7 Μαΐου 2021

ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΠΑΡΑ ΠΟΤΕ Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΝΔ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ

Του Παναγιώτη Αποστόλου
Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου
egerssi@otenet.gr
 
Η αποτυχημένη διαχείριση της πανδημίας και του εμβολιαστικού προγράμματος στη Γερμανία, λειτούργησε εις βάρος της Καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ! Αλλά και τα όσα δεινά έχει επιφέρει στην γερμανική οικονομία!
 
Έτσι οι “Πράσινοι” καταφέρνουν το τελευταίο χρονικό διάστημα, στις δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, να παίρνουν κεφάλι και να προηγούνται του κόμματος της Άγκελα Μέρκελ! Μια πρωτιά που αυτήν την στιγμή είναι της τάξεως της μιας μονάδας, αλλά αν αναλογιστούμε ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα οι “Πράσινοι” κέρδισαν έξη μονάδες, αντιλαμβάνεστε ότι η διαφορά τους με τη Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) θα διευρυνθεί!  
 
Από τη στιγμή που στο κρατίδιο της Βάδη – Βυρτεμβέργη, οι “Πράσινοι” έχουν ήδη την πρωθυπουργία, ενώ σε άλλα 11 από τα 16 γερμανικά ομόσπονδα κρατίδια συμμετέχουν στις κυβερνήσεις τους!  
 
Υπό αυτήν την έννοια το κόμμα των Πρασίνων με τις απαραίτητες μετεκλογικά συμμαχίες, όπως το κόμμα των Σοσιαλδημοκρατών (SPD), το κόμμα των Φιλελεύθερων (FDP), ή την Αριστερά, θα σχηματίσει κυβέρνηση στις εκλογές του προσεχούς Σεπτεμβρίου! 
 
Η Μέρκελ σε διατεταγμένη υπηρεσία…  
 
Ωστόσο η Άγκελα Μέρκελ, παρ΄ ότι έχει δηλώσει πως αποχωρεί από την πολιτική μετά από 16 χρόνια στην Γερμανική Καγκελαρία, με την υπερσυντηρητική και την προστατευτική της πολιτική στο εσωτερικό της Γερμανίας, σε αντίθεση με την ακραία και πολλές φορές επιθετική της πολιτική στην Ευρώπη και ειδικότερα στη Νότια Ευρώπη, είναι δεσμευμένη (;;;) να ολοκληρώσει το σατανικό της έργο στην Ελλάδα τους επόμενους 6 μήνες που της απομένουν! 
 
Είναι δεσμευμένη να υποχρεώσει τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη – όπως έχω γράψει κατά το πρόσφατο παρελθόν - να προχωρήσει σε αποστρατικοποίηση των νησιών μας στο Αιγαίο Πέλαγος και να οδηγήσει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, επί όλων των διαφορών που θέτει στο τραπέζι η Τουρκία! Ο δε Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μας λέγει ότι το μόνο ζήτημα συζήτησης εκεί, είναι η ΑΟΖ/Υφαλοκρηπίδα, αλλά, άλλα λέγει το συμβουλευτικό του όργανο ΕΛΙΑΜΕΠ και οι πολιτικοί τρόφιμοί του, Ντόρα Μπακογιάννη, Γιώργος Παπανδρέου, Γιώργος Κατρούγκαλος κ.α.! Από τη στιγμή δε, που δεν απαιτεί “σύναψη συνυποσχετικού” μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας – όπως απαιτούσε ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής – δεν είναι δυνατόν να μας πείσει πως το μόνο ζήτημα που θα συζητηθεί στη Χάγη θα είναι η ΑΟΖ/Υφαλοκρηπίδα! 
 
Βερολίνο: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα σεβαστεί την συμφωνία των Πρεσπών» |  Pronews
Είναι επίσης παράξενο να επιμένει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε προσφυγή στη Χάγη, όταν η Ελλάς δεν διεκδικεί απολύτως τίποτε, ενώ η Τουρκία απαιτεί τα πάντα κατά παράβαση των Διεθνών Συνθηκών και του Διεθνούς Δικαίου!  
 
