19), καθώς αυτό που διαπιστώνω είναι ότι επικρατεί ένα μεγάλο μπέρδεμα. 
 
Κι είναι λογικό να συμβαίνει αυτό, καθώς οι πληροφορίες έρχονται από παντού. Άλλες έγκυρες, άλλες αναξιόπιστες. Όλες όμως δημιουργούν ένα κλίμα πανικού, αβεβαιότητας και αταξίας, αφού συχνά είναι αλληλοσυγκρουόμενες και προκαλούν μπέρδεμα όχι μόνο σε εμάς που είμαστε αντίθετοι στο όλο εγχείρημα, αλλά και σε όσους είναι υπέρμαχοι.
 
Εκτός αυτού, θα δούμε και την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ για δικαίωμα προσφυγής για αποζημίωση από όσους υποστούν βλάβες από τα εμβόλια για τον SARScov2.
 
Συγκριτικός πίνακας εμβολίων, όπως αυτός δόθηκε από το Μόσιαλο. 
 
Ας πάρουμε τώρα ένα – ένα τα εμβόλια:  
 
Pfizer:  
 
Πρόκειται για ένα εμβόλιο mRNA το οποίο δημιουργήθηκε από την Γερμανική BioNTech σε συνεργασία με την αμερικανική Pfizer. Χρησιμοποιεί πρωτεϊνική ακίδα του ιού, η οποία μετά τον εμβολιασμό εγκαθίσταται στο ανθρώπινο DNA.  
Έχει λάβει άδεια κυκλοφορίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά υπό όρους.  
Η κωδική του ονομασία είναι BNT162b2 ενώ η φαρμακευτική του ονομασία είναι «Comirnaty».  
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, παρέχει 92 – 95% προστασία. Χορηγείται με ενδομυική ένεση, σε δύο δόσεις με διαφορά 3ων εβδομάδων η κάθε δόση.  
 
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, δίνει ως συνήθεις παρενέργειες τις εξής: πονοκέφαλος, πόνοι στις αρθρώσεις, πόνοι στους μύες, πόνος στο σημείο της ένεσης, κόπωση, ρίγη, πυρετός, οίδημα στο σημείο της ένεσης. Ωστόσο επιφυλάσσεται για άλλες ασυνήθιστες παρενέργειες. (στοιχεία ΠΟΥ)  
 
Δείτε σχετικό PDF:  
 
Moderna  
 
Το εμβόλιο της Moderna έχει γίνει σε συνεργασία με τη NIAID και την BARDA. Η ονομασία του είναι mRNA-12730.  
Πρόκειται για ένα επίσης mRNA εμβόλιο το οποίο χορηγείται ενδομυικώς, σε δύο δόσεις με χρονική απόσταση 4ων εβδομάδων. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, παρέχει 94,1% κάλυψη. Έχει λάβει άδεια κυκλοφορίας, αλλά υπό όρους.  
 
Σύμφωνα πάντα με τα επίσημα στοιχεία, μπορεί να προκαλέσει τις εξής παρενέργειες: πόνος, οίδημα ή ερυθρότητα στο σημείο της ένεσης, κόπωση, πονοκέφαλος, πόνοι στους μυς ή στις αρθρώσεις, ρίγη, ναυτία και εμετός, οίδημα στη μασχάλη, πυρετός. Η εταιρεία επιφυλάσσεται για άλλες ασυνήθιστες παρενέργειες. (στοιχεία ΠΟΥ)  
 
Δείτε σχετικό PDF:  wp-1621030915713.pdf  
 
Astra Zeneca  
 
Το Astra Zeneca, είναι ένα εμβόλιο που χρησιμοποιεί την πρωτεϊνική ακίδα του ιού. Δηλαδή, απομονώνεται μία ακίδα από τη στεφάνη (κορώνα) του ιού και χρησιμοποιείται με εξειδικευμένη τεχνολογία ως εμβόλιο.
Το Astra Zeneca, είναι μία δημιουργία του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, με την ανάπτυξή του να γίνεται στο Ινστιτούτο Jenner του Πανεπιστημίου. Αποκαλείται εμβόλιο ιικού φορέα. Η κωδική του ονομασία είναι AZD1222, ενώ η εμπορική του Covishield ή Vaxzevria. Χορηγείται ενδομυικώς σε δύο δόσεις με χρονική απόσταση 3-4 έως 12 εβδομάδες. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, παρέχει 59,5% προστασία.
 
