Τελευταίες αναρτήσεις

3 Αυγούστου 2018

Με πολύ Αγάπη, για τους Γονείς

Σεβαστέ μού γονέα, σήμερα, θα ήθελα να απευθυνθώ σε εσένα. Εύχομαι να είσαι καλά, να υγιαίνεις και ο Θεός να είναι μαζί σου.

Αρχικά, θα ήθελα να σε ευχαριστήσω, πού προσπαθείς να είσαι καλός γονέας. Ίσως, δεν τα καταφέρνεις και πάντα, η προσπάθεια σου όμως, είναι αξιέπαινη.

Ως κατηχητής, έχω συναντήσει πολλά παιδάκια, ευλογημένα, τα οποία αγάπησα και θα τα αγαπώ πάντοτε. Άλλα ήταν πολύ πληγωμένα, στενοχωρεμένα, ενώ άλλα χαρούμενα, δυνατά, ελπιδοφόρα. Λόγω της ιδιαίτερης αγάπης που έχω προς τον Όσιο Πορφύριο, κάθησα και μελέτησα ενδελεχώς, τις συμβουλές,που έδινε προς τους γονείς. Επίτρεψε μου, να σου αναφέρω κάποιες από αυτές.

Αρχικά,ο Όσιος Πορφύριος, έλεγε ότι δεν υπάρχουν παραστρατημένοι-κακοί νέοι, αλλά πληγωμένοι νέοι, νέοι και νέες από διαλυμμένα σπίτια που ο μπαμπάς και η μαμά συνέχεια τσακώνονταν, που ενδεχομένως πήγαιναν εκκλησία, αλλά δε ζούσαν τη χαρά του Θεού στο σπίτι τους. Γονείς που προσέφεραν όλα τα υλικά αγαθά στο παιδί τους, αλλά δε του προσέφεραν το κυριότερο: αληθινή αγάπη, νοιάξιμο, συμπόνοια, κατανόηση.

Αγαπημένε μου γονέα, από εσένα και μόνο, εξαρτάται η ευτυχία του παιδιού σου, στην ζωή του. Όλη η ευθύνη Βαραίνει εσένα. Αν δώσεις Χριστό και απέραντη θυσιαστική αγάπη και ελευθερία στο παιδί σου, θα βγάλεις έναν Άγιο, αντιθέτως αν δώσεις όλα τα υλικά αγαθά, καταπίεση και αδιαφορία στο παιδί σου, ετοιμάσου να βγάλεις, έναν άνθρωπο ψυχικά διαλυμμένο και κατακρεουργημένο.

Συγγνώμη αν σε στενοχωρώ, έχω χρέος όμως να σου πω την αλήθεια. Δώσε αγάπη στο παιδί σου, η αγάπη είναι το πάν, ποτέ δεν έβλαψε κανέναν. Άστο ελεύθερο μην το πιέζεις, ότι βλέπεις άσχημο σε εκείνο, λέγε το στην Παναγιά και άσε εκείνη να το αλλάξει. Η προσευχή της μάνας και του πατέρα, κάνει θαύματα. Εύχομαι να το κατανοήσεις. Καλή δύναμη αγαπητέ μου γονέα, καλή δύναμη...

Με ειλικρινή αγάπη,
Ένας νέος, κατηχητής του Αγίου Δημητρίου
και τέκνο αυτού.Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.