13 Μαΐου 2021

«Φινλανδοποίηση» και σταδιακή «τουρκοποίηση»

Η απρόσκοπτη επίσκεψη του Τούρκου υφυπουργού Εξωτερικών στην Ελλάδα, οι δηλώσεις του στη Θεσσαλονίκη και την Κομοτηνή, η απρόσκλητη και ελεύθερη δράση των Τούρκων πρακτόρων στην Ελλάδα, καθώς και οι υπερπτήσεις των τουρκικών αεροσκαφών υπεράνω των νήσων και του ελληνικού εδάφους δεν άπτονται των ελληνικών φοβικών συνδρόμων, όπως πολλές φορές επισημαίνεται λανθασμένα στον Τύπο, αλλά αντιθέτως συνιστούν μία παγιωμένη επικίνδυνη πολιτική θέση που απειλεί το έθνος.
 
Από τον Αλκιβιάδη Κ. Κεφαλά
 
Πράγματι, εάν τα ανωτέρω συνδυαστούν με την πολιτική ενθάρρυνση του ισλαμικού εποικισμού από όλα τα κόμματα του «δημοκρατικού τόξου», πλην των εθνικιστικών, καθώς και με την εντατικοποιημένη προσπάθεια αποελληνοποίησης που υλοποιεί η Ν.Δ., δηλαδή από το πολιτικό κόμμα που ισχυρίζεται ότι αντιπροσωπεύει την ιδεολογία της ελληνικής αστικής τάξης, τότε εύκολα εξάγεται το συμπέρασμα ότι το πολιτικό σύστημα έχει αναγάγει τη «φινλανδοποίηση» ως την κυρίαρχη ιδεολογία της χώρας, επιδιώκοντας ένα πολιτικό υβρίδιο γερμανικής και τουρκικής επιρροής, όπου οι στρατηγικές αποφάσεις θα λαμβάνονται από αυτές τις δύο χώρες, επί τη βάσει των κοινών συμφερόντων τους. 
 
Η ανωτέρω πολιτική θέση είναι απολύτως κατανοητή και λογικά εξηγήσιμη, εάν δεχτούμε ότι το πολιτικό σύστημα ενεργεί με γνώμονα τα προσωπικά του συμφέροντα, επειδή η χώρα λειτουργεί ως κρατική ΜΚΟ, με ιδιοκτήτες τα πολιτικά κόμματα, αποποιούμενη έτσι την πολιτική αρχή του εθνικού κράτους, που μέχρι πρότινος είχε την αποστολή να προστατεύει τους πολίτες από τον εσωτερικό και εξωτερικό εχθρό, όπως σχηματοποιούνται μέσα από την εγκληματικότητα και την Τουρκία. Η θέση αυτή μπορεί να εξαχθεί μέσα από τις δηλώσεις και τα πεπραγμένα της Ν.Δ., αλλά κυρίως και από τη θέση και τη στάση της Προέδρου της Δημοκρατίας. 
 
Σημειολογικά, η τελευταία εμφανίζεται την ημέρα της Αναστάσεως σε εκκλησία του Πειραιά να εκκλησιάζεται δίπλα σε Ελληνα ολιγάρχη, ο οποίος αναδεικνύει την εικόνα ενός λαϊκού παιδιού χωρίς κοστούμι και γραβάτα (τσιπρισμός) και συνεπώς προκαλεί τη λαϊκή συμπάθεια, ενώ την ίδια στιγμή στέκεται δίπλα στο πολιτικό σύστημα ως ισότιμος εταίρος της εξουσίας. Οι έχοντες την αγαθή τύχη να περάσουν κάποια περίοδο της ζωής τους στη Λατινική Αμερική μπορεί να διαβεβαιώσουν ότι η εικόνα αντέγραψε με λεπτομέρεια μία συνηθισμένη Κυριακή στις πόλεις της Νοτίου Αμερικής. Εκεί, οι πολιτικοί, οι στρατιωτικές ηγεσίες, οι δήμαρχοι και οι κάθε μορφής πολιτικές εξουσίες εκκλησιάζονται χέρι χέρι με τους οικονομικούς ολιγάρχες, με σκοπό να εμπεδωθεί στη λαϊκή συνείδηση η σχέση ισχύος μεταξύ πολιτικής και ολιγαρχίας, με σκοπό να αποβληθεί κάθε «πονηρή» λαϊκή σκέψη ανατροπής του πολιτεύματος και της καθεστηκυίας τάξης πραγμάτων. 
 