Στο συγκεκριμένο εμβόλιο χρησιμοποιείται ως ιικός φορέας ένας τροποποιημένος αδενοϊός χιμπατζή, ο ChAdOx1. Στο εμβόλιο αυτό, έχει παραχωρηθεί άδεια κυκλοφορίας από την ΕΕ, αλλά υπό όρους.
Τα επίσημα στοιχεία, δίνουν ως συχνές παρενέργειες: πόνος ή ευαισθησία στο σημείο της ένεσης, πονοκέφαλος, κόπωση, πόνοι στους μυς ή στις αρθρώσεις, πυρετός, ρίγη, ναυτία. Η εταιρεία επιφυλάσσεται για τυχόν ασυνήθιστες παρενέργειες. (στοιχεία ΠΟΥ). Πρόσφατα, προσετέθησαν και οι θρομβώσεις στις παρενέργειες.  
 
Δείτε σχετικό PDF:  wp-1621032245774.pdf  
 
Johnson & Johnson  
 
Το εμβόλιο της Johnson & Johnson, έχει δημιουργηθεί σε συνεργασία με τα εργαστήρια εμβολίων της Φαρμακευτικής Janssen. Η κωδική του ονομασία είναι JNJ-78436735 ή Ad26.COV2.S. Η εμπορική του ονομασία είναι: «Janssen COVID-19 Vaccine». Πρόκειται για εμβόλιο μίας δόσης, με δράση ιικού φορέα. Για τη δράση του ιικού φορέα, χρησιμοποιείται ανθρώπινος αδενοϊός.  
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, παρέχει 66% προστασία.  
 
Ως συχνές παρενέργειες, καταγράφονται: πόνος ή ευαισθησία στο σημείο της ένεσης, ερυθρότητα, οίδημα, πυρετός. Η εταιρεία επιφυλάσσεται για άλλες ασυνήθιστες παρενέργειες. (στοιχεία ΠΟΥ)  
 
Δείτε σχετικό PDF: wp-1621033512990.pdf  
 
Αυτά είναι τα εμβόλια SARScov2 που είναι διαδεδομένα στη Χώρα μας.  
 
Χρησιμοποίησα τα επίσημα στοιχεία, όπως αυτά δίνονται από την ΕΕ και τον ΠΟΥ. Αυτά τα στοιχεία, φαντάζουν όμως ονειρικά μπροστά στην πραγματικότητα, καθώς σύμφωνα με τις ανεπίσημες αναφορές, υπάρχει ένα υψηλό ποσοστό θνησιμότητας, από το οποίο μόνο ένα ελάχιστο κομμάτι βγαίνει στην επιφάνεια. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα, είναι ο πρόσφατος θάνατος του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Θεόδωρου Κατσανέβα. Αλλά και πολλές ακόμα παρόμοιες περιπτώσεις όπου «ερευνάται ο συσχετισμός». Σε αυτές, έρχονται να προστεθούν και πολλές περιπτώσεις σοβαρών θρομβώσεων αλλά και παράλυσης άκρων, στις οποίες επίσης «ερευνώνται οι συσχετισμοί».  
 
Ας ρίξουμε μία γρήγορη ματιά στα εμβόλια που δεν είναι διαδεδομένα στην Ελλάδα όμως.  
 
Το εμβόλιο της Gamaleya, γνωστό και ως Sputnik V, δημιουργήθηκε στο Ερευνητικό Ινστιτούτο Επιδημιολογίας και Μικροβιολογίας Gamaleya της Ρωσίας. Πρόκειται για ένα εμβόλιο με δύο ιικούς φορείς. Σύμφωνα με το έγκυρο ιατρικό περιοδικό «The Lancet», πρόκειται για ένα απόλυτα ασφαλές σκεύασμα, το οποίο δεν προκαλεί καμία ασυνήθιστη παρενέργεια.  
 
Το εμβόλιο πραγματοποιείται σε δύο δόσεις, με χρονική απόσταση μίας εβδομάδας περίπου. Οι κλινικές μελέτες έδειξαν ότι έχει 91,8% κάλυψη. (πηγή: Wikipedia).  
 
