7 Μαΐου 2021

Παραγραφές και (Συν)αλλαγές

Του Κώστα Δημ Χρονόπουλου 
(Αρθρογράφου –Σχολιογράφου)
 
Πόσες άραγε φορές ακόμη θα πρέπει να το επαναλάβω ώστε να συνειδητοποιήσουν – οι δειλοί και συμφεροντολόγοι (ελάχιστες οι τιμητικές εξαιρέσεις δυστυχώς)- Εθνογονείς μας, πως η υποκρισία δεν αποτελεί … αναγκαία και ικανή συνθήκη Διακυβέρνησης ή Αντιπολίτευσης. 
 
Γίνονται καταγέλαστοι –αλλά αδιαφορούν παχυδερμικά –όταν ευαγγελίζονται και κραυγάζουν διαρκώς για αναδόμηση, εκσυγχρονισμό, ισονομία, ισοπολιτεία, κ.ο.κ. Όχι βέβαια όπως την εννοεί η Δημοκρατία ή –και – το Σύνταγμα , αλλά βάσει των κανόνων που ίσχυσαν στην φάρμα των ζώων του Όργουελ. Επιμένουν δηλαδή κάποιοι (=αυτοί οι ίδιοι) να είναι πιο … ίσοι , υπέρτεροι, των λοιπών πολιτών. Γιατί (για πολλοστή φορά αναφορά μου) δεν φέρνουν έναν νόμο – μέσα στην πλημμυρίδα νομοθετημάτων τα οποία ψηφίζουν –που να απαγορεύει την παραγραφή των ανομημάτων τους; Γιατί;  
Συνέβαινε πάντοτε και συνεχίζει αυτό το αντιδημοκρατικό, άδικο απαράδεκτο φαινόμενο της … αυτοεξαίρεσης !.... 
 
Τελευταία, τρείς υποθέσεις δημιουργούν εύλογες απορίες.  
Η υπόθεση των πολιτικών που κατηγορήθηκαν για το σκάνδαλο Νovartis. Η υπόθεση των ραδιοσυχνοτήτων /τηλεοπτικών αδειών που εσπευσμένα ξεκίνησε η διερεύνηση της, αφού υπάρχει ο «κίνδυνος» της παραγραφής. Τέλος οι καταγγελίες τέως Υπουργού Δικαιοσύνης ο οποίος κατηγόρησε την προηγούμενη Κυβέρνηση, στην οποία συμμετείχε, ότι μετέτρεψε σε πλημμέλημα το κακούργημα ώστε να διασωθούν κάποιοι δικοί της από βαρύτερες ποινές.  
 
Δεν με απασχολούν πολιτικά – συμπολιτευτικά ή αντιπολιτευτικά – παρόμοια ζητήματα. Αδιαφορώ για τα εμπλεκόμενα παρανομούντα πρόσωπα, καθώς και τους συντρόφους που τους συγκαλύπτουν. Με απασχολεί να πληροφορηθώ –αν –κάποτε – οι ταγοί μας (όλων των κομματικών παρατάξεων) θα αποφασίσουν να προβούν σε μια πραγματική, ουσιαστική και σε βάθος εξυγίανση.  
 
ΥΓ Αν δεν το πράξουν είναι ανάξιοι της Δημοκρατίας!  
Όσο για εκείνους που συνεχίζουν –παρά την αντιδημοκρατική συμπεριφορά τους- να τους ανέχονται και μάλιστα να τους ψηφίζουν, τι να πω; Άκρατος μαζοχισμός; Ή … «μωραίνει Κύριος ….».
Βλέπετε δεν φταίνε μόνο εκείνοι, αλλά και εμείς που τους διευκολύνουμε στο να «βρίσκουν και να τα κάνουν»!Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.