Παραδοσιακά οι Ελληνες πολιτικοί εστήριζαν την οικονομική ολιγαρχία που υπηρετούσε τα συμφέροντα των ξένων χωρών, εξυπηρετώντας και το προσωπικό τους συμφέρον. Τυχόν συγκρούσεις μεταξύ των δύο αυτών φορέων πάντα είχαν ως γνώμονα το μεγαλύτερο οικονομικό κέρδος των πολιτικών. Επί παραδείγματι, ο Ελευθέριος Βενιζέλος υπήρξε υπαίτιος της Μικρασιατικής Καταστροφής, επειδή με εντολή των Βρετανών και με προτροπή του προσωπικού του φίλου Βασιλείου Ζαχάρωφ, ενός εκ των σημαντικότερων εμπόρων βρετανικών όπλων στον κόσμο, έφερε τον Ελληνικό Στρατό στις στέπες της Ουκρανίας και τη Μικρά Ασία. 
 
Μετά τη δημοσίευση απόρρητων εγγράφων του Foreign Office το 2005, απεκαλύφθη ότι ο Ζαχάρωφ, σε επιστολή του στον Βρετανό πρωθυπουργό, ανέφερε ότι θα έπρεπε να στείλει 1.500.000 λίρες Αγγλίας για να εξαγοράσει 45 βενιζελικούς βουλευτές, με σκοπό να βγει η Ελλάδα στον πόλεμο υπέρ της Αντάντ. Ο Ζαχάρωφ χρηματοδότησε, μεταξύ άλλων, την ίδρυση του Εκδοτικού Οίκου των Φιλελευθέρων και το 1916 πέτυχε βρετανική χρηματοδότηση του Κόμματος των Φιλελευθέρων με 5.000.000 δραχμές. Για όλον αυτόν τον χρηματικό πακτωλό, η κυβέρνηση Βενιζέλου του 1917-1920 τίμησε τον Ζαχάρωφ με το παράσημο του Σταυρού του Σωτήρος. 
 
Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής επίσης, εν μία νυκτί, δήμευσε την περιουσία του μεγαλοβιομήχανου, εφοπλιστή και τραπεζίτη Στρατή Ανδρεάδη, ώστε να μπορεί να διορίζει τους κομματικούς κηφήνες της Ν.Δ. στο διευρυμένο Δημόσιο, πρακτικές τις οποίες αντέγραψε αργότερα και ο Ανδρέας Παπανδρέου, ενώ η συγκυβέρνησή με το ΚΚΕ έγινε κατόπιν εντολής ανατολικών χωρών, για να εδραιωθεί η οικονομική θέση στην Ελλάδα επιχειρηματιών, πρώην πολιτικών προσφύγων. 
 
Μετά τη Μεταπολίτευση, η μεθοδική και κατευθυνόμενη καταστροφή των παραδοσιακών βιομηχανικών οικογενειών και η ραγδαία αποβιομηχανοποίηση της χώρας υπήρξαν νέο πεδίο λαμπρού κέρδους για τους πολιτικούς. Η πολιτική διαχείριση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων αφενός ανέδειξε μία νέα μορφή διαπλοκής μεταξύ πολιτικών και κρατικοδίαιτων επιχειρηματιών και αφετέρου επέβαλε στο κράτος να λειτουργεί ως ΜΚΟ. Η αποβιομηχανοποίηση, που υπονόμευσε τις Ενοπλες Δυνάμεις, και η λειτουργία του κράτους ως ΜΚΟ είναι υπεύθυνες για τη «φινλανδοποίηση» και τη σταδιακή «τουρκοποίηση» της χώρας. 
 
*Διδάκτωρ Φυσικής του Πανεπιστημίου του Manchester, UK, δ/ντής Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών
 



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.