Το εμβόλιο της Novavax, είναι πρωτεϊνικού τύπου. Έχει δύο δόσεις που πραγματοποιούνται σε διάστημα μίας εβδομάδας μεταξύ τους και χορηγείται ενδομυικώς. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, παρέχει 95,6% κάλυψη. Καθώς βρίσκεται στο τρίτο στάδιο των κλινικών δοκιμών, δεν έχει ακόμα δοθεί στο εμπόριο, αν και ήδη τα κράτη μέλη της ΕΕ έχουν παραγγείλει 100 εκ. δόσεις. (στοιχεία ΕΕ)  
 
Το εμβόλιο της Valneva, βρίσκεται ακόμα σε διερευνητικό στάδιο, κι ως εκ τούτου δεν υπάρχουν πληροφορίες.  
 
Τι πρόβλημα προκύπτει:  
 
Όπως βλέπουμε, τα εμβόλια χωρίζονται σε 4 κατηγορίες:  
  • mRNA   
  • Πρωτεΐνης   
  • Ιικού φορέα και   
  • Αδύναμου ιού 
Τι συμβαίνει στη δράση τους;  
 
Όπως έχουμε ήδη δημοσιεύσει, η έρευνα του Δρος Palevsky αποκαλύπτει ότι τα mRNA μεταφέρουν τις γενετικές πληροφορίες του ιού στο ανθρώπινο DNA. Με αυτόν τον τρόπο, μεταβάλλουν ουσιαστικά το DNA σε εργοστάσιο δημιουργίας ιού. Αυτό δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα, σύμφωνα με τον Δρα Palevsky, καθώς οι έχοντες εμβολιαστεί υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να μεταφέρουν τον ιό στους μη εμβολιασμένους.  
 
Το άλλο πρόβλημα που προκύπτει, είναι ότι κανένα εμβόλιο δεν έχει δοκιμαστεί επαρκώς. Γι’ αυτόν το λόγο και η ΕΕ (θέλοντας να καλύψει τα νώτα της) έχει δώσει άδεια έκτακτης κυκλοφορίας των εμβολίων, υπό όρους. Εάν το δούμε στο ιατρικό πλαίσιο, ένα εμβόλιο επιβάλλεται να δοκιμάζεται από 8 έως 10 χρόνια πριν βγει στην αγορά. Στις δοκιμές αυτές, συμπεριλαμβάνονται οι κλινικές δοκιμές αλλά και ο έλεγχος δημιουργίας ανεπιθύμητων ενεργειών, παρενεργειών και αλλεργικών αντιδράσεων. Τίποτα από αυτά όμως δεν έχει ελεγχθεί επαρκώς, καθώς ο χρόνος κατασκευής με το χρόνο διάθεσης δεν ξεπερνούν τους 2 – 4 μήνες. Αυτό από μόνο του, μεταβάλλει τους εμβολιαζόμενους σε «κλινικά πειραματόζωα». Κανείς δεν μπορεί με απόλυτη βεβαιότητα να πει τι είδους παρενέργειες μπορεί να υπάρξουν μετά από 6 μήνες, 1 χρόνο, 5 χρόνια…  
 
Η ουσία σε σχέση με τις διαφορές των εμβολίων, αλλά και σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο Δρ. Palevsky, ότι όσοι εμβολιάζονται με εμβόλια ιικού φορέα, πρωτεΐνης ή ανίσχυρου ιού, κάνουν κακό στον εαυτό τους. Κάτι που έχει ήδη αρχίσει ν’ αποδεικνύεται με τα εμβόλια Astra-Zeneca και Johnson & Johnson. Στη δεύτερη περίπτωση, οι παρενέργειες αναφέρονται κυρίως στις ΗΠΑ, όπου εκεί γίνεται εμβολιασμός με το Johnson & Johnson σε μεγαλύτερη κλίμακα απ’ ό,τι στην ΕΕ.  
 