Όταν στην δημόσια επιστολή του προ ημερών ο Κώστας Καραμανλής έλεγε: 
«…Πρόσθετη απόδειξη των κινδύνων που περιέκλειε το Ελσίνκι είναι ότι αυτό ενταφιάστηκε και τυπικά τον Ιανουάριο 2015, από την κυβέρνηση Σαμαρά. Με δήλωση που κατέθεσε ο τότε Υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος στα Ηνωμένα Έθνη, η χώρα μας δεν αναγνωρίζει την υποχρεωτική δικαιοδοσία του Δικαστηρίου της Χάγης για θέματα εδαφικής μας κυριαρχίας, συμπεριλαμβανομένων των χωρικών μας υδάτων.  
 
Είναι πράγματι αληθές ότι έχουμε διαφορετικές αντιλήψεις με τον κ. Σημίτη και όσους συμμερίζονται τις απόψεις του. Για εμάς τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Δεν διαπραγματευόμαστε εθνική κυριαρχία και δεν την θέτουμε στην κρίση κανενός. Μοναδικό θέμα προς επίλυση με την Τουρκία: η υφαλοκρηπίδα/ΑΟΖ. Διαφορετικές αντιλήψεις θα με βρίσκουν πάντα αντίθετο»! 
 
Στον δρόμο που πήρε ο Σαμαράς και ο Κ. Καραμανλής – Βέτο στις Πρέσπες και  στη Χάγη – Candia Doc
Απέναντι στη Συμφωνία των Πρεσπών Καραμανλής και Σαμαράς...
 
Αλλά ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δεν πιέζεται από την Άγκελα Μέρκελ για τα δυο παραπάνω αναφερθέντα ζητήματα. Πιέζεται να φέρει προς ψήφιση στη Βουλή και τους 3 εφαρμοστικούς νόμους – πρωτόκολλα της Συμφωνίας των Πρεσπών και με την ψήφιση των οποίων ολοκληρώνεται η επιζήμια αυτή συμφωνία για τα εθνικά μας ζητήματα!  
 
Ωστόσο, η μεγάλη καθυστέρηση εισόδου αυτών των 3 Μνημονίων για την ολοκλήρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, οφείλεται στο γεγονός της έντονης αντίδρασης του πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος έχει ευθαρσώς δηλώσει ότι θα καταψηφίσει!  
 
Ο Αντώνης Σαμαράς λοιπόν έχει ταχθεί κατά της ελληνικής προσφυγής στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης που προαναγγέλλει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας πως με την προσφυγή “θα παραιτηθούμε εξ αρχής, μόνοι μας, από όλα όσα προβλέπει υπέρ μας το Διεθνές Δίκαιο”! 
 
Επίσης ο Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξή του στην “Καθημερινή” είχε δηλώσει: 
«Η “Συμφωνία των Πρεσπών” δεν έλυσε κανένα πρόβλημα, ούτε είδε κάποιο καλό η Ελλάδα. Απεναντίας προξένησε μια απέραντη ζημιά, δίνοντας η Ελλάδα όνομα, ταυτότητα, γλώσσα. Τι περιμένετε λοιπόν να κάνω;!»
 
Αυτή η συνέντευξη του πρώην Πρωθυπουργού όπως αναμενόταν προκάλεσε πανικό στο Μέγαρο Μαξίμου, που διαβλέπει κυβερνητική κρίση και εκτεταμένη παραφιλολογία περί πρόωρων εκλογών! Αφού είναι δεδομένο ότι ο Αντώνης Σαμαράς ασκεί μεγάλη επιρροή σε τμήμα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, που οι απόψεις του ακούγονται ευλαβικά από πολλούς βουλευτές του κόμματος, αλλά ταυτόχρονα πείθουν και το μεγαλύτερο κομμάτι της ευαίσθητης ελληνικής κοινωνίας στα εθνικά ζητήματα! 
 