Όμως, όσοι εμβολιάζονται με mRNA εμβόλια (Pfizer και Moderna), ενδέχεται να προκαλέσουν σοβαρό πρόβλημα και στους μη εμβολιασμένους, καθώς μεταλλάσσεται το DNA τους. Καθώς το DNA βρίσκεται σε όλα τα κύτταρα του οργανισμού μας, η μετάδοση ενός μεταλλαγμένου DNA μπορεί να πραγματοποιηθεί είτε μέσω μετάγγισης αίματος, είτε μέσω επαφής αίματος εμβολιασμένου με ανοιχτή πληγή μη εμβολιασμένου, είτε με σωματικές εκκρίσεις όπως σάλιο, δάκρυα, σωματικά υγρά (σεξουαλική επαφή). Αυτός είναι ένας σοβαρά ενδεχόμενος κίνδυνος, ο οποίος δεν έχει μελετηθεί επαρκώς όπως προανέφερα και που είναι πάρα πολύ πιθανό να κληθούμε να τον αντιμετωπίσουμε στο μέλλον.  
 
Απόφαση ΣτΕ:
 
Η πρόσφατη απόφαση 622/2021 του ΣτΕ, ορίζει ότι ότι ο πολίτης που έχει υποστεί βλάβη της υγείας του στο πλαίσιο εμβολιασμών, μπορεί να ζητήσει υλική και ηθική αποκατάσταση από το κράτος με βάση συγκεκριμένες συνταγματικές διατάξεις. Για να μπορέσει κάποιος να προσφύγει στη δικαιοσύνη σε περίπτωση που υποστεί βλάβη από εμβολιασμό, απαιτούνται οι παρακάτω προϋποθέσεις:  
 
Η βλάβη της υγείας πρέπει να αποδεικνύεται, ότι οφείλεται στο εμβόλιο. 
Ο εμβολιασμός οφείλει να είναι νόμιμος και να γίνεται για την προστασία της δημόσιας υγείας.  
 
Πρόκειται για μία άκρως γελοία απόφαση του ΣτΕ, που κατά τα φαινόμενα έγινε για να γίνει. Δεν έχει κανένα αντίκρυσμα και καμία ουσία. Κι αυτό διότι: 
  1. Το να παραδεχτεί το κράτος ότι για μία βλάβη φταίει το εμβόλιο, είναι από απίθανο ως εντελώς παράδοξο. Το κράτος θα βασιστεί στα στοιχεία που δώσαμε παραπάνω ως επίσημα και ούτε αυτό, ούτε καμία φαρμακευτική πρόκειται ποτέ να αναγνωρίσει οποιαδήποτε άλλη βλάβη, πλην των επισήμων, οι οποίες όμως είναι βλάβες πρόσκαιρες.
  2. Στην απόφαση του ΣτΕ, δε συμπεριλαμβάνεται ο θάνατος
  3. Στην απόφαση του ΣτΕ, παραβλέπεται το Άρθρο 5 § 4 του Συντάγματος. 
Εκτός αυτών, τίθεται και ένα ηθικό ζήτημα:  
 
Όσοι εμβολιάζονται εθελοντικά, για ποιο λόγο να προσφύγουν στη δικαιοσύνη αν υποστούν βλάβες από τον εμβολιασμό; Δεν τους υποχρέωσε κανείς. Μόνοι τους θέλησαν να γίνουν πειραματόζωα. Είναι σα να λέει το ΣτΕ ότι σε περίπτωση που κάποιος αυτοκτονήσει ή αυτοτραυματιστεί, έχει δικαίωμα να ζητήσει αποζημίωση. Αυτό είναι κάτι εντελώς παράλογο και παρανοϊκό. Όχι! Όσοι κάνουν εθελοντικά το εμβόλιο, δεν έχουν κανένα απολύτως δικαίωμα και λόγο να ζητήσουν αποζημίωση από το κράτος.  
 
Αντίθετα, αυτή η απόφαση θα έπρεπε να ισχύει ΜΟΝΟ για όσους κάτω από το κράτος εκβιασμού, απειλής και εξαναγκασμού εμβολιαστούν. Διότι αυτοί, δεν πάνε εθελοντικά.  
 
Συνεπώς, η απόφαση του ΣτΕ είναι παντελώς γελοία από μόνη της και δεν έχει κανένα απολύτως ηθικό έρεισμα. Επιβάλλεται η τροποποίησή της ΑΜΕΣΑ!  
Αυτά είχα να πω και εύχομαι να έγινα κατανοητός…  
 
το είδαμε ΕΔΩShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.