Βέβαια και ο Κώστας Καραμανλής, από τη στιγμή που θεωρεί τη Συμφωνία των Πρεσπών ως παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας, είναι σίγουρο ότι, ή θα καταψηφίσει τους εφαρμοστικούς νόμους που συμφώνησε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον ομόλογό του των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ, ή όπως ακούγεται, ότι θα παραιτηθεί του βουλευτικού του αξιώματος, πριν από την επίμαχη ψηφοφορία στη Βουλή!  
 
Συγκυβέρνηση ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ προ των πυλών… 
 
Πάντως όποιον από τους δυο παραπάνω λόγους υλοποιήσει ο Κώστας Καραμανλής, ταυτόχρονα και με την θέση του Αντώνη Σαμαρά, δημιουργείται μεγάλο ζήτημα στη ΝΔ! μια τέτοια πράξη είναι εμμέσως πλην σαφώς ευθεία αμφισβήτηση του προσώπου του Πρωθυπουργού και προέδρου του κυβερνώντος κόμματος της ΝΔ! 
 
Το ζήτημα όμως σε αυτήν την περίπτωση είναι, όχι τι ακριβώς θα συμβεί μετά την μη υπερψήφιση από μέρος της Κ.Ο. της ΝΔ των εφαρμοστικών νόμων της Συμφωνίας των Πρεσπών, αλλά τι θα συμβεί με τη βιωσιμότητα της κυβέρνησης!  
 
Γιατί αντιλαμβάνεστε ότι πλέον δεν θα υπάρχει κυβέρνηση! Θα πρέπει να πέσει και να προκηρυχτούν πρόωρες εκλογές!  
 
Αυτή την εξέλιξη την γνωρίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και για τον λόγο αυτό χρονοτριβεί κερδίζοντας τον απαραίτητο για εκείνον και την κυβέρνησή του χρόνο! Αλλά η Άγκελα Μέρκελ πιέζει αφόρητα, αφού δεν την νοιάζει η μακροημέρευση της κυβέρνησης Μητσοτάκη, αλλά πως θα ολοκληρωθεί η ενδοτική Συμφωνία των Πρεσπών!  
 
Και εδώ έρχεται η είδηση!  
Ασφαλείς πληροφορίες μου λέγουν, ότι ο Αλέξης Τσίπρας διαμήνυσε στον Κυριάκο Μητσοτάκη, πως η Κ. Ο. του ΣΥΡΙΖΑ θα υπερψηφίσει τους εφαρμοστικούς νόμους της Συμφωνίας των Πρεσπών!  
 
Έτσι θα ικανοποιηθεί η Άγκελα Μέρκελ, αλλά θα υπάρξει πρόβλημα με πρόωρες εκλογές, που δεν τις θέλει ούτε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ούτε ο Αλέξης Τσίπρας, για διαφορετικούς λόγους ο καθένας!  
 
Αυτήν την στιγμή λοιπόν και με δεδομένες τις απαιτήσεις της Γερμανικής Καγκελαρίας, για κλείσιμο μέχρι τον Σεπτέμβριο του ζητήματος αποστρατικοποίησης των νησιών του Αιγαίου μας και της ελληνικής προσφυγής στη Χάγη, πιθανώς να οδηγηθούμε σε μια συγκυβέρνηση ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για να αποφευχθούν οι πρόωρες εκλογές, αλλά και για να υπάρξει συνυπευθυνότητα των αντεθνικών αποφάσεων από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ! Των κομμάτων Εξουσίας δηλαδή! 
 
Από τη στιγμή που και στα δυο αυτά ζητήματα υπάρχει πολιτική ταύτιση του σημερινού Πρωθυπουργού με τον σημερινό αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης!  
Έρχεται έτσι όλο και πιο κοντά το σενάριο συγκυβέρνησης ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ που πολλάκις έχω αναφέρει σε προηγούμενα άρθρα μου το τελευταίο χρονικό διάστημα! 
 
Άλλωστε επίσης πολλές φορές σας έχω επισημάνει, ότι οι πολιτικές εξελίξεις είναι ραγδαίες, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην λοιπή Ευρώπη!!



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.